UUTISET

26.02.2021

OTTELUENNAKKO: BC NOKIA – KARHUBASKET

Mukavassa kuuden ottelun voittoputkessa viilettävä Karhubasket (14 voittoa/4 tappiota) matkaa lauantaina Nokialle. BC Nokia (10/9) on hävinnyt kolme edellistä otteluaan, mutta kotisalissaan nokialaiset ovat hävinneet viimeksi tammikuun alussa.

Karhubasket haki keskiviikkona selvän 71-96 voiton Kotkasta. Samalla kauhajokiset nousivat sarjataulukossa takaisin kakkospaikalle. Tuo runkosarjan kakkospaikka on selviö, jos Karhubasket voittaa loput neljä runkosarjan otteluaan. Lauantaina jälkeen ohjelmassa ovat kamppailut Pyrintöä ja Kouvoja vastaan kotiluolassa. Päätöskierroksella 9. maaliskuuta Kauhajoki kohtaa Ura Basketin Turussa.

Keskiviikkona kauhajokisten puolustus oli erinomaista. Se ei jättänyt KTP:lle vapaita heittopaikkoja, joten kotkalaisten kolmoset osuivat vain 11 prosentin tarkkuudella. Se myös pakotti KTP:n menetyksiin, joista päästiin juoksemaan tukku nopeita hyökkäyksiä. Hyökkäyspäässä pallo liikkui iloisesti ja oranssipaidat tilastoivat 25 syöttöä. Samat lääkkeet ovat valttia myös lauantaina. Tiukka puolustus, jotta Nokia ei saa heittopaikkoja, sekä nopeat vastaiskut, joilla tempo pidetään kovana.

Karhubasket on hävinnyt vuoden 2021 puolella vain yhden ottelun. Se tuli kuuden pelaajan rosterilla Vilpasta vastaan. Samat kuusi soturia aiheuttivat kuitenkin Seagullseille kauden ainoa tappion. Sen jälkeen loukkaantumishuolet ovat helpottaneet, vaikka Antti Niskanen onkin sivussa alaraajavamman takia. Valmennuksella onkin nyt käsillä positiivinen ongelma, sillä Collin Malcolm on toipunut alaraajavammasta ja on palaamassa pelaavaan kokoonpanoon. Karhubasket on voittanut kuusi peliä putkeen ja 10 edellisestä ottelusta yhdeksän.

– Kotijoukkue laittoi 50 kolmen pisteen heittoa ilmaan keskiviikon paikallispelissä Pyrintöä vastaan, joten odotettavissa on todella erilainen ottelu keskiviikon Kotkan vierailuun verrattuna, valmentaja Janne Koskimies pohtii. – Onnistuimme Kauhajoella ottamaan yhden voiton hurmioituneella small ball –koriksella, joten tiedostamme, että valmiina pitää olla ja puolustuksessa pärjätä 1vs1-tilanteissa, ettemme joudu tippumaan liikaa heidän heittäjistään.

Karhu Basket kokoonpano: Malcolm, Hilliard, Vehmanen, Garrett, Sarcevic, Järvi, Innamaa, Holyfield, Peltonen, Hakamaa (GTD 25%).

 

BC Nokia on kaventanut kokoonpanoa. Jeff Garrett siirtyi tammikuussa Karhubaskettiin. Poissa ovat myös jenkit Daeshon Francis, Wesley Washpun ja Khaliq Spicer. Ainoana vahvistuksena häärii 194 senttinen laituri Gokul Natesan (14,6/2/2,4), joka on pelannut Nokialla viisi ottelua. Alkukauden Natesan pelasi Divari B:tä Forssassa. Siellä mies teki tilastoihin 16 ottelussa 30 pistettä, viisi levypalloa ja kuusi syöttöä.

Keskiviikkona BC Nokia taisteli urhoollisesti Pyrintöä vastaan vieraissa. Nokia johti Pyynikillä puoliajalla 48-56, mutta jouti lopulta tunnustamaan isännät paremmiksi pistein 103-93. Natesan nakutti 21 pistettä, Antero Lehto 19 ja takamies Lassi Nikkarinen teki tilastoihin rivin 11 pinnaa, kuusi levyriä ja kahdeksan syöttöä. Nokia otti Pyrintöä vastaan peräti 50 kolmosta, jotka upposivat 36 prosentin tarkkuudella. Nokia siis heittää, jos paikkoja annetaan ja tässä kauhajokisten pitää olla tarkkana.

Nokia on yhä pudotuspeliviivan yläpuolella. Yksi voitto lopuista kolmesta ottelusta ehkä riittää varmistamaan paikan pudotuspeleihin, mutta ilman voittajakin paikka loppupeleihin voi järjestyä. Ohjelma ei ole helppo, sillä lauantaina kamppailun jälkeen Nokia kohtaa kotona vielä Pyrinnön ja päättää runkosarjan otteluun Kouvoja vastaan. Kouvolassa pelattavaan otteluun onkin tulossa iso panos.

Viidestä viimeisestä ottelusta Nokia on voittanut yhden. 10 edellistä kamppailua ovat tuoneet mukavat neljä voittoa. Viimeiset kolme ovat päättyneet tappioon, ja ne ovat Pyrinnön lisäksi tulleet Kobrille (105-96) ja Vilppaalle (77-62) vieraissa. Kotona Nokia on hävinnyt viimeksi tammikuun alussa Korihaille ja neljän ottelun kotivoittoputki on rakentunut KTP:stä (101-87), Urasta (81-69), Lahtea (97-89) ja Kouvoja (94-86) vastaan käydyistä otteluista.

Nokian avainpelaajat ovat Antero Lehto (15,9/2,8/4,6), Lassi Nikkarinen (9,2/2,8/4,1) ja Matias Ojala (7,2/3,4). Tietysti tähän koplaan pitää lisätä Natesan (14,6/2/2,4). Antti Ahonen (5,1/2,4) oli Pyrintöä vastaan viisikossa ja varmasti saa pitää paikkansa. Hugo Boman (2,2) ja Peetu Piirtola (1,1) saavat nyt enemmän vastuuta. Pyrintöä vastaan Boman pelasi runsaat 11 minuuttia ja Piirtola yli 15 minsaa, kun kauden keskiarvot peliajassa ovat vain muutaman minuutin luokkaa. Nokian oma kasvatti Veikka-Santeri Hiekkataipale hakee avauspisteitä Korisliigassa. Tulevatko ne nyt lauantaina, jää nähtäväksi.

Karhu Basket on tasapainoinen ja erinomaisesti valmennettu joukkue, joka tulee olemaan meille suuri haaste lauantaina. Kokoonpano:  Lehto, Ahonen, Ojala, Piirtola, Nikkarinen, Hiekkataipale, Boman, Natesan.

Nokian kokoonpano on elänyt niin paljon, ettei mitään syväluotaavaa tilastoanalyysiä kannata tehdä. Nokia heittää, jos paikkoja jää, joten kauhajokisten puolustus on avain asemassa. Nokialaisilta puuttuu rotaatiosta pelaajia, joten luulisi, että Karhubasket jatkaa samaa nopeaa pelityyliä, jota nähtiin keskiviikkona KTP:tä vastaan.

BC Nokia – Karhubasket lauantaina kello 17 Nokian palloiluhallilla.

Ottelu pelataan suljetuin ovin, mutta Ruutu lähettää kamppailun suorana.