UUTISET

08.06.2021

AVOIMET KESÄHARJOITUKSET JUNNUILLE

Kesäkuussa järjestetään Karhubasketin junioreille avoimia harjoituksia liikuntasalilla eli ns. vanhassa salissa. Kesäkuun harjoitukset ovat viikolla 24 (ma 14.6. – ke 16.6.) ja viikkolla 25 (ma 21.6. – 23.6.).

maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona

kello 10:00 – 11:30 pieniin koreihin pelaavat tytöt + pojat (2014 – 2010 syntyneet pelurit)

kello 13:00 – 15:00 isoihin koreihin pelaavat tytöt + pojat (2009 – syntyneet pelurit)

Treenit jatkuvat heinäkuussa ja elokuun taitteessa viikoilla 29-31. Ajat ovat samat kuin kesäkuulla.

Harjoituksissa keskitytään henkilökohtaisiin tekniikoihin pelejä unohtamatta. Harjoituksiin ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Ja harjoituksiin voi osallistua vaikka ei ole aiemmin harrastanut koripalloa.

Harjoituksissa valmentajina ovat Karhubasketin omat kasvatit: Ninni Salmi ja Akseli Ylipeltola.

Tule kehittämään pelitaitojasi iloisella ilmeellä ja samalla saat mukavaa tekemistä kesäpäiviisi!

#oranssionmeidän

20.05.2021

KARHUBASKETIN MIKROPOJAT HOPEALLE

Hopeajoukkue: (alarivi vas) Elemeri, Vilho, Pyry, Toivo, Hannes. (ylärivi vas) Miro, Eeli, Amiel, Daniel.

Keskisen alueen mikropoikien sarjassa oli kevään ratkaisupelien aikaan jäljellä vain neljä Etelä-Pohjanmaan joukkuetta. Tai oikeastaan kolme, sillä yksi joukkue oli Vaasan Salama. Keski-Suomen joukkueet joutuivat koronan takia jättämään kevään sarjapelit väliin.

Karhubasket voitti runkosarjan, voitettuaan yhdeksästä kevään ottelusta kuusi. Tämä toi lopputurnauksen Kauhajoelle.

Lopputurnauksen avausottelussa Karhubasket voitti Kokkolan NMKY:n pistein 74-52. Finaalissa vastaan tuli Vaasan Salama, joka voitti ottelun lukemin 60-69. Näin Karhubasketin pojat saivat palkinnoksi hopeiset mitalit. Pronssiottelussa Lapuan Korikobrat voittivat Kokkolan pistein 68-44.

Mikropoikien II divarissa Karhubasket voitti pronssia. Välierässä se hävisi kultaa voittaneelle Korikobrille 50-57, mutta voitti pronssiottelussa Korikobrien II-joukkueen lukemin 76-32.

Pronssijoukkue vasemmalta: Joosa, Iisakki, Samuli, Jasu, Eetu, Jerry

19.05.2021

KARHUBASKETIN MINIPOJILLE PRONSSIA

Kuvassa (ylärivi vas): Justus, Nuutti, Konsta, Aaro, Eetu, (alarivi vas) Niko, Leevi, Eemeli, Veeti. Valmentajat Petri Hoto Hautaviita ja Sami Kiukkonen

Karhubasketin minipojat voittivat pronssia kotisalissa pidetyssä keskisen alueen finaaliturnauksessa. Kotiturnaus saatiin Kauhajoelle, kun pojat voittivat kaikki viisi kevätkierroksen otteluaan.

Lopputurnauksen ensimmäisessä ottelussa Karhubasketin minipojat hävisivät Äänekosken Huimalle 57-62. Huima repäisi avauspuoliajalla jo yli 10 pisteen etumatkan, mutta kauhajokiset tulivat tasoihin. Lopussa Huima oli kuitenkin parempi, joten Karhubasket päätyi pronssipeliin.

Pronssiottelussa Karhubasket voitti Vaasan Salaman numeroin 76-49, joten poikien kaulaan ripustettiin pronssiset mitalit. Loppuottelussa Huima voitti Lapuan Korikobrat 57-41.

(ylärivi vas) Zachary, Veikko, Johannes, Matvii, Veikko, (alarivi vas) Miro, Luukas, Eemeli, Daniel, Elmeri

Keskisen alueen minipoikien II divarissa Karhubasket voitti kultaa. Välierissä kaatui Vaasan Salama 56-42 ja loppuottelussa Lapuan Korikobrat 72-56.

Minipoikien penkintakana olivat valmentajien Petri Hautaviidan ja Sami Kiukkosen lisäksi myös TJ Holyfield sekä Marcos Santos

12.05.2021

MIIKKA MARTTINEN ON TEHNYT SOPIMUKSEN KARHUBASKETIN KANSSA

Miikka Marttinen (11) kuva: Erkki Hautaviita/EH Kuvat

Karhubasket on tehnyt uuden pelaajasopimuksen. 29 vuotias Tampereen Pyrinnön kasvatti Miikka Marttinen on allekirjoittanut oranssipaitojen kanssa kahden vuoden pelaajasopimuksen, joka kattaa koripallokaudet 2021-2022 ja 2022-2023.

195 senttinen laituri on pelannut kolme edellistä kautta Uudenkaupungin Korihaiden rivistössä. Viime kaudella Marttinen pelasi kaikki 22 ottelua 11,4 pisteen, 2,6 levyrin ja 1,5 syötön keskiarvoilla. Marttinen upotti kolmoset 38,2 prosentin tarkkuudella.

Uudenkaupungin lisäksi Marttinen on pelannut muutaman ottelun Korisliigaa Pyrinnössä. Divari A:ta Marttinen ehätti pelata Jyväskylän JBA:n rivissä kausilla 2016-2017 ja 2017-2018. Kaudella 2017-2018 divarissa pisteitä syntyi 13,1 ottelua kohden ja levypalloja tarttui käsiin 4,8 ottelua kohden. Lisäksi Marttinen on pelannut 21 U18 maaottelua.

-Kauhajoella on aina ollut hyvä tunnelma hallissa, ja odotan innolla, että sen pääsee kokemaan kotijoukkueen näkökulmasta, Marttinen aloittaa. – Karhubasket ja Kauhajoki tarjoaa meikäläiselle erinomaisen paikan kehittyä pelaajana ja haluan omalla panoksellani tehdä kaikkeni joukkueen menestyksen eteen. – Toivotaan, että tilanne hellittää ja ensi kaudelle saadaan ihmisiä katsomoon.

-Miikka on jo kokeneempi pelaaja, joka hakee vielä uutta haastetta koripalloilijana ja Kauhajoki pystyy tarjoamaan tähän varmasti hyvän mahdollisuuden, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies kommentoi uutta sopimusta. – Saamme tänne fiksun ja motivoituneen joukkuepelaajan, joka tulee auttamaan meitä pelipaikoilla kolme ja neljä. – Severin tavoin myös Miikalla on selvästi uran paras kausi takana, joka antaa tietysti hyvät lähtökohdat siirtyä uuteen ympäristöön, Koskimies jatkaa tyytyväisenä.

12.05.2021

RISTO-MATTI ROUSKU ON KARHUBASKETIN UUSI APUVALMENTAJA

Risto-Matti Rousku (kuva: Ville Vuorinen)

Karhubasket on solminut sopimuksen valmentaja Risto-Matti Rouskun kanssa. Sopimus on mallia 1+1 vuotta. Viime kaudella 33-vuotias Rousku valmensi ToPo:a miesten divari A:ssa. ToPo eteni divari A:n finaaleihin, joissa se hävisi Loimaan LoKoKo Bisonsille otteluvoitoin 3-0.

ToPo:n lisäksi Rousku on valmentanut Forssan Alun naisten Korisliigajoukkuetta. – Hienoa päästä mukaan osaksi Kauhajoen laadukasta organisaatiota, josta olen kuullut vain hyvää, Rousku kertoo omista tunnelmista sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. – Odotan innolla yhteistyötä Janne Koskimiehen kanssa ja olemmekin jo hieman jutelleet kesän ohjelmasta ja tulevasta kaudesta. – Tämä on itselleni hyvä askel eteenpäin valmentajaurallani, kun pääsen työskentelemään Korisliigassa ammattilaisjoukkueen kanssa, jossa puitteet ovat kunnossa. – Seuran tavoitteet ovat korkealla ja uskon, että pystyn auttamaan joukkuetta saavuttamaan nuo tavoitteet omalla panoksellani.

-”Regen” kanssa keskustellessa tuli heti selväksi, että hänellä on korkea motivaatiotaso tulla tänne tekemään valmennustyötä, Janne Koskimies kertoo. – Hänellä on jo päävalmentajakokemusta naisten Korisliigasta ja miesten divisioonatasolta, ja uskon, että apuvalmentajan roolin kautta on helpompi tulla Korisliigaan sisään. – Edelliset kolme Karhubasketin apuvalmentajaa ovat siirtyneet päävalmentajatehtäviin, joten tämä on ollut hyvä pesti kehittymishaluisille valmentajille. – Meillä ei ole aiempaa yhteistä valmennuskokemusta, mutta nyt joukkueen uudistuessa on toisaalta hyvä saada taas uusia ajatuksia myös penkin päähän. – Odotan innolla, että yhteistyömme pääsee kunnolla alkamaan.

Risto-Matti Rousku

Valmennusura:

  • Wartti Basket 2008-15 eri juniori-ikäluokissa tytöissä ja pojissa
  • Helmi Basket 2015-17 WU19 SM ja naisten divari
  • Forssan Alku 2017-20 naisten SM
  • Torpan Pojat 2020-21 miesten divari A
  • HKVT käytynä 2017-18, siitä lähtien mukana tyttöjen Allstars-leirien valmennuksessa

Pelaajaura:

  • Wartti Basket kasvattajaseura, pelannut myös ToPossa junioreissa (U19SM), miesten divaria pelannut Rekolan Urheilijoissa (M1D), Wartti Basketissa (M1D), sekä MuKissa (M1DB).

Omat taustat:

  • Asuu Helsingissä tyttöystävän kanssa.
  • Harrastekoriksen ollessa tauolla koronan takia urheiluvalikoimaan kuuluu mm. pyöräily, lenkkeily, salilla käyminen ja tennis.
  • Kotioloissa kokkailtua ja kokeiltua erilaisia etnisiä ruokia ja iltaisin treenien jälkeen katseltua korista tai Netflixiä.

 

14.04.2021