UUTISET

03.10.2023

KAIKKI PÄÄTTYY AIKANAAN – KORIHAIT PEITTOSI KARHUBASKETIN SARJA-AVAUKSESSA

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Korihait nielaisi oranssipaidat sarja-avauksessa

Karhubasket hävisi Korisliigan kauden 2023-2024 avausottelun Uudessakaupungissa, kun Korihait olivat parempia pistein 86-81 (41-43).

Oranssipaidat menivät runsaassa minuutissa 0-4 johtoon Horace Spencerin (8/7/3 riistoa) ja Tahj Eaddyn (16/3/2) koreilla. Kotijoukkueen sentteri Javion Oguneymi (15/10/3) kuusi ensimmäistä pistettä ja joukkueet olivat avauskympin puolivälissä tasalukemissa 7-7. Tasatahtiin edettiin aina neljänneksen viimeiselle minuutille, kun Haiden Mikael Aalto (9/5) teki seitsemän pistettä putkeen. Topias Palmin (18/4/2 torjuntaa) kakkonen ja kolmonen antoivat vieraille 16-21 johtoaseman, kun joukkueet lähtivät toiselle kympille.

Joona Hakamaa punnertamassa koria (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Toisen neljänneksen alussa Palmi piti oranssipaitoja johtopaikalla. Kympin puolivälin jälkeen Eero Innamaa (8/2) onnistui illan toisessa kolmosessa ja teki tilanteeksi 27-37. Eemi Luukkonen (4/3) kasvatti kauhajokisten johtoaseman suurimmilleen, kun onnistuneen kakkosen jälkeen eroa oli 12 pistettä. Aallon kakkonen ja Jalen Jacksonin (13/4/4 torjuntaa) kolmonen leikkasivat tilanteeksi 32-39, joten Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Sen jälkeen Spencer ja Malik Ellison (19/12/2) tekivät neljä pistettä putkeen, joten oli Haiden aikalisän vuoro. Karhubasket menetti kolmessa seuraavassa hyökkäyksessä pallon ja joka kerta Hait rankaisivat kolmosilla. Bonuskaaren takaa osui kertaalleen Jackson ja illan hahmo Bojan Sarcevic (21/3/5) kahdesti, joten lukemissa 41-43 Koskimies käytti avauspuoliskon toisen aikalisän. Jälleen vieraille tuli menetys, mutta tällä kertaa kotijoukkue ei rankaissut pisteillä, ja joukkueet poistuivat tauolle samoissa lukemissa.

Malik Ellison teki 19 pistettä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kolmannella kympillä joukkueet heiluttivat korisukkaa vuorotellen. Neljänneksen puolivälissä Wesley Person Jr. (12/4/3) onnistui kolmosessa ja Sarcevic heti perään. Lukemat olivat 54-47, kun vieraat kokoontuivat aikalisälle neuvonpitoon. Joona Hakamaa (5/1) toi kauhajokiset lähemmäs ja Eaddyn kaksi perättäistä kolmosta siirsivät vieraat 59-61 johtoon. Ellisonin näyttävä donkki antoi vieraille neljän pisteen etumatkan, mutta onnistunut vapari päätti kympin lukemiin 60-63.

Sarcevicin pari kolmosta piti Haita muutaman pisteen etumatkalla, mutta Palmi toi kauhajokiset tasoihin. Jacksonin kolmosesta Karhubasket ei enää saanut kurottua piste-eroa kiinni, vaikka roikkui sitkeästi mukana muutaman pisteen etäisyydellä. Kotijoukkueen onnistumiset riittivät kirjaamaan Haille voiton lukemin 86-81 ja päätti samalla uusikaupunkilaisten runsaan 11 vuoden sekä 29 ottelun mittaisen tappioputken Kauhajokea vastaan.

Bojan Sarcevic oli pelin ykköstähti (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket voitti levypallot 35-49 ja haki peräti 22 hyökkäyspään levyriä. Menetykset kirjattiin 14-16 ja vieraat rokottivat isäntiä menetyksistä 27 pisteellä. Kun Hait onnistuivat vapareissa vain 45 prosentin tarkkuudella (13/29), niin voidaan sanoa, että voittoa suorastaan tyrkytettiin vieraille. Karhubasketin surkea heittopeli ratkaisi voiton kotijoukkueelle. Vieraat saivat ilmoille 74 pelitilanneheittoa, mutta kakkoset osuivat vain 45 ja kolmoset 24 prosentin tarkkuudella. Hait upottivat 62 pelitilanneheitosta kakkoset 63 ja kolmoset 37 prosentin tarkkuudella. Isännät kirjasivat 15 syöttöä, kun vieraiden huonosta palloliikkeestä kertoo vain yhdeksän tilastoitua passia.

-Onnittelut Korihaille hienosta voitosta, päävalmentaja Janne Koskimies aloitti pelinjälkeisen lehdistötilaisuuden. Korihait heittivät vielä tänään 16 vaparia ohi. Isoin asia pelissä oli se, että meillä oli vain yhdeksän syöttöä ja enemmän pallon menetyksiä. Meidän jokaisessa pelissä on ollut sama tilanne. Meidän hyökkäyspään pelaamisesta puuttuu idea, eikä puolustuspäässä löydy tasaisuutta. Saimme paljon hyökkäyslevypalloja, mutta siitä alkava puolustuspelaamisen kurinalaisuus ja kovuus ei toimi tai näy. Se näkyy isojen pelaajien virheissä. Olemme olleet sarjan joukkueista pisimpään yhdessä ja harjoitelleet joukkueena, mutta ei millään tapaa voi olla tyytyväinen siihen, miltä joukkueen pelaaminen näyttää. Paljon paljon parempaan pitää pystyä ja valmentajalle on pettymys se, ettei pelaajien yhteispeli toimi, Koskimies harmitteli.

-Saimme toisen kympin lopussa 10 pisteen etumatkan, mutta päästimme kotijoukkueen menetyksillä mukaan, Topias Palmi harmitteli pelin jälkeen. Aloitimme myös kolmannen kympin lepsusti ja päästimme vastustajan johtoon. Siinä oli kaksi paikkaa iskeä, mutta emme hyödyntäneet niitä. Pelissä ei ollut mitään yksittäistä asiaa, mikä olisi tappion aiheuttanut, vaan se oli kollektiivisesti monen asian summa, Palmi analysoi.

Karhubasket kohtaa lauantaina kotona IKH Areenassa BC Nokian. Nokialaiset aloittivat kauden 83-63 kotivoitolla Pyrinnöstä. Lauantain kamppailu alkaa kello 18. IKH Areenan ovet avautuvat kello 16 ja samalla käynnistyy myös lipunmyynti. Lippuja voi ostaa ennakkoon osoitteesta Lippu.fi.

02.10.2023

OTTELUENNAKKO: KORIHAIT – KARHUBASKET

Korisliiga starttasi viikonloppuna viidellä ottelulla. Viimeisenä tositoimiin pääsevät Uudenkaupungin Korihait ja Karhubasket. Ottelu oli tarkoitus pelata viikonloppuna, mutta kauhajokisten pistäytyminen BCL:n karsintaturnaukseen Turkin Antalyaan siirsi ottelun tiistaille.

Korihait ja Karhubasket ovat kohdanneet Korisliigassa 45 kertaa. Kauhajokiset ovat voittaneet kohtaamisista 37, ja näistä voitoista peräti 29 on tullut peräkkäin. Ukin viimeisin voitto tuli helmikuun 25. päivä 2012, joten aikaa tuosta on vierähtänyt yli 11 vuotta. Katkeaako tuo putki tiistaina?

Korisliiga.fi -sivustolle valmentajien ennakkokommentit ja alustavat kokoonpanot tulevat näkyviin tiistaina 3.10. kello 10. Ne löytyvät sen jälkeen TÄSTÄ linkistä.

Korisliigan runkosarjassa jokainen joukkue pelaa 22 ottelua. 11 koti- ja 11 vierasottelun jälkeen kuusi parasta joukkuetta pääsee yläloppusarjaan ja kuusi heikointa jatkaa taistelua alemmassa loppusarjassa. Yläloppusarjassa ratkotaan pudotuspelien kotiedut, jotka ovat luvassa neljälle parhaalle joukkueelle. Alemmassa loppusarjassa kahdelle parhaalle joukkueelle on luvassa pudotuspelipaikka ja loppusarjan viimeinen tippuu kauden päätteeksi divari A:n puolella. Runkosarja päättyy 3. helmikuuta pelattaviin otteluihin.

Karhubasketin valmistautuminen kauteen ei ole mennyt pelillisesti suunnitelmien mukaan. Tappioputki alkoi kotona IKH Areenalla ottelussa Jämtlandia vastaan. Sitten joukkue hävisi kahdesti Tallinnassa Kaleville, eikä Turkin BCL-karsintaturnauksessa pystytty kiusaamaan israelilaista vastustajaa avausjaksoa enempää.

Kauhajokisten europelit jatkuvat viime kauden tapaan FIBA Europe Cupissa, jonka ottelut alkavat IKH Areenassa keskiviikkona 18. lokakuuta. Sitä ennen fokus siirretään Korisliigaan, jossa tällä viikolla kohdataan Korihaiden lisäksi BC Nokia kotona IKH Areenassa tulevana lauantaina.

Korihaiden päävalmentajana toimii Biisoneita käskyttänyt ja heidät viime kauden päätteeksi Korisliigaan nostanut Darko Mihajlovic. Mihajlovic oli Biisonien käskijänä myös kaudella 2021-2022 Korisliigassa. Haiden kokoonpanosta löytyy uusina pelaajille Kauhajokisille tuttuja kasvoja, sillä joukkueeseen ovat liittyneet Valtteri Pihlajamäki ja Thomas Vehmanen, jotka ovat pelanneet oranssipaidoissa.

Tuttuun tapaan Ukin kapellimestarina häärii Maestro Bojan Sarcevic. Joukkueessa jatkavat viime kaudesta Joni Herrala ja Mikael Aalto. Myös jenkki Jalen Jackson oli joukkueen kokoonpanossa viime kauden loppupuolella, kun Hait nousivat putoamispaikalta pois komealla alemman loppusarjan loppukirillä.

Ulkomaalaisten pelaajien joukossa ovat Jacksonin lisäksi 206 senttinen sentteri Javion Ogunyemi, takamies Wesley Person Jr. ja 199 senttinen laituri Travis Jocelyn. Ogunyemi pelasi viime kaudella Kobrissa 11 ottelua (15/9,1) upottaen kakkoset 69 prosentin tarkkuudella. Hän saapui Lapualla tammikuussa 2023.

Takamies Wesley Person Jr pelasi USA:ssa NCAA yliopistokoripalloa Troyn joukkueessa kaudet 2014-2018. Hän kuului aloitusviisikon vakiokalustoon jokaisella neljällä kaudella ja teki tilastoihin viimeisellä yliopistokaudella (2017-2018) rivin 17,6 pistettä, 2,9 levypalloa ja 1,8 syöttöä. Ammattilaisura alkoi Italian kakkostasolta, jatkui Unkarissa ja Englannissa vietetyn kauden 2021-2022 hän pelasi viime kaudella Unkarissa Naturtex-SZTE-Szedeak joukkueessa 35 ottelussa, joissa tilastoihin tuli rivi 11,4/1,6/1,1.

Laituri Travis Jocelyn pelasi kaudet 2017-2021 NCAA III-tason korista New Jerseyn yliopistossa. Viimeisellä kaudella 2020-2021 hän teki kahdeksassa ottelussa tehot 20,9 pistettä, 7,1 levypalloa ja 1,4 syöttöä. Kaudella 2021-2022 hän käväisi Saksan Bundesliigassa, mutta vastuu jäi vähäiseksi vain kolmessa ottelussa. Viime kaudella Jocelyn pelasi Saksassa kakkostasolla ja teki Uni Baskets Paderborn joukkueessa 33 ottelussa tehot 8,6 pistettä, 3,2 levypalloa ja 1,5 syöttöä.

Korihaiden kokoonpano:

#1 Javion Ogunyemi, sentteri 206 cm.

#2 Viljami Arvonen, takamies 184 cm.

#5 Wesley Person Jr., takamies 191 cm.

#7 Bojan Sarcevic, takamies 190 cm.

#8 Joni Herrala, takapelaaja 192 cm.

#20 Travis Jocelyn, laituri 199 cm.

#22 Akseli Arvonen, laituri 187 cm.

#34 Valtteri Pihlajamäki, laituri 187 cm.

#40 Jalen Jackson, laituri 198 cm.

#44 Thomas Vehmanen, takamies 180 cm.

#50 Mikael Aalto, laituri 208 cm.

Korihait valmistautui kauteen neljällä harjoitusottelulla. Kotkasta tuli tappio pistein 86-73, kuten myös kotona Vilppaalle 87-91. Kurssi kääntyi Salossa pelatussa Hanhivaaraturnauksessa, jossa Hait voittivat ensin Vilppaan 67-76 ja sitten Pyrinnön 87-81.

Pyrintöä vastaan Mikael Aalto teki 25 minuutissa 25 pistettä ja poimi 11 levypalloa. Wesley Person Jr. pelasi 36 minuuttia ja tehtaili siinä ajassa 19 pistettä, poimi kolme levyriä ja jakoi kaksi syöttöä. Myös Ogunyemi (12/7) ja Travis Jocelyn (17/2) pääsivät yli 10 pisteen. Bojan jakoi kuusi syöttöä ja teki siinä sivussa yhdeksän pistettä.

Edeltäneessä Vilpasvoitossa viisikko Aalto (17/6), Jalen Jackson (12/4), Jocelyn (12/7), Person Jr. (14) ja Ogunyemi (11/6) osoittivat, että ovat yhdessä Bojanin (8/5/7) kanssa Haiden pelin kannalta korvaamattomassa osassa.

Korihait – Karhubasket tiistaina 3. lokakuuta kello 18.30 Uusikaupunki Areenalla.

Ottelua voi katsella tuttuun tapaan suorana Ruudun välityksellä ja hienoa on, että Karhubasket fanclub on heti kauden alusta omiensa tukena.

Karhubasketin kotiottelut IKH Areenalla alkaa tulevana lauantaina 7.10. kello 18, kun vieraaksi saapuu Greg Gibsonin valmentama BC Nokia. IKH Areenan ovet avautuvat kello 16 ja samalla käynnistyy lipunmyynti. Lipunmyynti osoitteessa Lippu.fi alkaa maanantaina 2.10. Myös kausilippuja on vielä saatavilla. Jos haluat vielä ostaa kausilipun, niin laita sähköpostia osoitteella lippu@karhubasket.fi.

28.09.2023

KARHUBASKETILLE TAPPIO BCL-KARSINTATURNAUKSESSA

Ness Ziona rynnisti jatkoon BCL:n karsintaottelussa (kuva: BCL)

Karhubasketin matka kohti himoittua BCL:n runkosarjaa tyssäsi tiistaina Turkin Antalyassa ensimmäiseen otteluun, kun Irony Hay Motors Ness Ziona oli parempi pistein 56-92 (33-39).

Kauhajokiset johtivat avauskympin jälkeen niukasti 20-19, mutta ote siirtyi israelilaisille toisella neljänneksellä, jonka Ziona voitti 13-20. Tauon jälkeen israelilaiset menivät menojaan, voittamalla kolmannen kympin 11-27 ja toisen puoliajan 23-53.

Karhubasketin Topias Palmi ei löytänyt helppoa tietä vastustajan korille (kuva: BCL)

Oranssipaidoille tuli peräti 27 menetystä, joista vastustaja rokotti 27 pisteellä. Lisäksi vastustaja pääsi iskemään nopeilla hyökkäyksillä, kun Karhubasketin puolustus ei millään ehättänyt asemiin ajoissa. Pallon liike ei ollut hyvää hyökkäyspäässä, josta kertoo vain 13 syöttöä, mutta toki Zionan hyvällä puolustuspelaamisella oli tässä merkittävä rooli. Kauhajokiset pärjäsivät hyvin levypallotaistelussa, sillä ne kirjattiin lukemin 46-45, mutta vastustajalle annetut 17 hyökkäyslevypalloa oli myös liikaa.

Isoa piste-eroa selittää menetysten lisäksi kaukoheittopeli. Karhubasket otti 31 kolmosta, mutta vain viisi löysi lentoradan sukkaan, mikä antaa onnistumisprosentiksi vaisun 16,1. Toki tässäkin oli vastustajan puolustuksella merkitystä, mutta muutamista vapaista heittopaikoista peliväline osui vain vaivoin korirautaan.

Karhubasketista parhaat pistemiehet olivat Horace Spencer (10/7), Shawn Hopkins (10/1 syöttö) ja Tahj Eaddy (12/5 syöttöä). Vastustajan parhaat olivat Gerald Hannahs (21/3/2), Jerome Meyinsse (17/4/2) ja Demonte Harper (14/4/4).

(kuva: BCL)

-Ottelun ensimmäisellä puoliajalla pysyimme hyvin puolustuksen ottelusuunnitelmassa ja taistelimme erittäin hyvin levypalloista (levypallot 28-17 Karhubasketille), verkkotoimituksen tavoittama Janne Koskimies aloitti. Näiden ansiosta olimme pelissä mukana siitä huolimatta, että meillä oli käsittämättömät 15 menetystä ja heitimme kaaren takaa hyvin vaatimattomasti (3/15 = 20%).

-Toisen puoliajan alun Nes Ziona vei 19-5 ja sen jälkeen koko toinen puoliaika noudatteli samaa kaavaa. Heidän heittäjät pääsivät paremmille paikoillepuoliajalla, eikä kovuutemme myöskään enää riittänyt, joka näkyi selkeästi levypalloissa, jotka menivät 18-28 Nes Zionalle.

-Isossa kuvassa tämä ottelu noudatteli samaa kaavaa, kuin Tallinnassa pelatut viimeiset harjoituspelit. Meidän tekemisemme intensiteetti ei ole kuin hetkittäin riittävällä tasolla. Molemmissa otteluissa vastustajat tekivät valtavan määrän helppoja koreja meidän menetyksistä, joita meillä oli tällä kertaa yli puolet enemmän, kuin koriin johtaneita syöttöjä. Pelinjohtomme täytyy parantua valtavasti, kun Korisliiga kautemme alkaa ensi viikolla, Koskimies painotti.

Karhubasket kotiutui Turkista Kauhajoelle myöhään keskiviikkona, mutta palaa IKH Areenaan harjoittelemaan torstaina. Edessä on pelin hiominen valmiiksi, kun Korisliigakausi pyörähtää käyntiin ensi tiistaina Uudessakaupungissa.

Vaikka tie BCL:n runkosarjaan nousi pystyyn heti ensimmäisessä karsintaottelussa, niin europelit jatkuvat viime vuoden tapaan FIBA Europe Cupissa. FIBA Europe Cupin ensimmäisessä lohkovaiheessa on luvassa kolme kotipeliä IKH Areenalla ja kolme vieraspeliä. Alkulohko C:ssä pelaa Karhubasketin lisäksi Jonava CBet (Liettua). Kaksi muuta joukkuetta selviää viimeistään ensi viikon karsintojen jälkeen. FIBA Europe Cupin ensimmäiset ottelut pelataan keskiviikkona 18. lokakuuta.

26.09.2023

OTTELUENNAKKO: BCL-KARSINTA KARHUBASKET – IRONY HAY MOTORS NESS ZIONA

Karhubasket lähti aikaisin maanantaina kohti Turkin Antalyaa, jossa karsitaan paikoista BCL:n eli koripallon mestarien liigan runkosarjaan. Matka alkoi tutusti Viitalan bussilla Helsinkiin, josta joukkue lentää Istanbulin kautta Antalyaan.

Tiistaina kello 16.30 alkavaa Karhubasket – Irony Hay Motos Ness Ziona voi katsella suorana FIBA:n courtsidessä, jonne pääsee tästä linkistä: https://www.courtside1891.basketball/ Palvelu vaatii kirjautumisen, mutta on ilmainen. Samasta osoitteesta voi katsella kaikki muutkin BCL:n karsintaottelut ja paljon muutakin.

Antalyassa on hyvin koripalloa tarjolla, sillä samassa kaupungissa pelataan kaikki kolme kahdeksan joukkueen karsintaturnausta. Kauhajokiset ovat mukana kolmosturnauksessa yhdessä SIG Strasbourgin (Ranska), Jonava CBetin (Liettua), Ironi Hay Motors Ness Zionan (Israel), Legia Warszawan (Puola), Fribourg Olympicin (Sveitsi), Mornar Barsko Zlaton (Montenegro) ja Monbus Obradoiron (Espanja) kanssa.

Tähän turnaukseen tuli mukaan sunnuntain esikarsintaottelusta Fribourg Olympic, joka voitti Caledonia Gladiatorsin pistein 57-51.

Karhubasketin kanssa samalla puolella kaaviota ovat Strasbourg ja Jonava, jotka kohtaavat kello 14 alkavassa ottelussa. Välierässä kohtaavat Karhubasket – Irony ja Strasbourg – Jonava ottelun voittajat. Välierä pelataan torstaina kello 18.30. Karsintaturnauksen finaali pelataan lauantaina 30.9. kello 20.

Karhubasketin vastustaja tiistain ottelussa sijoittui viime kaudella maan pääsarjassa eli Winter leaguessa kuudenneksi, voittamalla 22 ottelusta puolet eli 11 kappaletta. Joukkue oli mukana pudotuspeleissä, jossa se hävisi otteluvoitoin 0-3 Hapoel Tel Aviville. Hapoel hävisi lopulta finaaleissa. Mainittakoon, että Karhubasketin kanssa viime kaudella FIBA Europe Cupissa kamppaillut Hapoel Haifa sijoittui Israelin pääsarjassa yhdenneksitoista, kuudella voitolla ja 16 tappiolla. Kausilla 2021-2022 ja 2020-2021 Irony sijoittui kahdeksanneksi.

Irony Hay Motors Ness Zionan kokoonpano:

#3 Dusty Hannahs, takamies 191cm, synt. 1991.

#4 Tomer Levinson, sentteri 208cm, synt. 1996.

#8 Tzuf Ben Moshe, laituri 194cm, synt. 1997.

#9 Itay Segev, sentteri 205cm, synt. 1995.

#11 Isaiah Whitehead, takamies 193cm, synt. 1995.

#12 Vincent Edwards, laituri 203cm, synt. 1996.

#22 Demonte Harper, takamies 193cm, synt. 1989.

#33 Yair Kravitz, takamies 191cm, synt. 1999.

#55 Jerome Meyinsse, sentteri 208cm, synt. 1988.

Päävalmentaja Janne Koskimiehen ennakointia tämän päivän pelistä:

-Vastustajalla on amerikkalaispelaajaa; takamies Whitehead, joka on entinen NBA -pelaaja ja erittäin fyysinen. Hän osaa heittää, mutta ajaa voimakkaasti oikealle kädelle, ollen enemmän korintekijä kuin perinteinen pelinrakentaja. Konkari Demonte Harper, joka on syntynyt 1989, on Whiteheadin tapaan isokokoinen pelannut Ranskassa Horance Spenserin kanssa joukkuekaverina kaudella 2021-2022. Hän on hyvä heittäjä sekä korintekijä, ja pystyy menemään korinläheisyyteen pienempää pelaajaa vastaan, mihin olemme valmistautuneet.

-Kolmospaikalla eli laiturina on israelilainen Tzuf Ben Moshe, joka on aika puhdas kolmenpisteenheittäjä. Nelospaikalla on Vincent Edwards, joka pelasi viime kaudella Ranskassa ja on myös kova kolmosissa, joten pelipaikoilta kolme ja neljä löytyy paljon heittovoimaa. Sentterinä vitospaikalla on kokenut Jerome Meyinsse, joka oli joukkueessa myös viime kaudella. Hyvä ja tehokas viimeistelijä korin läheisyydestä. Hän on myös hyvä hyökkäyslevypalloissa, joten hänet pitää pystyä sulkea.

-Vaihtopenkiltä tulee Israelin maajoukkuepelaaja Yair Kravitz, joka ajaa paljon, mutta ei ole niin hyvä heittäjä. Dusty Hannahs teki viime kaudella paljon pisteitä NBA:n G-liigassa. Hän on nopea ja pystyy tekemään pisteitä kaikilta etäisyyksiltä. Voi heittää kaukaa ja on erittäin taitava pelaaja, joka pystyy viimeistelemään tukijalan avulla myös korin läheisyydestä. Kaikin puolin hankala pelaaja pysäytettäväksi. Itay Segev pelaa kovaa ja pyrkii vapauttamaan muita pelaajia kaarella.

-Meidän omassa joukkueessa tapahtui muutos, kun Henri Kantonen lähti Liettuaan. Hän ehti olla mukana vain viikon, joten olemme olleet tällä ryhmityksellä matkassa jo pitempään. Israelilainen vastustaja on fyysinen, jolla on isot takamiehet, jotka menevät voimalla korille. Siihen pitää löytää lääkkeet hyvällä yksi vastaan yksi puolustuksella ja hyvällä apupuolustuksella. Toinen tärkeä kohta on löytää kaarella heidän hyvät heittäjät. Myös levypallopelissä pitää onnistua. Se oli meillä heikkoa viimeisissä harjoituspeleissä, joten sitä pitää parantaa. Viime kauden tapaan meidän pitää puolustaa kovaa ja pitää korilukemat matalina. Siirtymätilanteissa puolustuksen stoppien jälkeen pitää ottaa kolmosia ja heittoja aika aikaisessa vaiheessa hyökkäystä. Voitimme viime kaudella kaksi kertaa Israelin pääsarjajoukkueen. He eivät ole tottuneet pelaamaan meidän tyylistä koripallojoukkuetta vastaan, siinä on meidän etu, kun ajattelen tulevaa ottelua. Vastassa on kokenut joukkue, ja joukkueeseen on panostettu, joten he lähtevät ennakkosuosikkina. Meidän pitää tulla peliin hyvällä energialla ja kovalla mentaliteetilla, jotta pystymme vastustajan yllättämään.

21.09.2023

HENRI KANTONEN SIIRTYY ULKOMAILLE

Syyskuun alussa Karhubasketin kanssa sopimuksen tehnyt Henri Kantonen käyttää sopimuksessa olleen buyout-purkupykälän ja siirtyy ulkomaille. Susijengin kanssa MM-kisoissa pelannut Kantonen ehti käväistä Kauhajoella, osallistua muutamiin harjoituksiin ja pelata oranssipaitojen kanssa kaksi harjoituspeliä Tallinnassa.

Kommentit Henri Kantonen:

– Vaikea sanoa mistä aloittaisi. Viimeiset kaksi kautta Karhubasketissa ovat olleet täynnä valtavan upeita hetkiä, joita tullaan varmasti yhdessä muistelemaan vielä myöhemmin. Kahdet finaalit Korisliigassa, siirtyminen myös eurokentille ja menestystä Europe Cupissa, joka yllätti monia eurokoriksessa. Älyttömän paljon vietettyä aikaa treeneissä ja tien päällä jengikavereiden kanssa, joista muodostui todella läheisiä ystäviä. Iso kiitos kuuluu pelikavereille, joiden kanssa raadettiin yhdeksän kuukautta molempina kausina, eikä jätetty tankkiin mitään jäljelle. Cameronia, Joonaa, Leetä, Severiä, Eeroa, Miikkaa ja Teemua on tullut nähtyä enemmän kuin ketään muuta viimeisen kahden vuoden aikana ja hauskaa oli yhdessä aina viimeisiin yhteisiin peleihin saakka.

– Yhteys myös faneihin vahvistui ajan mittaan ja tuntui, että side joukkueella ja eritoten mulla henkilökohtaisesti heihin lähentyi. On ollut ilo pelata teidän kanssanne, jutella pelien jälkeen ja juhlia yhdessä saavutuksia näiltä viime vuosilta. Sitoutuminen teillä on aivan omaa luokkaansa, eikä meidän periaatteessa tarvinnut koskaan pelata vierasottelua, ihan sama missä liikuttiin.

– Kiitos myös Jannelle, Regelle ja Raimolle. Töiden tekeminen todellisten ammattilaisten kanssa on ollut etuoikeus, joka on boostannut pelaajien omaa uraa joukkueen menestyksen ohella. Myös Karoliina ja Nea, jotka ovat tehneet omat työnsä samalla standardilla. Ylipäätään seuran ihmiset, jotka toivon mukaan tietävät, mitä ovat tälle seuralle tuoneet vuosien saatossa. Ja Petri Suokas tietysti, joka on ajanut Kauhajoelle yhden Euroopan hienoimmista koripalloareenoista. Aika monta on nähty, eikä montaa pysty edes verrata IKH-Areenaan. Kauhajoelle on muodostunut poikkeuksellisen korkean vaatimustason kulttuuri, joka muodostuu näiden ihmisten panoksesta päivästä toiseen ja elää meidän pelaajienkin mukana sen jälkeen, kun siirrymme uusiin haasteisiin.

– Omalta osalta uudet haasteet alkavat uudessa ympäristössä, ja nyt on mielestäni sopiva hetki siihen urallani. Kiitos vielä, Karhubasket!

Kommentit päävalmentaja Janne Koskimies:

-Emme tietenkään toivoneet tilannetta, jossa yksi pelaaja tulee kesken pre-seasonin mukaan yhdeksi viikoksi ja lähtee heti pois, mutta tämä on osa tätä ammattilaiskoriksen maailmaa. Nyt Henkka saa sen toisen mahdollisuuden ulkomailla ja olemme tietysti samaan aikaan onnellisia hänen puolestaan. Henkan lähtiessä tarvitsemme varmuudella takakentälle lisää pelinjohtokykyä ja katsomme nyt mitä eri vaihtoehtoja meillä on.

Kantosen uusi seura on jo maksanut sopimuksessa määritellyn summan, joten hän on vapaa nopealla aikataululla edustamaan uutta seuraa. Karhubasket toivoo Henrille onnea ja menetystä ulkomaan kentille!