UUTISET

11.07.2019

FANIMATKA MINSKIIN 19. – 22.9.

Karhubasketin ottelun BCL:n eli koripallon mestarienliigankarsinnoissa alkaa tiistaina 17. päivä syyskuuta, kun kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittanut joukkue kohtaa kotiluolassa Tsmoki-Minskin. Ottelu Valko-Venäläisiä vastaan alkaa kello 18.30.

BCL:ssä pelataan tällä kaudella kaksi karsintakierrosta, ennen kuin paikka lohkovaiheeseen olisi taskussa. Otteluparista jaksoon selviää kahden ottelun yhteistuloksella. Ensimmäisen kierroksen toinen osaottelu pelataan Minskissä perjantaina 20. päivä syyskuuta.

Karhubasketin innokas faniryhmä järjestää Minskiin matkan. Matka alkaa torstaina 19. syyskuuta Parkanon juna-asemalta kello 6.12. Matkan hinta on 570 euroa ja se sisältää junaliput, lentoliput, hotellin ja pääsylipun peliin. Paluu Parkanon juna-asemalle tapahtuu sunnuntaina 21. syyskuuta kello 22.33. Ilmoittautumiset ja mahdolliset lisäkysymyksen voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen antti@anttiina.com.

Mahdollisen toisen kierroksen ottelut pelataan Puolalaista Polski Cukier Toruń joukkuetta vastaan torstaina 26. syyskuuta ja sunnuntaina 29. syyskuuta. Jos Karhubasket pelaa toisella karsintakierroksella, niin kotipeli on ohjelmassa torstaina 26.9. kello 18.30.

Nyt päivät kalenteriin ja ilmoittautumaan huikealle matkalle!

05.07.2019

KARHUBASKET KOHTAA BCL:N KARSINTOJEN ENSIMMÄISELLÄ KIERROKSELLA TSMOKI-MINSKIN

Kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket ilmoitti jo ennen kevään Korisliigan pudotuspelien alkua, että jos mahdollisuus aukeaa, niin se on mukana viime kevään tapaan europeleissä. Finaalien jälkeen, kun mestaruusmitalit olivat joukkueen kaulassa ja pantteripatsas jälleen Kauhajoella, niin paikka BCL:n karsintoihin oli varma.

BCL:n karsintavaiheen otteluparit arvottiin torstaina Genevessä. Karhubasketin vastustajaksi ensimmäiselle kierrokselle arvottiin Tsmoki-Minsk. Joukkue on voittanut 11 kertaa perättäin Valko-Venäjän mestaruuden. Joukkueet iskevät yhteen Kauhajoen liikuntahallissa tiistaina 17. päivä syyskuuta. Toinen osaottelu pelataan Minskissä perjantaina 20. syyskuuta.

BCL:n karsinnoissa pelataan tällä kaudella kaksi karsintakierrosta. Jatkoon etenee kahdessa ottelussa yhteensä enemmän pisteitä tehnyt joukkue. Jos Karhubasket jatkaa toiselle kierrokselle, kohtaa se Puolan liigassa viime keväänä kakkoseksi sijoittuneen Polski Cukier Toruń joukkueen. Puolalaiset oli sijoitettu karsinnoissa suoraan toiselle kierrokselle. Viime vuoden BCL:n karsinnoissa Polski Cukier Toruń pudotti ensimmäisellä kierroksella Tsmoki-Minskin. Puolalaisten tie nousi pystyyn kolmannella kierroksella Karhubasketin tapaan, kun saksalainen Medi Bayreuth oli parempi yhteispistein 159-146. Avausottelu Puolassa päättyi lukemiin 73-73.

Toisen kierroksen pelipäivät ovat torstai 26. syyskuuta ja sunnuntai 29.9. Jos Karhubasket etenee toiselle kierrokselle, niin torstaina pelataan karhuluolassa.

Karhubasketin pääsyliput BCL-karsintoihin tulevat myyntiin lähiaikoina. Samalla aukeaa myös kausilippujen myynti Korisliigakaudelle 2019-2020.

03.07.2019

KARHUBASKETILLE KAKSI UUTTA PELAAJASOPIMUSTA

Miron Ruina

Kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittanut Kauhajoen Karhubasket on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta. Kaksi vuotiseen sopimukseen nimensä on piirtänyt 19 vuotias Kiur Thomas Vehmanen. Yksi vuotiseen pelaajasopimuksen on allekirjoittanut 21 vuotias Miron Ruina. Ruinan sopimus sisältää molemminpuolisen option kaudesta 2020-2021.

Thomas Vehmanen on syntynyt 2. päivä tammikuuta 2000 Tallinnassa. Hänen äitinsä on suomalainen, joten Thomaksella on sekä Viron että Suomen passi. Kasvattajaseurana on toiminut Rakvere Tarvas ja kaudella 2018-2019 hän pelasi Tallinnan Kalevin organisaatiossa. Kalevin kakkosjoukkue pelasi Viron divarissa, sijoittuen siinä toiseksi. Lisäksi hän pelasi U20 poikien joukkueessa EYBL sarjassa. Siinä hän teki tilastoihin tehot 9,1 pistettä/3,1 levypalloa/3,3 syöttöä ottelua kohden.

– Näin Thomasin ensimmäisen kerran Chus Mateo Academyn leirillä Espanjassa kesällä 2015, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies kertoo Thomas Vehmasen taustasta. – Hän erottui jo silloin pelikäsityksensä ja syöttötaitonsa ansiosta, vaikka olikin fyysisesti heiveröinen muiden ikäistensä joukossa. – Sen jälkeen olen seurannut hänen kehitystään säännöllisesti. – Maaliskuussa kävin Tallinnassa seuraamassa EYBL:in turnauksen ja oli tyytyväinen näkemääni. – Thomas on hyvä palloscreeni-pelaaja, joka pystyy luomaan korintekopaikkoja muille. – Tietysti harppaus Viron divarista, sekä nuorten peleistä Korisliigaan on suuri ja vaatii varmasti oman aikansa tottua pelikovuuteen tällä tasolla, Koskimies pohtii.

– Olen aina tarttunut uusiin haasteisiin rohkeasti ja liittyminen Suomen mestarijoukkueeseen on minulle loistava tilaisuus, Thomas kertoo. – Ensimmäisellä kaudella tavoitteeni on ottaa kaikki mahdollinen oppi irti, mitä voin saada kokeneemmilta joukkuekavereiltani ja tuoda vähän lisää nuorta energiaa porukkaan.

– Kävin keväällä katsomassa pudotuspelejä Kauhajoella ja pääsin kokemaan tunnelman paikan päällä. – Champions Liigan karsinnat ja ensimmäiset Korisliiga-ottelut Kauhajoen kotiyleisön edessä tulevat olemaan upea kokemus, joita odotan jo pienellä jännityksellä, Thomas sanelee verkkotoimitukselle.

Thomas Vehmanen

Toinen uusi pelaaja on Miron Ruina. Miron on syntynyt Helsingissä maaliskuussa 1998, mutta muutti Israeliin kolmen kuukauden ikäisenä. Hänen äitinsä on suomalainen, joten Mironilta löytyy molempien maiden passit ja hän puhuu Suomea. Miron on edustanut Israelin juniorimaajoukkueita kaikissa ikäluokissa U16, U18 ja U20. U20 ikäluokassa Israel voitti Euroopan mestaruuden vuonna 2018.

Mironilla on okemusta Israelin kakkosliigasta kolmelta kaudelta. 2018-2019 pelasi Hapoel Galilee –joukkueessa, pelaten 18 minuuttia ottelua kohden ja teki tilastoihin 6,7 pistettä ja 4,4 levypalloa. Joukkue tuli runkosarjassa kolmanneksi ja meni pudotuspeleissä aina finaaleihin asti.

– Mahdollisuus Mironin mukaan saamiseen tuli meille yllättäen, Janne Koskimies taustoittaa sopimuksen syntymistä. – Olimme etsineet toista kotimaista pelaajaa pelipaikoille 4-5 ja asiat loksahtivat lopulta nopeasti kohdilleen. – Saimme uuden mielenkiintoisen kasvon Korisliigaan. – Hän on älykäs, liikkuva ja pituuteensa nähden ulottuva isopelaaja, jonka ominaisuudet sopivat meidän pelitapaamme hyvin.

– Miron esiintyi vahvasti viime kesänä Israelin U20 mestarijoukkueessa ja Israelin kakkosessa hän on tottunut painimaan useita Korisliigassa esiintyneitä amerikkalaispelaajia vastaan. – Esimerkiksi meidän ensimmäisessä mestarijoukkueessa mukana ollut Stephen Maxwell aloitti kauden Mironin joukkuekaverina, Koskimies kertoo.

– Olen todella iloinen, että pääsen liittymään kaksinkertaiseen suomenmestarijoukkueeseen ja toivon, että yhdessä pääsemme samoihin tuloksiin taas tulevalla kaudella, Miron aloittaa omat kommenttinsa. – Haluaisin myös kiittää seurajohtoa ja valmennusta tästä mahdollisuudesta. – Tulen tekemään kaikkeni joukkueen menestyksen puolesta. – Odotan jo innolla Suomeen laskeutumista ja pelaamista uusien joukkuetovereitteni kanssa, Miron jatkaa intoa puhkuen.

Karhubasketilla on pelaajasopimuksen seuraavien pelaajien kanssa: Bojan Sarcevic, Okko Järvi, Antti Niskanen, Mikael Laihonen, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Miron Ruina, Thomas Vehmanen, Cameron Jones. Joukkueen valmennuksesta vastaavat Janne Koskimies ja Janne Hänninen.

02.07.2019

BCL ARVONTAA VOI SEURATA SUORANA

28.06.2019

JANNE HÄNNINEN KARHUBASKETIN APUVALMENTAJAKSI

Keväällä toisen perättäisen Suomen mestaruuden voittanut Kauhajoen Karhubasket on solminut vuoden sopimuksen 32 vuotiaan Janne Hännisen kanssa. Hänninen saapuu Janne Koskimiehen aisapariksi, kun nuorten maajoukkuekiireet antavat myöten.

Omalla pelaajauralla Hänninen pelasi seitsemän kauden aikana divari A:ssa yhteensä 120 ottelua. Kasvattajaseura Wartti Basketin lisäksi hän pelasi mm. Helsingin NMKY:ssä, Järvenpään koripalloseurassa ja Porvoon Tarmossa.

Valmennusura lähti käyntiin kasvattajaseura Wartissa. Sen jälkeen Hänninen valmensi helsinkiläisessä Helmi Basketissa 2015-2019 naisten 1-divisioonassa sekä U-19, U-16 ja U-14 joukkueita. HBA:ssa hän toimi naisten Korisliigavalmentajana kaudella 2016-2017. Viime kaudella Hänninen siirtyi Ruotsiin, jossa hän valmensi Uppsala Basketia. Tämä sopimus päättyi helmikuussa 2019.

Janne Hänninen on mukana 16-vuotiaden tyttöjen maajoukkueen valmennustiimissä. Tämä joukkue aloitti PM-kisat eilen torstaina Lohjan kisakalliossa. Heinäkuun lopussa Hänninen matkustaa maajoukkueen kanssa Liettuaan, jonka jälkeen on ohjelmassa kaksi harjoitusottelua Kisakalliossa Venäjää ja Kreikkaa vastaan. Näiden jälkeen matka jatkuu Pohjois-Makedonian Skopjeen, jossa se kohtaa A-tason EM-kisoissa ainakin Unkarin, Italian ja Venäjän.

– Olen innoissani uudesta sopimuksesta, Hänninen kertoo. – Keskusteltuani Janne Koskimiehen ja muun organisaation kanssa olin vakuuttunut, että haluan olla osana Karhu Basketia. – Seurasta ja ihmisistä huokuu hyvä yhdessä tekemisen meininki ja seurassa työskennellään yhteisen tavoitteen eteen intohimoisesti.

Myös Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies on tyytyväinen. – Karhu Basketin apuvalmentajan valitseminen on lähihistorian valossa osoittautunut melkoisen tärkeäksi rekrytoinniksi, joten tämän valinnan kanssa ei todellakaan voinut hätäillä, Koskimies aloittaa viitaten omaansa ja Jussi Laakson kulkemaan matkaan päävalmentajaksi juuri apuvalmentajan pestin kautta.

– Koin heti ensimmäisistä keskusteluista lähtien, että Janne voisi hyvinkin olla soveltuva valmentaja meille. – Saimme myöskin vahvat suositukset sekä seuravalmennuksen, että nuorten maajoukkuevalmennuksen piiristä.

– Minulla on melko korkeat standardit valmennuksen ja pelaajien toiminnan suhteen, joten alusta asti oli tärkeää löytää työpari, joka suoriutuu tietyistä valmennuksen osa-alueista kuten vastustajien scouttaamisen korkealla tasolla. – Silloin pystyn itse keskittymään paremmin omiin vastuualueisiini ja se näkyy valmennuksen laadussa. – Meidän tulee jatkuvasti pyrkiä uusiutumaan ja nostaa vaatimustasoa, ettemme jää polkemaan paikalleen, Koskimies korostaa.

– Uskon, että saamme Kauhajoelle osaavan valmentajan, joka tulee hyvin toimeen erilaisten persoonien kanssa. – Jussi antoi minulle todella paljon vastuuta päivittäisessä valmennuksessa ja vaikka nyt ei kahden päävalmentajan systeemillä mennäkään, niin Janne tulee varmasti saamaan sellaisen roolin, jossa pääsee taas kehittymään valmentajana, Koskimies pohtii.

Karhubasketin valmennuksesta tulevalla kaudella vastaavat Janne Koskimies ja Janne Hänninen. Pelaajasopimukset ovat solmittuna Bojan Sarcevicin, Antti Niskasen, Okko Järven, Mikael Laihosen, Eero Innamaan ja Joona Hakamaan kanssa.

Parista pelaajasopimuksesta Karhubasket tulee tiedottamaan lähipäivinä.

Mestarienliigan eli BCL:n karsinnan arvonta suoritetaan Genevessä torstaina 4. päivä heinäkuuta. Karhubasket on paikalla ja arvontaa voi seurata suorana youtube:n kautta. Tästä lisää viikonlopun aikana.