UUTISET

05.03.2021

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KOUVOT

Pitkä ja haasteellinen Korisliigakauden runkosarja lähenee loppuaan. Karhubasket (15 voittoa/5 tappiota) pelaa lauantaina runkosarjan viimeisen kotiottelun. Olosuhteet ovat samat, kuin jo pitkään eli ottelu pelataan suljetuin ovin. Peliä voi seurata suorana Ruudun kautta. Vieraaksi kauhajokiset saavat Kouvolan Kouvot (5/15).

Karhubasket hävisi keskiviikkona kotiluolassa Tampereen Pyrinnölle 81-89. Tappio kahdeksalla pisteellä tarkoittaa sitä, että Karhubasket tulee sijoittumaan runkosarjassa kolmanneksi. Tuo sija vaatii vielä yhden voiton kahdesta jäljellä olevasta ottelusta, sillä Salon Vilpas on tasapisteissä oranssipaitojen edellä. Kakkoseksi Karhubasket voi vielä nousta, jos se voittaa molemmat pelinsä ja Pyrintö häviää molemmat ottelunsa. Pyrinnöllä on jäljellä ottelut BC Nokiaa vastaan Nokialla ja runkosarjan päätöskierroksella punanutut kohtaavat Pyynikillä KTP:n. Karhubasketin päätöskierroksen ottelu pelataan Kaarinassa Uraa vastaan.

Edellisessä ottelussa Karhubasket ei saanut ensimmäisellä puoliajalla puolustusta toimimaan. Pyrinnön pistelinko Marcus Lewis pääsi ajelemaan korille ja nosteli pelissä 30 pistettä, joista 19 tuli ensimmäisellä puoliajalla. Koko ottelussa kauhajokisten yksi vastaan yksi puolustus oli heikkoa, eikä noilla otteilla voitosta taistella. Pyrinnön kuuluisa paikkapuolustus teki Karhubasketista passiivisen hyökkäyspäässä, eikä kolmoset uponneet kuin 21 prosentilla.

Kapteeni Antti ”Jumppa” Niskanen on edelleen sivussa (alavartalovamma), mutta muuten Janne Koskimiehellä käytettävissä täysi kokoonpano (Mikael Laihonen, alavartalovamma, on edelleen sivussa). On mielenkiintoista nähdä, kuka jenkkiviisikosta on sivussa.

-Olemme aloittaneet kaksi edellistä ottelua heikosti ja nyt oikealle intensiteettitasolle pääseminen alusta asti on ensimmäinen tavoitteemme, Janne Koskimies harmittelee ennakossaan. – Vierasjoukkue tulee kauden viimeiseen vieraspeliinsä ilman paineita. – Viimeiset kaksi ottelua Kouvot ovat heittäneet enemmän kaaren takaa kuin kahden pisteen heittoja, joten heittäjiä tulee onnistua puolustamaan hyvin lauantaina.

Karhubasketin kokoonpano: Hilliard, Vehmanen, Sarcevic, Järvi, Innamaa, Hakamaa, Peltonen, Malcolm (GTD 50%), Garrett (GTD 50%), Osaghae (GTD 50%), Holyfield (GTD 50%).

Lauantaina vieraaksi saapuva Kouvot lähtee peliin ilman paineita. Kouvot tekivät rankkoja, mutta tarpeellisia ratkaisuja jo viikkoja sitten, jotta seuran tulevaisuus voitiin turvata. Jenkit lähetettiin kotiin ja valmentaja lomautettiin. Siitä huolimatta Kouvot ovat taistelleet hyvin nuorella joukkueella ja napsineet valmentaja Antti Hurrin iloksi muutaman voiton.

Kouvojen edellinen voitto tuli Kaarinassa helmikuun alussa, kun se voitti Uran 122-124. Sen jälkeen kouvolalaiset ovat hävinneet neljästi putkeen. Kobrat hakivat sarjapisteet Kouvolasta numeroin 85-95, jonka jälkeinen vieraskiertue päättyy nyt Kauhajoella. Vieraissa Kouvot ovat hävinneet Korihaille 84-68, KTP:lle 101-95 ja Lahdelle 99-82. Viimeisestä viidestä pelistä Kouvot ovat voittaneet yhden ja 10 edellisestä kamppailusta kaksi. Kauden 10 vieraspelistä Kouvot ovat voittaneet kaksi. Uran lisäksi sarjapisteet on haettu lokakuussa Lapualta numeroin 87-92.

Kouvojen pelaava kokoonpano on täynnä lahjakkaita kotimaisia pelaajia. 1996 syntyneet Tuomas Hirvonen (15,9/2,5/6) ja sentteri Ilmari Toikkanen (4,9/3,3). 1998 syntyneet Severi Kaukiainen (13,9/3,1/4,9), Teemu Knihtinen (8,2/6,4/1,5) ja Vili Nyman (6,5/4,3/1,2). 1999 syntynyt Aapeli Syrjämäki (3,1/2,2). 2000 syntynyt Kalle Kalin. 2001 syntyneet Henri Permanto (4,8/1/1,1) ja Oscar Storgård (4,5/1,3), sekä 2002 syntynyt Joel Mäntynen (6,7/2,5). Ainokaisena vahvistuksena Kouvoissa pelaa 198 senttinen laituri Byron Zeigler (10,1/7,3), joka siirtyi Kouvoihin Korihaista tammikuun alussa.

Vaikka Kouvojen kokoonpano on nuori, niin kokemusta sillä silti on. Hirvonen on ehtinyt pelata jo 338 ottelua Korisliigassa ja voittaa sekä kultaa että hopeaa Kouvojen pelipaidassa. Kaukiaisella pelejä on alla 176 ja Knihtiselläkin yli 150.

Toivottavasti perinteikäs koripalloseura Kouvot saavat asiat järjestymään ensikaudeksi, sillä Jyri Lehtonen palaa ensi kaudella joukkueen valmentajaksi. Nuoret ovat saaneet nyt paljon vastuuta, mutta tämä hedelmä olisi nyt puristettavaksi menuksi, jottei nyt tullut vastuu valu hukkaan.

-Karhu Basket pelaa nautittavaa koripalloa, jossa joukkueen etu on kaikista tärkeintä, Kouvojen valmentaja Kari Kurronen aloittaa ottelun ennakon korisliiga.fi sivustolla. – Erinomaisen hyökkäyksen lisäksi puolustuksen intensiteetti on noussut viime peleissä todella korkealle. – Lähdemme vastaamaan tähän hyvillä mielin luottaen omiin vahvuuksiin ja perusasioiden huolelliseen toteuttamiseen.

Kouvojen kokoonpano: Hirvonen, Kaukiainen, Knihtinen, Mäntynen, Nyman, Storgård, Toikkanen, Zeigler ja Syrjämäki.

Karhubasket – Kouvot lauantaina kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa.