UUTISET

18.05.2022

SUOMEN MESTARI KARHUBASKETILLE SATELI PALKINTOJA KORISLIIGAN PALKINTOGAALASSA

Viime keskiviikkona kotiluolassa Suomen mestaruuden voittanut Karhubasket oli hyvin esillä, kun Korisliigan parhaita palkittiin keskiviikkona Helsingissä. Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies palkittiin vuoden valmentajana, Severi Kaukiainen vuoden kuudentena pelaajana ja Cameron Jones pokkasi palkintokaappiinsa kahden finaalien MVP-palkinnon seuraksi vuoden ulkomaalaispelaajan pystin.

Janne Koskimies johdatti kolmantena päävalmentajakautenaan Karhubasketin mestaruuteen. Ensimmäinen kausi jäi keväällä 2020 kesken, kun korona pysäytti pelit kuin seinään maaliskuun puolivälissä. Viime keväänä Karhubasket oli hopealla, kun se hävisi Salon Vilppaalle. Tuo tappio kuitattiin korkojen kera viikko sitten, kun Koskimiehen joukkue pääsi nostelemaan pantteria kotiyleisön edessä.

Koskimies on valmentanut Korisliigassa 117 ottelua. Voittoja on tullut 92 kappaletta ja tappioon on päättynyt 25 ottelua. Voittoprosentti on huikaiseva 78,6 prosenttia, jolla Koskimies on yli 100 ottelussa valmentaneiden listalla kakkosena.

Viime kaudeksi Koskimies uudisti joukkueensa pelitapaa ja keräsi siihen tarvittavat pelaajat tiiviiksi nipuksi, joka treenasi kovaa ja monipuolisesti. Tulokset nähtiin kauden aikana, eikä kauhajokisille löytynyt pysäyttäjää missään kohtaa. Aggressiivinen koko kentän puolustus, joka alkoi aktiivisesta hyökkäyslevypallopelaamisesta keräsi kehuja ja ylistyksiä joka puolelta maatamme. Toki kehuilla ja tyylillä ei olisi ollut merkitystä, jos joukkue ei olisi voittanut mestaruutta.

Kouvoista Kauhajoelle siirtynyt takamies Severi Kaukiainen täytti toukokuun 11. päivä 24 vuotta. Samana päivänä Karhubasket voitti seurahistorian kolmannen Suomen mestaruuden, joten Severin synttärijuhlat saivat kultareunukset.

Kotkan Peli-Karhujen kasvatti on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo 219 Korisliigaottelua. Näistä 24 on tullut Kotkassa KTP:n paidassa, 154 Kouvoissa ja tällä kaudella 41 oranssisessa peliasussa. Kaukiainen voitti hopeaa keväällä 2019, kun Karhubasket voitti toisen peräkkäisistä mestaruuksista.

Kaukiainen pelasi 41 ottelussa hieman alle 24 minuuttia ja teki tilastoihin keskiarvoiksi 8,9 pistettä, 2,2 levyriä ja 4,9 syöttöä.

Cameron Jones palkittiin koripallokauden 2021-2022 vuoden ulkomaalaispelaajan palkinnolla. Tämä pysti tekee seuraa hänen palkintokaapissa kahdelle Korisliigan finaalien MVP-palkinnolle. Tämän kevään tavoin Jones pokkasi tuon palkinnon myös keväällä 2019, kun hän johdatti kauhajokiset mestaruuteen. Jones oli Karhubasketin kokoonpanossa myös kaudella 2019-2020, mutta pelit jäivät kesken ennen pudotuspelejä.

Jones pelasi tällä kaudella 38 ottelua ja teki niissä keskiarvoiksi 16,7 pistettä, 4,2 levyriä ja 4,9 syöttöä. Kaikkiaan Korisliigassa Jones on pelannut 104 ottelua ja keskiarvot niissä ovat 17,3/4,4/5.

Lisäksi Karhubasket pokkasi palkintogaalassa Framin pytyllä, joka jaetaan Fair Play joukkueelle.

18.05.2022

KARHUBASKETIN HUUTOKAUPPA KÄYNNISSÄ – TOIMI NOPEASTI

Karhubasketin tuotehuutokauppa lähtee käyntiin 18.5. osoitteessa huutokauppa.karhubasket.fi. Huudettavana on huippulaadukkaita tuotteita aina lavamönkiästä trukkiin ja laadukkaaseen sänkyyn saakka. Huutokauppa kestää reilut kaksi viikkoa ja päättyy toukokuun 28. päivä kello 21.

Huutokauppa on toteutettu myös edellisinä vuosina ja kokemukset ovat hyviä. – Se onnistui hienosti heti ensi yrittämällä, kertoo huutokaupan puuhamiehenä toimiva Antti Myllyniemi. – Palaute oli tosi hyvää. Kaikki olivat tyytyväisiä, niin mukana olleet huutajat, joukkue, kuin sen taustavoimatkin , hän jatkaa. – Kuten edellisinä vuosina, fyysisesti tavaratuotteet ovat tälläkin kertaa erittäin laadukkaita ja tasokkaita tuotteita, eli puhutaan tuotekohtaisissa ohjehinnoissa aina yli kahteenkymmeneen tuhanteen euroon saakka, Myllyniemi sanoo, jatkaen että huutokaupassa korkeimman tarjouksen tehneet saavat kyseiset tavarat haltuunsa suoraan vastaavilta yrityksiltä. Nettisivuilla on näkyvissä tuotteesta tarjottu hinta.

Huutokaupasta löytyy todella laadukkaita ja tasokkaita tuotteita, mm. robottiruohonleikkuri, lavamönkijä, laadukkaita huonekaluja, akkutyökalusarja , trukki sekä Tempur luxusluokan sänkysetti.

Nyt, kun salissa on huudettu Karhubasket mestariksi, niin jatkaa huutamista kotisohvalta ja tukea samalla seuramme toimintaa.

Nyt nopeasti katsomaan tuotteet osoitteesta huutokauppa.karhubasket.fi ja huutoja kehiin, että ehdit mukaan.

http://huutokauppa.karhubasket.fi/

17.05.2022

SUOMEN MESTARIT 2022 JUHLII TORSTAINA 19.5.

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Suomen mestarit 2022 juhlii torstaina 19.5.

Karhubasket nappasi kolmannen Suomen mestaruuden viime keskiviikkona, kun se kukisti 1723 katsojan edessä Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa Salon Vilppaan lukemin 90-67. Finaalisarja päättyi kauhajokisille otteluvoitoin 4-1 ja samalla viime kauden hopeat kirkastuivat takaisin kultakantaan.

Karhubasket ei olisi Karhubasket ilman sen loistavia oranssiin pukeutuvia faneja!

Isoo kiitos kuuluu niin faneille kuin lukemattomille henkilöille, jotka ovat olleet mahdollistamassa kaiken. Kiitos kuuluu kioskihenkilökunnalle, järkkäreille, lipunmyyjille, toimitsijoille, tilastoryhmälle, salinrakentajille ja monille monille muille. Kultajuhla on meidän yhteinen juhla, jossa juhlitaan MEITÄ. Olemme yhdessä jälleen Suomen parhaita!

Kiitos myös kaikille Karhubasketin yhteistyökumppaneille.

Torstaina juhlat alkavat Ojalan Pakarin (Topeeka 42) takapihalla, jossa seremoniat alkavat kello 19 mestarijoukkueen esittelyllä. Ääneen pääsevät myös pelaajat ja valmentajat, juhlapuheita unohtamatta.

Koska Suomen paras koripallojoukkue tulee Etelä-Pohjanmaalta, niin juhlallisuudet huipentaa legendaarinen Etelä-Pohjalaanen Rehupiikles, jonka keikka alkaa noin kello 20.

Olette kaikki lämpimästi tervetulleita yhteiseen juhlaan!

REHUPIIKLES

Rehupiikles on kaikkea. Se on HUUMORISHOWSTANDUPJAZZROCKBLUES- BÄNDI.

Käännetään Etelä-Pohjanmaan murteelle rock klassikoita. Sanoitusten täytyy olla huumoria. Rakennetaan show, jossa maajussit ovat rock-tähtiä ja sekoittavat maaseudun agrikulttuuria rock`n roll kulttuuriin. Eli kummisaappaat ja Jussi-paita päällä rock´n rollia. Navetta vaatteissa esiintymislavalle.

Rehupiikles yhtye sovittaa ja sanoittaa kappaleet itse. Musiikkisovituksissa on myös huumoria, mutta huomioitavaa, että soitto on tiukkaa ja taitavaa. Siksi 9-hengen bändi puhaltimineen mahdollista: ” Kaikkiruokaisille kaikenlaista musiikkia.”Rehupiikes live-esiintymiseen liittyy olennaisesti myös hauskat välijuonnot-ja puheet. Joskus esiintymistä voidaan verrata stand up- komiikkaan.

14.05.2022

KARHUBASKET ON SUOMEN MESTARI

Mestarit (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket nappasi keskiviikkona seurahistorian kolmannen Suomen mestaruuden, kun se voitti kotiluolassa ennätysyleisön (1723) edessä Salon Vilppaan pistein 90-67 (39-38), joka  päätti finaalisarjan otteluvoittoihin 4-1.

Ottelun alkuminuutit mentiin Vilppaan komennossa. Jeremiah Wood (13/7) nosteli palloa koriin ja Perttu Blomgrenin (2/1/2) kakkonen tekivät lukemiksi 6-11, kun oli pelattu kolme minuuttia. Kotijoukkue imi tuon eron kiinni nopeasti, mutta kuuden minuutin kohdalla lukemat olivat 13-19, kun Bryan Griffin (9/8/3 torjuntaa) operoi korin läheisyydessä ja Riku Laine (5/4) onnistui kolmosessa. Henri Kantonen (9/3/4) kuittasi Laineen kolmosen omalla kaukoheitollaan. Sitten Rene Rougeau (9/3/2 riistoa) kavensi eron pisteeseen ja Lee Skinner (11/4/5) palautti oranssipaidat johtoon, kun lukemat olivat 20-19. Roope Ahonen (5/1/4) upotti kolmosen ja Cameron Jones (25/4 syöttöä) päätti avausneljänneksen lukemiin 22-22.

Cameron Jones palkittiin finaalien arvokkaimpana pelaajana (MVP) (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Jonesin kolmonen ja Simeon Carterin (16/5/3 torjuntaa) kakkonen antoivat Karhubasketille viiden pisteen etumatkan minuutissa. Vilpas kuittasi ne nopeasti Brian Fobbsin (11/5) viidellä pinnalla ja Juho Nenosen (7/5/2) lay-upin jälkeen valotaululla olivat lukemat 27-29. Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle, jonka jälkeen Miikka Marttinen (3/2) onnistui kolmosessa ja Jones laittoi lisää pölliä uuniin, joten kotijoukkue johti 37-31. Vilpas pelasi puoliajan lopun hyvin ja Mikko Koiviston (11/3) johdolla tauolle lähdettiin lukemista 39-38.

Vilpas tuli Woodin koreilla tasoihin 43-43, mutta sitten Karhubasket nykäisi 7-0 jakson Carterin ja Skinnerin johdolla. Vilppaan aikalisä ei tuonut vierasjoukkueen peliin terävyyttä, joten Carterin vaparit tekivät tilanteeksi 56-44. Vieraat pistivät hanttiin, mutta Kantosen ja synttäreitään juhlinut Severi Kaukiaisen (15/3/8) kolmoset antoivat isännille 14 pisteen etumatkan. Kaukiainen vielä upotti päälle vaparin, tehden tilanteeksi 66-51.

Severi Kaukiainen johti oranssipaitojen peliä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Päätöskympin alussa ero kasvoi 20 pisteeseen. Viisi minuuttia ennen loppua oltiin tilanteessa 80-55 ja kotiyleisö alkoi virittäytymään mestaruusjuhliin. Sopivaa oli, että finaalien MVP-palkinnon pelin jälkeen pokannut Cameron Jones teki vapaaheittoviivalta loppulukemiksi 90-67.

-Tuntuu hyvältä päästä juhlimaan omien fanien kanssa, Joona Hakamaa kertoi pelin jälkeen. – Joka kerta käy niin, että heti pelin jälkeen ei löydä sanoja ja koko jutun tajuaa vasta muutamien päivien kuluttua, että mitä sitä on tullut saavutettua. – Pitää uskoa itseensä, se on pääasia. – On tärkeää, että tekee töitä. – Työnteon määrä ei ole se tärkein asia, vaan laatu, että millä töitä tekee.

– Todella hienot fiilikset, Severi Kaukiainen aloitti. – Tietäen sen työn määrän, mitä olemme kauden aikana tehneet. – Tämä oli tavoite, ja niska hiessä sitä kohden raadettiin.

– Olen täällä Kauhajoella, koska korona keskeytti sen kauden, jolloin oli täällä ja meillä oli silloin kasassa erityinen joukkue, Cameron Jones taustoitti saapumista Kauhajoelle. – Silloin työ jäi kesken. – Janne (Koskimies) on täällä valmentamassa ja kuulin minkälaista joukkuetta tänne kasattiin. – Rene ja Henkka ja muut olivat tulossa, joten siinä oli toinen syy, miksi halusin tulla. – Janne halusi meidän todistavan, että olimme paras joukkue ja siitä onnistuimme isolla marginaalilla. – Tiesimme, että olemme paras joukkue, joten emme tunteneet pudotuspeleissä painetta. – Jos toteuttaisimme omaa peliä, niin mestaruus tulisi.

– Janne odotti meiltä joukkueena paljon, mutta kyllä me odotimme itseltämmekin paljon, kapteeni Rene Rougeau avasi oman pelin jälkeisen puheenvuoron. – Janne kertoi viime kesänä, että Henri (Kantonen) on tulossa Kauhajoelle. – Sitten soitin Cameronille, että nyt lähdetään Kauhajoelle. – Minulla ja Leellä (Skinner) synkkasi heti, kun tapasimme ensimmäistä kertaa lentokentällä ja hän ansaitsee paljon arvostusta, sillä Lee on ollut meidän joukkueen liima tällä kaudella, Rene kertoi.

– Meillä kaudella paljon pelaajia poissa, mutta pelasimme hyvin läpi runkosarjan ja vaikka olin poissa, niin minulla oli luotto joukkueeseen, Henri Kantonen aloitti. – Olin neljä kuukautta poissa, kun osui urani pahimmat loukkaantumiset kohdalle. – Tavoitteena oli palata kentälle pudotuspeleissä ja auttaa joukkuetta voittamaan se, minkä ansaitsimme. – Meillä on niin hienoja pelaajia joukkueessa. – Jannelle pitää antaa iso tunnustus uuden pelityylin luomisesta ja olen tehnyt hänen kanssa paljon töitä, että pääsen kuntoon. – Arvostus häntä kohtaan on suurta. – Lisäksi kiitokset joukkueelle ja faneille, jotka olivat tukemassa meitä läpi koko kauden.

– Itselle kolmas mestaruus ja nyt enemmän iloitsee siitä, että pelaajat voivat saavuttaa jotain tulemalla Kauhajoelle, Janne Koskimies avasi ajatuksiaan. – Ei sillä, että voittamiseen kyllästyisi. – Kaikki lähti siitä, että kun katsoimme viime kevään finaalien jälkeen Vilppaan juhlimista, niin minulla oli heti ajatuksia, että mitä pitää tehdä eri tavalla. – Päätin, että kasaamme sellaisen joukkueen, jossa kaikilla on kova moottori. – Kaikki pystyvät puolustamaan sisällä ja ulkona, ja ettei porukassa ole heikkoja lenkkejä. – Siinä tappiossa oli tämän vuoden menestyksen siemen. – Tämän kauden ensimmäinen tavoita oli lähteä rakentamaan, sillä meillä on useilla pelaajilla pitempiä sopimuksia. – Täällä Kauhajoella on hieno tunnelma ja yhteisö, mikä tekee tästä erityisen spesiaalia.

Samalla, kun Karhubasket nappasi kolmannen kultamitalin neljän edellisen kauden aikana ja palasi viime kauden hopeista kultakantaan, niin jättää se samalla haikeat hyvästit koulukeskuksen liikuntahallille. 12 kautta, kolme mestaruutta ja uskomattomia muistoja. Ensi syksynä vanhat mestaruusviirit ripustetaan uuden ja uljaan IKH Areenan mahtaviin puitteisiin. Samalla joukon jatkoksi saadaan myös uusi viiri.

Kolmella mestaruudella Karhubasket nousi tasoihin Tampereen Pyrinnön kanssa, mutta tamperelaisilla on viisi hopeasijaa. Mestaruus tuo kauhajokisille mahdollisuuden europeleihin ja tähän mahdollisuuteen seura on tarttumassa.

Parin päivän juhlinnan jälkeen Karhubasket suunnisti Tallinnaan, jossa joukkue voi rauhassa toipua kauden tuomista kolhuista ja ladata akkua. Mestaruusjuhlien suunnittelu Kauhajoelle on käynnissä ja ne ovat tulossa ensi viikolla. Kun suunnitelmat ovat valmiina, niin tarkemmat tiedot julkaistaan välittömästi kaikilla käytettävissä olevilla kanavilla.

Lopuksi Karhubasket haluaa kiittää kaikkia kökkähommissa olleita. KIITOS! Kanttiinihenkilökunta, lipunmyyjät, järkkärit, toimitsijat, salin rakentajat ja purkajat, ja monet monet muut mahdollistavat kaiken. Jos meillä on maan paras koripallojoukkue, niin koko tukena oleva yhteisö on ylivoimaisesti Suomen paras!

Ja tietysti fanit! On selvää, että ratkaisevassa finaaliottelussa Karhubasketilla on oranssipaitainen fanijoukkue tukena. Mutta keskellä pimeää talvea, lumen tuiskutessa vaakasuoraan vasten auton tuulilasia ja näkyvyyden ollessa vain senttejä, tämä porukka on kannustamassa omaa joukkuetta joka paikkakunnalla. Jos tuota miettii tarkemmin, niin sehän on täysin pähkähullua, mutta samalla siinä piilee koko menestyksen siemen. #oranssionmeidän

 

09.05.2022

KARHUBASKET HAKI VOITON SALOSTA

Kuvat: Janne Yli-Korhonen

Finaalisarjan neljännestä pelistä kehkeytyi tiukka jännitysnäytelmä. Kuten klassikot, Mario Puzon kummisetä tai Stieg Larssonin Millennium-sarja oli jaettu trilogiaksi, maanantain ottelu voidaan jakaa kolmeen osaan.

Prologi

Viikonlopun huilanneet Karhubasket ja Salon Vilpas kohtasivat maanantaina Korisliigan finaalien neljännessä ottelussa. Sarjan kaksi ensimmäistä ottelua menivät kotijoukkueiden nimiin selkein lukemin. Kolmannessa ottelussa Karhubasket oli vahvasti kiinni voitossa kaksi minuuttia ennen ottelun loppua, mutta Vilpas kehitti huiman kirin ja pääsi summerin soidessa yrittämään voittoheittoa. Heitto ei uponnut, joten kauhajokiset pitivät 2-1 sarjajohtoa ennen maanantain kamppailua.

Osa I; Oranssi vyöryy

Karhubasket iski ottelun ensimmäisellä jaksolla kaikilla rintamilla. Kapteeni Rene Rougeau (16/5/3) rynni korille ja upotti kolmosia, keräten puoliaikaan mennessä 14 pisteen saaliin. Severi Kaukiainen (1/9 syöttöä) tarjoili Simeon Carterille (12/5/2 riistoa) näyttäviä passeja, joista Carter donkkaili pisteitä säälimättä Salohallin kireitä korirautoja. Carter teki avauspuoliskolla 10 pistettä.

Avauskympin puolivälin jälkeen Henri Kantosen (6/2/2) kolmonen ja Joona Hakamaan (12/2) viisi perättäistä pistettä siivittivät vieraat 12-21 johtoon. Neljänneksen lopussa ero kasvoi 15 pisteeseen, kun Eero Innamaa (3/1/1) naulasi kolmosen sukkaan ja Cameron Jones (23/1/3) naulasi kaksi kakkosta.

Toisella neljänneksellä vieraiden etumatka vain kasvoi. Karhubasketin oranssit kannattajat olivat lähes ekstaasissa, kun Kantosen toinen kolmonen ja Rougeaun kakkonen tekivät lukemiksi 22-46.

Simeon Carter oli Rene Rougeaun kanssa ottelun alun hahmoja (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Osa II; Vilppaan nousu

Vilppaan kannattajat olivat jo varistamassa tuhkaa päällensä ja kannustus oli vain kärpäsen surinaa suuressa Salohallissa. Tämä kuitenkin muuttui nopeasti. Coach Sami Toiviainen kaivoi työkalulaukusta paikkaprässin, joka yllätti vieraat. Samalla Brian Fobbs (17/8/3) löysi heittovireen ja Roope Ahonen 16/3/5) korvasi rotaatiossa jenkki Marcus Lovettin (4/1 syöttö).

Lukemista 22-46 salolaiset veivät avauspuoliajan viimeiset minuutit 21-5 ja puoliajalle lähdettiin lukemista 43-51. Vilppaan kiri ei taukoon pysähtynyt, vaikka sitä Kauhajoella toivottiinkin. Salolaiset vyöryttivät hyökkäyksiä laajalla rintamalla. Bryan Griffin (17/7) donkkaili palloa koriin, Fobbs jatkoi tarkkaa heittopeliä ja irtopallot jäivät Vilppaalle. Karhubasketista hanttiin laittoivat Lee Skinner (9/10/3) ja huiman pelin pelannut Hakamaa, joka nautti onnistumisten jälkeen valmentaja Janne Koskimiehen luottamuksesta. Kolmannen kympin päätteeksi lukemat olivat 64-66.

Vilppaan hiipivä kiri tuotti tulosta, kun päätösneljänneksestä oli pelattu vain runsas minuutti. Riku Laineen kolmonen teki lukemiksi 70-68 ja Salohallin katsomo pauhasi kuin olympiastadion Paavo Nurmen tuodessa sinne soihtua heinäkuussa -52. Laineen panosta joukkueelleen kuvaan hänen +/-tilaston saldo. Laine merkkasi siihen lukeman +20. Myös Ahosen +16 oli kovaa valuuttaa. Vilpas lisäsi johdon viiteen pisteeseen, kun peliaikaa jäljellä oli viitisen minuuttia.

Joona Hakamaa oli avainroolissa voiton kannalta (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Osa III; Cameron Jones

Skinnerin kolmonen leikkasi eron kahteen ja heti perään Cameron Jones palautti vieraat johtoon onnistuneella kolmosella. Toiviainen oli pitänyt neljässä virheessä ollutta Jeremiah Woodia (10/4/3), mutta joutui laittamaan hänet takasin kentälle, kun punanuttujen hyökkäyspeli sakkasi. Jones piti kauhajokisia edellä, mutta Wood pystyi aina vastaamaan.

Viimeinen minuutti alkoi lukemista 78-82. Ahonen kavensi eron kahteen, ennen kuin Wood joutui penkille viidennen virheen takia. Karhubasket missasi pari vaparia ja Griffin kävi donkkaamassa lukemiksi 82-82, kun peliaikaa oli jäljellä noin 20 sekuntia. Ei varmasti ollut yllätys, että pallo pelattiin kauhajokisten edelliset 10 pistettä tehneet Cameron Jonesin käsiin. Jones otti kolmosen metri bonuskaaren takaa ja laittoisen sen säkkiin. Huuto ja tanssi oli samanlaista kuin Kauhajoen casinon parhaimmillaan, eikä aikaa ollut pelikellossa kuin sekunti tai osia päälle. Vilpas sai aikalisän jälkeen vielä tasoitusheiton ilmaan, mutta kun se meni ohi, niin Karhubasket oli napannut finaalisarjassa 3-1 johtopaikan.

The man Cameron Jones (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Epilogi

-Heitimme tänään enemmän kolmosia sisään kuin vastustaja, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies avasi lehdistötilaisuuden. – Heitimme 13 kolmosta sisään 48 prosentin tarkkuudella. – Vilpas onnistui seitsemässä kolmosessa, heittotarkkuuden ollessa 32 prosenttia. – Meidän pelaaminen ei ollut tänään laadukasta. – Heitimme alussa kaikki sisään ja saimme siitä johtoaseman. – Vilpas tuli takaisin peliin, mutta lopussa saimme kovia yksilösuorituksia, jotka käänsi pelin meille. – Olimme edellisessä pelissä onnekkaita Kauhajoella ja tänään oli sama tilanne lopussa. – Tietysti, kun on rutiinia ja yksilötaitoa, niin Cameron Jonesin tapaiset suoritukset voivat tuoda voiton. – Meidän puolustuspelaaminen ei ollut tänään hyvää ja meillä on vain viisi hyökkäyslevypalloa, joten joukkueen esitys olisi voinut olla parempi ja parannettavaa jäi seuraavaan peliin, Koskimies päätti.

-Jäimme tänään jalkoihin minuuteilla 5-15, Sami Toiviainen aloitti oman osuutensa. –  Siinä se peli ratkesi. – He heittivät alussa todella hyvin. – Yritimme korjata asioita nopeasti. – Emme saaneet palloa koriin, joten tuska kasvoi. – Teimme myös puolustuspäässä aikamoisia mokia. – Kaivoimme takataskusta 2-2-1 prässi, joka sekoitti Kauhajokea sen verran, että he rupesivat hätäilemään hyökkäyspäässä. – Heille tuli ohiheittoja, joista pääsimme juoksemaan. – Lopetimme epäröinnin hyökkäyspäässä ja liikutimme palloa, joten pallo tuli parempiin asemiin. – Pääsimme johtoon, mutta sitten tuli Cameron Jones, joka laittoi muutaman todella kovan korin ja niihin peliin ratkesi. – Roope Ahonen rupeaa olemaan kunnossa ja takamiehet eivät olleet ookoo, joten vastuuta tuli, Toiviainen suitsutti takamiestään.

Finaalisarja jatkuu keskiviikkona karhuluolassa. Game viisi alkaa kello 18.30 ja suuri kysyntä kaatoi lipunmyyntijärjestelmän keskiviikkona illasta. Lippuja on jäljellä, mutta täyttä salissa rupeaa olemaan. Ajoissa kannattaa olla liikkeillä ja seurata järjestysmiesten ohjeita, jotta istumapaikka löytyy. Liikuntahallin yleisöennätys on kevään 2019 viidennestä finaalista, jolloin lehtereille oli ahtautunut 1714 katsojaa.

Lopputulos lyhensi fanien paluumatkaa busseilla tunneilla (kuva: Janne Yli-Korhonen)

 

 

31.12.2021

19.12.2021