UUTISET

14.11.2019

MAMMAKORIS VASTAAN KÖHKERÖT LAUANTAINA KELLO 17

Kuva: Reetta Pitkäkoski/Kauhajoki-lehti

Vuosi sitä on odotettu ja piiitkä osotus päättyy lauantaina 16. marraskuuta kello 17, kun Mammakoris kohtaa Köhkeröt. Edellinen kohtaaminen ruuhkautti ammattikoulun liikuntasalin katsomon ja parkkipaikan, joten nyt peli on siirretty yläkoulun juuri remontoituun liikuntasaliin.

Molemmat joukkueet on treenanneet ahkerasti ja välittäneet eri some-kanavilla tunnelmia treeneistä. Lauantaina se nähdään, kumpi joukkue lunastaa lupauksensa ja ottaa paikkakunnan harrastekoripallon valtikan haltuun.

Liikuntasalissa on lauantaina kanttiini, josta saa ostettua erilaisia herkkuja. Arpajaisissa on palkintona Karhubasketin huppari nimikirjoituksilla vasrustettuna.

Nähdään liikuntasalilla lauantaina!

12.11.2019

KARHUBASKETIN PIKKUJOULU PE 15.11. PAKARIN VINTILLÄ

Karhubasketin pikkujoulu järjestetään perjantaina 15. marraskuuta Ojalan Pakarin Vintillä. Pikkujoulut alkavat kello 19.30. Illan hinta on 30 euroa. Ilmoittautumiset osoitteeseen info@karhubasket.fi. Mukana menossa on koko Karhubasketin Koriliigajoukkue ja staff.

Ohjelmassa on luvassa:

Ruokailu noutopöydästä, leikkimielisiä kilpailuja sekä muuta ohjelmaa. Illan aikana huutokaupataan viime kevään Suomen mestaruuspeliasuja, jotka on varustettu pelaajien nimikirjoituksilla.

Menu:

Vihersalaatti fetajuustolla, broiler-pastasalaatti + salaatinkastike

Bullet beef & bbq-kastike, kasvisgratiinia, voiperunoita

Karhubasket-kakkua, kahvia ja teetä

Nyt kaikki mukaan, tunnelma on taatusti taas loistava!

11.11.2019

KARHUBASKET VOITTOON LAHDESSA

Samme Givens johdatti oranssipaidat vierasvoittoon (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket haki maanantaina kuudennen perättäisen voiton, kun se voitti sarjanousija Lahti Basketball joukkueen lukemin 75-84 (29-45). Samalla se kuittasi harmittavan kauden aloituskotitappion lokakuulta ja tasoitti kauden kohtaamisten voitot lukemiin 1-1.

Okko Järvi (7/3) aloitti kamppailun pistetehtailun, mutta isännät olivat alussa terävämpiä. Vesa Mäkäläinen (6/2) pisteli pari kakkosta sisään ja sentteri Desmond Hubert (6/4) viimeisteli näyttävän alley-oopin, joten Lahti johti neljän minuutin kohdalla 8-2. Karhubasketin Samme Givens (25/6/3) pelasti vieraat katastrofialulta, mutta Courtney Stockard (8/2/3) kasvatti lahtelaisten etumatkan seitsemään pisteeseen (13-6). Cameron Jones (19/3/5) sytytti Karhubasketin, ja Antti Niskasen (6/2) sekä Bojan Sarcevicin (11/1/3) kolmoset päättivät avauskympin lukemiin 19-18.

Toisen neljänneksen alku oli molemmilta joukkueelta hyökkäyksellisesti nihkeää. Devante Wallace (16/5/3) heitti parin minuutin kohdalla kolmosen säkkiin, ennen kuin vieraat kiskaisivat Jonesin ja Eero Innamaan (2/1) johdolla vajaat pari minuuttia 0-10. Lahden aikalisän jälkeen Givens muovasi lukemiksi 22-31 onnistuneella kakkosella ja vaparilla. Kapteeni Sarcevicin kaksi perättäistä kolmosta veivät oranssipaidat 15 pisteen etumatkalle. Tauolle joukkueet lähtivät lukemista 29-45, kun Juan Davis Jr (7/8/2 torjuntaa) teki viisi pistettä putkeen.

Kolmas kymppi jatkui siitä, mihin toinen oli päättynyt. Karhubasket piti peliä hallinnassa, eikä antanut Lahdelle mahdollisuuksia. Järvi ja Jones operoivat tilanteeksi 31-49 ja ero oli silloin suurimmillaan, eli 18 pisteessä. Jerry Evans Jr (24/9) laittoi tarkasti palloa koriin ja peli olisi voinut olla täysin ohi ilman hänen korejaan. Myös takamies Tuomas Hirvonen (10/6/4) osoitti heräämisen merkkejä kolmannen kympin kuluessa. Minuutti ennen kympin loppua lukemat olivat 46-64, mutta Arttu Saarijärvi (5/2) upotti kolmosen ja herätteli Lahti Energia areenan yleisöä. Givens kalasteli vielä neljänneksen loppuun kolme vaparia ja kun ne upposi, niin päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 49-67.

Cameron Jones jatkoi hienoja otteita (kuva: Erkki Hautaviita)

Viimeisellä kympillä Lahti taisteli, mutta Karhubasket pysytteli yli 10 pisteen johtoasemassa. Kympin puolivälissä Hirvonen ja Wallace aloittivat 0-8 jakson, joka huipentui Saarijärven donkkiin. Lukemat olivat nopeasti kaventuneet numeroihin 67-74, joten Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Wallace kavensi eron neljään pisteeseen, kun aikaa oli jäljellä runsaat kolme minuuttia. Karhubasket oli köysissä hätää kärsimässä, mutta Sarcevic haki hyökkäyslevypallon ja syötti Givensin korin. Heti perään Bojan riisti ja pallon menettänyt Mäkäläinen sai tilanteesta EU-virheen, joten Bojanin vaparien sekä Evan Yatesin korin jälkeen eroa oli taas 10 pistettä (70-80).  Loppu olikin sitten enää kosmetiikkaa ja loppunumerot kirjattiin lukemin 75-84.

Bojanin riisto sinetöi voiton oranssipaidoille (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasketin bensa riitti kuin riittikin voittoon, joka samalla kasvatti puolustavan mestarin voittoputken kuuteen otteluun. Varsinkin viimeisellä neljänneksellä näytti siltä, että menovesi voisi loppua vieraiden tankista, sillä alla oli tiivis pelitahti ja lauantain vierailu Joensuuhun. Viitteitä energian puutteesta saatiin läpi ottelun, sillä kauhajokisten pallon liike oli edellisiin otteluihin verrattuna heikompaa. Menetyksiä tuli vain seitsemän (Lahti 12), vieraat voittivat levyrit 36-38 ja upotti kakkoset hyvällä 62 prosentin tarkkuudella. Myös kolmoset upposivat alkupelistä hyvin, mutta lopussa väsyneet Karhubasketin pelaajat tyytyivät niihin, mikä avasi oven lahtelaisten nousulle voittotaistoon. Lopulta Karhubasketin kolmoset upposivat 26 prosentin tarkkuudella, mikä juuri ja juuri riitti voittoon. Toki Karhubasket jatkoi hyvää tekemistä puolustuspäässä, mikä teki lahtelaisten pelaamisesta hankalaa.

– Tänään oli vastakkain kaksi väsynyttä joukkuetta, Janne Koskimies jutteli pelin jälkeen. – Tiesimme myös, että tämä on viikon peleistä vaikein. – Taistelimme hyvin ja olemme nyt kaikissa kuudessa perättäisessä voitossa pitäneet vastustajan 80 pisteessä tai alle. – Toinen puoliaika oli valmennuksellisesti huono. – Lahti teki yhtä tiettyä juttua ja me vaihtelimme puolustusta sen ympärillä, eivätkä pelaajat enää tienneet mitä pitäisi tehdä. – Olimme lopussa jopa onnekkaita, ettei peli mennyt vielä tiukemmaksi. – Olen todella tyytyväinen tähän voittoon, Koskimies huokaisi lehdistötilaisuuden lopuksi.

Karhubasket pääsee nyt viikon tauolle, sillä seuraava Korisliigakampailu pelataan kotiluolassa maanantaina 18. marraskuuta. Silloin vastustajaksi saapuu KTP. Tauolla kauhajokiset pääsevät parantelemaan pikkukolhuja, sillä ottelutahti on ollut aina BCL-karsinnoista saakka melkoinen.

Karhubasket on nyt pelannut kaudesta runsaan neljänneksen. 13 pelatun ottelun jälkeen sarjasijoitus on hyvä (kolmas), mutta saldo seitsemän voittoa ja viisi tappiota voisi olla piirun verran parempi. Mutta kun kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut joukkue aloittaa kauden kolmella perättäisellä kotitappiolla, niin joukkue on hienosti noussut syvältä suon silmästä. Jälkikäteen ajatellen niukka tippuminen BCL:n runkosarjasta taisi olla koko joukkueelle henkisesti paljon kovempi kolaus, kun sitä ulospäin näytettiin.

Iso hatunnosto Janne&Janne valmennuskaksikolle, joka on uskonut omaan tekemiseen ja johdattanut miehistönsä ulos vaikeasta henkisestä kurimuksesta. Toki kausi on vielä nuori ja tavoitteet ovat korkealla, mutta kuten parina viime keväänä on nähty, niin taisteleva, yhtenäinen ja itseensä luottava joukkue menee pitkälle.

Karhubasketin ensimmäisen kvartaalin katsaukseen pitää nostaa esiin myös fanit. Tänäänkin fanit olivat tukemassa joukkuetta Lahdessa. Siis maanantaina ja Lahdessa. Joo, Lahti varmasti kuulostaa kaukaiselta Punavuoressa asuvan helsinkiläisen korvaan, mutta käyppä itse kannustamassa omaa suosikkijoukkuetta Nurmeksessa ensi maanantaina. Eikä kannustus ollut poikkeuksellista, sillä fanit ovat olleet joukkueen tukena niin Minskissä kuin Puolassa. Tampereella ja Lapualla ollaan myös oltu, tottakai. Suomen mestareilla on tukena Suomen parhaat fanit! Kiitos!

 

Fanit (kuva: Erkki Hautaviita)
Joukkue kiittämässä faneja (kuva: Erkki Hautaviita)

10.11.2019

OTTELUENNAKKO: LAHTI BASKETBALL – KARHUBASKET

(kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket (7 voittoa/5 tappiota) matkustaa maanantaina Lahteen, jossa se kohtaa Korisliigamaanantai kamppailussa Lahti Basketball (4/7) joukkueen. Joukkueet kohtasivat Kauhajoella lokakuun alussa ja silloin sarjanousija nappasi voiton puolustustavalta mestarilta lukemin 84-92 (35-31).

Karhubasket johti ensimmäistä kohtaamista taukoon saakka. Kolmannen neljänneksen loppupuolella Lahti siirtyi 0-6 jaksolla 53-55 johtoon. Kympin lopussa lahtelaiset olivat terävämpiä ja pääsivät päätösneljännekselle 57-61 johtoasemassa. Karhubasket nappasi etulyöntiaseman numeroin 72-67, eikä enää luovuttanut johtopaikkaansa kauhajokisille.

Lahti upotti tuossa pelissä kakkoset 68 prosentin ja kolmoset 37 prosentin tarkkuudella. Kun levypallot (40-36), menetykset (13-14) ja syötöt (19-20) menivät lähes tasan, niin oranssipaitojen heikompi onnistumisprosentti heitoissa ratkaisi voiton lahtelaisille (KB 2p 51 %, 3p 34 %).

Karhubasket hävisi kotiavauksen jälkeen kotona vielä BC Nokialle (94-102) ja Seagullseille (93-100), ennen kuin se voitti kotonaan Korihait 81-67. Nyt kotivoittoja on kaksi putkessa, kun keskiviikkona 6. marraskuuta se voitti Kouvot pistein 96-79. Kolmessa ensimmäisessä kotiottelussa Karhubasket päästi omiin peräti 98 pistettä ja silloin otteluita on todella vaikea voittaa.

Karhubasket on pelannut vieraissa paremmin kuin kotiluolassa. Se aloitti Korisliigan lokakuun alussa vierasvoitolla Kotkassa, kun KTP taipui lukemin 88-93. Vieraista voitot ovat irronneet myös Kobrista (81-96), Kouvoista (75-87) ja viime sunnuntaina Urasta (83-117). Lauantain 80-106 vierasvoitto oli puolustavan mestarin viiden perättäinen. Karhubasketin vierassaldo 5 voittoa ja 2 tappiota on myös kovaa valuuttaa. Seitsemässä voittokamppailussa Karhubasket on upottanut kakkoset erinomaisella 60,1 prosentin tarkkuudella. Kauhajokiset ovat tuskailleet kotiluolassa kolmosten kanssa. Kotona kolmoset ovat uponneet 29,4 prosentin tarkkuudella, mutta vieraissa kaukoheitot ovat löytäneet tiensä sukkaan 37,7 prosenttisesti. Lauantaina kolmoset upposivat Joensuussa mukavalla 45 prosentin tarkkuudella, joten siitä on kiva jatkaa Lahteen.

Edellisessä kotiottelussa 28 pistettä tehnyt Alex Thompson ei pelannut Joensuussa flunssan takia. Juan Davis Jr paikkasi Thomsonia erinomaisesti, sillä hän kirjautti +/-tilastoon saldon +32 ja teki 12 pistettä sekä poimi 8 levypalloa. Jos Thompsonin flunssa ei ole parantunut, niin Davis jatkaa pelaavassa kokoonpanossa. Mukavaa oli myös Antti Niskasen paluu kokoonpanoon.

 

Lahti aloitti marraskuun kahdella voitolla. Se haki voitot Joensuusta (62-82) ja Lapualta (79-99), mutta hävisi perjantaina kotiottelun KTP:lle lukemin 95-98. Lahti on voittanut viidestä kotipelistä vain yhden. Lokakuun puolivälissä sarjajumbo Korihait lähtivät kotimatkalle 106-73 tappion jälkeen. Vierasvoitot lahdesta ovat hakeneet KTP:n lisäksi BC Nokia, Seagulls ja Kouvot.

Lahti on ollut vierasotteluissa piirun verran tarkempi pelitilanneheitoissaan. Kotiotteluiden tarkkuudessa (2p 56,9 %, 3p 37,7 %) ei ole moitittavaa. Voittokamppailuissa Lahti upottaa kakkoset 60,5 prosentin ja kolmoset 43,3 prosentin tarkkuudella, joten Karhubasketin pitää jatkaa hyvää puolustusta, jotta lahtelaiset eivät saa pelattua palloa hyviin heittopaikkoihin.

Lahdella on erinomainen kuuden pelaajan rotaatio. Takamies Tuomas Hirvonen (15/3,8/5,7) jakaa palloa erinomaisesti ja on siinä ohessa tehnyt 15 pistettä ottelua kohden. Kaiken kokenut ja nähnyt Vesa Mäkäläinen (12,4/4,9/2,5) on viilannut kaukoheitot kuntoon, sillä kolmoset uppoavat 50 prosentin tarkkuudella. Viimeksi kun Vesku nakutti samalla prosentilla kolmosia säkkiin, Lahdessa juhlittiin pantteripatsaan kanssa ja Vesa pokkasi finaalien MVP-palkinnon.

Hirvonen – Mäkäläinen kaksikon lisäksi viisikosta löytyvät sentteri Desmond Hubert (7,2/4,7), Devante Wallace (15,1/4/3,2) ja laituri Courtney Stockard (19,1/7,5/2,4). Penkiltä energiaa tuo Jerry Evans Jr (19,5/6,9). Evans on kohonnut vain runsaan 27 minuutin peliajalla joukkueensa ykköspistelingoksi. Evans upottaa kakkoset 56 prosentin ja kolmoset lähes 42 prosentin tarkkuudella sukkaan.

Näiden kuuden pelaajan jälkeen onnistujia pitää sitten etsiä, mutta joukkue tarvitsee niitä Arttu Saarijärveltä, Aleksanteri Aholalta tai Sami Ikävalkolta.

Lahti Basketball – Karhubasket maanantaina kello 18.30 Lahti Energia areenalla.

Korisliigamaanantailähetys alkaa Elisa Viihteen kanavalta kello 18. Virallinen kisakatsomo on taas Pub Janoisessa Leipurissa, Hot Wing buffan ja virvokkeiden kera.

 

 

10.11.2019

KARHUBASKET JATKOI VOITTOPUTKEA JOENSUUSSA

Cameron Jones johdatti karhubasketin viidenteen perättäiseen voittoon (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket haki lauantaina viidennen perättäisen voiton Joensuusta, kun se voitti Kataja Basketin lukemin 80-106 (36-55). Kauhajokiset joutuivat peliin ilman keskiviikkona loistanutta Alex Thompsonia, mutta Juan Davis Jr paikkasi flunssaista laituria hyvin. Joensuulla oli myös poissaoloja, sillä Aapeli Alanen oli loukkaantunut europelissä ja jenkkilaituri Jarekious Bradley oli loukkaantunut matkalla sieltä kotiin.

Juan Davis Jr (3) oli kauhajokisten kokoonpanossa ja teki +/-tilastoon salson +32 (kuva: Erkki Hautaviita)

Katajan sentteri Brandon Walters (18/8) nosti ottelun avauspisteet, mutta sitten ote siirtyi vieraille. Karhubasket poimi levypallot, kun Katajan heitot pomppivat raudoista ulos. Davis Jr (12/7) niittasi kolmosen, Okko Järvi (11/1/2) toisen samanlaisen ja Samme Givensin (21/9/3) kakkosen jälkeen kauhajokiset johtivat 4-14. Katajan valmentaja Juha Sten halusi herätellä joukkuettaan vajaan neljän minuutin kohdalla, mutta kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket painoi kaasua. Mikael Laihosen (14/2) kolmonen ja näyttävä donkki riiston jälkeen muovasivat lukemiksi jo 9-26. Samuli Vanttajan (10/1/3) pisteen antoivat isännille kympin lopussa pientä toivonkipinää, sillä toiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 16-30.

Joukkueet vaihtelivat koreja toisen kympin alussa. Omar Calhoun (14/5/4) alkoi päästä vauhtiin ja kavensi eron 11 pisteeseen (24-35) runsaassa minuutissa. Ote kuitenkin palautui vieraille. Kataja ei saanut Cameron Jonesia (19/5/5) kuriin ja Evan Yates (12/9/3) nosteli palloja koriin tarkasti. Jos Karhubasket heitti ohi, niin Eero Innamaan johdolla oranssipaidat hakivat runsaasti hyökkäyslevypalloja. Jos Walters ei olisi saanut omia ratkaisujaan uppoamaan, niin taukolukemat 36-55 olisivat voineet olla rumemmat Katajan kannalta.

Samme Givens teki 21 pistettä (kuva: Erkki Hautaviita)

Jarred Ogungbemi-Jackson (12/2/2) sai rytmistä kiinni tauon jälkeen. Myös Fiifi Aidoo (10/1/6) teki pari koria, joten kolmannen kympin puolivälissä oltiin lukemissa 49-68. Givens johdatti Karhubasketin hyökkäyspelaamista. Kataja sai onnistuneet kolmoset Joni Herralalta (7/2/6) ja Valtteri Leppäseltä (3/1), joten kolmas neljännes umpeutui tilanteessa 57-75.

Okko Järven kaksi kolmosta ja Evan Yatesin vahva sisäpeli siivitti vieraat 0-10 jaksolle päätösneljänneksen alkupuolella ja peli oli sillä taputeltu. Lukemista 63-90 Katajalla ei enää ollut toivoa voitosta ja joukkueet pääsivätkin pelaamaan loppuhetket koko miehistöillä. Kun LähiTapiola areenan summeri päätti ottelun, niin valotaululla olivat lukemat 80-106.

Yates dominoin korinalustoja (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket paranteli asemiaan tasaisessa Korisliigan sarjataulukossa viidennellä perättäisellä voitolla. Voiton avaimena oli vahva levypallopeli, sillä kauhajokiset voittivat levyrit 28-47 ja hakivat peräti 19 hyökkäyslevypalloa Korisliigan parhaan levypallojoukkueen keskeltä. Karhubasket teki myös 44 pistettä kolmen sekunnin alueelta ja hankki 21 vaparia. Ne upposivat mukavalla 81 prosentin tarkkuudella. Kataja sai vain 11 vapaaheittoa. Kataja oli tuskaillut kolmosten kanssa ja sai ne nyt sukkaan 40 prosentin tarkkuudella. Karhubasket upotti omat kaukoheitot 45 prosenttisesti, mikä sinetöi voiton vieraille.

– Tämä oli jatkumoa edellisiin peleihin, kun olemme lähteneet peleihin isommalla viisikolla, tyytyväinen Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. – Levypallopelaamisessa varmasti näkyi se, että Katajalta puuttui Bradley. – Olemme alkaneet ymmärtää, että haemme koko joukkueena levypalloja ja olemme kehittyneet siinä. – Mieltä hyvää pelaamista, emme menettäneet palloa ja saimme muutaman heittoyrityksen enemmän, kuin Kataja. – Tulevan tauon aikana pitää edelleen miettiä sitä, että mikä on meidän joukkueelle oikea tapa puolustaa. – Lahtea vastaan pitää lyhyessä ajassa palautua ja saada energiat taas ylös, jotta voisimme saada haettua voiton Lahdesta, Koskimies pohti.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa jo maanantaina, kun joukkue matkaa Lahteen. Sarjanousija Lahti Basketball haki joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa sarjapisteet karhuluolasta, joten kauhajokisilla on revanssin paikka. Karhubasket pääsee myös maanantain ottelun jälkeen viikon tauolle, joten voitolla pieni loma maistuu paremmalta.