UUTISET

22.11.2021

MIESTEN SUOMEN CUP 2021

Miesten Suomen Cupin 15.9.2021 vahvistetun sarjamääräysten mukaisesti osallistumisoikeus on Korisliigan seuralla, joka on 17.11.2021 mennessä pelattujen kierrosten 1-11 otteluiden jälkeen voittosuhteella mitattuna Korisliigan runkosarjassa sijoilla 1-8. Rankingsijoitukseen ei siis lasketa keskiviikkona 10.11. pelattua 12. kierroksen ottelua Pyrintö-Bisons. Näin ollen 17.11. on jokainen joukkue pelannut 11 kierrosta eli kertaalleen jokaista vastustajaa vastaan.

Ranginjärjestys:

Karhubasket, Seagulls, Kouvot, KTP, Kobrat, Vilpas, Lahti, Kataja.

17.11.2021 mennessä pelattujen kierrosten 1-11 otteluiden jälkeen voittosuhteen mukaisesti Korisliigan runkosarjan 1. valitsee itselleen vastustajan sijoilla 5-8 olevista joukkueista. Tämän jälkeen runkosarjan 2. valitsee itselleen sijoilla 5-8 jäljellä olevista joukkueista itselleen vastustajan, jonka jälkeen runkosarjan 3. suorittaa valinnan sijoilla 5-8 jäljellä olevista joukkueista. Runkosarjan 4. saa vastustajakseen sijoilla 5-8 olleen joukkueen, jota sijoilla 1-3 olleet joukkueet eivät ole valinneet. Puolivälierien kotiottelun saa runkosarjassa sijoilla 1-4 olleet joukkueet.

Maanantaina pidetyssä valintatilaisuudessa Karhubasket sai valita oman vastustajansa ensimmäisenä. Kauhajokiset valitsivat Joensuun Kataja Basketin. – Emme tässä mitään rupea taktikoimaan tai kikkailemaan, vaan kun olemme ensimmäisenä valintavuorossa, niin valitsemme vastustajaksi Kataja, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies kertoi suorassa valintatilaisuudessa.

Suomen Cupin puolivälierät:

Karhubasket – Kataja Basket

Seagulls – Kobrat

Kouvot – Lahti

KTP – Vilpas

Puolivälierä Karhubasket – Kataja Basket pelataan Kauhajoen koulukeskuksen liikuntasalissa lauantaina 11. joulukuuta kello 17. Liput tulevat myyntiin huomenna tiistaina 23. marraskuuta ennakkolippu.comiin. Lippuja saa ostettua myös Kauhajoen Kesportista loppuviikosta. Suomen Cup puolivälierään on vapaa pääsy Korisliigan kausikorteilla ja junioripasseilla.

Lippujen hinnat:

Aikuiset 15 €

Opiskelijat ja eläkeläiset 12 €

Lapset 7-12 v. 6 €

Perhelippu (2 aikuista ja 1-2 kpl 7-12 v. lasta) 35 €

Alle 7-vuotiaat vanhempien kanssa vapaa pääsy

Puolivälierien voittajat jatkavat Suomen Cupin Final Four turnaukseen, jossa ratkotaan Cup-mestari 2022. Välierät pelataan perjantaina 14.1.2022 klo 18.05 (YLE TV2 klo 18:00-20:00) ja klo 20.30 (YLE Areena) Helsingin uudessa Urhea-hallissa.

Finaali pelataan lauantaina 15.1.2022 klo 17.45 (YLE TV2 klo 17:40-19:45). Finaalin voittaja saa palkinnoksi 10 000 euroa ja finaalin häviäjää lohduttaa 3 000 euron palkinto.

 

21.11.2021

KARHUBASKET JYRÄSI KORIHAIT

Bojan Sarcevic palasi karhuluolaan, mutta Haiden peliasussa (kuva: J-P Laitio-Ramone)

Karhubasket teki lauantaina Uudenkaupugin Korihaista purkkiruokaa, kun liikuntahallissa päättynyt kamppailu päättyi lukemiin 89-37 (45-19). Samalla kauhajokiset pääsivät maaottelutauolle sarjataulukon kärkipaikalta.

Oranssipaidat ottivat pelin haltuun heti ensimmäisellä minuutilla. Cameron Jones (16/5/9) esitteli ensimmäisellä puoliajalla 100 prosenttista heittotyöskentelyä pelitilanneheitoissa. Kaikki muutkin kotijoukkueen pelaajat pääsivät jo avauspuoliskolla pisteiden makuun. Vieraista Bojan Sarcevic (9/4/3) ja Deng Riak (6/11) olivat ensimmäisellä puoliajalla parhaita, mutta toisella kympillä ero venähti yli 20 pisteen. Puoliajalla oltiin lukemissa 45-21.

Toisella puoliajalla ei mitään ihmeitä tapahtunut. Karhubasket puolusti kovalla intensiteetillä ja tuotti Haille peräti 30 menetystä. Vieraat jäivät toisella puolikkaalla 16 pisteeseen, mikä antoi koko pelissä heille vain 37 pistettä. Kyseessä oli vuoden 2000 jälkeen pienin pistemäärä Korisliigassa, kun hyökkäysajaksi tuli 24 sekuntia. Ajassa saadaan mennä tuostakin paljon taaksepäin, että vastaavan matala pistelukema on nähty. Kaudella 1963-1964 Tampereen Kiertäjät jäi ToPo:a vastaan 36 pisteeseen. Kun päätössummeri soi, niin valotaululla olivat lukemat 89-37. 52 pisteen voitto oli samalla Karhubasketin pääsarjahistorian suurin.

Joona Hakamaa on kiittänyt valmmenusta lisääntyneestä vastuusta hyvillä otteilla (kuva: J-P Laitio-Ramone)

-Hyvin pojat pelasi, Janne Koskimies nyökytteli pelin jälkeen. – Tähän peliin piti asennoitua oikein ja kaikkien piti keskittyä. – Ja kentälle tuli keskittynyt joukkue. – Pidimme yllä hyvää intensiteetti alusta loppuun. – Pystyimme pitämään sitä yllä myös toisella puoliajalla, vaikka meillä on joskus siinä fokus karannut. – Hait ovat hankalassa tilanteessa, kun pelaajia on vaihtunut. – Pelaajat ovat puskeneet hyvin läpi sarjan alun ja valmentajatkin ovat tehneet duunia. – Nyt vähän huilataan ja sitten ruvetaan ajamaan sisään vähän hyökkäyspään juttuja, Koskimies kertoi maajoukkuetauon suunnitelmista.

Korisliigassa jäätiin nyt maajoukkuetauolle. Karhubasketin pelit jatkuvat lauantaina 4. joulukuuta, kun joukkue matkaa Salon Vilppaan vieraaksi. Seuraava kotiottelu on keskiviikkona 8. joulukuuta, kun karhuluolaan saapuu vieraaksi paikallisvastustaja Lapuan Kobrat. Tuon kotipelin liput ovat jo myynnissä osoitteessa ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportissa.

Karhubasket pitää Korisliigan sarjataulukon kärkipaikkaa, kun 22 ottelun runkosarjasta on pelattu hiukan yli puolet. Kauhajokiset ovat hävinneet vain yhden ottelun. Tappio tuli sarjakakkosen Seagullsien vieraana Kisahallissa. Kouvot majailee kolmantena. 22 ottelun runkosarjan jälkeen sarjan kuusi joukkuetta jatkavat yläloppusarjassa, jossa joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen kotona ja vieraissa. Kuusi viimeistä joukkuetta jatkavat alaloppusarjassa, josta kaksi parasta pääsee maaliskuussa alkaviin pudotuspeleihin.

Taistelu yläloppusarjapaikoista käy kiivaana. KTP on neljäntenä, Lahti viidentenä ja Kobrat pitävät hallussaan kuudetta sijaa. KTP:lle on seitsemän voittoa, mutta Lahti sekä Kobrat ovat vain voiton päässä lahtelaisista. Ja lapualaisilla on vielä ottelu vähemmän pelattuna.

Paikkaa yläloppusarjaan kärkkyvät Tampereen Pyrintö ja Salon Vilpas, joilla molemmilla on viisi voittoa. Kataja ja BC Nokia ovat voittaneet neljä kamppailua, eikä Loimaan Bisonskaan ole kuin voiton päässä tuosta kaksikosta. Jumbona majaileva Korihait on jäänyt muista jälkeen, mutta jos joukkueeseen saadaan pari uutta ja hyvää vahvistusta maaottelutauon aikana, niin Uki voisi kairata itsensä pois jumbopaikalta.

19.11.2021

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KORIHAIT

Korisliigan kärkipaikalla oleva Karhubasket (10 voittoa/1 tappio) saa lauantaina vieraaksi Korihait (1/10). Samalla karhuluolaan saapuu takamies tähti Bojan Sarcevic. Sarcevic pelasi Kauhajoella kahdeksan kauden ajan, ja johti oranssipaidat kahteen mestaruuteen sekä viime kaudella hopeamitaleille.

Karhubasket suosittelee kasvomaskin käyttöä ottelutapahtumassa. Saavutahan salille täysin terveenä ja huolehditaan hyvästä käsihygieniasta. Käsidesinfiointipisteitä on useissa paikoissa ympäri salia.

Lippuja lauantaina otteluun saa ennakkoon osoitteesta ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportista. Lauantaina ottelu alkaa kello 17, salin ovet avautuvat kello 15.30 ja samalla käynnistyy myös lipunmyynti Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallilla (Aninkuja 4, 61800 Kauhajoki). Salilla on myynnissä myös Karhubasketin fanituotteita, joita saapuu lisää maaottelutauon aikana.

Karhubasket palasi keskiviikkona Korisliigan kärkipaikalle, kun se kävi voittamassa Lahti Basketballin numeroin 70-83. Karhubasket ratkaisi tuon ottelun heti avauskympillä, kun hyvällä intensiteetillä puolustaneet oranssipaidat pitivät isännät vain kuudessa pisteessä. 6-25 päättyneen avausneljänneksen jälkeen ottelu tasoittui, mutta Lahti ei pystynyt hyvästä kiristä huolimatta pääsemään rinnalle.

Karhubasketin kaukoheittopeli ei ollut uomissaan, sillä kolmoset osuivat vain 17 prosentin tarkkuudella. Joukkue haki kuitenkin 21 hyökkäyslevypalloa ja aiheutti puolustuksellaan lahtelaisille 23 menetystä. Eikä Lahti saanut hyviä heittopaikkoja, joka piti kotijoukkueen tarkkuuden kolmosissa 17 ja kakkosissa 46 prosentissa. Korisliigan lokakuun pelaaja Cameron Jones (22/3/7) oli hankala pideltävä Lahdelle. Samoin Rene Rougeau (20/11/4/4 riistoa) jatkoi vahvoja esityksiä. Kun lahtelaisilta puuttui sentteri Henri Ventoniemi, niin Karhubasketin Simeon Carter (19/11/4 torjuntaa) hallitsi ilmatilaa molemmilla koreilla.

Karhubasketilta puuttui kokoonpanosta takamies Henri Kantonen, joka kärsii alavartalovammasta. Kantonen valittiin juuri maajoukkueen eli Susijengin ryhmään, joka aloittaa valmistautumisen ensi viikolla edessä oleviin MM-karsintoihin. Lauantaina kierroksen jälkeen alkaakin maajoukkuetauko, jonka aikana joukkueet pääsevät vetämään happea ja parantelemaan pikkuvaivoja, joita joka joukkueelle on varmasti tullut syksyn aikana. Karhubasket palaa liigaparketille 4. joulukuuta, kun se matkaa Saloon Vilppaan vieraaksi.

-Pääsemme aloittamaan toisen runkosarjakierroksen hienoista asemista sarjan kärkipaikalta, Janne Koskimies alustaa lauantain kamppailu. – Lauantaina vieraaksemme Liikuntahalliin saapuu Korihait, jonka pelaajistossa on tapahtunut muutoksia kauden avausottelun jälkeen. – Bojanin paluu vanhalle kotikentälleen pitää tietysti tehdä mahdollisimman vaikeaksi ja keskittyminen täytyy säilyä paremmin läpi ottelun, kuin keskiviikkona Lahdessa. – Siellä meille kirjattiin kauden korkein lukema 15 pallonmenetystä.

Karhubasketin kokoonpano: Jones, Rougeau, Kaukiainen, Innamaa, Hakamaa, Skinner, Peltonen, Toppin GTD 25%, Carter GTD 75%, Marttinen.

Lauantaina alkaa Korisliigan toinen kierros eli joukkueet ovat nyt kohdanneet toisensa kertaalleen. Toisen kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylä- ja alaloppusarjaan. Molempiin loppusarjoihin tulee siis kuusi joukkuetta.

Karhubasket kävi syksyllä hakemassa Korihaista 54-79 vierasvoiton. Tuolloin oranssipaidat pohjustivat voiton levypalloilla, jotka se voitti lukemin 31-49. Karhubasket teki 48 pistettä korin läheisyydestä ja upotti kakkoset 58 prosentin tarkkuudella. Lee Skinner (16/10) ja Cameron Jones (16/10/4) tekivät 16 pistettä mieheen. Simeon Carter ei tuolloin ollut joukkueen kokoonpanossa, eikä Malik Toppin ollut pelikunnossa.

Karhubasket on voittanut Hait 26 kertaa putkeen. Haiden viimeisin voitto on helmikuun lopusta 2012, kun ottelu päättyi lukemiin 80-79. Jos Hait eivät nyt kauhajokisia voita, niin voittoputki venyy ennätykselliseen 10 vuoteen, sillä hyvin todennäköisesti joukkueet pelaavat eri loppusarjoissa.

Jos Karhubasketin kokoonpano oli kauden ensimmäisessä kohtaamisessa erilainen, niin Korihailla se vasta eri mallissa on. Takamies Unique McLean, joka teki lokakuun alussa 12 pistettä, on lähtenyt. Samoin poissa on Jalen Henry (11/5). Tämä kaksikko lähti marraskuun puolivälissä. Koby Thomas (8/4) lähti jo lokakuun loppupuolella. Hailla on rivistössä nyt kaksi ulkomaanvahvistusta, 208 senttinen sentteri Deng Riak ja Lokakuun lopussa joukkueeseen liittynyt 198 senttinen laituri Jalen Jackson.

Korihait päättivät yhdeksän ottelun tappioputken kotisalissaan marraskuun 13. päivä, kun Lahti lähti kotimatkalle 86-62 tappion jälkeen. Tuossa ottelussa Haiden peliä johtivat Jalen Jackson (24/6/3) ja Bojan Sarcevic (20/6/6). Haiden kakkoset upposivat hyvällä 62 prosentin tarkkuudella. Lahti menetti pallon 25 kertaa ja onnistui kolmosissa vain 18 prosentin tarkkuudella, joten vaikka vieraat voittivat levypallot 38-45, niin Uusikaupunki nappasi kauden ensimmäisen voiton.

Edellisen ottelun Uki pelasi Tiistaina Nokialla. Kokoonpano oli nykyisessä muotissa ja sarjapisteet jäivät BC Nokialle tuloksella 94-72. Jalen Jackson (19/4/4) oli jälleen joukkueensa paras pistemies. Korihait kaipaa kipeästi lisävahmistuksia joukkueeseensa ja ilmeisesti sellainen on löytynyt. Hait tiedottivat perjantaina 19. marraskuuta, että joukkueeseen on liittynyt 24-vuotias ja 208 senttinen Mitchell Smith kanssa. Smith siirtyy Suomeen Ruotsin pääsarjasta, Norrköping Dolphinsin joukkueesta. Ruotsissa Smith teki 11 ottelussa keskiarvoiksi 7,2 pistettä ja poimi 5,8 levyriä. Meneillään on Smithin ensimmäinen ammattilaiskausi. Edelliset neljä kautta hän pelasi Missourin yliopistossa 5,2 pisteen ja 4,5 levypallon keskiarvoilla.

kuva: Eero Siivonen

Korihait on hakemassa pelilupaa kanadalaiselle Jake Newmanille. 198 senttinen Newman on ollut noin kuukauden treenaamassa Haiden kanssa, mutta ei vielä pysty edustamaan uusikaupunkilaisia.

Nähtäväksi jää, miten Ukin peli kehittyy Smithin kanssa. Sentteri Deng Riakia (7,1/5,4) ja erityisesti Jalen Jacksonia (17,6/4/2,6) on vahdittava tarkasti. Haiden pelin sielu on tietysti Bojan Sarcevic (9,9/4/6,2). Viisikko täydentyy todennäköisesti Sebastian Lindbergillä (8,3/2,3), joka on ajoittain esittänyt pirteitä otteita.

Aamos Nikula (4) on kärsinyt loukkaantumisista, eikä pelaa lauantaina. Atte Perttu (4,5/1,2), Jaakko Lahti (2/1,5) ja Manuel Barnes (6,5/3,4) täydentävät valmentaja Jarno Nikulan pelaavan kokoonpanon. Sarja kärjen vieraaksi, Nikula avaa niukkasanaisen kommentoinnin korisliiga.fi sivustolla. – Menetykset saatava minimoitua, sekä puolustuksen paluu isossa roolissa.

Haiden kokoonpano: Sarcevic, Nikula, Lehtonen, Barnes, Pettu, Smith, Riak, Jackson, Lindberg.

Karhubasket – Korihait lauantaina kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa. Tervetuloa!

19.11.2021

KARHUBASKETIN PERINTEINEN PIKKUJOULU LAUANTAINA 27. MARRASKUUTA (PÄIVITYS 19.11.)

Karhubasketin perinteinen pikkujoulu järjestetään Ojalan Pakarin Vintillä lauantaina 27. marraskuuta. Alkamisaika on kello 18.30.

Heikentyneen koronatilanteen takia, Karhubasketin hallitus on päättänyt, että pikkujouluihin osallistujilta kysytään paikalle saapuessa koronapassi. Muistathan varautua tähän etukäteen. Lisäksi on hyvä ottaa mukaan kuvallinen henkilötodistus. Karhubasketin pelaajat osallistuvat pikkujouluhin ja Karhubasketin on työnantajana huolehdittava pelaajien (työtekijät) terveydestä. Karhubasket pahoittelee passin esittämisestä aiheutuvaa haittaa, mutta terveus edellä on mentävä. Saavuthan paikalle vain täysin terveenä ja huolehditaan hyvästä käsihygieniasta.

Mukaan mahtuu 80 nopeinta, joten nyt kannattaa toimia heti, jos haluat varmistaa paikkasi ja päästä juhlimaan joukkueen kanssa. Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen: info@karhubasket.fi Ilmoittautumisia on tullut hyvin, mutta muutama paikka on vapaana, joten nyt nopeati ilmoittautumisia, jos mielii päästä mukaan.

Ohjelmassa on noutopöytäruokailu, leikkimielistä kisailua ja perinteinen pelipaitojen huutokauppa.

Tervetuloa mukaan!

18.11.2021

KARHUBASKET KORISLIIGAN KÄRKEEN

Lahti ei saanut keskiviikkona Cameron Jonesia kuriin

Karhubasket lähti keskiviikkona hakemaan vierasvoittoa Lahdesta. Vierailta puuttui kokoonpanosta maajoukkueryhmään valittu takamies Henri Kantonen, joka kärsii alavartalovammasta. Lahtelaiset olivat saaneet joukkueeseen uuden jenkin, kun NBA:n G-liigasta tullut Khalil Iversonille oli saatu pelilupa-asiat kuntoon. Lahden sentteri Henri Ventoniemi oli taasen joutunut sairastuvalle viikon alussa, joten isännillä oli aukko korien läheisyydessä.

Karhubasket aloitti sähinällä. Puolustus oli betonia, eikä lahtelaiseille jätetty senttiäkään ylimääräistä tilaa. Hyvästä startista kiitos myös maan parhaille faneille, joka olivat jälleen äänekkäästi tukemassa omiaan Lahti Energia Areenalla. Admon Gilder (22/5) teki ottelun avauspisteet, mutta sitten oranssipaidat ottivat riistoja, pakottivat kotijoukkueen huonoihin heittopaikkoihin ja jyräsivät suoraviivaisesti korille Simeon Carterin (19/11/4 torjuntaa) johdolla. Kahden minuutin jälkeen lukemat olivat 2-6 ja isännät kokoontuivat aikalisälle. Se ei pelin suuntaa muuttanut. Rene Rougeau (20/11/4/4 riistoa) upotti kolmosen ja Severi Kaukiaisen (4/2/4) and1 suoritus muokkasi lukemiksi 2-18 avausneljänneksen puolivälissä. Ote pysyi täysin vierailla, joten avauskymppi päättyi lukemiin 6-25.

Toisen kympin alkupuolella Aleksanteri Ahola (6/1) teki viisi pistettä putkeen, joten Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle tilanteessa 11-27. Tämä terävöitti vieraiden pelaamista, eikä liukkaalle takamiehelle Cameron Jonesille (22/3/7) löytynyt pysäyttävää Lahden kokoonpanosta. Eero Innamaa (5/6/3 riisto) ja Kalle Peltonen (3/4) pääsivät myös pisteiden makuun. Gilderin kaksi kolmosta pitivät lukemia hieman siedettävinä, mutta oranssipaidat puskivat 27-47 taukojohtoon. Etumatka olisi voinut olla neljä pistettä suurempikin, mutta Lahti kuittasi lopun virheet nopeasti.

Kolmannella kympillä Iverson (5/4/3) sai Korisliigan pelirytmistä kiinni, ja johdatti kotijoukkueen kiriin yhdessä väkivahvan Antonio Ballardin (16/12) kanssa. Lahtelaiset vastasivat vieraiden vahvaan hyökkäyslevypallopelaamiseen samalla mitalla ja hakivat peräti 20 hyökkäyslevyriä. Erityisiä haasteita aiheutti juuri Ballard, joka kävi poimimassa kuusi irtopalloa hyökkäyspäässä. Karhubasket haki 21 hyökkäyslevyriä, mutta kun molemmat joukkueet sutivat kolmoset 17 prosentin tarkkuudella koriin, niin paikkoja hyökkäyspään irtopalloihin oli tarjolla runsaasti. Lahti kiri eron kahdeksaan pisteeseen (52-60), mutta tuon lähemmäs isännät eivät päässeet. Kolmas neljännes meni Lahdelle pistein 25-17, joten päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 52-64.

Karhubasket piti kontrollin ja eteni voittoon lukemilla 70-83. Kova alku riitti tällä kertaa voittoon asti. Vieraat tekivät 60 pistettä lahtelaisten korin läheisyydestä ja upotti kakkoset 49 prosentin tarkkuudella. Oranssipaidat menettivät pelivälineen 15 kertaa, mikä on viisi menetystä enemmän kuin joukkueen keskiarvo oli ennen ottelua, mutta kun Lahdelle menetyksiä tuli 23 kappaletta, niin se sinetöi voiton vieraille.

-Tosi hyvä meille, valmentaja Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. – Ensimmäisellä neljänneksellä Lahden peli oli kohmeessa, ja pääsimme helpon tuntuisesti johtoon. – Sen jälkeen meidän toteutuksen taso ei ollut niin hyvää. – Lahtikin nosti oman pelinsä tasoa. – Vastustaja satutti meitä palon hyökkäyslevypalloista ja 21 pinnaa niistä on kova lukema. – Se, että meille tuli vähemmän menetyksiä taisi ratkaista pelin meille, Koskimies pohti.

Lahden valmentajana ottelussa toimi Tom Cooman, sillä Pieti Poikola oli poissa, koska perheeseen syntyi lapsi. Karhubasket lähettää Poikolalle ja koko perheelle isoot onnittelut!

Samalla Karhubasket nousi takaisin Korisliigan kärkeen, kun Seagulls koki yllätystappion kotisalissaan seitsemällä miehellä pelanneelle Lapuan Kobrille. Gulls tipahti samalla sarjassa kolmanneksi, sillä Kouvot voittivat oman ottelunsa Tampereella.

Karhubasketin voitolla ja Gullsien tappiolla varmistui samalla kauhajokisten ykköspaikka edessä häämöttävään Suomen Cupiin. Karhubasket pääsee valitsemaan ensimmäisenä vastustajansa Cupin puolivälierään, joka pelataan kauhajoella lauantaina 11. joulukuuta. Valmennuskolmikko pääsee valitsemaan vastustajansa nelikosta Kobrat, Salon Vilpas, Lahti ja Kataja Basket. Voitto puolivälierästä toisi paikan tammikuun Final Four lopputurnaukseen, joka pelataan tammikuun puolivälissä Helsingissä.

Karhubasket kohtaa tulevana lauantaina viimeisessä ottelussa ennen maajoukkuetaukoa Korihait. Samalla saadaan kotiluolaan vierailulle pitkään kauhajokisten peliä johtanut Bojan Sarcevic. Lauantain ottelu alkaa kello 17 ja lippuja saa ennakkoon Kauhajoen Kesportista ja osoitteesta ennakkolippu.com.