UUTISET

24.06.2020

KARHUBASKET SOPIMUKSEEN COLLIN MALCOLMIN KANSSA

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket on solminut vuoden pelaajasopimuksen 22 vuotiaan Collin Malcolmin kanssa. 200 senttinen ja 91 kiloinen laituri pelasi viime kaudella Georgian Super Liigassa Batumi-RSU joukkueessa. Georgian pääsarjassa hän teki 15 ottelussa 19 pistettä ja repi 8,3 levypalloa. Lisäksi tilastoihin kirjattiin 2,3 syöttöä, 1,2 riistoa ja 1,6 torjuntaa ottelua kohdan. Pelitilanneheitot Malcolm upotti 60 prosentin tarkkuudella. Kolmoset upposivat 40 prosentin ja vaparit 75 prosentin tarkkuudella.

Ennen ensimmäistä ammattilaiskautta Malcolm pelasi yliopistokorista, NAIA:n Warner Pacific joukkueessa. Kausilla 2015-2019 hän kuului jokaisella joukkueen avausviisikkoon. Viimeisellä kaudella 2018-2019 Malcolm teki 19,3 pistettä, otti 8,1 levypalloa ja jakoi 1,9 syöttöä ottelua kohden. Kolmoset upposivat 41 prosentin ja pelitilanneheitot 54 prosentin tarkkuudella. Sopimus sisältää koeajan, joka päättyy lokakuun puolivälissä.

-Collin on erittäin aktiivinen pelaaja molempiin suuntiin ja omaa hyvän valikoiman ratkaisuja korin läheisyydessä, Janne Koskimies kertoo uudesta pelaajasta. – Odotamme hänen tuovan meidän kolmos- ja nelospaikoille urheilullisuutta ja kykyä pelata koriraudan yläpuolella. – Tämä elementti on meiltä vähän puuttunut. – Saimme Georgiasta palautteen, että kyseessä on kova harjoittelija, jolla on runsaasti kehityspotentiaalia. – Georgian liigahan on tasoltaan Korisliigaa heikompi, joten nyt hänellä on sopiva haaste ottaa seuraava askel pelaajana, Koskimies toivoo.

– Olen innoissani, kun pääsen mukaan joukkueeseen, joka on menestynyt hyvin Korisliigassa, Collin Malcolm kertoo Karhubasketin verkkotoimitukselle kesken treenien. – Odotan, että meillä tulee olemaan hyvä joukkue ja että pääsen kehittymään pelaajana erinomaisessa valmennuksessa.

02.06.2020

BOJAN SARCEVIC VETÄÄ JUNIOREILLE TREENEJÄ

Bojan Sarcevicin luotsaama, Open Gym -tyylinen kesäleiri tarjolla Karhubasketin junioreille viikoilla 24 ja 25. Mikro- ja mini-ikäiset ma-to kello 10.00-11.30 ja samoina päivinä vanhemmat juniorit 13.00-14.30. Ilmoittautumiset joukkueiden kautta. Nämä reenit kannattaa ehdottomasti hyödyntää!

Hyvä on muistaa myös koronaviruksen mukanaan tuomat ohjeet, jotka löytyvät konaisuudessaan Suomen Koripalloliiton nettisivuilta, osoitteesta basket.fi

Yleiset ohjeet:

 1. Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa sekä huolehdittava, että lasten ja nuorten perheet saavat tiedon ohjeista etukäteen.
 2. Kaikki toimijoita kannustetaan noudattamaan Suomen hallituksen sekä AVI:n (Aluehallintavirasto) linjauksia.
 3. Harjoituksiin ei pidä tulla, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu Covid-19-viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.
 4. Jos epäillään Covid-19-tartuntaa, noudatettava THL:n ohjeita: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-jarokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/ohjeita-kansalaisille-koronaviruksesta
 5. Suositellaan kaikkea mahdollista liikkumista samaan perheeseen/ruokakuntaan kuuluvien kesken.
 6. Seuran järjestämään harjoitteluun ei pidä ketään pakottaa tai painostaa. Valinnan tulee aina olla yksilön itsensä tai yksilöiden itsensä tekemä organisaation (seura) sijaan.
 7. Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistu harjoitteluun omalla vastuullaan, ja tämä on tuotava esille pelaajien lisäksi myös pelaajien huoltajille ennen mahdollisen joukkueharjoittelun aloittamista.
 8. Harjoittelussa harjoitusryhmät pyritään pitämään mahdollisimman samoina, siten kun se kyseisessä toiminnassa on mahdollista.

Harjoitustilanteeseen saapuminen, valmistautuminen ja poistuminen:

 1. Lähikontaktien määrä harjoitusmatkoilla pyritään pitämään mahdollisimman pienenä, autolla kuljettaessa harjoitusmatkoja samoissa autokunnissa suositellaan. Jalan, polkupyörällä tai muulla henkilökohtaisella kulkuneuvolla kulkeminen on aina hyvä vaihtoehto.
 2. Osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat kentälle ja poistuvat kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa.
 3. Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua, eikä tilaan jäädä myöskään harjoituksen päätyttyä. Eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa.
 4. Pallot desinfioidaan tarvittaessa ennen harjoituksen alkua ja/tai harjoituksen jälkeen. Desinfiointiin kannattaa käyttää suihkupulloa ja sopivaa puhdistusainetta (esim. saippualiuos) tai desinfiointiliinoja.
 5. Kaikkien osallistujien tulee pestä ja mahdollisuuksien mukaan desinfioitava kädet ennen ja jälkeen tapahtuman harjoituspaikalla. Lisäksi suositellaan, että jokaisessa harjoituksessa joukkueella on käytössä desinfiointiainetta käsien desinfiointiin.

Harjoittelu:

 1. Yhdessä harjoitteluryhmässä, yhdessä harjoitustilassa on maksimissaan viranomaismääräysten mukaan 50 henkilöä (sisältää kaikki harjoitukseen osallistuvat henkilöt) ja eri harjoitusryhmien välisiä kohtaamisia vältetään. Muutoin harjoittelussa ei ole osallistujamääräkohtaisia rajoituksia, mutta kaikessa toiminnassa vältetään toimintatapoja, jotka lisäävät tartuntariskiä.
 2. Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Jos liivejä tai eri värisiä paitoja tarvitaan harjoituksen läpiviemiseksi, on varusteiden oltava pelaajien henkilökohtaisessa käytössä.
 3. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö.
 4. Harjoittelutilassa/alueella ei ole toiminnan kannalta ei-välttämättömiä henkilöitä (mm. katsojat).
 5. Osallistujilla on mukana oma pyyhe ja oma tunnistettava juomapullo, jonka täyttämisestä pelaaja vastaa itse. Niitä säilytetään harjoituksen ajan erillään muiden varusteista ja juomapullosta ei saa juoda kukaan muu henkilö.
 6. Kaikkien osallistujien on huolehdittava omasta käsihygieniastaan, jonka lisäksi on vältettävä ylävitosia, läpsyjä, halauksia.
 7. Niistämistä, yskimistä, aivastamista kentällä on vältettävä. Sylkeminen kentällä on kokonaan kielletty. Jos on pakko yskiä tai aivasta, se on tehtävä hihaan tai paidan sisään.
 8. Niistäminen tapahtuu harjoitusalueen laidalla kertakäyttönenäliinaan ja tämän jälkeen kädet tulee pestä ja desinfioida. Käytetty nenäliina laitetaan aina jätepisteeseen. Harjoituksen järjestäjän on huolehdittava tarpeellisesta määrästä jätepisteitä kentän laidalla.

Muuta:

Lisätietoa harjoitteluun löytyy Olympiakomitean sivuilta: https://www.olympiakomitea.fi/2020/05/15/ajankohtaistatietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/

Nämä ohjeet perustuvat sisäjoukkuepelien (futsal, koripallo, käsipallo, lentopallo, salibandy) yhdessä laadittuun ohjeistukseen, jota on muotoiltu lajikohtaisesti.

 

27.05.2020

KARHU BASKET SOLMI JATKOSOPIMUKSEN ANTTI NISKASEN KANSSA

Viime kaudella Karhu Basketissa 32 ottelussa pelannut Antti Niskanen on solminut oranssipaitojen kanssa vuoden jatkosopimuksen. Niskanen aloittaa Karhu Basketissa ensi syksynä kolmannen kauden. Kauden 2018-2019 päätteeksi ”Jumppa” sai kaulaansa ensimmäisen kultaisen mitalin, kun Karhubasket nappasi toisen perättäisen Suomen mestaruuden.

Niskasella on kasassa 440 ottelua Korisliigassa 12 kauden aikana. Hän on Sykin kasvatti ja Kauhajoen lisäksi  edustanut pääsarjassa ToPo:a, Lappeenrannan Namikaa ja Seagullseja. Viime kaudella Niskanen kuului valmentaja Janne Koskimiehen luottopelaajiin ja oli avausviisikon vakiokasvo.

– Jumpan jatkon kohdalla kysymys oli oikeastaan vain miehen ja perheen tulevaisuuden suunnitelmista, Janne Koskimies kertoo jatkosopimuksen taustoista. – Sanoin seurajohdolle jo aiemmin, että vaikka joudumme nyt miettimään entistä tarkemmin mihin rahat riittävät, niin hänen kaltaista voittavaa pelaajaa meillä ei ole varaa olla palkkaamatta.

– Jumppa on pelillisesti omassa roolissaan sarjan ehdotonta kärkeä, mutta hänen arvonsa kokonaisuudessa tulee esille muillakin tavoin. – Jumppa on ollut meillä yksi niistä kokeneista pelaajista, jotka asettavat omalla tekemisellään sen ammattilaisurheilijan standardin, johon tasolle on nuorempien joukkuekavereiden sitten vain noustava. – En näe myöskään huonona asiana sitä, että pukukopista löytyy yksi perheellinen kaveri vähän rauhoittamassa meininkiä, Koskimies jatkaa.

– Kaksi kuukautta meni kauden keskeydyttyä aivan kokonaan ilman koripalloa, kun saliinkaan ei päässyt. Pyrkimys jatkaa Kauhajoella oli silti koko ajan selvä, vaikka tuossa ajassa melkein ehdin jo unohtaa olevani koripalloilija, kertoo puolestaan Niskanen ja jatkaa:

– Nyt on aikaa ja virtaa treenata kunnolla seuraavaa kautta varten, ja onpahan faneillammekin vähän aikaa palautua kovista rasituksista!

Janne Hänninen jatkaa Koskimiehen apuna

Janne Hännisen kanssa Karhu Basket on jo aikaisemmin solminut vuoden jatkopestin valmentamisesta. Nyt on luonnollinen hetki julkaista myös tämä sopimus, kun Karhu Basketin kotimainen runkomiehistö alkaa olla kasassa. – Olemme olleet Jannen työskentelyyn erittäin tyytyväisiä ja valmennuskaksikon yhteistyö toimii hyvin, Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala sanoo. – Kun hommat sujuvat kentällä ja sen ulkopuolella, eikä joukkueen menestyksessä ole moittimista, niin tällaiset jatkosopimukset on helppo viedä maaliin.

– Hyvillä fiiliksillä jatkan Karhu Basketissa, Hänninen myhäilee. – Asiat on hoidettu hienosti, joten jatkosopimuksen tekeminen oli lopulta helppoa. Myös Janne Koskimies on tyytyväinen mies. – Viime kaudella Janne liittyi maajoukkuevelvoitteiden vuoksi joukkueen mukaan vasta paria viikkoa ennen ensimmäisiä BCL-karsintapelejä, mutta pääsi nopeasti kiinni meidän toimintatapoihin ja pian otti jo kokonaan vastuun niistä tehtävistä, joita olin hänelle suunnitellut.

– Hän on haastanut hyvin minun ajatuksiani ja ollut pidetty pelaajien keskuudessa, joten hienoa, että saimme miehen jäämään Pohjanmaalle. – Uskon, että tämä toimi sisäänajokautena Jannelle päästä mukaan Korisliiga-kuvioihin ja Karhu Basketin valmennustiimihän on ollut hyvä paikka ajatellen jatkossa päävalmentajatehtäviäkin, päättää Koskimies analyysinsä.

21.05.2020

KARHUBASKET ON SUOMEN MESTARI

(kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket nappasi toisen perättäisen Suomen mestaruuden, voittamalla finaalisarjassa Kouvolan Kouvot otteluvoitoin 4-1. Finaalisarja oli tiukka yhtä ottelua lukuun ottamatta. Neljännessä kamppailussa kauhajokiset hakivat 56-94 vierasvoiton ja viimeistelivät sarjan 90-86 (44-43) kotivoitolla sunnuntai iltana.

Ratkaiseva viiden finaali oli tiukka läpi ottelun. Avauspuoliajalla oranssipaidat nykäisivät 10 pisteen etumatkan Okko Järven (6/3) kahdella kolmosella. Chris McKnightin (20/8) upotettua oman kaukoheittonsa lukemat olivat 27-17. Kouvot eivät kuitenkaan päästäneet peliä käsistään, vaan vierasjoukkueen paras Jeremy Morgan (24/8/2) tehtaili ensin neljän pisteen hyökkäyksen ja sitten päätti avausneljänneksen lukemiin 29-24, naulaamalla kolmosen pohjaan.

Okko Järvi (kuva: Erkki Hautaviita)

Toisen neljänneksen alussa Karhubasket venytti etumatkan yhdeksään pisteeseen. Kapteeni Bojan Sarcevic (8/4/4) ajoi ensin korille ja Cameron Jones (20/4/8) onnistui kolmosessa. Jyri Lehtonen antoi joukkueelleen uudet neuvot aikalisällä, mikä herätti vieraat kiriin. Morgan paukautti illan näyttävimmän donkin ja Brian Asbury (16/8) kutisti eron kakkosella neljään pisteeseen. Kotijoukkueen aikalisän jälkeen Kouvojen vahva jakso jatkui. Thomas Gipson III (24/7) upotti vaparit tarkasti, vieden vieraat 0-10 jakson päätteeksi 37-39 johtoon. Greg Mangano (16/8/2) upotti kolmosen, huudattaen 1714 katsojaa koulukeskuksen lehtereillä. David Gonzalvezin (8/1/9) kakkonen oli päästämässä vieraita tauolle johtoasemassa, mutta McKnightin lay-up päätti puoliajan lukemiin 44-43.

Kolmas kymppi alkoi Kouvojen hallinnalla. Gipson murjoi koreja tarkasti ja Gonzalvezin kolmonen teki tilanteeksi 44-50 parin minuutin jälkeen. Vieraat olivat lähdössä karkumatkalle, mutta Rene Rougeaun (20/8/5) tahtokorit pitivät Karhubasketin mukana pelissä. Gipson urakoi neljänneksen puoliväliin mennessä 10 pistettä tarkalla heittopelillä. Heti puolivälin jälkeen Tuomas Hirvonen (7/4) vei vieraat 54-63 johtoon. Karhubasket tuli terävänä aikalisältä ja vei kympin viimeiset minuutit 9-2, joten päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 63-65.

Rene Rougeau (kuva: Erkki Hautaviita)

Minuutissa Karhubasket otti johtopaikan itselleen. Mangano upotti kolmosen, ja Bojan Sarcevic pääsi upottamaan kaksi vapaheittoa Gipsonin otettua epäurheilijamaisen virheen. Kouvot kuitenkin punnersi johtoon Asburyn vapareilla ja Morganin kakkosella. Pitkään edettiin tasaisesti, mutta lukemissa 79-79 Hirvonen sai teknisen virheen, joka antoi sytykkeen sekä kotiyleisölle että oranssipaidoille. Sarcevic upotti vaparin ja Manganon kolmonen pyöräytti lukemiksi 83-79, kun aikaa oli jäljellä kaksi ja puoli minuuttia. Noin minuuttia ennen päätössummeria Cameron Jonesin kolmonen löi sinetin Karhubasketin mestaruudelle. Kotijoukkueen vaparit ja Morganin kolmonen oli enää kosmetiikkaa, jolla liikuntahallin valotaululle tulivat päätöslukemat 90-84.

Karhubasket voitti levypallot 43-39 ja haki peräti 16 hyökkäyslevypalloa. Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue sai hankittua vain kaksi vaparia, mutta toisen puoliajan aktiivisempi hyökkäyspeli tuotti 20 vaparia. Kauhajokiset menettivät pallon vain kahdeksan kertaa, ja rokottivat Kouvoja 12 menetyksestä 13 pisteen verran. Kakkoset Karhubasket upotti vain 42,1 prosentin tarkkuudella, mutta hyvällä 40 prosentin tarkkuudella uponneet kolmoset sinetöivät ratkaisevan finaalin voiton kauhajokisille.

Viidenteen finaaliin päättyi myös Ville Kauniston Koripalloura. Kaunisto, joka on voittanut Kouvoissa kaksi mestaruutta ja valittu Korisliigan parhaimmaksi pelaajaksi, on yksi kovimmista kotimaisista pelaajista. 41 maaottelua ja ulkomailla mm. Ranskassa ja Espanjassa pelatut kaudet, ovat kovaa valuuttaa. – Olen äärimmäisen iloinen tämän päivän pelistä. – Tämä oli hienoa koripalloa. – Vaikka emme saaneet sellaista lopputulosta, minkä olisimme halunneet, niin saatiin finaalisarjalle hieno päätös. – Olen ylpeä joukkueesta. Finaalit olivat yhtä ottelua lukuun ottamatta pienestä kiinni. – Karhubasket teki pienet asiat ratkaisuhetkillä paremmin ja ansaitsivat mestaruuden. – Hopea ei ole hävitty mitali, meillä oli aivan upea kevät, Kaunisto korosti pelin jälkeen.

Karhubasketin kapteeni Bojan Sarcevic oli tyytyväinen toisen mestaruuden jälkeen. – Isot onnittelut Kouvoille. – Hieno kausi heiltä. – He pelasivat kovan seitsemän ottelun välieräsarjan Saloa vastaan ja se varmasti vaikutti tähän. – Me pelasimme pudotuspeleissä kauden parasta peliämme ja ansaitsimme siten mestaruuden. – Haluan kiittää faneja, jotka ovat kannustaneet meitä taas hienosti koko kauden. – Ilman faneja ei olisi mestaruutta, Sarcevic painotti.

– Olen asunut Kauhajoella neljä vuotta ja koko ajan, alusta saakka, minua on kohdeltu kuin omaa poikaa, Jussi Laakso aloitti lehdistötilaisuuden pelin jälkeen. – Tämä on herkkä hetki minulle. – Meidän joukkuetta ja faneja kohdeltiin Kouvolassa hienosti. – Tämä ole upea sarja ja Kouvot teki tästä hienon sarjan. – He pitivät meitä ahtaalla, Laakso kiitteli Kouvoja.

– Haluan kiittää Vesa Ojalaa, joka antoi minulle kaksi vuotta sitten mahdollisuuden valmentaa Kauhajoella. – Ja luulen, ettei Vesa nyt sitä ainakaan hirveästi kadu. – Meidän joukkue on todella hieno. – Hienoja pelaajia ja hienoja ihmisiä. – Esimerkkinä Marvin Singleton, joka pelasi 27 ottelua, mutta tuli tänne, vaikka en voinut luvata hänelle yhtään peliaikaa. – Hän on kuitenkin harjoitellut koko ajan, mikä kertoo kaiken tästä joukkueesta, Laakso kiitteli joukkuettaan.

Ottelun jälkeen juhlat huipentuivat, mitalien jaon jälkeen, kapteeni Sarcevicin noudettua pantteripatsaan joukkueen juhlien keskipisteeksi. Juhlat Kauhajoella huipentuvat keskiviikkona, kun kaupungin keskustassa järjestetään mestaruusjuhlat. Paikkana on Ojalan Pakarin takapiha ja paikalla on koko joukkue.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Iso kiitos kaudesta Karhubasketin faneille, joka olivat tukemassa joukkuetta koko kauden ajan. Kannustusta riitti sekä kotiluolassa että vieraspeleissä. Kiitos myös järjestysmiehille, saliryhmälle, joka on kasannut salin jokaiseen kotiotteluun, sekä kanttiiniporukalle. Ilman näitä henkilöitä tämä ei olisi mahdollista. Kiitos!

20.05.2020

KARHUBASKET TEKI SOPIMUKSEN TJ HOLYFIELDIN KANSSA

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket on solminut sopimuksen Timothy (TJ) Holyfieldin kanssa. Sopimus kattaa tulevan Korisliigakauden ja sisältää koeajan. Koronaviruksen takia edellinen kausi loppui kesken, eikä vielä ole varmuutta koska seuraava kausi päästään aloittamaan. Karhubasketin joukkueen rakentaminen on kuitenkin hyvässä vauhdissa ja aktiivinen taustaryhmä on aloittanut varojen keräämisen ensi kaudeksi.

Karhubasketin valmennuksesta tulevat vastaamaan Janne Koskimies ja Janne Hänninen. Pelaajista jatkamassa ovat kapteeni Bojan Sarcevic, Okko Järvi, Mikael Laihonen, Eero Innamaa ja Thomas Vehmanen. Muitakin pelaajasopimustarjouksia kotimaisille on tehtynä ja toivottavasti niistä kuullaan lisää lähiaikoina.

Holyfield tulee Kauhajoelle Korisliigaan suoraan yliopistosta eli on ns. rookie-pelaaja. Hän pelasi kauden 2019-2020 Texas Techin ylipistossa. Sitä ennen hänen yliopistonsa oli Stephen F. Austin. Kausi 2018-2019 jäi häneltä loukkaantumisen takia väliin ylävartalovamman takia. Holyfield kuntoutui jo kauden aikana ja olisi voinut pelata, mutta hän halusi pelata kokonaisen ehjän kauden, ennen siirtymistään ammattilaiskentille. Samalla hän vaihtoi yliopistoa. Viime kaudella 2019-2020 Holyfield teki 8,9 pistettä, poimi 4,5 levypalloa ja jakoi 1,2 syöttöä. Pelitilanneheitot hän upotti 53,6 prosentin tarkkuudella ja kolmosissa prosentti oli 34,9. Vastustajan heittoja Holyfield torjui 1,6 kappaletta ottelua kohden.

-TJ Holyfield on atleettinen ja taidoiltaan monipuolinen sentteri, joka kykenee screeni-tilanteissa sekä rullaamaan nopeasti koria kohti, että poppaamaan ulos kaarelle heittäjänä, valmentaja Janne Koskimies kertoo tyytyväisenä. – Hänen nopea ponnistuksensa tulee esiin hyökkäyspään viimeistelyissä ja puolustuksen heitontorjuntatilanteissa.

– 1995-syntyneenä hän on paria vuotta vanhempi kuin monet muut ammattilaiseksi siirtyvät yliopistopelaajat. – Valmentajilta saatu palaute, hänen oma kypsä esiintymisensä haastatteluissa ja tietysti tausta kovatasoisissa voittavissa joukkueissa vakuuttivat meidät. – Big 12 –konfrenssin pelin fyysisyys sekä Texas Techin -joukkueen pelityyli antavat hyvät lähtökohdat TJ:lle.

– Tästä huolimatta odotukseni ovat aina Rookie-pelaajien kohdalla aluksi maltilliset. – Miten hyvin pelaaja sopeutuu eurooppalaisen pelityyliin, nähdään kuitenkin aina vasta kauden edetessä. – Suunnitellessamme tulevaa kautta yksi lähtökohdista oli, että aiomme kasvattaa Mikael Laihosen roolia isossa päässä. – Sen myötä etsimme sentteripaikalle nuorempaa ulkomaalaispelaajaa, joka on valmis kilpailemaan peliajasta vitospaikalla ja jos mahdollista pystyy myös pelaamaan Mikaelin kanssa samaan aikaan.

– Kerättyämme listaa meille mahdollisista senttereistä, erottautui TJ Holyfield kokonaisvaltaisesti valmiimpana pelaajana muihin verrattuna. – Hän oli niin selvä ykkösnimi, että miehen sopiessa palkkabudjettiimme, teimme poikkeuksen aiempien kesien rekrytointistrategiaamme ja allekirjoitimme hänen kanssaan aikaisessa vaiheessa. – Tiesimme Korisliigaa korkeamman tason sarjoista olevan kiinnostusta kyseistä pelaajaa kohtaan, mutta monet seurat eivät vielä pysty tai halua tarjota sopimuksia. – Tässä kohtaa meidän piti punnita kahden vaihtoehdon välillä. Haluammeko toimia nyt, vai katsoa mitä muita mielenkiintoisia nimiä pöydällämme on heinä-elokuussa, jolloin myös hyvin todennäköisesti kyseisellä pelaajalla on muita ottajia. – Tässä kilpailussa hyvistä nuorista vahvistuksista olemme aiemmin jääneet muutamaan otteeseen hopealle pitkän rekrytointityön jälkeen.

– Koska olimme päättäneet, että emme tule kuitenkaan palkkaamaan vitospaikalle kokeneempaa ja samalla tietysti kalliimpaa pelaajaa, emme kokeneet loppukesään odottamisen olevan tässä kohtaa oikea vaihtoehto. – Nyt kun meillä on Mikaelin ja TJ:n myötä kolmen pisteen heittovoimaa vitospaikalla, on suunnitelmissa käyttää hyökkäyksessä samoja elementtejä kuin keväällä 2019 matkalla toiseen mestaruuteen. – Silloin emme pelanneet palloa juurikaan syöttämällä sisään, mutta olimme kauden päättyessä yksi eniten 3 sekunnin alueelta pisteitä tehnyt joukkue sarjassa. – Gregin (Mangano) ja Chrisin (McKnight) heittouhka pakotti vastustajan isot miehet vähän ulommas kaarelle, jolloin Cameronilla, Okolla ja Renellä oli tilaa hyökätä korille.

– Heittotaidon lisäksi uskon isojen miestemme vahvuuden olevan nopeus siirtymispelaamisessa, joten keskikaistalta tulevat juoksut korille ja niiden kautta ulkopelaajille aukeava tila pitää pystyä hyödyntämään joukkueena. – Muuten ulkomaalaispelaajien osalta meillä on työn alla viime kauden pelaajien jatkohalujen tarkempi kartoittaminen. Kiinnostusta palata Kauhajoelle löytyy, mutta matka siitä sopimuksen syntymiseen on monesti vielä melko pitkä, Koskimies tarinoi.

22.03.2020