UUTISET

10.03.2021

KARHUBASKET PÄÄTTI RUNKOSARJAN VOITTOON

Karhubasket päätti runkosarjan 104-110 (44-46) voittoon Ura Basketista tiistaina. Kauhajokiset olivat jo ennen päätöskierrosta sementoineet sijoituksensa sarjataulukossa kolmannelle sijalle. Karhubasket aloittaa pudotuspelit ensi sunnuntaina kotiluolassa. Puolivälierien vastustaja selvisi vasta päätöskierroksella. Sarjataulukon sijat kuusi – yhdeksän saatiin selville ja oranssipaitojen vastustaja puolivälierissä on BC Nokia.

Karhubasket aloitti ottelun Kaarinassa väkevästi. Osasumwen Osaghae Jr (25/10/2 torjuntaa) nosteli palloja koriin, joten vieraat pitivät neljän minuutin kohdalla 4-8 johtoasemaa. Emmitt Holt (15/5) ja Kevin Bracy-Davis (27/8) siirsivät Ura Basketin johtoon ja ensimmäisen neljänneksen loppu pelattiin isäntien hallinnassa. Bracy-Davisin heitto-show oli antamassa kotijoukkueelle isoa etumatkaa, mutta Collin Malcolm (21/8/3) piti vieraita mukana.

Toiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 24-19. Kevaughn Allenin (33/3/3)  kolmas onnistunut kolmonen kasvatti isäntien etumatkan kahdeksaan pisteeseen, mutta Joona Hakamaan (7/2) and1 suoritus piti vieraat pelissä mukana. Eero Innamaa (9/3) jatkoi Karhubasketin kiriä ja heti kympin puolivälin jälkeen Bojan Sarcevic (17/2/10) upotti kolmosen, jonka jälkeen lukemat olivat 36-34. Sarcevic ja Malcolm tasoittivat numerot. Malcolm ehätti vielä viedä vieraat 44-46 puoliaikajohtoon, riistettyään pelivälineen itselleen.

Karhubasket aloitti toisen puoliajan 0-6 jaksolla. Kympin puolivälissä vieraat siirtyivät 10 pisteen etumatkalle, kun TJ Holyfield (15/1/3) upotti kolmosen. Kympin loppupuolella ero kasvoi jo 16 pisteeseen ja neljännes päättyi lukemiin 66-81.

Ura leikkasi eron vahvan alun saattamana kahdeksaan pisteeseen, mutta Jeff Garrett (12/7) ja Joona Hakamaa pitivät vieraat turvallisessa johtoasemassa. Tarkkakätinen Teemu Sulonen (6/2/2) upotti pari kolmosta, eikä kauhajokiset pystyneet repimään ratkaisevaa eroa. Kotijoukkue kavensi eroa tasaisesti ja pari minuuttia ennen päätösvihellystä oltiin lukemissa 99-102, kun Bracy-Davis upotti kolmosen. Malcolm upotti kakkosen ja TJ Holyfield kolmosen, joten peli oli ratkaistu vain minuutti ennen loppua. Viime hetkillä nähtiin vielä muutama onnistunut heitto, joten loppulukemat olivat 104-110.

Karhubasket voitti levypallot 28-35. Vieraat liikuttelivat palloa hyvin ja tilastoivat 24 syöttöä. Kakkoset upposivat 60 prosentin ja kolmoset erinomaisella 43 prosentin tarkkuudella. Kauhajokiset menettivät pallon yhdeksän kertaa, kun Uralle menetyksiä tuli 12. Kotijoukkue oli myös tarkalla heittotuulella, sillä kakkosten prosentti oli 63 ja kolmosissa peräti 48 prosenttia (15/31).

-Ura teki pelissä 104 pinnaa ja oli lähellä voittaa, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies jutteli pelin jälkeen. – Me oltiin puolustuksessa aika paljon perässä, emmekä olleet riittävän teräviä, eikä päästy haastamaan heittoja riittävän hyvin. – Hyökkäyksessä paransimme paljon toisella puoliajalla. – Näytti, että nimenomaan puolustuspäässä, ei ollut kaikilla pelaajilla se terävin vaihde päällä. – Meiltä puuttui kolme pelaajaa takakentältä, joten siinäkin oli yksi syy rytmin puuttumiseen, Koskimies pohti.

Voitto nosti Karhubasketin saldon 22 ottelun runkosarjassa 17 voittoon ja viiteen tappioon. Pari harmittavaa tappiota oli rasitteena, varsinkin kotitappio Pyrinnölle, jolla kauhajokiset jäivät runkosarjan kolmanneksi.

Päätöskierroksella Kataja haki voiton Kobrista, mikä varmisti heidän pudotuspelipaikkansa. KTP haki voiton Pyrinnöstä, mutta koska myös Kataja voitti ottelunsa, niin KTP jäi ulos pudotuspeleistä. BC Nokia hävisi Kouvojen vieraana, joten neljä joukkuetta oli tasoissa 20 sarjapisteessä. Näistä joukkueista muodostettiin keskinäisten otteluiden perusteella oma taulukko. Keskinäisissä otteluissa paras oli Nokia, joka sijoittui kuudenneksi. Kataja päätyi sijalle seitsemän ja Kobrat nappasivat viimeisen pudotuspelipaikan.

Pudotuspelit alkavat lauantaina, jolloin pyörähtävät käytiin ottelusarjat Seagulls – Kobrat ja Pyrintö Kataja. Sunnuntaina käynnistyvät sarjat Karhubasket – BC Nokia ja Vilpas – Lahti. Välieriin pääsee neljällä voitolla. Pudotuspelien ohjelma varmistetaan keskiviikkona.

Korisliigan runkosarjan pistepörssin ykkönen oli Pyrinnön Marcus Lewis 23,1 pisteen keskiarvolla. Kauhajokisille tuttu Greg Mangano oli tuon tilaston kakkonen, tehden KTP:lle 22,9 pistettä per ottelu. Levyreissä paras oli Kobrien Nathanial Grimes 13,3 levypallon keskiarvolla. Karhubasketin Jeff Garrett oli levyritilaston vitonen, poimittuaan 9,3 levyriä ottelua kohden.

Syöttötilaston voitti Kobrien Antto Nikkarinen 9,75 passin keskiarvolla. Bojan Sarcevic oli tuttuun tapaansa tuon tilaston kärkipäässä, sillä 7,4 passin keskiarvo oli Korisliigan kolmanneksi paras lukema. Riistoissa Garrett oli kolmas (2,2) ja TJ Holyfield (1,8) viides. Garrett oli esillä myös torjunnoissa, 1,2 torjuntaa per ottelu oli sarjan neljänneksi paras noteeraus. Osasumwen Osaghae torjui 2,7 heittoa ottelua kohden, muttei pelannut tarpeeksi pelejä, jotta olisi päässyt nappaamaan tilaston kärkipaikan.

Collin Malcolm oli kakkosissa Korisliigan neljänneksi tarkin upottaen ne 65,9 prosentin tarkkuudella. Karhubasketista jo aikaisemmin lähtenyt Daniel Utomi oli tarkin kolmosissa, 53,7 prosentin tarkkuudella. TJ Holyfield oli sarjan toiseksi tarkin, upottamalla kolmoset 45,5 prosentin tarkkuudella.