UUTISET

03.03.2021

PYRINTÖ LÄHELLÄ RUNKOSARJAN KAKKOSPAIKKAA

Pyrinnön puolustus ei jättänyt tilaan Karhubasketin ratkaisuille (kuva: Erkki Hautaviita)

Keskiviikkona karhuluolassa taisteltiin runkosarjan kakkospaikasta. Pyrintö haki voiton pistein 81-89 (36-50) ja otti tiukan kiinnityksen kakkospaikkaan. Kun voitto tuli vielä kahdeksan pisteen marginaalilla, niin tasasarjapisteissä tamperelaiset ovat edelle keskinäisten otteluiden korierolla +2. Pyrinnölle kakkospaikkaan riittää voitto joko BC Nokiaa vastaan tai päätöskierroksella KTP:stä.

Pyrintö hallitsi avauspuoliaikaa molemmissa kenttäpäädyissä. Karhubasket ei saanut paljon puhuttua paikkapuolustusta murrettua. Syötöt olivat hitaita ja epävarmoja. Myös viimeistely sekä kakkosissa että kolmosissa oli huonoa. Voittoon olisi tarvittu onnistuneita kaukoheittoja, mutta niille Pyrintö ei jättänyt tilaa. Koko ottelussa kauhajokiset linkosivat kolmoset vain 21 prosentin tarkkuudella kuppiin. Puolustuksessa oranssipaidat eivät saaneet kuriin Marcus Lewisiä (30/3), joka tehtaili jo ennen puoliaikaa 19 pistettä. Lewisin vauhtia ei saatu pois, ennen kuin oli myöhäistä. Ja jos miestä yritettiin puolustaa koko kentällä, niin tuloksena oli ainoastaan tukku virheitä. Muutenkin Pyrinnön jokainen pelaaja tuntui voittavan vastustajansa helposti, joten yksi vastaan yksi puolustusta pitää parantaa. Kun menetyksiä tuli vielä kahdeksan kappaletta, niin Pyrintö lähti puoliajalle ansaitussa 36-50 johtoasemassa.

Ottelun hahmo Marcus Lewis teki Pyrinnölle 30 pistettä (kuva: Erkki Hautaviita)

Toiselle puoliajalle Karhubasket tuli paremmalla energialla. Puolustuksessa saatiin muutamia stoppeja, joten ero lähti kaventumaan. Eero Innamaa (4/2) ja Collin Malcolm (17/6) toivat isännät kuuden pisteen etäisyydelle (50-56) kolmannen neljänneksen puolivälissä, joten Miikka Sopanen kutsui joukkueensa aikalisälle. Sen jälkeen Anthony Hilliard (6/12/7) ja Innamaa tekivät lukemiksi 54-56, mutta ohi kauhajokiset eivät päässeet. Lewis piti Pyrinnön edellä, mutta Okko Järven (18/5/6) kolmonen päätti kympin lukemiin 62-63.

Päätösneljänneksellä Pyrintö pysyi johtoasemassa. Vieraat kävivät poimimassa tukun hyökkäyslevypalloja, joista pääsivät nostelemaan koreja. Erityisesti Shawn Hopkins (12/5/3) ja Brady Skeens (11/12) olivat aktiivisia. Iso onnistuminen oli myös Valtteri Leppäsen (3) kolmonen. Karhubasketilta TJ Holyfield (11/2) ja Jeff Garrett (23/6) tekivät koreja, joten kolmisen minuuttia ennen loppua oltiin lukemissa 76-78. Sitten oranssipaidat riistivät, mutta täysin vapaa lay-up sudittiin ohi ja toisessa päässä Osku Heinonen (15/2) onnistui kolmosessa, upottaen vielä sen päälle vaparin. Tilanne olisi voinut olla tasan, mutta valotaululla tilanne oli 76-82, kun pelaamatta oli vain kaksi ja puoli minuuttia. Heinonen upotti loppuun vielä viisi pistettä, joten Pyrintö vei sarjapisteet mukanaan 81-89 voitolla, ja otti vahvan kiinnityksen runkosarjan kakkospaikkaan.

Karhubasket ei onnistunut puolustuspäässä, joten Pyrintö sai nakuteltua kakkoset sisään 61 prosentin tarkkuudella. 21 prosentilla uponneiden kolmosten lisäksi, mutta kakkoset kolisivat rautoihin. peräti 17 hyökkäyslevypallosta olisi voinut muutaman lisäpisteen tehdä, mutta kakkosten prosentti jäi vain 51. Marcus Lewis oli pelin tähti ja hänen pysäyttämiseksi Karhubasketin on jatkossa kehitettävä parempi suunnitelma.

-Onnittelut Pyrinnölle voitosta, Janne Koskimies antoi tunnustusta vastustajalle. – Heidän ensimmäisen puoliajan paikkapuolustus näytti siltä, että he saivat meidät sellaiseksi mitä paikalla haetaan. – Pelimme oli epävarmaa, emmekä pystyneet löytämään meidän isoja pelaajia kuten ensimmäisessä kohtaamisessa. – Meidän kolmoset upposivat vain 21 prosentilla ja siinäkin oli paljon Pyrinnön hyvyyttä. – Menetyksiä tuli ekalla puoliajalla kahdeksan kappaletta. – Toisella puoliajalla yksinkertaistimme puolustusta, joka toi hyvää tulosta. – Pyrintö oli parempi viimeisellä neljänneksellä, varsikin ratkaisuhetkillä he olivat huolellisempia ja kovempia.

Karhubasket päättää runkosarjan kotiottelunsa tulevana lauantaina, kun Kouvot saapuvat karhuluolaan.