UUTISET

16.07.2024

KARHUBASKET GOLFKISA LA 24.8.

Karhubasketin perinteinen golfkisa järjestetään Botnia Golfin (Hermannimäki 22, 61980 Päntäne) lauantaina 24. elokuuta. Kisa alkaa kello 10. Kerää mukaan kahden henkilön joukkue ja lähde taistelemaan loistavista palkinnoista, sekä nauttimaan erinomaisesta seurasta.

Osallistumismaksu on 150 euroa/joukkue. Maksu sisältää green feen ja ruokailun Botnia Golfin Raffi-ravintolassa.

Golfkisan säännöt:

2 henkilön pariscramble

1/4 tasoitukset

Aloitusaika kello 10 (yhteislähtö tai väliaikalähtö)

 

Ilmoittautumiset Botnia Golfille 17.8. mennessä:

Puhelin: 06 232 4663

Sähköposti: botniagolf@botniagolf.fi

11.07.2024

SUOMEN U20 MAAJOUKKUE VALMIINA EM-KISOIHIN

Suomen U20 maajoukkue valmistautuu Romaniassa pelattaviin B-tason EM-kisoihin. Suomen joukkueessa pelaavat Karhubaskettia tulevalla kaudella edustavat Juuso Salmi ja Oliver Kandén.

U20 maajoukkue pelasi ennen EM-kisoja harjoitusotteluita. Tampereella lauantaina 6. heinäkuuta pelatussa ottelussa Suomi voitti Iso-Britannian lukemin 100-91. Takamies Juuso Salmi oli avausviisikossa ja teki hieman vajaassa 18 minuutissa yhden pisteen, poimi kolme levypalloa ja jakoi kaksi syöttöä. Korisliigan viime kauden tulokkaana palkittu Oliver Kandén pelasi suomalaisista toiseksi isommat minuutit. Vajaassa 25 minuutissa pisteitä syntyi 15, jonka lisäksi Oliver poimi neljä levyriä ja jakoi kolme syöttöä. Pisteet syntyivät kaikki kolmosilla, jotka upposivat 56 prosentin tarkkuudella (5/9).

Joukkueet kohtasivat myös perjantaina 5. heinäkuuta Tampereella. Suomi oli myös tuossa kohtaamisessa parempi pistein 87-77. Juuso Salmi pelasi vajaat 20 minuuttia ja teki viisi pistettä, poimi kolme levypalloa ja jakoi kolme syöttöä. Oliver Kandén pelasi isommat minuutit ja vajaassa 24 minuutissa tilastoihin tuli rivi 11 pinnaa, neljä levypalloa ja yksi syöttöä.

U20 maajoukkueen kesän ottelut alkoivat 30. kesäkuuta, kun Suomi kohtasi Ruotsissa Islannin. Islanti oli lopulta parempi pistein 85-79. Juuso Salmi teki 29 minuutin peliajalla kuusi pistettä, poimi viisi levypalloa ja jakoi kuusi syöttöä. Oliver Kandén teki 26 minuutissa 18 pistettä ja poimi kolme levypalloa.

EM-karsinnat käynnistyvät Romaniassa 12.7. Suomen ohjelma on seuraava:

12.7. kello 15.30 Suomi – Slovakia

13.7. kello 13.00 Suomi – Sveitsi

14.7. kello 20.30 Suomi – Latvia

16.7. kello 20.30 Suomi – Kroatia

09.07.2024

KORISLIIGAN OTTELUOHJELMA KAUDELLE 2024-2025 ON VALMIS

Korisliigan otteluohjelma tulevalle kaudelle on valmis. Ennen kauden virallista alkua, Karhubasket pelaa kotona IKH Areenassa kaksi harjoitusottelua. Perjantaina 6. syyskuuta IKH Areenaan saapuu viime kauden Suomen mestari ja BCL-karsintoihin valmistautuva BC Nokia. Toinen harjoitusottelu on viikkoa ennen h-hetkeä, kun Kauhajoelle saapuu Tampereen Pyrintö perjantaina 27. syyskuuta. Molemmat ottelut alkavat kello 18.30.

Harjoituspeleihin on vapaa sisäänpääsy kausikorteilla. Ennen molempia harjoitusotteluita myydään IKH Areenan aulassa kausikortteja. Muille pääsyliput maksavat 10 euroa. Kausikortit tulevat myyntiin Lippu.fi sivustolle sunnuntaina 1. syyskuuta kello 12. Vanhat kausikorttipaikat pysyvät varattuna ja ne voi uusia lähettämällä sähköpostia osoitteeseen lippu@karhubasket.fi tai elokuussa IKH Areenalla järjestettävissä kausilipputapahtumissa. Niiden tarkemmat aikataulut ilmoitetaan myöhemmin.

Korisliigan runkosarja käynnistyy perjantaina 4. lokakuuta, kun Karhubasket matkustaa puolustavan Suomen mestarin, BC Nokian vieraaksi uuteen Nokian palloiluareenaan. Oranssipaitojen kotiavaus pelataan keskiviikkona 9. lokakuuta, kun IKH Areenaan saapuu vieraaksi viime kauden hopeajoukkue Helsinki Seagulls.

Korisliigan runkosarja muodostuu 22 ottelusta, joissa jokainen joukkue kohtaa toisensa kotona ja vieraissa. Karhubasketilla on mielenkiintoinen joulukuu, kun IKH Areenalle saapuvat BC Nokia (ke 4.12.), Kobrat (la 14.12.) ja Salon Vilpas (la 21.12.). Välipäivinä kauhajokiset kohtaavat vieraissa Kouvot (la 28.12.) ja IKH Areenassa KTP:n (ma 30.12.). Runkosarja huipentuu päätöskierroksella lauantaina 18. tammikuuta kello 17, kun Karhubasket matkaa Pyrinnön vieraaksi Pyynikille.

Runkosarjan jälkeen 12 joukkuetta jaetaan ylempään ja alempaan loppusarjaan, joissa molemmissa on kuusi joukkuetta. Loppusarjat alkavat lauantaina 25. tammikuuta ja päättyvät keskiviikkona 19. maaliskuuta. Loppusarjoissa kaikille joukkueille tulee viisi koti- ja vieraspeliä.

Kaikki kuusi ylemmän loppusarjan joukkuetta pääsevät pudotuspeleihin, jonne selviytyy myös alemman loppusarjan kaksi parasta joukkuetta. Lauantaina 22.3. alkavissa puolivälierissä ylemmän loppusarjan voittaja kohtaa alemman loppusarjan kakkosen ja ylemmän loppusarjan nelonen, jolla on hallussaan viimeinen kotietupaikka pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, kohtaa ylemmän loppusarjan vitosen. Nämä neljä joukkuetta ovat pudotuspelikaavion omalla puolella, joten toinen finaalijoukkue tulee näistä neljästä joukkueesta.

Pudotuspelikaavion toisella puolella ovat ylemmän loppusarjan kakkonen, joka kohtaa alemman loppusarjan voittajan, sekä ylemmän loppusarjan kolmonen, joka kohtaa ylemmän loppusarjan kuutosen. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa. Välieristä finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa. Välierien häviäjät kohtaavat pronssipelissä, joka pelataan loppusarjassa paremmin sijoittuneen joukkueen kotikentällä. Finaaleissa Suomen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Mestari on selvillä viimeistään torstaina 15. toukokuuta 2025, jolle päivälle on merkitty finaalien game 7.

Runkosarjaan tulee pieni katkos 18. – 26.11., jolloin pelataan maaottelutauon aikana paikasta EM-kisoihin.  Maaottelutauko katkaisee myös loppusarjat, kun pelit ovat tauolla 17. – 25.2. Kauden 2024-2025 aikana pelataan myös Suomen Cup, jonka formaatti julkistetaan myöhemmin, mutta Cupin huipennukselle on varattu lauantaina 15.2. ja sunnuntaina 16.2., juuri maaottelutauon kynnyksellä.

Karhubasketin otteluohjelma löytyy nettisivuilta ja sinne pääsee TÄSTÄ linkistä. Nettisivuilta löytyy myös yksittäisten pääsylippujen sekä kausilippujen hinnasto. Info lipuista löytyy TÄSTÄ linkistä.

08.07.2024

SUSIJENGI EI PÄÄSSYT OLYMPIALAISIIN – ANDRE GUSTAVSON VAHVASTI ESILLÄ

(kuva: LEHTIKUVA / AFP)

Suomen miesten koripallomaajoukkue eli Susijengi osallistui Espanjan Valenciassa Pariisin olympialaisten karsintaturnaukseen viime viikolla. Pariisin olympialaiset alkavat heinäkuun lopussa. Kuuden joukkueen turnauksesta vain yhdelle oli luvassa paikka olympialaisiin. Isäntäjoukkue Espanja lähti turnaukseen ehdottomana ennakkosuosikkina, mutta myös NBA-pelaajien Deandre Ayton, Buddy Hield ja Eric Gordon tähdittämä Bahama oli ennakkokaavailuissa suomalaisten edellä.

Susijengi hävisi avausottelun Bahamalle pistein 85-96. Paikka jatko-otteluissa oli tarjolla Puolalle ja Suomelle, sillä vain voittaja sai jatkaa turnausta. Puola näytti etevän jatkoon, mutta suomalaiset nousivat 15 pisteen takaa-ajoasemasta 89-88 voittoon.

Kivikova Espanja ei päässyt Susijengin kanssa helpolla turnauksen välieräottelussa. NBA-tähti Lauri Markkanen oli sivussa, mutta suomalaisella sisulla taistellut Susijengi nousi vajaat neljä minuuttia ennen loppua tasoihin (72-72) Alexander Madsenin kolmosella. Päätöshetkillä Espanja oli vahvempi, vieden lopun 9-2 ja kirjasi lopulta voiton lukemilla 74-81.

Ensi kaudella Korisliigaa Karhubasketissa pelaava Andre Gustavson upotti Espanjaa vastaan 15 pistettä ja poimi kolme levypalloa, ollen suomalaisten paras pistemies. Gustavson upotti kaikki kuusi kakkostaan ja kolme vapariaan runsaan 14 minuutin peliajalla. Mikael Jantunen (13/9/3) ja Edon Maxhuni (11/2 syöttöä) keräsivät myös yli 10 pisteen saaliin. FC Barcelonassa pelaava Willy Hernangomez (28/5) oli isäntien paras pelaaja ja häntä tuki NBA:ssa Memphis Grizzlies joukkueessa pelaava Santiago Aldama (15/8/2) sekä Euroliigaa israelilaisessa Maccabissa pelaava Lorenzo Brown (15/1/9). Bahamaa vastaan Gustavson jäi ilman pisteitä, mutta ottelussa Puolaa vastaan vajaan 10 minuutin peliajalla syntyi viisi pistettä.

Olympiaturnauksen paikka meni lopulta Espanjalle. Muissa karsintaturnauksissa paikan olympialaisissa nappasivat Brasilia, Kreikka ja Puerto Rico. Kivikovassa olympiaturnauksessa kullasta taistelee 12 maata ja suosikkina turnaukseen lähtee luonnollisesti USA, jonka joukkue koostuu NBA-tähdistä.

Vaikka olympiapaikan menettäminen harmitti Susijengiä, niin kommentit olivat positiivisia taistelun jälkeen. – Niin älyttömän ylpeä tästä joukkueesta kuin vain voi olla. Katsoo nyt vaikka Andre Gustavsoniakin, jota ei yhtään kiinnostanut, kuka kentällä on edessä. Joka jätkä antoi tänään kaikkensa ja sen ansiosta me pelattiin yksi Susijengin historian parhaista peleistä, joukkueen kapteeni Sasu Salin sanaili pelin jälkeen basket.fin haastattelussa.

-Me yritettiin pelata Susijengi-palloa. Me halutaan pelata meidän omaa korista. Ei pitäisi hirveästi vaikuttaa, ketä vastaan pelataan. Halutaan olla inhottavia ja nopeita ja tehdä nopeita päätöksiä, etenkin kun Espanjalla on vähän enemmän ikää kuin meillä. Eri äijät onnistuvat eri päivinä ja tänään oli minun vuoro nousta esille, Andre Gustavson jutteli Basket.fiille.

Ilta-Sanomille Gustavson kertoi seuraavaa. – Maajoukkueessa on aina kiva pelata, se on kunnia-asia. Olen odottanut tätä hetkeä. Valitettavasti on ollut vähän loukkaantumisia, enkä ole päässyt edustamaan Suomea ja taistelemaan maajoukkuepaikasta. Nyt ollaan takaisin ja hyvällä fiiliksellä, tulokseen pettynyt Gustavson sanoi ottelun jälkeen (IS 7.7. Tony Pietilä/ https://www.is.fi/koripallo/art-2000010547883.html).

Samassa IS:n haastattelussa olympiakarsintaturnauksen All-Stars tähtiviisikkoon valittu Mikael Jantunen antaa Gustavsonin tarinalle taustoitusta. – Ihan huikea. Olen tuntenut Andren varmaan ekasta päivästä lähtien, kun olen pelannut korista. Pelasimme Wartti Basketissa yhdessä. Hänellä on ollut vaikeat muutamat vuodet loukkaantumisten kanssa, joten olen ihan älyttömän onnellinen hänen puolestaan, että pääsee pelaamaan, Jantunen sanoo.

– Tiedän minkä tasoinen pelaaja hän on. Liike on ensiluokkaista. Huikea pelaaja, mutta olen vain onnellinen siitä, että hän saa taas pelata. Jantunen yhtyy näkemykseen siitä, että juuri Gustavsonin kaltaista suomalaisesta valtavirrasta poikkeavaa pelaajatyyppiä Susijengi kaipaa. – Siitä asti kun muistan, pelityyli on pysynyt samana. Nyt hän näytti, että pystyy tekemään sitä myös Euroopan huipulla. Monelle tuli varmaan yllätyksenä, minulle ei niin isona (IS 7.7. Tony Pietilä/ https://www.is.fi/koripallo/art-2000010547883.html).

14.06.2024

KARHUBASKET JA JUUSO SALMI SOLMIVAT PELAAJASOPIMUKSEN

Karhubasket ja Juuso Salmi ovat solmineet kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Salmi on 20-vuotias Äänekosken Huiman kasvatti ja hän pelasi kaksi edellistä kautta Jyväskylässä Divaria A:ta JBA:n paidassa. Viime kaudella 20-vuotias takamies teki keskiarvoiksi 26 ottelussa 9,6 pistettä, 5,2 levypalloa ja 4,5 syöttöä.

Ennen kahta JBA-kautta Salmi pelasi kauden 2021-2022 Divari A:ta kasvattajaseura Huimassa ja äänekoskelaisten paidassa vierähti ennen sitä kolme kautta Divari B:ssä. Salmi on pelannut 37 nuorten maaottelua U16, U18 ja U20 ikäluokissa, tehden niissä pisteitä kahdeksan pinnan keskiarvolla.

-Todella hyvillä fiiliksillä siirryn ensi kaudeksi Kauhajoelle, maajoukkueleiritykseen valmistautuva Salmi kertoo verkkotoimitukselle. Valmennus, organisaatio ja puitteet ovat huippuluokkaa, jonka takia koin, että Kauhajoki olisi paras ympäristö ottaa seuraava steppi uralla. Myös joukkueen aktiivinen pelitapa molemmissa kenttäpäädyissä auttoi päätöksen teossa. Odotan jo innolla, että pääsen pelaamaan oranssien fanien eteen, Salmi sanelee.

-Juuso on ollut avainpelaaja kahdesti peräkkäin Divari A:n finaaleihin edenneessä JBA:ssa, joten siirtyminen Korisliigaan on luonnollinen askel eteenpäin, päävalmentaja Janne Koskimies aloitta-. Hän pelaa ikäisekseen kypsästi ja takamiehelle tärkeä kyky saada muut pelaajat onnistumaan ympärillään, on hänen vahvuutensa. JBA:n valmennuksen kädenjälki näkyy hänenkin pelaamisessaan, eikä Jyväskylästä tulevien pelaajien sopeutumiskykyä Korisliigan tarvitse jännittää. Haluamme nähdä Juusolta kuten koko nuorelta joukkueeltamme ennakkoluulotonta tekemistä heti elokuusta lähtien.

-Isossa kuvassa on hienoa nähdä, että panostukset olosuhteisiin ja laajalla rotaatiolla pelaaminen ovat kasvattaneet kiinnostusta suomalaispelaajien silmissä Karhubasketia kohtaan.

-Olemme määrätietoisesti kehittäneet Kauhajoelle harjoitusympäristöä, jossa joukkueen menestymisen lisäksi tulevaisuudessa ulkomaalaisvahvistuksina pelaamista tavoittelevat suomalaiset pelaajat ovat pystyneet ottamaan tarvittavia kehitysaskelia. Okko Järvi, Severi Kaukiainen, Henri Kantonen ja Daniel Dolenc ovat omalta osaltaan olleet näyttämässä yhden väylän edetä urallaan Korisliigan kautta myös sellaisille pelaajille, jotka eivät välttämättä olleet aikanaan ikäluokkansa suurimpia juniorilupauksia, Koskimies kertoo.

Karhubasketilla on nyt voimassa olevat pelaajasopimukset Andre Gustavsonin, Eemi Luukkosen, Oliver Kandénin, Jussi Ikkelän, Nate Pollardin, Joona Hakamaan, Kalle Koivusen, Aamos Laavaisen ja Juuso Salmen kanssa. Valmennuskolmikkona jatkavat Janne Koskimies, Risto-Matti Rousku ja Raimo Stefanov.

Koripallokauden 2024-2025 kausiliput tulevat myyntiin keskiviikkona 19. kesäkuuta, kun IKH Areenalla järjestetään tapahtuma, jossa voi ostaa kausilippujen lisäksi fanclubin jäsenyyksiä, Karhubasketin fanituotteita tai herkutella Erjan herkullisilla vohveleilla. Lähestyvään juhannukseen voi ostaa coach Koskimiehen saaristolaisleipää tai fanipäällikkö Pertsan raparperipiirakkaa. IKH Areenan ovet ovat avoinna keskiviikkona 19.6. kello 17-19.

25.03.2024