UUTISET

17.04.2024

PUDOTUSPELIENNAKKO: VÄLIERÄ HELSINKI SEAGULLS – KARHUBASKET

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket selvitti tiensä Korisliigan välieriin kaatamalla puolivälieräsarjassa Salon Vilppaan otteluvoitoin 3-1. Vastustaja välierissä on viime kauden Suomen mestari ja tällä kaudella sekä runko- että loppusarjan voittanut Helsinki Seagulls, joka kaatoi puolivälierissä Kobrat 3-0. Finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Välierien otteluohjelma:

#1 Helsinki Seagulls – Karhubasket, torstaina 18.4. kello 18.30 Kisahalli.

#2 Karhubasket – Helsinki Seagulls, maanantaina 22.4. kello 18.30 IKH Areena

#3 Helsinki Seagulls – Karhubasket, keskiviikkona 24.4. kello 18.30 Kisahalli

#4 Karhubasket – Helsinki Seagulls, lauantaina 27.4. kello 18.00 IKH Areena

*#5 Helsinki Seagulls – Karhubasket, maanantaina 29.4. kello 18.30 Kisahalli

*#6 Karhubasket – Helsinki Seagulls, torstaina 2.5. kello 18.30 IKH Areena

*#7 Helsinki Seagulls – Karhubasket, lauantaina 4.5. kello 16.00 Kisahalli

*= tarvittaessa.

Lipunmyynti Karhubasketin kahteen kotiotteluun maanantaina 22.4. ja lauantaina 27.4. on auki osoitteessa Lippu.fi.

Pääsyliput ovat ennakkoon halvempia kuin IKH Areenan lipunmyynnistä ottelupäivinä. Ottelupäivinä IKH Areenan lipunmyynti aukeaan kaksi tuntia ennen ottelun alkua, kun IKH Areenan ovet avautuvat ja ravintolat ovat valmiina palvelemaan asiakkaita.

Ennakkohinnoilla lippuja voi ostaa myös IKH Areenan fanimyymälästä. Toiseen välierään lippuja myydään ennakkohinnoilla fanimyymälässä maanantaina 22.4. kello 9-12 ja neljänteen välierään torstaina 25.4. ja perjantaina 26.4. kello 9-12. Lisätietoja lipunmyynnistä ja hinnoista löytyy Karhubasketin nettisivuilta. Sinne pääsee TÄSTÄ linkistä.

Toisessa välieräparissa kohtaavat loppusarjan kakkonen BC Nokia ja Joensuun Kataja Basket. Nokia voitti omassa ottelusarjassa Kouvot puhtaasti 3-0. Kataja voitti loppusarjan kolmosen Korihait voitoin 3-1, joten joensuulaiset lähtevät Karhubasketin tavoin haastamaan koko kaudella paremmin pelannutta joukkuetta vieraskentältä.

Karhubasket on ollut mukana pudotuspeleissä kaudesta 2010-2011 alkaen joka kerta. Oranssipaidat pelaavat nyt kahdeksatta kertaa Korisliigan välierissä ja nyt alavat välierät ovat seitsemännet peräkkäiset. Ensimmäiset kolme välierä sarjaa päätyivät tappioihin Bisonsille, Katajalle ja Vilppaalle, joita seurasivat tappiot myös pronssipeleissä. Kaudesta 2017-2018 alkaen välierät ovat olleet voitolliset, joten finaalipaikkoja on alla viisi putkeen. Näistä viidestä finaalisarjasta on saatu kolme mestaruutta ja kaksi hopeasijaa.

Topias Palmi (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket lähti puolivälieräsarjaan Vilpasta vastaan haastavista asetelmista. Kapteeni ja paras pistemies Topias Palmi oli sivussa neljästä viimeisestä loppusarjan ottelusta, joten ennen pudotuspelejä alla oli kolmen ottelun tappioputki. Tappioputken aikana kotietupaikka valui näpeistä pois, joten puolivälierissä salolaisilla oli kotietu.

Tämä ei menoa haitannut, sillä kauhajokiset nappasivat kotiedun heti ensimmäisessä ottelussa voittomalla Salohallissa 55-72. IKH Areenassa Karhubasket oli parempi toisessa ottelussa 97-92, joten kolmanteen otteluun lähdettiin kauhajokisten johtaessa voitoin 2-0. Vilpas voitti kolmannen ottelun 97-76, joten ottelusarja palasi IKH Areenaan, jossa Karhubasketilla oli mahdollisuus pistää sarja poikki ja edetä välieriin.

Vilpas voitti avauskympin 19-22, mutta Karhubasket kiri pienen etumatkan kiinni toisella neljänneksellä, joten tauolle lähdettiin lukemista 37-37. Kolmannella kympillä Karhubasket kasvatti etumatkansa kahdeksaan pisteeseen (58-50), mutta Vilpas siirtyi 0-9 jaksolla 58-59 johtoon. Kauhajokiset pitivät johtopaikkaa läpi viimeisen kympin, mutta vieraat tulivat lopussa tasoihin, joten edessä oli jatkoaika, kun lukemat olivat 76-76 40 minuutin kohdalla.

Jatkoajalla kaikki näytti hyvältä kauhajokisten silmissä, kun lukemat olivat 89-82. Mutta kolmonen, eu-virhe ja toinen onnistunut kolmonen minuutin sisällä tasoittivat lukemiksi 89-89, kun peliaikaa oli jäljellä noin minuutti. Lopussa kauhajokiset ajoivat onnistuneesti korille, poimivat tärkeät levypallot ja riiston jälkeen loppunumerot 92-89 syntyivät vapaaheittoviivalta.

Ratkaisevan ottelun hahmo oli 23 pistettä tehnyt Eero Innamaa. Kakkospelissä 31 pistettä hurjastellut Samme Givens jäi 10 pisteeseen, mutta Nate Pollard teki 17 pistettä, poimi 11 levyriä ja jakoi viisi syöttöä. Kristian Sjolund teki 12 pistettä, mutta esille pitää nostaa myös +/-tilaston kautta Joona Hakamaa +11 (5/2 syöttöä) sekä Eemi Luukkonen +11, vaikka hän jäi ottelussa ilman pisteitä.

Eero Innamaa oli vedossa ratkaisevassa ottelussa Vilpasta vastaan (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket voitti Salon hyvällä levypallopelaamisella ja upottamalla kakkoset tarkasti. Levyrikeskiarvo oli 44, kun salolaiset poimivat 34 levyriä ottelua kohden. Hyökkäyskorilla kauhajokiset hakivat 11,3 kakkospalloa ottelua kohden, kun Vilpas sai niitä 10,8 per ottelu. Kakkosten osumatarkkuus oranssipaidoilla oli 56 prosenttia, mutta salolaiset jäivät 47,5 prosenttiin.

Karhubasket jakoi 19 syöttöä ottelua kohden ja syöttöjen määrä kasvoi joka ottelussa sarjan edetessä. Vilpas jäi 13,5 syötön keskiarvoon. Kauhajokisten parantanut pallonliike ei näkynyt kolmosissa, sillä ne upposivat vain 31,8 prosentin tarkkuudella. Vilppaan tarkkuus kaukoheitoissa oli 36 prosenttia.

Seagulls voitti puolivälierissä Lapuan Kobrat puhtaasti 3-0. Kotivoitot Gulls otti 17 ja 18 pisteen marginaalilla, mutta Lapualla pelattu toinen ottelu oli tiukempi. Sen helsinkiläiset voittivat 78-82. Kobrat tulivat kahden pisteen etäisyydelle nelisen minuuttia ennen loppua, vaikka Gulls oli parhaimmillaan johtanut 10 pisteellä. Lopussa pistetehtailu hyytyi totaalisesti, sillä vasta 40 sekuntia ennen loppua Rene Rougeau nosti kakkosen sisään, mikä teki tilanteeksi 76-80. Kobrat vielä kavensi, mutta Shavon Coleman teki loppulukemat vapaaheittoviivalta. Kobrilla oli mahdollisuuksia, mutta viimeisten neljän minuutin aikana kolme kakkosta ja neljä kolmosta eivät uponneet. Lisäksi lapualaisille tuli kaksi menetystä.

Runkosarjassa Seagulls pelasi 22 ottelua ja voitti niistä 17. Viidestä tappiosta neljä tuli runkosarjan viimeisten viiden kierroksen aikana, kun helsinkiläiset hävisivät tammi- helmikuun taitteessa vieraissa BC Nokialle (91-82) ja Katajalle (90-79). Näitä seurasi runkosarjan ainoa tappio (!) kotona Kisahallissa, kun Kouvot haki sarjapisteet lukemin 68-82. Runkosarjan päätöskierroksella Korihait oli parempi Uudessakaupungissa pistein 99-93. Pieni aallonpohja pelaamisessa päästi BC Nokia runkosarjassa tasoihin, kun molemmilla oli rasitteena viisi tappiota, mutta Gulls piti kärkipaikan keskinäisten otteluiden perusteella.

Loppusarjassa Gulls voitti 10 ottelusta seitsemän. Tappiot tulivat Kauhajoella IKH Areenassa (90-77), vieraissa Haille (78-66) ja kotona Vilppaalle lukemin 79-91, mutta loppusarja päättyi kuuden ottelun voittoputkeen. Loppusarjan kakkonen BC Nokia jäi lopulta neljän voiton eli kahdeksan pisteen päähän. Kun mukaan lasketaan kolme pudotuspelivoittoa Kobrista, niin Gulls pääsee välieräsarjaan mukavassa yhdeksän ottelun voittoputkessa. Koko kaudella helsinkiläiset ovat hävinneet kotona vain kaksi ottelua. Viime kaudella Gulls ei hävinnyt pudotuspeleissä ainoatakaan kotiottelua, joten jos kauhajokiset mielivät jatkaa finaaliputkea, niin todella harvinaiseen vierasvoittoon pitäisi venyä.

Karhubasket ja Seagulls ovat kohdanneet Korisliigassa 57 kertaa. Kauhajokiset ovat voittaneet kohtaamisista 33, mutta viimeisistä 10 kohtaamisesta Gulls on voittanut seitsemän. Pudotuspeleissä joukkueet ovat kohdanneet viisi kertaa. Ensimmäisen kohtaamisen puolivälierissä kaudella 2015-2016 vei nimiinsä Gulls, kun helsinkiläiset hakivat ratkaisevassa viidennessä ottelussa voiton Kauhajoelta. Kauden 2016-2017 päätteeksi joukkueet kohtasivat pronssiottelussa, jossa Gulls oli Kauhajoella parempi pistein 77-93. Kaudella 2018-2019 eli Karhubasketin toisena mestaruusvuonna joukkueet kohtasivat puolivälierissä ja silloin oranssipaidat olivat parempi puhtaasti 3-0.

Välierissä joukkueet kohtasivat kaudella 2021-2021 ja Karhubasket oli silloin parempi otteluvoitoin 4-1. Viime kaudella finaaleissa Kauhajoki lähti kotiedulla hakemaan neljättä mestaruutta, mutta Gulls nappasi kotiedun itselleen heti ensimmäisessä ottelussa. Kun Lokit voittivat loput ottelunsa kotona Kisahallissa, saivat he juhlia seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta otteluvoitoin 4-2.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet neljä kertaa. Runkosarjan kohtaamiset voitti Gulls, mutta loppusarjassa molemmat joukkueet voittivat kotiottelunsa. Runkosarjan ensimmäinen kohtaaminen oli tiukka ja sen helsinkiläiset voittivat pisteellä 75-76, kun voittokori syntyi vain muutama sekunti ennen loppua. Karhubasketin sai vielä heiton ilmaan, mutta se ei summerin soidessa uponnut. Gulls voitti viimeisen kympin 18-26 ja tämä huipentui Shavon Colemanin voittokoriin. Molemmat joukkueet takeltivat heittopelin kanssa, joten levypalloja tuli paljon. Ne kauhajokiset voittivat 54-49, mutta kun menetykset menivät 12-6, niin sarjapisteet lähtivät Helsinkiin.

Toisen kohtaamisen Gulls voitti Kisahallissa 93-87. Karhubasket voitti avausneljänneksen 19-29, mutta Gulls voitti päätöskympin 30-21 ja eteni voittoon Ohamsin 27 pisteen johdattamana. Karhubasketin parhaat pistemiehet olivat Topias Palmi (22) ja Nate Pollard (15).

Ylemmässä loppusarjassa Karhubasket oli IKH Areenassa parempi pistein 90-77. Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannella kympillä, jonka oranssipaidat voittivat 33-21. Voittoa avitti Gullsien vain 15 prosentin tarkkuudella osuneet kolmoset (5/33) ja levypallot kirjattiin kotijoukkueen eduksi 42-32.

Viimeisin joukkueiden edellinen kohtaaminen oli maaliskuun 9. päivä Kisahallissa. Ottelu päättyi Lokkien 104-84 voittoon. Lassi Nikkarinen (31) upotti Korisliigan ennätyspisteensä ja isännät upottivat kolmoset 51 sekä kakkoset 75 prosentin tarkkuudella. Koko Gullsien avausviisikko pääsi yli 10 pisteen, kun Nikkarisen ohella Coleman (18), Okko Järvi (15), Rene Rougeau (14) ja Ohams (12) heiluttivat sukkaa tehokkaasti.

Lassi Nikkarinen (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Ainoassa Karhubasketin voittamassa kauden kohtaamisessa, Gullsien heittopeli oli jääkylmää. Vilpasta vastaan pelatun puolivälieräsarja tapaan, kaukoheittopeliä voidaan pitää avainasemassa. Jos Gulls pääsee vapaille heittopaikolle, tulee samalla sentteri Ohamsille tilaa operoida korin läheisyydessä. Karhubasket on lisäksi kerännyt neljässä ottelussa 87 virhettä, kun helsinkiläiset ovat keränneet niitä vain 64 eli 5,8 virhettä vähemmän ottelua kohden. Toki virhejakaumaan saattaa löytyä syyt myös hyökkäyspelaamisesta, sillä Gulls ajaa kohti koria kauhajokisia enemmän.

Mikä sitten tekee Seagullseista niin hyvän kotijoukkueen ja joukkueen, joka on kaudella kerännyt 27 voittoa? Kotona kisahallissa 18 ottelussa Gulls on upottanut kakkoset 52,9 ja kolmoset 38,2 prosentin tarkkuudella. Pallon liike on erinomaista ja takamies Lassi Nikkarisen johdolla syöttöjä tilastoidaan 23,6 kappaletta. Levyreitä helsinkiläiset poimii 42,9 per kotiottelu ja menetyksiä tulee vain 10,9 kappaletta. Lukemat 17 vierasottelussa ovat: kakkoset 52,9 ja kolmoset 30,7 prosenttia, 18,2 syöttöä, 40,9 levypalloa ja 9,5 menetystä.

27 voitto-ottelussa Gulls on upottanut kakkoset 53 ja kolmoset 36,8 prosentin tarkkuudella. Levyreitä on poimittu 43,9, joista 13,8 hyökkäyspäässä. Menetyksiä on tullut 9,6 voitto-ottelua kohden ja syöttöjä on tilastoitu 22,6 kappaletta. Kahdeksassa tappiossa kakkoset ovat uponneet 54,1 ja kolmoset 26,9 prosentin tarkkuudella. Levyrien keskiarvo tappioissa on ollut 35,6, joista 10 hyökkäyspäässä ja menetyksiä 12,3. Syöttöjen määrä on jäänyt 15,4 kappaleeseen.

Chuba Ohams lyömässä palloa koriin korkealta (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasketin ja Seagullsien tilastovertailu:

Pisteet: KB 85,4 (7.), Gulls 90,8 (1.)

Päästetyt pisteet: KB 81,2, Gulls 79,6

Levypallot: KB 41,9 (4.), Gulls 42 (3.)

Hyökkäyslevypallot: KB 12,8 (6.), Gulls 12,9 (5.)

Syötöt: KB 18,7 (3.), Gulls 20,9 (3.)

Menetykset: KB 12,4 (9.), Gulls 10,2 (12.)

Vapaaheitot: KB 72,5 % (10.), Gulls 74 % (6.)

Kakkoset: KB 52,8 % (5.), Gulls 53,3 % (3.)

Kolmoset: KB 33,9 % (4.), Gulls 34,6 % (3.)

Gulls tekee eniten pisteitä ja päästää vähiten. Siinä on helppo ja yksinkertainen resepti, jolla voittoja otetaan. Helsinkiläisen ero tehtyjen ja päästettyjen pisteiden välillä on 11,2 pistettä. Karhubasketilla vastaava lukema on 4,2. Jos kauhajokisella oli etulyöntiasema Vilpasta vastaan levyreissä, niin nyt vastassa on pykälää tai kahta parempi levyrijoukkue. Gulls liikuttaa palloa hyvin ja pitää menetykset kurissa. Jotta Karhubasket voisi välieristä edetä jatkoon, niin levypalloissa pitää pärjätä ja Vilpasta vastaan 14,8 keskiarvolla tulleita menetyksiä täytyy saada minimoitua.

Seagullsien kokoonpano ja tilastot (ottelut/minuutit/pisteet/levyrit/syötöt):

#0 Henri Mennander, laituri, 204 cm (11 ott/5 min/1,6/0,8)

#1 Chuba Ohams, laituri, 206 cm (35 ott/29 min/15,3/10,7/1,7/1,3 riistoa)

#3 Tomas Pihlajamäki, laituri, 194 cm (19 ott/16 min/7,1/2,5/0,6)

#4 Rene Rougeau, laituri, 198 cm (35 ott/28 min/11,7/6,1/3,5/1,4 riistoa/1,4 torjuntaa)

#5 Elias Leskinen, laituri, 199 cm (5 ott/2 min/1,8/0/0,2)

#6 Alterique Gilbert, takamies, 183 cm (6 ott/16 min/7/1,5/3,8)

#8 Timo Heinonen, laituri, 198 cm (34 ott/17 min/6,6/3/1,4)

#10 Sakari Laakso, laituri, 194 cm (23 ott/7 min/1,7/1/0,7)

#11 Tuukka Härsilä, laituri, 192 cm 11 ott/3 min/1,2/0,4/0,1)

#13 Lassi Nikkarinen, takamies, 187 cm (35 ott/28 min/8,9/2,5/5,6)

#14 Okko Järvi, laituri 193 cm (34 ott/27 min/14,2/3,8/1,7)

#15 Shavon Coleman, laitahyökkääjä, 196 cm (35 ott/27 min/12,9/5,1/2,5/1,3 riistoa)

#25 Lenni Hervola, takamies 179 cm (7 ott/2 min/0,6/0,6/0,4)

#47 Ricky Waxlax, laituri, 194 cm (32 ott/9 min/2,6/1,1/0,6)

Päävalmentaja Vesa Vertion luottomiehet ovat pysyneet samana läpi kauden. Viisikosta sentteri Chuba Ohams, mestaruuksien takuumies Rene Rougeau, laituri Shavon Coleman ja takamies Lassi Nikkarinen ovat pelanneet joukkueen kaikki 35 ottelua. Eikä viisikon viimeinen palanen Okko Järvikään ole ollut poissa kuin yhdestä ottelusta.

Rene Rougeau (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Rotaatioon tiiviisti kuuluvat Timo Heinonen on myös pelannut 34 ottelussa 35 mahdollisesta. Tomas Pihlajamäki oli pitkään poissa loukkaantumisen takia, mutta palasi kokoonpanoon helmikuun puolivälissä. Kun takamies Mar’Qualen Grant loukkaantui maaliskuun alussa, hankki Gulls tilalle 183 senttisen takamies Alterique Gilbert. Gilbert antaa Nikkariselle huiliaikaa. Gilbert pelasi viime kaudella Virossa BC Kalev-Cramossa (26 ott/20,5 min/10,6/2,5/3,3) ELBL-liigaa ja 12 FIBA Europe Cupin ottelussa (24,7 min/12,5/2,8/3,9). Tämän kauden Gilbert aloitti Romaniassa CS Rapid Bucurestin joukkueesta, mutta siirtyi sieltä kuuden ottelun jälkeen Korisliigaan (18,6 min/9,8/2/2,8).

Seagulls pudotuspeleissä, kolmessa ottelussa Kobria vastaan:

Seagullsien kokoonpano ja tilastot (ottelut/minuutit/pisteet/levyrit/syötöt):

#0 Henri Mennander, laituri, 204 cm (1 ott/1 min)

#1 Chuba Ohams, laituri, 206 cm (3 ott/29 min/13,3/11,7/0,7/1,7 riistoa)

#3 Tomas Pihlajamäki, laituri, 194 cm (3 ott/15 min/6,7/2/0,3)

#4 Rene Rougeau, laituri, 198 cm (3 ott/31 min/15,7/4/3,3/1,7 riistoa/1,7 torjuntaa)

#5 Elias Leskinen, laituri, 199 cm (1 ott/1 min)

#6 Alterique Gilbert, takamies, 183 cm (3 ott/13 min/7,3/1/3,3)

#8 Timo Heinonen, laituri, 198 cm (3 ott/12 min/4,3/3,7/0,3)

#10 Sakari Laakso, laituri, 194 cm (3 ott/7 min/2,3/0,7/1)

#11 Tuukka Härsilä, laituri, 192 cm (1 ott/1 min/3/1)

#13 Lassi Nikkarinen, takamies, 187 cm (3 ott/27 min/4,3/2,7/7/1 riisto)

#14 Okko Järvi, laituri 193 cm (3 ott/30 min/20,3/6/2/1,3 riistoa)

#15 Shavon Coleman, laitahyökkääjä, 196 cm (3 ott/31 min/9,7/4/4/2,7 riistoa)

#25 Lenni Hervola, takamies 179 cm

#47 Ricky Waxlax, laituri, 194 cm (3 ott/3 min/1/0,7/0,3)

Puolivälieräsarjassa Kobria vastaan Okko Järvi oli kovassa vedossa. Pisteitä syntyi 20,3 ottelua kohden ja kakkoset upposivat hurjalla 71,4 prosentin ja kolmoset 39,3 prosentin tarkkuudella. Ei ole suuri uutinen, että päivän pidentyessä ja luonnon herätessä pitkän talven jälkeen, myös Rene Rougeau on jälleen puhkeamassa kukkaan. Järven ja Shavon Colemanin tavoin yli 30 minuuttia ottelua kohden pudotuspeleissä pelannut Rougeau teki Kobria vastaan 15,7 pistettä ottelua kohden, mutta monipuolisuutta korostaa, että hän torjuu 1,7 vastustajan heitto, riistää, syöttää ja poimii levypalloja.

Okko Järvi (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Sentteri Ohams on poiminut levypalloja 11,7 keskiarvolla pudotuspeleissä ja niistä 2,3 on tullut hyökkäyskorilla. Vilpasta vastaan kauhajokisten ei tarviinut varautua sellaiseen vertikaaliseen uhkaan, jota Ohams tuo. Ja kun Ohams saa nauttia Lassi Nikkarisen syötöistä, niin mikäs siinä on tiputellessa palloa koriin aivan omista korkeuksista. Nikkarinen on jakanut seitsemän syöttöä ottelua kohden. Nikkarisen heittopeli ei ollut kohdillaan Kobria vastaan, mutta kauhajokisilla on hyvässä muistissa takamiehen tekemät 31 pistettä (3p 7/9) loppusarjan ottelussa Kisahallissa.

Shavon Coleman #15 rakaisi joukkueiden kohtaamisen IKH Areenassa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Coleman upotti Kobria vastaan kolmoset 26,3 prosentin tarkkuudella, mutta osumatarkkuuden on tapana tasoittua pitkässä juoksussa. Runko- ja loppusarjan aikana Colemanin tarkkuus oli kolmosissa 36,8 prosenttia. Pudotuspeleissä puhutaan usein rotaation kaventamisesta. Gullsien vaihtopelaajat saivat puolivälierissä vastuuta seuraavasti: Pihlajamäki 15 min, Gilbert 13 min, Heinonen 12 min ja Laakso 7 minuuttia. Toki kysymys on, että kuinka minuuttisi hoidat, jolloin vastuu voi kasvaa.

Karhubasketin Janne Koskimies ennakoi tulevaa välieräsarjaa näin: – Seagulls selätti alkuvuoden huonon jakson ja tulee semifinaaleihin selvänä suosikkina yhdeksän ottelun voittoputkessa. Emme ole kohdanneet heitä uuden pelaajan Alterique Gilbertin liityttyä joukkueeseen. Hän on toistaiseksi pelannut melko pienessä roolissa, mutta on varmasti pelaaja, joka pystyy tarvittaessa kantamaan isompaakin vastuuta.

-Pallonmenetykset, levypallopelaaminen erityisesti Ohamsia ja Rougeauta vastaan ja Lassi Nikkarisen puolustamisessa onnistuminen koko 40 minuutin ajan ovat olleet meille kompastuskiviä kauden aiemmissa kohtaamisissa.

-Lisäksi meille on puhallettu noin seitsemän virhettä enemmän kuin Seagullsille keskinäisissä otteluissa. Meidän on nyt pystyttävä mukautumaan tuomarilinjaan paremmin otteluiden sisällä ja puolustettava vähemmillä virheillä, Koskimies painottaa.

Verkkotoimitus tavoitti Vesa Vertion, joka vastaili kysymyksiin seuraavasti: – On vaikea löytää yhtä erityistä syytä, siihen miksi olemme olleet niin hyvä kotijoukkue. Meillä on kokenut joukkue ja paljon jatkuvuutta viime kaudesta. Uusien pelaajien rekrytointi onnistui hyvin ja olemme selvinneet pääosin ilman avainpelaajien loukkaantumisia. Grantin korvaaminen maajoukkueikkunan jälkeen toki oli haastava tehtävä.

– Välieräsarja tulee ratkeamaan levypallokamppailussa. Karhubasket pelaa paljon pallottoman pelaajan screen-tilanteita. Niiden ja Givensin puolustaminen ovat avainasemassa. ⁠Lepäsimme puolivälieräsarjan jälkeen pari päivää ja sitten palasimme harjoituksiin. Pelaajat ovat terveinä ja valmistautuminen on sujunut suunnitelmien mukaan. Yövymme ja harjoittelemme Kuortaneella ennen vierasotteluita, Vertio kertoo suunnitelmista välieriin.

Päävalmentajien Janne Koskimiehen ja Vesa Vertion avausottelua ennakoivat kommentit ja joukkueiden alustavat kokoonpanot tulevat näkyviin korisliiga.fi -sivustolle viimeistään torstaina kello 10. Ne löytyvät TÄSTÄ linkistä.

Ensimmäinen välierä Helsinki Seagulls – Karhubasket torstaina 18.4. kello 18.30 Kisahallissa. Ottelua voi seurata suorana Ruudusta tai IKH Areenan VIP-ravintolan kisakatsomossa, joka on auki torstaina kello 18-21.

Toinen välierä maanantaina 22.4. kello 18.30 IKH Areenassa. Lipun myynti on avoinna osoitteessa Lippu.fi.

15.04.2024

KARHUBASKET U10-JOUKKUE ALUEMESTARUUTEEN

U10 joukkue sai mitalit Karhubasketin välieriin valmistautuvalta joukkueelta

Kauhajoen koulukeskuksen liikuntasalissa oli sunnuntaina säpinää, kun siellä taisteltiin U10-joukkueiden eli mikrojen aluemestaruudesta. Mukana olivat Karhubasketin lisäksi Säynätsalon Riento (SäyRi) ja HoNsU Jyväskylästä, sekä Kokkolan YMCA.

Karhubasket oli saanut järjestettäväksi lopputurnauksen, kun joukkue voitti kaikki kauden 18 otteluaan. Syksyllä saldona oli 10 voittoa ja keväällä tahti jatkui samana, kun oranssipaidat voittivat kahdeksan ottelua lisää.

Tahti jatkui samana myös lopputurnauksessa. Välierässä kauhajokiset voittivat Kokkolan YMCA:n 81-57. Loppuottelussa vastaan asettui SäyRi. Karhubasket repäisi ratkaisevan eron toisella neljänneksellä, joka meni isännille 26-8. Tauolla oltiin lukemissa 47-25.

SäyRi kiri toisella puoliajalla eron 10 pisteen tuntumaan, mutta lopussa kauhajokiset tekivät ratkaisevat pisteet ja pääsivät juhlimaan aluemestaruutta pistein 76-63. Lopputurnauksen MVP-palkinnolla palkittiin Iivari Loukko, mutta kaikki kauhajokiset pelasivat loistavasti ja valmennuskaksikko Marko Loukko ja Janne Mäki-Tarkka hymyilivät leveästi loppuottelun jälkeen.

Karhubasketin U10 joukkue oli myös tammikuussa mukana Salossa järjestetyssä And1-turnauksessa, jossa joukkue saavutti kahdeksan joukkueen kilpasarjassa hopeaa.

14.04.2024

KARHUBASKET KORISLIIGAN VÄLIERIIN

Eero Innamaa teki Korisliigan piste-ennätyksensä ratkaisevassa puolivälieräottelussa (kuva: Janne Yli-Korhonen

Karhubasket raivasi tiensä Korisliigan välieriin, voittamalla Salon Vilppaan puolivälieräsarjassa otteluvoitoin 3-1. Kolmas ja ratkaiseva voitto ei tullut helpolla, sillä torstaina kotona Salohallissa sarjan ensimmäisen voiton ottanut Vilpas, venytti ratkaisun aina jatkoajalle saakka. Lopulta kauhajokiset olivat parempia pistein 92-87 (37-37, 76-76).

Oranssipaidat ovat nyt seitsemättä kautta putkeen mitalipeleissä. Putki alkoi keväällä 2017, jolloin juuri Vilpas oli parempi eeppisessä täyden seitsemän pelin ottelusarjassa voitoin 4-3. Pronssipeli päättyi tuolloin tappioon Gullseille. Kausien 2017-2018 ja 2018-2019 päätteeksi kauhajokiset juhlivat mestaruutta. Keväällä 2020 korona päätti koko kauden ennen pudotuspelejä, mutta keväällä 2021 Karhubasket oli jälleen finaaleissa. Silloin Vilpas oli parempi voitoin 4-2. Hopea kirkastui kullaksi toukokuussa 2022 ja viime keväänä kauhajokiset olivat jälleen finaaleissa, mutta silloin tuleva välierävastustaja Gulls nappasi mestaruuden.

Lauantain ottelu oli tasainen alusta loppuun. Kauhajokiset nousivat 7-0 jaksolla 10-6 johtoon, avauskympin alkupuolella. Vilpas kuittasi tuon kympin lopussa, tekemällä kuusi pistettä putkeen, joten lukemat olivat 10 minuutin jälkeen 17-20.

Kauhajokiset veivät toisen neljänneksen 18-15, joten ottelu oli puolivälissä lukemissa 37-37. Karhubasketista Eero Innamaa (23/3/4) oli näkyvästi esillä avauspuoliskolla, kuten myös Nate Pollard (17/11/5). Karhubaskettia rasitti puoliajalla kahdeksan menetystä, joista Vilpas oli rokottanut yhdeksän pistettä. Kauhajokiset johtivat levypalloissa 19-16. Salolaisten avainhahmona hääri jo ensimmäisellä puoliajalla Tavon King (24/2), heittäen kaksi kolmosta koriin. DeAndre Dishman (13/7) nosti taukoon mennessä kahdeksan pistettä korin läheisyydestä.

Nate Pollard oli oranssipaitojen hahmoja (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket hankki kolmannella neljänneksellä viiden pisteen etumatkan. Vilpas kuitenkin teki päätöskympin kuusi ensimmäistä pistettä ja nousivat piikkipaikalle lukemien ollessa 58-59. Joukkueet etenivät tasatahtia miltei loppuun saakka, kunnes Kristian Sjolund (12/6) donkkasi tilanteeksi 76-73. King tasoitti lukemat kolmosella, juuri kun viimeinen minuutti oli käynnistymässä. Viimeisellä minuutilla nähtiin hyökkääjänvirheitä puolin ja toisin. Karhubasketin ratkaisu kolisi raudoista ulos, eikä King onnistunut päätössummerin soidessa, joten edessä oli viiden minuutin jatkoaika.

Joona Hakamaa (5/2 syöttöä) palasi avausviisikkoon ja 19 minuutissa +/-tilasto näytti lukemaa +11 (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Ilmassa oli ratkaisun makua, kun ottelun hahmo Innamaa upotti ensin kolmosen ja kohta perään kakkosen. Kun Topias Palmi (9/3) upotti kaksi vaparia, niin kauhajokiset johtivat 89-82, kun jatkoaikaa oli pelaamatta vajaat kaksi minuuttia. Jussi Savolainen kutsui joukkueensa aikalisälle ja heti sen jälkeen Jacob Grandison (16/4/2) leikkasi eroa kolmosella. Peli oli vielä hyvin kotijoukkueen hallussa, mutta vain seitsemän minuuttia pelannut Juho Nenonen (4/1) riisti pallon ja hankki oranssipaidoille eu-virheen. Nenonen upotti huutomyrskyssä yhden vaparin ja Grandison kolmosen, joten nopeasti lukemat olivat 89-89. Junior Madut (7/5/5) kävi ajamassa kakkosen koriin ja kotijoukkueen riiston jälkeen hankki vielä pari vaparia, joten 1,5 sekuntia ennen summeria onnistunut vapari muokkasi IKH Areenan valotauluille loppulukemat 92-89. Madutin toinen vapari meni ohi, mutta Vilppaan viimeinen yritys ei onnistunut, joten Karhubasket pääsi tuulettamaan välieräpaikkaa 2015 katsojan kanssa.

Jacob Grandison toi salolaiset peliin mukaan jatkoajan lopussa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket onnistui kolmosissa vain 28,6 prosentin tarkkuudella (10/35). Onneksi levyrit voittettiin 44-35 ja 16 hyökkäyslevypallosta nostettiin 25 pistettä. Kotijoukkue merkkautti 23 syöttöä, jotka vapauttivat pelaajia vapaisiin paikkoihin korilla, joten kakkoset osuivat hyvällä 66,7 prosentin tarkkuudella. Kuin sinetiksi 24 vaparia upotettiin 75 prosenttisesti.

Vilpas rankaisi kotijoukkuetta 14 menetyksestä 17 pisteellä, eikä vieraille tullut kuin 11 menetystä. Lisäksi Vilpas onnistui kolmosissa hyvällä 42,1 prosentin tarkkuudella (16/38), mutta tuskaili jälleen IKH Areenassa kakkosten kanssa, jotka onnistuvat vain 47,4 prosenttisesti. Eikä vapaaheittoprosentti 41,7 riittänyt voittoon (5/12). Vilppaan parhaimmistoon kuului kuusi kolmosta upottaneen Kingin ja 13 pistettä toisella puoliskolla sekä jatkoajalla tehneen Grandison lisäksi Teemu Suokas (12/4/6), joka kirjasi +/-tilastoon 23 minuutin peliajalla lukeman +7.

– Saimme hyökkäyslevypalloja hyvin ja olimme niissä vahvoja, Janne Koskimies lähti kertaamaan voitokasta puolivälieräottelua. Vilppaalla oli 21 puolustus- ja meillä 16 hyökkäyslevypalloa. Löysimme muutamia juttuja, joilla saimme pelattua palloja vapaisiin paikkoihin korin alle. Myös jatkoajalla ja saimme niistä helppoja koreja, jotka ovat tärkeitä tällaisissa tiukoissa peleissä. Olemme olleet huonoja tiukoissa otteluissa tällä kaudella. Samme Givens oli poissa pelistä lopussa, kun virhetili tuli täyteen, niin pelaajia on kaudella astunut uusiin rooleihin. Tänään se oli Eero. Ja myös Nate Pollard pelasi hyvin. Hän on useissa otteluissa ollut meidän toiseksi paras pelaaja, mutta peliaika on jäänyt vähiin, kun paras on ollut saman pelipaikan Givens, Koskimies kiitteli omiaan.

Karhubasketin vastustaja välierissä on viime kauden mestari ja Karhubasketin finaaleissa voittanut Helsinki Seagulls. Seagulls voitti sekä runko- että loppusarjan, joten helsinkiläisillä on välieräsarjassa kotietu. 22 ottelun runkosarjassa Gullsin saldo oli 17 voittoa ja vain viisi tappiota. Meno jatkui samana loppusarjassa, jossa Lokit voittivat seitsemän ja hävisivät vain kolme ottelua. Gulls on hävinnyt koko kaudella vain kaksi kotiottelua Kisahallissa, joten välieräsarjan ennakkosuosikkia ei tarvitse miettiä.

Kauhajokiset olivat marras-joulukuun taitteessa sarjataulukon yhdeksäntenä. Silloin ajatukset eivät todellakaan olleet välierissä, vaan kädet olivat täynnä töitä, jotta pudotuspelipaikasta voitaisiin taistella. Runkosarjan päätöskierroksella Karhubasket voitti ja selvisi mukaan ylempään loppusarjaan. Loppusarja päättyi tappioputkessa mollivoittoisesti, joten kotietu luiskahti salolaisille. Koko Karhubasketin kausi on ollut vuoristorataa, joten jo välieräpaikkaa voidaan pitää loistavana saavutuksena.

Välieräsarja alkaa torstaina 18. huhtikuuta Kisahallissa. Toinen ottelu pelataan IKH Areenassa maanantaina 22.4. kello 18.30. Lipunmyynti Karhubasketin kotiotteluihin välierissä aukeaa maanantaina 15. päivä kello 12. Lisätietoja lipunmyynnistä löytyy Karhubasketin nettisivuilta.

Oliver Kanden upotti kaksi kolmosta (kuva: Janne Yli-Korhonen)

13.04.2024

VÄLIERIEN LIPUNMYYNTI INFOA

Karhubasket selvitti tiensä Korisliigan pudotuspeleihin, voittamalla puolivälieräsarjassa Salon Vilppaan puhtaasti otteluvoitoin 3-1. Ratkaiseva neljäs voitto tuli kotona IKH Areenassa 2015 katsojan edessä lauantaina, kun loppunumerot olivat 92-89. Mutta helpolla se ei tullut, sillä voitto tuli vasta jatkoajan jälkeen.

Karhubasket kohtaa välierissä runko- ja loppusarjan voittaneen Helsinki Seagullsit. Lipunmyynti välierien kotiotteluihin alkaa maanantaina 15.4. kello 12. Lippuasioissa kannattaa seurata tiiviisti Karhubasketin somea ja nettisivuja, joista löytyy lisätietoa lipunmyynnistä.

Välierien ohjelma:

#1 Helsinki Seagulls – Karhubasket, torstaina 18.4. kello 18.30 Kisahalli.

#2 Karhubasket – Helsinki Seagulls, maanantaina 22.4. kello 18.30 IKH Areena

#3 Helsinki Seagulls – Karhubasket, keskiviikkona 24.4. kello 18.30 Kisahalli

#4 Karhubasket – Helsinki Seagulls, lauantaina 27.4. kello 18.00 IKH Areena

*#5 Helsinki Seagulls – Karhubasket, maanantaina 29.4. kello 18.30 Kisahalli

*#6 Karhubasket – Helsinki Seagulls, torstaina 2.5. kello 18.30 IKH Areena

*#7 Helsinki Seagulls – Karhubasket, lauantaina 4.5. kello 16.00 Kisahalli

*= tarvittaessa.

Neljällä voitolla selviää Korisliigan finaaleihin.

Karhubasket on mukana mitalipeleissä seitsemättä kertaa putkeen (kausi 2019-2020 jäi kesken ennen pudotuspelejä koronan takia). Kaudella 2016-2017 kauhajokiset hävisivät välierissä Vilppaalle otteluvoitoin 4-3, kun kaikki ottelut päättyivät kotivoittoihin. Pronssiottelussa Seagulls oli parempi pistein 93-77.

Kaudet 2017-2018 ja 2018-2019 päättyivät Karhubasketin mestaruusjuhliin. Kaudella 2020-2021 kauhajokiset jäivät hopealle, mutta mitalin väri kirkastui kaudella 2021-2022 kultaiseksi, kun oranssipaidat voittivat seurahistorian kolmannen mestaruuden. Viime kaudella Karhubasket oli jälleen finaaleissa, mutta Seagulls pääsi juhlimaan ensimmäistä mestaruuttaan.

Ottelurapotti ratkaisevasta Karhubasket – Vilpas ottelusta tulee nettisivuille myöhemmin tänään.

12.04.2024

EDESSÄ NELJÄS PUOLIVÄLIERÄOTTELU VILPASTA VASTAAN

Karhubasket ja Vilpas tavoittelivat torstaina voittoa Salohallissa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket oli ottanut kahdesta ensimmäisestä Korisliigan puolivälieräottelusta voiton ja ajanut Salon Vilppaan seinää vastaan. Salolaisille kelpasi torstaina Salohallissa kotiyleisön edessä vain voitto, sillä muuten kausi olisi päättynyt, koska välieriin pääsee kolmella voitolla.

Salolaiset eivät olleet kauhistuneita paineista, vaan olivat kaivaneet esille sellaisen peli-ilmeen, mitä valmennus oli kaivannut kahden ensimmäisen ottelun aikana. Vilpas pelasi kovaa ja hyvällä intensiteetillä. Tästä oli hyvänä esimerkkinä se, että edellisessä ottelussa 31 pistettä tehnyt Samme Givens (8/3/2) jäi avauspuoliskolla kuuteen pisteeseen, eikä toisella puoliskolla syntynyt kuin kaksi pistettä. Vilpas lähti tuplaamaan Givensiä hyökkäyskorilla, eikä staattinen vierasjoukkue löytänyt lääkkeitä tämän purkamiseen. No pari kertaa pallo saatiin vapaalle pelaajalle korin alle, mutta nämä sudittiin helpoista paikoista ohi.

Vilpas tuskaili edellisessä ottelussa kakkosten kanssa. Nyt jo ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue teki 26 pinnaa korin läheltä ja koko ottelussa lukema oli 48. Jacob Grandison (22/3/2) johti kotijoukkueen rynnistystä ja teki taukoon mennessä 12 pistettä. Teemu Suokas (9/4/2) jatkoi siitä mihin oli edellisessä ottelussa jäänyt ja teki ensimmäisten 20 minuutin aikana seitsemän pistettä. Suokas joutui nilkuttamaan toisella puolikkaalla vaihtoon, mutta palasi lopussa kentälle.

Vilpas johti ennen taukoa parhaimmillaan 15 pisteellä, mutta kauhajokiset kirivät lukemiksi 48-37, kun joukkueet lähtivät vetämään happea. Avauspuoliskolla, kun kotijoukkue rakensi tukevan johtoaseman, niin myös toinen ongelmakohta oli edellisestä ottelusta kääntynyt. Vilpas oli levypalloissa edellä 20-13, eikä antanut oranssipaidoille kuin yhden hyökkäyspään levyrin. Salolaiset hakivat seitsemän kakkospalloa hyökkäyskorilla. Eikä kauhajokisten urakkaa helpottanut kahdeksan menetystä.

Nate Pollard teki 14 pistettä, poimi 6 levyriä ja jakoi 6 syöttöä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Vilpas aloitti kolmannen kympin 12-4 jaksolla vajaassa kolmessa minuutissa, joten tilanteen ollessa 60-41 Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Hetkeä myöhemmin valmennus sekoitti pelisysteemiä, kun kentällä ahersivat yhtä aikaa Givens ja Nate Pollard (14/6/6). Vieraat kehittelivät pientä kiriä, mutta kun ero oli leikkaantunut 13 pisteeseen ja Givens ajoi korille, niin tuomaristo yllätti kaikki ja löysi Givensin ajosta askeleet. Ero ei leikkaantunut 11 pinnaan, vaan tuomaristo palkitsi kauhajokisten vaihtopenkin protestoinnin tekulla, joten onnistunut vapari ja neljä muuta pistettä ja kymppi päättyi lukemiin 76-58.

Viimeisellä neljänneksellä Karhubasket ei enää noussut uhkaamaan Vilppaan voittoa. Tavon King (20/3/1) oli kuin uudesti syntynyt ja upotti neljä kolmosta. Myös varjojen mailla vaeltanut Jamison Overton (17/1) oli löytänyt itseluottamuksensa, ja ajeli nyt tuttuun tapaansa tehokkaasti korille. Maininnan arvoisia olivat myös Mikko Koiviston (10/4 syöttöä) puolustuspeli ja Luukas Vaaran (0/5/2) esitys, vaikka pisteitä ei 13 minuutissa tullutkaan. Vilpas oli kaventanut rotaatiota, sillä Riku Laine ei pelannut minuuttiakaan ja Juho Nenonen (5/2) viihtyi kentällä vajaat viisi minuuttia, mutta onnistui siinäkin ajassa ärsyttämään kauhajokisten kisakatsomon repimään hiuksia päästään.

Kauhajokiset, jotka todistivat vanhan sanonnan, että ratkaisevan voiton ottaminen on se vaikein tehtävä, ilmestyivät Salohalliin, kuvitellen, että Vilpas on jo lyöty kahdella voitolla kanveesiin. Mutta mitä vielä. Junior Madut (9/3/1) oli Pollardin kanssa ainoat vieraspelaajat, jotka olivat +/-tilastossa plussalla, mutta takamiehen nopeat virheet haittasivat kauhajokisten pelin pyörimistä yhtä pahoin, kun avauspuoliskon helpot ohiheitot korin alta. Kristian Sjolund (19/5) upotti neljä kolmosta 80 prosentin tarkkuudella ja kapteeni Topias Palmi (16/6/3) löysi tekopaikat 16 pisteelle tiiviin puolustuksen keskeltä.

19 pistettä upottanut Kristian Sjolund palkittiin kauhajokisten parhaana (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket voitti levyrit lopulta 33-34, mutta menetti pallon peräti 17 kertaa. Näistä menetyksistä Vilpas iski 20 pistettä. Lopullinen sinetti 97-76 loppulukemille oli, että Vilpas pääsi useita kertoja ajamaan vapaasti korille ja upotti kakkoset 59 prosentin tarkkuudella. Purjehtiminen korille oli yhtä helppoa kuin heinän teko, joten salolaiset tyytyivät 25 kolmosyritykseen, koska enempää ei tarvinnut ottaa. Vilpas upotti kaukoheitot 32 ja Karhubasket 33 prosentin tarkkuudella.

-Vilpas oli ottelussa selvästi kuskin paikalla, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. Emme pystyneet vastaamaan siihen. Ensimmäisen puoliajan pelaamisella ei voita yhtään pudotuspeliottelua. Se on selvä asia. Valmistautuminen seuraavaan peliin muuttuu, kun on yksi välipäivä vähemmän. Palautuminen ja energian löytäminen on keskiössä. Vilpas käytti, kuten muutamat joukkueet meitä vastaan, pienempää puolustajaa meidän isoja vastaan pallon, kun toimme palloa ylös. Tämä toimi ja he saivat pallonriistoja. Menetyksiä tuli 17, joten meidän pitää käydä sitä läpi. Meidän pitää olla seuraavassa pelissä valmiina toteuttamaan paineen alla. Kun meillä on paljon nuoria pelaajia, niin ehkä olimme katkaisupelissä hermostuneita ja Vilpas käytti sitä hyväksi.

-Vilpas pelasi edellisen ottelun lopussa pienellä viisikolla ja olimme käyneet sitä läpi. Jo pelin aikana tulee ideoita seuraavaan peliin, mutta ottelu pitää katsoa läpi nauhalta, koska ajatukset voivat olla vääriä. Koitimme tässä ottelussa pelata kahdella isolla pelaajalla ja saada sitä kautta fyysisyyttä kentälle. Kaikki vihellykset pitää kestää, emmekä tätä ottelua missään nimessä hävitty tuomareihin. Hermokontrolli on meidän ja Vilppaan välisissä otteluissa tärkeää ja silläkin osa-alueella meidän pitää olla lauantaina parempi, Koskimies painotti.

Kapteeni Topias Palmi teki 16 pistettä ja poimi kuusi levypalloa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Neljäs puolivälieräottelu pelataan lauantaina 13.4. kello 18 IKH Areenalla. Lipunmyynti on avoinna osoitteessa Lippu.fi. Pääsyliput ovat halvempia ennakkoon ja ennakkoon ne voi ostaa huomenna IKH Areenan fanimyymälästä kello 9-12.

Vaikka kauhajokiset johtavat puolivälieräsarjaa 2-1, niin molemmilla joukkueilla on lauantaina edessään pakkovoitto. Vilpas lähtee tappiolla kesälomalle. Karhubasket lähtee tappiolla ensi maanantaina Saloon, mutta vaikka luvassa olisi vielä yksi ottelupallo, niin salolaisten hurmos saavuttaa hurjat mittasuhteet.

Vilppaan on helppo tulla IKH Areenaan, sillä nyt he tietävät, miten pitää pelata ja mitä asioita pitää tehdä, jotta voitto saadaan. Nyt on Karhubasketin vastattava tuohon haasteeseen. Jokainen tilanne, jokainen hetki pitää pelata huolella. Ei virheitä vältellen vaan tekemällä omia asioita yhdessä joukkuekavereiden kanssa.

Karhubasket oli kahdessa ensimmäisessä ottelussa se tiiviimpi, kovempi ja taistelevampi joukkue. Nyt nuo valttikortit ovat Vilppaalla, mutta ne ovat jaossa jälleen uudelleen lauantaina kello 18, kun pallo nousee ilmaan IKH Areenan keskiympyrässä.

 

 

25.03.2024

19.10.2023