UUTISET

08.04.2020

KARHUBASKETIN KAPTEENI BOJAN SARCEVIC KORISLIIGAN KAUDEN KUUDES PELAAJA

Korisliigakausi 2019-2020 päättyi maaliskuun puolivälissä, kun koronavirus peruutti loppukauden ottelut. Sarjataulukko muokkaantui lopulliseen muotoon runkosarja voittosuhteiden perusteella, mutta mitaleja tai mestaruutta ei jaettu.

Kauden parhaat valittiin yleisöäänestyksellä. Koripalloliitto julkaisee tällä viikolla päivittäin palkitut. Karhubasketin kapteeni Bojan Sarcevic palkittiin kauden kuudentena pelaajana. Tämä äänestys oli tiukka, sillä Sarcevic kukisti toiseksi tulleen Vilppaan Mikko Koiviston yhden prosentin erolla. Bojanin ääniosuus oli 29 prosenttia, kun Koivisto sai 28 prosenttia annetuista äänistä.

Kuudennen pelaajan kategoriassa oli ehdolla myös Karhubasketin Mikael Laihonen, joka keräsi 10 prosenttia äänistä. Muut ehdokkaat olivat Vilppaan Aatu Kivimäki (22 %) ja KTP:n Eldar Skamo (11 %). Laihonen oli ehdolla myös kauden kehittyneimmäksi pelaajaksi.

Karhubasketista vuoden pelaajaksi oli ehdolla Okko Järvi ja kauden parhaaksi ulkomaalaispelaajaksi Samme Givens. Tulokset selviävät lähi päivinä.

Bojan Sarvecin teki kauden 37 ottelussa 8,8 pistettä, poimi 3 levypalloa ja jakoi 5 syöttöä per kamppailu. Lisäksi Sarcevic riisti pelivälineen vastustajalta 1,2 kertaa ottelussa. Viisi syöttöä per ottelu oikeutti koko Korisliigan syöttötilastoissa seitsemänteen sijaan. Kaikkien aikojen syöttötilastossa Sarcevic on sijalla kaksi, 2600 syötöllä. Edellä on vain Teemu Rannikko (2795). Bojanin 2600 syötöstä 373 kappaletta on tullut 94 pudotuspeliottelussa ja 2227 kappaletta 551 runkosarjakamppailussa. Runkosarjan syöttötilastossa Bojan viiden syötön päässä Rannikosta, joka pitää syöttötilaston kärkipaikkaa hallussaan.

Bojan on pelannut 645 Korisliigan ottelua. Tämä määrä oikeuttaa pelatuissa otteluissa tilaston kahdeksanteen sijaan. Edellä 19 ottelun päässä on Petri Virtanen, joka valmentaa ensi kaudella Joensuus Katajaa.

08.04.2020

KARHUBASKET TAISTELEE HAASTAVASSA TILANTEESSA

Kaksi edellistä koripallon Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket taistelee tällä hetkellä haastavaa tilannetta vastaan. Korisliiga lopetettiin maaliskuun 13. päivä ja silloin loppuivat tulot kuin seinää. Erilaiset menot kuitenkin juoksevat, joten rahaa tarvitaan.

Jenkkivahvistukset pääsivät palaamaan Yhdysvaltoihin 17. päivä maaliskuuta, kun lennot saatiin järjestymään. Näistäkin tuli kustannuksia, mutta ne tietysti olivat tiedossa. Myös kotimaiset pelaajat ovat siirtyneet kotipaikkakunnilleen. Kapteeni Bojan Sarcevic on vielä Kauhajoella, missäpä muuallakaan hän olisi. Tärkeää on myös, että niin kotimaiset kuin jenkit ovat pysyneet terveenä, eikä virus ole päässyt heihin iskemään.

Karhubasket on ollut tiiviisti yhteydessä pelaajiin. Haastavassa tilanteessa pelaajien palkkoja on jouduttu leikkaamaan, mutta kaikista on päästy sopimaan pelaajien kanssa. Karhubasketilla on ensi kaudeksi sopimukset valmentajien Janne Koskimiehen ja Janne Hännisen ohella Okko Järven, Bojan Sarcevicin ja Eero Innamaan kanssa. Järven sopimuksessa on ulkomaanoptio. Pelaajamarkkinat niin kotimaassa kuin ulkomailla ovat sekaisin viruksen takia, joten ensikautta ei ole vielä edes päästy suunnittelemaan. Lisäksi epidemia kurittaa kovasti yrityksiä, joten yhteistyökumppaneilla on varmasti muutakin mietittävää, kuin koripallo.

– Tilanne on haastava, mutta kyllä tästä selvitään, Karhubasketin puheenjohtaja Vesa Ojala kertoo. – Vaikeuksia on ollut vähän joka puolella, mutta on ollut ilahduttavaa nähdä, että muutamat yritykset ovat ottaneet itse yhteyttä ja kertoneet halusta tehdä sopimuksen ensikaudeksi, vaikka tilanne on vielä hyvin epäselvä. – Kun saamme tämän viruksen kuriin, niin olemme varmasti kaikkiin yhteistyökumppaneihin yhteydessä ja pyrimme järjestämään tilaisuuden, jossa asioita käydään läpi yritysmaailman kannalta. – Mietitään yhdessä, kuinka yritykset voivat auttaa toinen toisiaan ja jakaa toimivia malleja, Ojala visioi.

Haastavassa tilanteessa Karhubasket pisti pystyyn kannatusjäsenkampanjan, jolla kaikki halukkaat ovat päässeet tukemaan seuraa. Sähköposti on laulanut hyvin, mutta mukaan mahtuu vielä. – Kampanja on onnistunut hyvin, Vesa Ojala sanoo. – Tiesimme, että meillä on maan parhaat fanit ja yhteistyökumppanit, mutta tällainen osallistujamäärä siitä huolimatta, on ollut positiivinen yllätys. – Postia on tullut ympäri Suomea, joten voi hyvin sanoa, että oranssisydän sykkii joka puolella tätä maata. – Kerätyt varat auttavat meitä suuresti, mutta kyllä tässä muitakin ratkaisuja on pitänyt löytää ja edelleen tarvitaan innovatiivisia tapoja, jolla viime kausi voidaan päättä lopullisesti.

Koripalliliitto on tehnyt päätöksen, että mitaleja ei päättyneeltä kaudelta jaeta. Lopulliset sijoitukset tehtiin sen perusteella, miltä sarjataulukko voittosuhteilla näytti, kun sarja loppui. Salon Vilpas oli runkosarjan ykkönen ja Helsinki Seagulls kakkonen. Karhubasket päätyi kolmanneksi. Sarjajärjestys piti saada selville, koska niiden perusteella joukkueille jaetaan europelipaikkoja. Jos europelejä nyt ylipäätään päästään syksyllä aloittamaan.

 

03.04.2020

YLEISÖÄÄNESTYS KORISLIIGOJEN PARHAISTA ON KÄYNNISSÄ

Tänä keväänä yleisö saa valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri kategorioissa. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 5.4. asti.

Äänestyksessä yleisö valitsee suosikkinsa viidestä eri kategoriasta, jotka ovat virallisista palkintogaaloista tutut kauden pelaaja, ulkomaalaisvahvistus, 6. pelaaja, kehittynein pelaaja sekä kauden tulokas.

Asiantuntijaraati on esivalinnut jokaiseen kategoriaan viisi ehdokasta molempien sarjojen puolella.

Yleisön suosikit julistetaan ensi viikolla maanantaista alkaen 1 kategoria/päivä.

Kaikkien äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan kuusi virallista pelipalloa (3 naisten, 3 miesten) sekä Susijengin Game Worn -pelipaita maajoukkueen nimikirjoituksilla sekä Awak Kuierin signeeraama Susiladies-pelipaita. Arvonta suoritetaan 14.4. ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostitse.

Miesten sarjojen parhaiden äänestyslomakkeisiin päästä alla olevista linkeistä:

Korisliigan pelaajaäänestys

 

Kauden pelaaja, ehdokkaat:Antero Lehto, Pyrintö

Antti Kanervo, Seagulls

Henri Kantonen, Vilpas

Okko Järvi, Kauhajoki

Shawn Huff, Seagulls

Kauden ulkomaalaispelaaja, ehdokkaat:

Byron Wesley, KTP

Elijah Stewart, Seagulls

Jordan Capps, Kobrat

Samuel Givens, Kauhajoki

Tim Coleman, Vilpas

Paras kuudes pelaaja, ehdokkaat:

Aatu Kivimäki, Vilpas

Bojan Sarcevic, Kauhajoki

Eldar Skamo, KTP

Mikko Koivisto, Vilpas

Mikael Laihonen, Kauhajoki

Kauden kehittynein, ehdokkaat:

Henri Kantonen, Vilpas

Severi Kaukiainen, Kouvot

Mikael Laihonen, Kauhajoki

Joonas Lehtoranta, KTP

Niko Mattila, Nokia

Kauden tulokas, ehdokkaat:

Henri Ventoniemi, Korihait

Lassi Nikkarinen, BC Nokia

Shawn Hopkins, BC Nokia

Tomi Lommi, Kouvot

Valtteri Leppänen, Kataja

Karhubasketista ehdolla ovat siis Okko Järvi (kauden pelaaja), Samme Givens (Kauden ulkomaalaispelaaja), Bojan Sarcevic sekä Mikael Laihonen (Paras kuudes pelaaja) ja Mikael Laihonen (Kauden kehittynein).

Nyt Kaikki nopeasti äänestämään!

27.03.2020

KARHUBASKETIN NETTIHUUTOKAUPPA ON KÄYNNISSÄ

Karhubasketin tuotehuutokauppa on pyörähtänyt käyntiin osoitteessa huutokauppa.karhubasket.fi. Huutokauppa kestää kaksi viikkoa ja päättyy huhtikuun 12. päivä kello 12.

Huutokauppa on toteutettu myös edellisinä vuosina ja kokemukset ovat hyviä. – Se onnistui hienosti heti ensi yrittämällä, kertoo huutokaupan puuhamiehenä toimiva Antti Myllyniemi. – Palaute oli tosi hyvää, eli niin mukana olleet huutajat, joukkue, kuin sen taustavoimat olivat tyytyväisiä, hän jatkaa. – Kuten viime vuonna, fyysisesti tavaratuotteet ovat tälläkin kertaa uusia ja tasokkaita tuotteita, eli puhutaan tuotekohtaisissa ohjehinnoissa aina yli kolmeenkymmeneen tuhanteen euroon saakka, Myllyniemi sanoo, jatkaen että huutokaupassa korkeimman tarjouksen tehneet saavat kyseiset tavarat haltuunsa suoraan vastaavilta yrityksiltä. Nettisivuilla on näkyvissä tuotteesta tarjottu hinta.

Huutokaupasta löytyy mm. kaksi trukkia. Täysin uutta vastaava akkukäyttöinen Still RX 20-16 vuosimallia 2011 ja Kubotan dieselmoottorilla varustettu Hyundai 18D-95 vuosimallia 2018, joka on kuitenkin käytännössä käyttämätön. Nostokyky ensin mainitulla on 1600 kiloa ja jälkimmäisellä 1800 kiloa. Lisäksi huudettava on mm. pari lomaviikkoa Ylläksellä, Kalusteita, kuomuperäkärry ja robottiruohonleikkuri.

Nyt nopeasti katsomaan tuotteet osoitteesta huutokauppa.karhubasket.fi ja huutoja kehiin, että ehdit mukaan.

25.03.2020

KARHUBASKET KÄYNNISTÄÄ KANNATUSJÄSENMAKSUKAMPANJAN

Korisliigakausi päättyi koronaviruksen takia perjantaina 13. päivä maaliskuuta. Karhubasket oli hyvissä asemissa sarjataulukon kolmantena, kun runkosarjaa oli pelaamatta seitsemän ottelua. Vire oli hyvä, sillä edellisten kausien tapaan rasitteena oli vuoden vaihteen jälkeen vain yksi tappio. Kaksi edellistä kautta päättyi ikimuistoisiin kultajuhliin toukokuun lopussa.

Kauden päättyminen oli joukkueelle iso pettymys. Pettymys oli melkoinen myös kaikille oranssipaitojen faneille. Pelaajat ovat jo palanneet koteihinsa, koska tärkeintä on pitää itsensä terveenä ja huolehtia läheisten hyvinvoinnista.

Vaikka kausi on ohi, niin kauden keskeyttäminen ennen aikaisesti on aiheuttanut huolta ja unettomia öitä Karhubasketin taustoilla. – Tilanne on se, että pelien loppuminen lopetti tulot, mutta menot vielä juoksevat, Karhubasketin puheenjohtaja Vesa Ojala kertoo. – Nyt meidän on käännettävä kaikki kivet, jotta saamme päätettyä tämän kauden onnellisesti. – Meillä on maan parhaat fanit ja erinomainen yhteistyöverkosto toimintaa tukevien yritysten kautta. – Nyt tarvitsemme molempien apua, jotta pystymme päättämään tämän kauden ja voimme aloittaa tulevaisuuden miettimisen. – Parhaat fanit ja yhteistyökumppanit ovat auttaneet meitä suuresti, emmekä ilman heitä olisi kaksinkertainen Suomen mestari, Ojala sanoo.

Karhubasket avaa keskiviikkona kannatusjäsenkampanjan #oranssionmeidän. Faneille ja muille tarjoutuu nyt mahdollisuus osallistua seuran tukemiseen.

Kannatusjäsenmaksu 30 euroa.

Perhekannatusjäsenmaksu 100 euroa, sisältäen kaksi kannattajäsenkaulahuivia.

Yrityskannatusjäsenmaksu 100 euroa, sisältäen kaksi kaulahuivia.

Superkannatusjäsenmaksu 300 euroa, sisältää @JPsportart uniikin taulun, jollaisia on ollut myynnissä mestaruuksien jälkeen.

Lisäksi 200 ensimmäisellä kannattajajäsenmaksun suorittaneelle Karhubasket pelikorttipakka kiitoksena tukemisesta.

Jos haluat osallistua Karhubasketin tukemiseen kannatusjäsenmaksulla, niin lähetä sähköposti osoitteeseen info@karhubasket.fi ja kerro nimesi, osoitteesi, puhelinnumero ja summa, jolla haluat olla mukana. Olemme sinuun yhteydessä.

Kannatusjäsenmaksun voi käydä maksamassa käteisellä tai jättää tiedot laskutusta varten Kauhajoen Keskportissa, Veikon Koneessa tai Lukselissa.

Karhubasket kiittää kaikkia osallistumisesta jo etukäteen. Pysykää terveenä ja huolehtikaa lähimmäisistänne. Toivottavasti virus saadaan kukistettua nopeasti ja elämä pääsee jälleen normaaleille raiteille.

#oranssionmeidän

Esimerkki superkannattajäsenyyden sisältämästä taulusta

22.03.2020