UUTISET

21.08.2019

KARHUBASKET JÄRJESTÄÄ HARJOITUSTURNAUKSEN 7.-8.9.

Kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket isännöin kotiluolassa harjoitusturnausta. Lauantaina 7. ja sunnuntaina 8. syyskuuta pelattava turnaus antaa joukkuelle ensimmäiset pelikokemukset syyskuun puolivälin jälkeen pelattaviin BCL:n karsintaotteluihin.

Karhubasket on treenannut tiiviisti jo parisen viikkoa. Maanantaina joukkueeseen liittyivät viime kevään Korisliigan finaalien MVP Cameron Jones ja Samme Givens. Molemmat saapuivat Kauhajoelle sunnuntai iltana. Sunnuntaina piti saapua myös Dyllon Hudson-Emoryn, mutta pienet haasteet lennoissa, siirsivät saapumisen vasta maanantai aamupäivään.

Tiistaina Kauhajoelle pitäisi saapua Evan Yates ja kun Alex Thompson saapuu keskiviikkona, niin koko joukkue on kasassa. Peltuntumaa lähdetään hakemaan harjoitusturnauksesta. Yleisölle joukkue esiintyy ensimmäistä kertaa yhdessä maanantaina 2. syyskuuta, jolloin joukkue järjestää avaoimet harjoitukset koulukeskuksen liikuntahallissa kello 17-18. Harjoitusten lisäksi ohjelmassa on kolmenpisteen heittokilpailu sekä donkkikisa.

Harjoitusturnauksen aikataulu:

La 7.9.

klo 16.30 BC Nokia – BC Luleå

klo 19.00 Karhubasket – Jämtland Basket

Su 8.9.

klo 14.30 Jämtland Basket – BC Nokia

klo 17.00 Karhubasket – BC Luleå

BC Nokian valmentajana toimii pitkään Kauhajoelle sekä pelaajana että valmentajana viihtynyt Greg Gibson. Nokian joukkue on uudistunut viime kaudesta, mutta Loimaan Bisonsin ja Joensuun Katajan mestaruuteen valmentanut Gibson, on varmasti saanut hitsattua näätälauman yhteen.

Molemmilla ruotsalaisjoukkueilla on valmistautuminen menossa syyskuussa alkavaan liigaan. Viime kaudella Luleå sijoittui 36 ottelun runkosarjassa neljänneksi saldolla 24 voittoa ja 12 tappiota. Jämtlandin sarjasijoitus oli viides, kun voittoja tuli yksi vähemmän eli 23 kappaletta. Pudotuspeleissä joukkueet kohtasivat ensimmäisellä kierroksella ja Jämtland voitti tiukan ottelusarjan voitoin 3-2. Välierissä Jämtland hävisi mestariksi edenneelle ja jo runkosarjan voittaneelle Södertäljelle voiton 4-2.

Harjoitusturnauksen liput maksavat 10 euroa per päivä. 10 eurolla näkee siis päivän molemmat ottelut.

Jos taskussa on jo kausikortti tulevalle kaudelle, niin turnauksen pelit saa katsella ilmaiseksi. Kausikortin ehtii vielä ennen turnausta hankkia vaikka lauantaina 24.8. pidettäviltä kalamarkkinoilta. Kausikortteja myydään myös harjoitusturnauksen yhteydessä. Salilla on myynnissä myös pääsylippuja BCL karsintaotteluun, joka pelataan karhuluolassa tiistaina 17. syyskuuta kello 18.30.

20.08.2019

FANCLUB VIETTI TYKY-PÄIVÄÄ NUMMIJÄRVELLÄ

Pelaajat kuuntelivat tarkasti kauppias Juji Loukon opastusta

Karhubasketin Fanclub vietti tyky-päivää Nummijärvellä. Menossa mukana olivat myös Karhubasketin pelaajat, jotka pääsivät testaamaan loukko.comin vesijettejä. Myös pari sopimus uutista saattiin Nummijärveltä mukaan. Fanclub on solminut innokkaiden vetäjien kanssa jatkosopimukset. Pertsa Holman soppari on mallia jatkuva ja Kujanpään Tupun sopimus on solmittu muotoon 1+1.

Pertsa ja Tuppu ovat saaneet äänekkään faniclubin kovaan maineeseen, ja on mahtavaa, että kaksikko jatkaa sen puikoissa. Uutena puuhamiehenä veljesten kanssa aloittaa Arto Kuusisto.

Fanclubin jäsenmaksu on tulevalla kaudella 40 euroa. Jäsenyydellä saa 5 euron alennuksen reissujen hinnasta, fanclub t-paidan sekä perhelipun Karhubasketin kotipeliin tulevalla Korisliigakaudella. Näiden etujen arvo ylittää reilusti tuon 40 euron jäsenmaksun. Nyt kannattaa liittyä mukaan!

Oiva paikka liittymiselle tulee maanantaina 2. syyskuuta, jolloin Karhubasket pitää avoimet harjoitukset kello 17-18. Luvassa on harjoitusten lisäksi kolmenpisteenheittokilpailu sekä donkkikisa. Fanclub on paikalla ja jäsenmaksun voi tulloin hoitaa käteisellä.

19.08.2019

KALAMARKKINAT ENSI LAUANTAINA 24.8.

Ensi lauantaina järjestetään Ojalan Pakarin maastossa perinteiset kalamarkkinat. Markinat ovat avoinna kello 11-15. Markkinoilla on myynnissä kala- ja lihatuotteita, vihanneksia, juureksia, hunajaa ja paljon muuta. Mahansa voi täyttää herkullisella siikakeitolla. Tervetuloa kalamarkkinoiden mukavaan tunnelmaan!

Kalamarkkinoilla on myynnissä myös lippuja tiistaina 17.9. pelattavaan BCL karsitaotteluun. Karhubasketin kojusta voi hankkia myös kausilipun tulevalle Korisliigakaudelle, joka pyörähtää käyntiin syyskuun lopussa.

Samaan aikaan kalamarkkinoiden kanssa Kauhajoen paloasemalla on myös tapahtumapäivä, joten nyt koko perhe liikenteeseen Ojalan Pakarin ja paloaseman maastoon.

16.08.2019

KARHUBASKETIN JOUKKUE ON VALMIS – EVAN YATES JA DYLLON HUDSON-EMORY VIIMEISET SOPIMUSPELAAJAT

Keskiviikon sopimusuutiset jättivät Karhubasketin kokoonpanoon enää kaksi paikkaa täytettäväksi. Nämä paikat oranssipaitaisten mestarien riveissä ovat menneet 28 vuotiaalle, 198 senttiselle ja 111 kiloiselle Evan Yatesille (yhden kauden sopimus), sekä Dyllon Hudson-Emorylle (1+1 kautta). Hudson-Emory on 201 senttinen ja 84 kiloinen laituri, joka täyttää tänään perjantaina 24 vuotta.

Evan Yates pelasi Ashland yliopistossa NCAA:n II-tasolla vuosina 2011-2013. Pelejä kertyi yhteensä 51 kappaletta ja niissä syntyi pisteitä 18,4 per ottelu sekä käsiin tarttui 10,2 levypalloa. Yliopiston jälkeen hänen ammattilaisuransa pyörähti käyntiin Espanjan kolmostasolla, jossa 26 ottelussa peliaikaa tuli 31 minuuttia per kamppailu ja tehoiksi tulivat lukemat 14,4/8,7. Seuraavana vuonna Yates pelasi Ruotsin pääsarjassa lukemilla 20,6/9,8. Ruotsin jälkeen hän vaihtoi Israelin pääsarjaan, mutta siellä kokemusta tuli vain kahdesta ottelusta. Loppukausi 2017-2018 Yatesilta meni Espanjan kakkossarjassa 13,8 pisteen ja 8,5 levypallojen keskiarvoilla.

Viime kaudella Yates pelasi Ranskan Pro B:ssä eli kakkostasolla. Gries Oberhoffen BC oli seura ja 32 ottelussa tilastoihin tuli merkinnät 12,9 pisteestä ja 7,8 levypallosta. Yatesin joukkue eteni Pro B:n pudotuspeleihin ja niissä se tippui välierissä otteluvoiton 0-2. Ensimmäisellä kierroksella se oli voittanut Vichy Clermont joukkueen 2-0.

– Meillä oli hyvin erilaisia vaihtoehtoja 5-paikalle ja mietimme tarkkaan millaiseen pelaajaan päädymme, koska tämän pelaajan ominaisuudet vaikuttavat esim. hyökkäyspelin tilankäyttöön ja puolustuksessa palloscreenipuolustuksen eri vaihtoehtoihin, valmentaja Janne Koskimies kertoo tarkasta taustatyöstä.

– Evan Yatesin valinnan ratkaisi jälleen kerran aiemmista rekrytoinneistamme tuttu kyky tehdä useita eri asioita kentällä. Analysoidessani aiempia kausia, meidän amerikkalaispelaajien monipuolisuus on ollut ehdoton etumme moniin muihin joukkueiseen verrattuna. Kauden edetessä vastustajat oppivat tuntemaan jokaisen joukkueen pelityylin. Meidän joukkuettamme ei ole pystytty pysäyttämään kuin hetkellisesti ottamalla jonkun meidän juttumme pois, koska meiltä on löytynyt kykyä muuntautua tilanteen vaatimalla tavalla.

– Evanin pelissä yhdistyvät fyysisyys ja korkea peliäly. Hän pystyy puolustuslevypallon saadessaan toimimaan ”pelintekijänä” nopeassa hyökkäyksessä tai hakeutumaan ilman palloa korin läheisyyteen, jossa hän osaa käyttää kroppaansa. 2,4 hyökkäyslevypalloa fyysisessä Ranskan Pro B-sarjassa on hyvä lukema.

– Puolustuksessa pystymme käyttämään häntä oikeastaan millä tahansa pelipaikalla tilanteen vaatimusten mukaan. Meidän ison pään pelaajat pystyvät puolustamaan korkealla intensiteetillä, jota tulemme varmasti hyödyntämään tulevalla kaudella, Koskimies toteaa.

– Kokonaisuudessaan meillä on nyt kokemusta ja pelintekovoimaa niin takakentällä (Bojan ja Cameron), laidassa (Samme) kuin korin läheisyydessä (Evan). Uskon, että pystymme rakentamaan tästä tasapainoisen ja taitavan joukkueen, joka pystyy hieman viime kautista nopeatempoisempaan peliin, Koskimies luonnehtii tulevaa joukkuetta ja jatkaa, että ei liioin sovi unohtaa Okko Järven ja Antti Niskasen panosta molemmissa päissä kenttää.

Toinen uusi sopimuspelaaja on Dyllon Hudson-Emory. Hänen kanssa on solmittu 1+1 vuotinen sopimus, jonka toisen vuoden optio on Karhubasketilla. Kaudella 2016-2017 Hudson-Emory pelasi Holy Family Tigersin joukkueessa, NCAA:n II-tasolla. 28 ottelussa hän pelasi 38 minuuttia per peli ja teki tilastoihin rivin 22,5 pistettä/7,7 levypalloa/3,3 syöttöä. Kaudeksi 2018-2019 hän vaihtoi yliopistoa, joten kausi 2017-2018 jäi häneltä väliin. 2018-2019 meni Davenportin yliopistossa, NCAA:n kakkostasolla. Siellä hän teki runsaan 31 minuutin peliajalla 18,2 pistettä ja repi 6,2 levypalloa.

Valmentajan kommentteja: – Dyllon Hudson-Emory on näistä meidän rekrytoinneista selvästi se kehityspelaaja. Hän tulee Alex Thompsonin tavoin 1+1 team option –sopimuksella eli tavoitteena on pitää nämä kaverit meillä kahden vuoden ajan. Olen tyytyväinen, että meillä on mahdollisuus jatkuvuuteen niin suomalaisten kuin ulkomaalispelaajien osastolla jo kautta 2020-21 ajatellen.

– Dyllon on erittäin urheilullinen, ulottuva ja motivoitunut nuori mies, joka on valmis hyväksymään roolin kuin roolin tässä joukkueessa. Ensimmäiseksi hänen täytyy tietysti sopeutua eurooppalaiseen pelityyliin. Parin lisäkilon tarttuminen varteen ei myöskään olisi huono asia.

– Positiivista on myös se, että Dyllon on Samme Givensin tavoin Philadelphian miehiä ja ovat pelanneet tänä kesänä samassa kesäliigassajoukkueessa. Uskon, että Samme pystyy kokeneena kaverina toimimaan myös Dyllonin mentorina, Koskimies toivoo.

– Tarkoituksenamme on kierrättää ulkomaalaispelaajia 44 ottelun runkosarjassa. Nämä suunnitelmat menevät kuitenkin heti uusiksi, jos loukkaantumisia tapahtuu. Liian pitkälle meneviä suuntaviivoja ei siis kannata vielä piirtää, Koskimies pohtii tulevaa kautta.

Kolmikko Cameron Jones, Samme Givens ja Dyllon Hudson-Emory saapuvat Suomeen ja Kauhajoelle sunnuntaina. He liittyvät joukkueharjoituksiin maanantaina ja näin Karhubasketin treenit saavat uutta puhtia. Joukkue on jo treenannut kaksi viikkoa kotimaisin voimin. Evan Yates saapuu Kauhajoelle maanantaina ja Alex Thompson keskiviikkona. Sitten koko joukkue on koossa ja yhteistreenit kohti syyskuun puolivälissä odottavaa BCL-karsintaa pääsevät täyteen vauhtiin. Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna joukkue nähdään tositoimissa harjoitusturnauksessa, joka pelataan karhuluolassa lauantaina 7. päivä ja sunnuntaina 8. päivä syyskuuta.

Samalla Karhubasketin kokoonpano on saanut pelinumerot.

#0 Dyllon Hudson-Emory

#1 Cameron Jones

#4 Thomas Vehmanen

#6 Antti Niskanen

#7 Evan Yates

#10 Bojan Sarcevic

#11 Mikael Laihonen

#14 Okko Järvi

#20 Eero Innamaa

#23 Joona Hakamaa

#24 Alex Thompson

#45 Samme Givens

Valmentajat: Janne Koskimies ja Janne Hänninen

Karhubasketin oma kasvatti ja kahta Suomen mestaruutta voittamassa ollut Jussi Myllyniemi on tehnyt pelaajasopimuksen divari A:ssa pelaavan FoKoPo:n kanssa. 19 vuotias Myllyniemi lähtee hakemaan forssalaisten joukkueesta peliaikaa ja vastuuta. Onnea ja menestystä Jussille uusissa haasteissa!

 

14.08.2019

KARHUBASKET SOLMI KAKSI PELAAJASOPIMUSTA

Kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittanut Kauhajoen Karhubasket on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta. Syyskuun puolivälin jälkeen pelattavaan koripallon mestarienliigan karsintoihin valmistautuvan joukkueen rivistöön liittyy vielä elokuun aikana 198 senttinen laituri Samme Givens ja 203 senttinen Alex Thompson.

Givens on juuri 30 vuotta täyttänyt kokenut pelaaja. Yliopistokoripalloa Givens pelasi neljän kauden ajan Drexelin yliopistossa vuosina 2008-2012. Parhaalla (2010-2011) yliopistokaudella hän tilastoi tupla-tuplan, kun pisteitä syntyi 12,2 ottelua kohden ja levyreitä käsiin tarttui 10,1 kappaletta. Sen jälkeen Philadelphian kasvatti on pelannut Hollannissa (2012-2013, 16,3 pist/8,4 lev), Ranskassa (2013-2014, 12,7/5,5) ja Saksassa (2014-2015, 8,5/5,7). Saksasta tie jatkui Israeliin, jossa hän on pelannut viimeiset kaudet. Kolme kautta meni Maccabi Raanana joukkueessa. Kaudella 2017-2018 Givens teki 29 ottelussa 18,3 pistettä repi 9,5 levypalloa ja jakoi 3,5 syöttöä. Viime kaudella seurana oli Maccabi Hunter Haifa ja tilastoihin tuli rivi 15,8/8,2/2,6.

Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies oli tyytyväinen sopimuksen varmistuttua. – Kauhajoella on saatu viime vuosina nauttia Rene Rougeaun ja Greg Manganon kaltaisista taitavista sekä monipuolisista isonpään pelaajista. – Tiesimme, että tähän rooliin sopivan pelaajan löytäminen tulee olemaan rekrytoinneista se kaikkein haastavin. – Pitäisi löytyä kokemusta, johtajuutta, levypallovoimaa, kykyä luoda korintekopaikkoja muille pelaajille ja vielä puolustuksessa pystyä puolustamaan useampaa pelipaikkaa.

– Päätimme odottaa rauhassa ja se kannatti, sillä Samme Givensiä tarjottiin meille vasta heinä-elokuun vaihteessa. – Ensimmäisenä hänen otteissaan kiinnitin huomiota rauhalliseen ja epäitsekkääseen pelaamiseen, sekä oikeisiin päätöksiin pallollisena pelaajana. – Tälle 4/3 paikalle katsomistamme noin 40 eri pelaajavaihtoehdosta puutteet juuri näillä osa-alueilla tiputtivat suurimman osan pois.

– Saimme vahvat suositukset Israelista, että kyseessä on voittajatyyppi, joka pystyy sopeutumaan nopeasti uusiin olosuhteisiin. – Yhtenä joukkueen kokeneemmista pelaajista odotamme häneltä vahvaa panosta heti Champions Leaguen karsintaotteluissa, Koskimies painottaa.

Givensin pelaajasopimus on yksivuotinen.

24 vuotias Alex Thompson on tehnyt Karhubasketin kanssa 1+1 vuotisen sopimuksen. Toisen kauden optio on Karhubasketin käsissä, sillä jos pelimiehen otteet miellyttävät valmennusta ja seurajohtoa, niin toisen sopimuskauden ehdot on jo neuvoteltu valmiiksi.

Thompson pelasi viime kaudella ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Tšekissä BC Kolin joukkueessa otteluita tuli 25 kappaletta ja niissä syntyi 15,7 pistettä ja 7 levypalloa. Kolmosissa heittoprosentti oli mukava 37,7. Ennen ammattilaiskautta takana oli neljä kautta yliopistokorista USA:ssa. Kaksi ensimmäistä kautta meni Auburnin yliopistossa. Vaikka peliminuutteja tuli noin 10 per ottelu, niin kahden kauden jälkeen Thompson vaihtoi Samfordin yliopistoon. Siellä hän kuului aloitusviisikon vakiokalustoon ja teki viimeisellä yliopistokaudella 2017-2018 11,6 pistettä ja otti 3,7 levypalloa.

– Katsoimme Alexia Jussi Laakson kanssa jo viime joulukuussa Mike Moserin tilalle, mutta silloin meille tulikin yllättäen mahdollisuus saada Greg Mangano takaisin joukkueeseen, Koskimies kertoo. – Saamme nyt Kauhajoelle älykkään joukkuepelaajan, joka omaa hyvän kolmen pisteen heiton ja pelaa tilanteet kovaa loppuun asti. – Ensimmäinen ammattilaiskausi talousvaikeuksien kanssa painineessa seurassa Tšekeissä ei ollut varmasti helppo, mutta ajatellen meidän tilannetta, pidän tästä asetelmasta, jossa mestarijoukkueeseen liittyy nuori kaveri täynnä menestysnälkää.

– Alexin kohdalla halusin tämän 1+1 vuotisen team option -sopimusmallin, koska näen hänet nuorena kehittyvänä pelaajana, joka pääsee nyt ensimmäisellä kaudella pelaamaan Bojanin, Jumpan, Cameronin ja Sammen kaltaisten kokeneiden pelaajien mukana. – Mikäli kaikki sujuu hyvin, uskon hänen olevan toisella kaudella sitten valmis johtavan pelaajan rooliin. Koskimies uskoo.

Ennen syyskuun 17. päivä kotiluolassa alkavia BCL karsintaotteluita, Karhubasketin joukkueen voi nähdä tositoimissa syyskuun 7.-8. päivä, kun mestarit isännöivät Kauhajoella harjoitusturnausta. Turnaukseen saapuvat BC Nokia sekä Jämtland ja Luulaja Ruotsista. BCL:n karsitaottelun lipunmyynti on käynnissä osoitteessa www.ennakkolippu.com. Muista varmistaa paikkasi ajoissa. Harjoitusturnaukseen tullaan myymään lippuja, jotka maksavat 10 euroa per päivä. Tällä näkee siis päivän molemmat ottelut. Kausilipulla harjoitusturnaukseen on vapaa sisäänpääsy.

Karhubasketilla on nyt voimassa olevat pelaajasopimukset Bojan Sarcevicin, Antti Niskasen, Okko Järven, Mikael Laihosen, Eero Innamaan, Joona Hakamaan, Thomas Vehmasen, Cameron Jonesin, Alex Thompsonin ja Samme Givensin kanssa. Joukkueen valmentamisesta vastaavat Janne Koskimies ja Janne Hänninen.