UUTISET

14.04.2021

FINAALITUKILIPPU

Lähde tukemaan Karhubasketin taistelua kolmannesta perättäisestä Suomen mestaruudesta!

Keväällä 2018 ja 2019 koulukeskuksen liikuntahallin lehterit olivat ääriään myöten täynnä, kun Karhubasket pääsi nostelemaan pantteripatsasta. Kevään 2021 finaaleissa katsomot pysyvät suljettuna koronan takia. Tämä tietää seuralle isoja menetyksiä taloudellisella puolella, mutta suurin menetys tapahtuu kannustamisessa, sillä maan paras ja ylivoimaisesti äänekkäin kotiyleisö ei voi tukea oranssipaitoja. Tämä suurenmoinen kannustus on ollut Karhubasketin menestyksessä iso osa.

Karhubasket julkaisee nyt finaalitukilippukampanjan. Lunastamalla tukilipun, olet tukemassa joukkuetta kohti Suomen mestaruutta. Saatavilla on 15 euron yksittäinen tukilippu ja 30 euron finaalien tukilippu. Täyttämällä lomakkeen tiedot saat sähköpostiisi laskun. Vastauksena tulee komea Karhubasketin finaalijuliste A4 koossa, jonka voi vaikka tulostaa.

 

12.05.2021

MIIKKA MARTTINEN ON TEHNYT SOPIMUKSEN KARHUBASKETIN KANSSA

Miikka Marttinen (11) kuva: Erkki Hautaviita/EH Kuvat

Karhubasket on tehnyt uuden pelaajasopimuksen. 29 vuotias Tampereen Pyrinnön kasvatti Miikka Marttinen on allekirjoittanut oranssipaitojen kanssa kahden vuoden pelaajasopimuksen, joka kattaa koripallokaudet 2021-2022 ja 2022-2023.

195 senttinen laituri on pelannut kolme edellistä kautta Uudenkaupungin Korihaiden rivistössä. Viime kaudella Marttinen pelasi kaikki 22 ottelua 11,4 pisteen, 2,6 levyrin ja 1,5 syötön keskiarvoilla. Marttinen upotti kolmoset 38,2 prosentin tarkkuudella.

Uudenkaupungin lisäksi Marttinen on pelannut muutaman ottelun Korisliigaa Pyrinnössä. Divari A:ta Marttinen ehätti pelata Jyväskylän JBA:n rivissä kausilla 2016-2017 ja 2017-2018. Kaudella 2017-2018 divarissa pisteitä syntyi 13,1 ottelua kohden ja levypalloja tarttui käsiin 4,8 ottelua kohden. Lisäksi Marttinen on pelannut 21 U18 maaottelua.

-Kauhajoella on aina ollut hyvä tunnelma hallissa, ja odotan innolla, että sen pääsee kokemaan kotijoukkueen näkökulmasta, Marttinen aloittaa. – Karhubasket ja Kauhajoki tarjoaa meikäläiselle erinomaisen paikan kehittyä pelaajana ja haluan omalla panoksellani tehdä kaikkeni joukkueen menestyksen eteen. – Toivotaan, että tilanne hellittää ja ensi kaudelle saadaan ihmisiä katsomoon.

-Miikka on jo kokeneempi pelaaja, joka hakee vielä uutta haastetta koripalloilijana ja Kauhajoki pystyy tarjoamaan tähän varmasti hyvän mahdollisuuden, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies kommentoi uutta sopimusta. – Saamme tänne fiksun ja motivoituneen joukkuepelaajan, joka tulee auttamaan meitä pelipaikoilla kolme ja neljä. – Severin tavoin myös Miikalla on selvästi uran paras kausi takana, joka antaa tietysti hyvät lähtökohdat siirtyä uuteen ympäristöön, Koskimies jatkaa tyytyväisenä.

12.05.2021

RISTO-MATTI ROUSKU ON KARHUBASKETIN UUSI APUVALMENTAJA

Risto-Matti Rousku (kuva: Ville Vuorinen)

Karhubasket on solminut sopimuksen valmentaja Risto-Matti Rouskun kanssa. Sopimus on mallia 1+1 vuotta. Viime kaudella 33-vuotias Rousku valmensi ToPo:a miesten divari A:ssa. ToPo eteni divari A:n finaaleihin, joissa se hävisi Loimaan LoKoKo Bisonsille otteluvoitoin 3-0.

ToPo:n lisäksi Rousku on valmentanut Forssan Alun naisten Korisliigajoukkuetta. – Hienoa päästä mukaan osaksi Kauhajoen laadukasta organisaatiota, josta olen kuullut vain hyvää, Rousku kertoo omista tunnelmista sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. – Odotan innolla yhteistyötä Janne Koskimiehen kanssa ja olemmekin jo hieman jutelleet kesän ohjelmasta ja tulevasta kaudesta. – Tämä on itselleni hyvä askel eteenpäin valmentajaurallani, kun pääsen työskentelemään Korisliigassa ammattilaisjoukkueen kanssa, jossa puitteet ovat kunnossa. – Seuran tavoitteet ovat korkealla ja uskon, että pystyn auttamaan joukkuetta saavuttamaan nuo tavoitteet omalla panoksellani.

-”Regen” kanssa keskustellessa tuli heti selväksi, että hänellä on korkea motivaatiotaso tulla tänne tekemään valmennustyötä, Janne Koskimies kertoo. – Hänellä on jo päävalmentajakokemusta naisten Korisliigasta ja miesten divisioonatasolta, ja uskon, että apuvalmentajan roolin kautta on helpompi tulla Korisliigaan sisään. – Edelliset kolme Karhubasketin apuvalmentajaa ovat siirtyneet päävalmentajatehtäviin, joten tämä on ollut hyvä pesti kehittymishaluisille valmentajille. – Meillä ei ole aiempaa yhteistä valmennuskokemusta, mutta nyt joukkueen uudistuessa on toisaalta hyvä saada taas uusia ajatuksia myös penkin päähän. – Odotan innolla, että yhteistyömme pääsee kunnolla alkamaan.

Risto-Matti Rousku

Valmennusura:

  • Wartti Basket 2008-15 eri juniori-ikäluokissa tytöissä ja pojissa
  • Helmi Basket 2015-17 WU19 SM ja naisten divari
  • Forssan Alku 2017-20 naisten SM
  • Torpan Pojat 2020-21 miesten divari A
  • HKVT käytynä 2017-18, siitä lähtien mukana tyttöjen Allstars-leirien valmennuksessa

Pelaajaura:

  • Wartti Basket kasvattajaseura, pelannut myös ToPossa junioreissa (U19SM), miesten divaria pelannut Rekolan Urheilijoissa (M1D), Wartti Basketissa (M1D), sekä MuKissa (M1DB).

Omat taustat:

  • Asuu Helsingissä tyttöystäväni kanssa.
  • Harrastekoriksen ollessa tauolla koronan takia urheiluvalikoimaan kuuluu mm. pyöräily, lenkkeily, salilla käyminen ja tennis.
  • Kotioloissa kokkailtua ja kokeiltua erilaisia etnisiä ruokia ja iltaisin treenien jälkeen katseltua korista tai Netflixiä.

 

06.05.2021

KARHUBASKET ON TEHNYT UUDEN PELAAJASOPIMUKSEN JA KAKSI PELAAJAA JATKAA

Severi Kaukiainen (11) liittyy oranssipaitoihin kahden vuoden sopimuksella (kuva: Erkki Hautaviita/EH Kuvat)

Päättyneellä Korisliigakaudella hopeaa voittanut Karhubasket on solminut pelaajasopimuksen Severi Kaukiaisen kanssa. Sopimuksen pituus on kaksi vuotta, joten se kattaa koripallokaudet 2021-2022 ja 2022-2023.

22-vuotias takamies on Kotkan Peli-Karhujen kasvatti. Viimeiset neljä kautta Kaukiainen on edustanut Kouvoja, jossa pelejä on kertynyt yhteensä 154 kappaletta. Pääsarjauran kaksi ensimmäistä kautta Kaukiainen pelasi KTP:ssä, jossa pelejä tuli 24.

Viime kaudella Kaukiainen pelasi kaikki 22 ottelua ja teki tilastoihin rivin 14,4 pistettä, 3,3 levypalloa ja 5,1 syöttöä. Kaikki ovat Kaukiaisen uran parhaita lukemia. Kaukiainen voitti keväällä 2019 Korisliigan hopeaa Kouvojen joukkueessa, ja on pelannut 56 nuorten maaotteluita eri ikäluokissa.

Todella hienot fiilikset sopimuksesta. On hienoa päästä osaksi Karhubasketin hienoa organisaatiota.

-Odotukset ensi kaudelle on itsellä korkealla, Severi Kaukiainen kertoo fiiliksistä verkkotoimitukselle. – Innolla odotan myös uuden kotiyleisön edessä pelaamista. – Muutaman kerran olen kokenut sen vastapuolella ja täytyy sanoa, että Kauhajoella on ollut aina upea tunnelma. – Toivottavasti saamme kaikki nauttia koripallosta paikan päällä tulevalla kaudella.

Tyytyväinen on myös Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies. – Jos Korisliiga-kontekstissa puhutaan jollain pelaajalla olevan isot saappaat täytettävänä, niin se on varmaan nyt kesällä 2021 Karhubasketin pelintekijän kohdalla. – Severillä on takanaan nousujohteiset vuodet Kouvoissa ja näen tämän olevan hänelle loistava mahdollisuus ottaa seuraava askel pelaajana. – Saamme Kauhajoelle määrätietoisen ja dynaamisen pelaajan, jonka ympärille lähdemme rakentamaan uutta kotimaisten pelaajien runkoa, Koskimies hykertelee.

Collin Malcolm ja Eero Innamaa jatkavat oranssipaidoissa

Collin Malcolm ja Eero Innamaa jatkavat Kauhajoella vuoden pesteillä. Karhubasket käytti Malcolmin sopimuksessa olleen optiokauden. Innamaan kanssa sorvattiin vuoden jatkopahvi, joka sisältää myös option koripallokaudesta 2022-2023.

Collin Malcolmin mahtipeli siivitti isännät voittoon (kuva: Erkki Hautaviita/EH Kuvat)

Päättyneellä kaudella Malcolm teki tilastoihin rivin 18,1 pistettä, kuusi levypalloa ja 3,2 syöttöä. 28 pelaamassaan ottelussa Malcolm tilastoi joukkueen pelaajista eniten peliaikaa, runsaat 31 minuuttia per peli.

-Erittäin hienoa, että meillä on nyt Collinin muodossa jatkuvuutta varsinkin, kun joukkueen kotimaiseen runkoon tulee muutoksia. – Hän on vasta ammattilaisuransa alussa oleva pelaaja, jolla on paljon potentiaalia, mutta myös selkeitä kehityskohteita pelaamisessa. – Odotamme Collinin olevan ehdottomasti yksi sarjan parhaista pelaajista ensi kaudella.

Innamaa pelasi 36 ottelua 4,9 pisteen ja 2,1 levyrin keskiarvoilla. Runkosarjassa peliaikaa tuli 14 ja puoli minuuttia. 16 pudotuspeliottelussa vastuu hieman nousi ja peliaikaa tuli 15 minuuttia per ottelu. Pisteitä syntyi 5,1 ja levyreitä käsiin tarttui 2,1 ottelua kohden. Lisäksi Innamaa jakoi 1,1 syöttöä. Innamaa aloittaa Kauhajoella nyt neljännen kautensa ja kehitys on ollut koko ajan nousujohteista.

Eero Innamaa esitti tarkkaa kaukoheittopeliä (kuva: Erkki Hautaviita/EH Kuvat)

-Eero pelasi nousujohteisen kauden ja olen tyytyväinen, että hänen ratkaisuvalmius ja itseluottamus nousivat uudelle tasolle. – Okon ja Jumpan lähtö jättää meille tietysti 2-3 pelipaikoille suuren aukon, mutta samalla nämä ovat aina kasvun paikkoja nuoremmille pelaajille. – Eero on toistaiseksi saanut olla ikään kuin kehittymässä kokeneempien suomalaisten pelaajien takana ja nyt kausi 2021–22 tulee olemaan hänelle erittäin iso mahdollisuus uudessa roolissa.

04.05.2021

PAHVIHAHMOJEN NOUTOPÄIVÄT

Isoo KIITOS kaikille Karhubasketin pahvihahmo kampanjaan osallistuneille!

Hahmot ovat noudettavissa keskiviikkona 5.5 klo 17.30-20.00 ja lauantaina 8.5 klo 10.00-14.00 välisenä aikana. Luovutus Karhubasketin toimistolla osoitteessa Topeeka 42. Sisään Ojalan Pakarin puoleiselta päädyltä. Seinässä on runsaasti KB:n logoja näkyvillä. Toivottavasti pääset noutamaan omasi kyseisenä ajankohtana.

Jos noutoajat eivät sinulle sovi tai et pääse Kauhajoelle hahmoasi hakemaan, otathan yhteyttä sähköpostilla osoiteeseen: fanclub@karhubasket.fi

Iso KIITOS myös kaikille tukilippukampanjaan osallistuneille!

#oranssionmeidän

29.04.2021

JUMPPA, OKKO JA BOJAN PERJANTAINA 30.4. KAUHAJOEN KESPORTISSA

Perjantaina on Karhubasketin faneilla käydä tapaamassa Jumppa Niskasta, Bojan Sarcevicia ja Okko Järveä Kauhajoen Kesportissa. Pelaajat tulevat jakamaan nimikirjoituksia kello 15 alkaen.

Kesportista on ostettavissa Karhubasketin fanituotteita. Nyt niihin voi vielä saada tähtipelaajien nimmarit.

Nähdään Kauhajoen Kesportissa!

#oranssionmeidän

14.04.2021