UUTISET

08.03.2021

OTTELUENNAKKO: URA BASKET – KARHUBASKET

Karhubasket (16 voittoa/5 tappiota) päättää Korisliigan runkosarjan tiistaina Kaarinassa, jossa Ura Basket (3/18) isännöi kauhajokisia. Ottelussa ei ole kummallakaan panosta, sillä joukkueiden sarjasijoitukset ovat lukittuna jo ennen tiistain päätöskierrosta. Karhubasket tulee olemaan runkosarjan kolmonen ja pelit jatkuvat pudotuspeleissä. Ura tulee olemaan sarjassa toiseksi viimeinen eli 11, sillä takana oleva Korihait on kaksi sarjapistettä takana, mutta Ura on voittanut kauden molemmat keskinäiset ottelut.

Karhubasket varmisti runkosarjan kolmossijan lauantaina, kun se voitti kotisalissa Kouvot numeroin 99-80. Jenkeistä huilausvuorossa oli Jeff Garrett. Kokoonpanoon palannut Osasumwen Osaghae Jr teki 16 pistettä ja poimi yhdeksän levypalloa. Lisäksi torjuntoja tuli kaksi. Anthony Hilliard (9/3/3) jatkoi monipuolista pelaamista ja TJ Holyfield (24/8/3 riistoa) oli tutun tehokas kaikilta etäisyyksiltä. Collin Malcolm (20/10/3) pelasi myös hienon pelin. Janne Koskimiehellä on pohdittavaa, kuka jenkkiviisikosta huilaa tiistaina.

Kotimaisella osastolla Okko Järvi huilaa tiistain ottelun. Antti Niskanen (alavartalovamma) saattaa pelata, mutta voi olla, että paluu jää pudotuspelien avaukseen sunnuntaille.

-Runkosarjan viimeinen ottelu edessä Kaarinassa tiistaina. Olemme tilanteessa, jossa voimme käyttää ottelun pudotuspeleihin valmistautumiseen, Janne Koskimies toteaa.

Karhubasketin kokoonpano: Hilliard, Vehmanen, Sarcevic, Innamaa, Hakamaa, Peltonen, Niskanen (GTD 50%), Malcolm (GTD 50%), Garrett (GTD 50%), Osaghae (GTD 50%), Holyfield (GTD 50%).

Ura Basketin kolmesta voitosta yksi on tullut kotona ja kaksi vieraissa. Kotisalissa se nappasi voiton edellisessä kotipelissä, kun helmikuun lopussa Korihait kaatui jumbofinaalissa pistein 109-105. Sen jälkeen Ura hävisi Salossa 111-77.

Maajoukkuemies Matti Nuutinen (13,6/6,3/2,2) ei ole pelannut maajoukkuetauon jälkeen, mutta syytä ei ole kerrottu. Jenkkejä kokoonpanossa on kolme. 201 senttinen laituri Kevin Bracy-Davis (21,6/6,2/2,5), 188 senttinen takamies Kevaughn Allen (11,7/3,4/2,4) ja 201 senttinen laituri Emmitt Holt (9/6,5/1,2).

Jenkkikolmikon lisäksi rungon muodostavat takamiehet Trey Niemi (8,8/2,2/4,3) ja Ville Hänninen (5,5/1,8/3,2). Tarkkakätinen heittäjä Teemu Sulonen (9,5/1,5/2,1) ja nuori Joona Airenne (4,1/2,2). Myös Joona Tuomala (4,4/1,8) on pelannut mukavasti, mutta hänen pelaamisensa on epävarmaa.

-Karhu valmistautuu puolustamaan mestaruutta, Ura Basketin valmentaja Damion Dantzler aloittaa tiistain ottelun ennakoinnin korisliiga.fi sivustolla. – Meillä luvassa kauden viimeinen matsi. – Meillä on oivallinen paikka näyttää tasomme. – Odotan meidän taistelevan loppuun asti.

Uran kokoonpano: Bracy-Davis, Niemi, Allen, Sulonen, V. Hänninen, Holt, L. Hänninen, Nuutinen (GTD 25%), Ala-aho, Airenne, Tuomala (GTD 25%).

Karhubasket fanien mielenkiinto saattaakin suuntautua tiistaina toisaalle, sillä pudotuspelit ovat alkamassa viikonloppuna. Oranssipaitojen vastustaja tulee kolmikosta BC Nokia, Kobrat tai Kataja. Näiden joukkueiden järjestys sarjataulukon sijoilla kuusi – kahdeksan saadaan selville vasta tiistai iltana, päätöskierroksen jälkeen. Nokia ja Kobrat ovat jo paikkansa pudotuspeleissä varmistaneet, mutta Kataja voi niistä karkeloista vielä jäädä pihalle, jos he häviävät Lapualla ja KTP voittaa oman ottelunsa Pyynikillä.

Karhubasket aloittaa pudotuspelit sunnuntaina 14. maaliskuuta kotiottelulla. Ottelu alkaa karhuluolassa kello 18. Ottelu pelataan suljetuin ovin, joten ottelu on katsottavissa vain Ruudun kautta.

Tässä vastustaja vaihtoehdot ja skenaariot kuinka niihin päädytään:

BC Nokia – Jos BC Nokia voittaa ottelunsa tiistaina Kouvolassa, niin se sijoittuu runkosarjassa kuudenneksi ja kohtaa Karhubasketin puolivälierissä. BC Nokia on kuudes myös siinä tapauksessa, jos nokialaiset voittavat, Kobrat voittaa ottelunsa Katajaa vastaan ja Lahti häviää Korihaille. On myös mahdollista, että BC Nokia häviää, Kataja voittaa ja KTP voittaa Pyrinnön, jolloin kaikilla neljällä joukkueella on sijoilla 6.-9. 20 sarjapistettä. Silloinkin BC Nokia on kuudes.

Kobrat – Jos Kobrat voittavat viimeisessä ottelussa Katajan ja BC Nokia häviää Kouvolassa, niin Kobrat ovat kuudes.

Kataja – Jos Kataja voittaa Lapualla, Nokia häviää Kouvoille ja KTP häviää Pyrinnölle, niin Kataja on Kuudes.

Mitään varmaa on siis hankala sanoa tiistain kierroksesta, mutta seuraavat asiat ovat faktoja:

KTP on pudotuspeleistä ulkona, jos he häviävät. Pyrinnölle ei tuossa ottelussa KTP:tä vastaan ole mitään panosta. Toki jos BC Nokia häviää Kouvolassa, niin Pyrinnön voitolla varmistuu paikallispuolivälieräsarja Pyrintö – BC Nokia (Kataja voi tämän tietysti sotkea).

Kataja voi tipahtaa, jos eivät voita Lapualla. Lapua pelaa hävitessään puolivälieräsarjan Seagullseja vastaan.

Jos BC Nokia voittaa Kouvolassa, niin paikallissarja, todella pienin matkakustannuksin, Pyrintöä vastaan ei toteudu.

No tiistaina illasta olemme tässä asiassa huomattavasti viisaampia.

Ura Basket – Karhubasket tiistaina kello 18.30 Kaarinassa Littoisten monitoimitalossa.