UUTISET

26.09.2020

KORISLIIGAKAUSI 2020-2021 LÄHESTYY

Korisliigakauden alku häämöttää jo horisontissa, sillä ottelut alkavat 13. päivä lokakuuta, jolloin kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket matkustaa Helsinki Seagullsin vieraaksi Kisahalliin.

Valmistelut otteluihin käyvät kiivaana joka paikkakunnalla. Koronavirus päätti edellisen kauden maaliskuussa ja vaikuttaa suuresti myös tulevaan kauteen. Karhubasket on muiden seurojen tapaan tehnyt paljon töitä, jotta ottelutapahtumasta voidaan tehdä turvallinen sekä katsojille että pelaajille.

Ottelutapahtumiin tarvitaan lupa poliisilta ja nyt tuohon lupaan tarvitaan myös erityinen koronasuunnitelma, jota AVI käy läpi, ennen kuin on selvillä, paljonko tapahtumiin voidaan päästää yleisöä. Karhubasketin kotiareenana toimivaa koulukeskuksen liikuntahalli on monesti arvosteltu puitteiltaan liian pieneksi, varsinkin jos paikalla on paljon yleisöä. Tässä poikkeustilanteessa liikuntahallin katsomorakenteet ovat kuitenkin osoittautunut hyviksi. Yläkerta ja alakerta saadaan rajattua tilallisesti kahteen aivan eri osastoon, jossa molemmissa on omat palvelut.

Molempiin osastoihin tulee olemaan erillinen sisäänkäynti, omat wc-tilat sekä myyntipisteet. Suurin muutos vallitsevan tilanteen takia tulee todennäköisesti olemaan se, että liikuntahallilla ei myydä pääsylippuja. Kaikki liput tulevat olemaan ennakkomyynnissä joko osoitteessa ennakkolippu.com tai muussa pisteessä. Jokainen paikka tulee olemaan numeroitu, joten katsoja joutuu hankkimaan lipun tietylle paikalle. Tämän koskee myös alakertaa ja sen päätykatsomoita.

Myynnissä on jo kausilippuja, joita voi varata lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@karhubasket.fi. Kaikkiin kausilipputilauksiin tullaan vastaamaan ja ne kirjataan järjestelmään. Karhubasket tulee varaamaan kausilippulaisille ylimääräisiä paikkoja, jolla voidaan varmistaa turvavälit katsomossa. Tämän jälkeen lopuille paikoille tulee liput myyntiin ennakkolipussa.

Ennakkomyynnillä varmistetaan se, että tarvittaessa seura voi kontaktoida jokaisen katsojan ja kaikki liikuntahallissa olevat katsojat ovat Karhubasketin tiedossa. Suosituksena on, että jokainen katsoja lataa itselleen koronavilkku sovelluksen, eikä otteluihin saavuta missään tapauksessa kipeänä.

Kun AVI antaa päätöksen yleisömäärästä Karhubasketin ottelutapahtumiin, lippujen myynnissä päästään eteenpäin ja Karhubasket tulee heti tiedottamaan asiasta omilla kanavillaan. Samalla saatetaan yleisön tietoon poikkeusjärjestelyt ottelutapahtumaan saapumisesta, toimimisesta sen aikana ja poistumisesta salilta.

Joukkue valmistautuu kauteen

Karhubasket on treenannut salilla elokuun alusta saakka. Jenkit saapuivat ennen elokuun puoliväliä ja aloittivat ajanjaksonsa Kauhajoella kahden viikon karenssilla. Karenssin aikana jenkit testattiin kahdesti ja negatiivisien testitulosten jälkeen pääsivät liittymään yhteisharjoituksiin.

Neljäs jenkki Brandon Spearman saapui Kauhajoelle syyskuun alussa, kun hän sai kautensa päätökseen Egyptissä. Myös Spearman vietti kaksi viikkoa karenssissa ja hänetkin testattiin.

Joukkueen valmistautumine kauteen sai perjantaina uuden pykälän, kun Karhubasket matkusti ensimmäiseen harjoitusotteluun Nokialle. Mukana oli koko joukkue, paitsi juuri armeijan palveluksesta vapautunut Eero Innamaa.

Valmentaja Janne Koskimies peluutti joukkuettaan perjantain ottelussa tasaisiesti ja kaikki 11 pelaajaa saivat runsaasti peliaikaa. Suurimmat minuutit kirjasivat kapteeni Bojan Sarcevic (5/4/4) ja jenkki Collin Malcolm (17/5), jotka viettivät kentällä 29 minuuttia.

Karhubasket johti ottelua avausneljänneksellä 13-16, mutta muuten ottelu sujui BC Nokia tahdissa. Puoliajalla joukkueet olivat tilanteessa 45-36 ja viimeisen neljänneksen alkupuolella kotijoukkue kasvatti eron 19 pisteeseen (77-58).

Karhubasket ei luovuttanut, vaan kiri eron kolmeen pisteeseen, joten peli päättyi lukemiin 92-89. Oranssipaitojen tehomiehenä hääri Brandon Spearman, joka teki runsaassa 24 minuutissa 30 pistettä, tarkalla heittopelillä. TJ Holyfield teki 13 pistettä ja poimi viisi levypalloa. Daniel Utomi kirjasi tilastoihin yhdeksän pistettä.

Karhubasket menetti ensimmäisessä harjoitusottelussa pelivälineen 11 kertaa ja niistä nokialaiset rokottivat vieraita 21 pisteellä. BC Nokia juoksi myös 18 pistettä nopeilla hyökkäyksillä, joka oli myrkkyä Karhubasketille.

Kauteen valmistautuminen jatkuu ensi viikonvaihteessa Salossa, jossa Karhubasket osallistuu hanhivaaraturnaukseen. Kauhajokiset kohtaavat perjantaina 2.10. kello 17.30 Kouvot. Lauantaina joukkue pelaa kello 14 Ura Basketia vastaan.

Kotisalissa harjoitusottelu pelataan torstaina 8. lokakuuta, jolloin kello 18.30 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi Tampereen Pyrintö. Ennen kotiharjoitusottelua luvat ovat toivottavasti kunnossa sekä poliisilta että AVI:lta, jotta koronasuunnitelmia päästään testaan käytännössä.

11.09.2020

MARCOS SANTOS LIITTYY KARHUBASKETIN VALMENNUSTIIMIIN

Kuva: J-P Laitio-Ramone/Kauhajoki-lehti

Kaksi edellistä koripallon Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket on vahvistanut valmennustiimiä espanjalaisella Marcos Santosilla. Karhubasket haki valmentajaa avoimella haulla ja hakemuksia saatiin mukavasti. Hakeneista erottui Marcos Santos, jolla on usean vuoden kokemus juniorien valmentamisesta sekä Espanjassa että ulkomailta.

Santos tulee toimimaan Karhubasketissa sekä Korisliigassa pelaavan edustusjoukkueen valmennuksessa että junioripuolella. Seuran juniorijoukkueet saavat valmennukseen nyt ammattiapua, jonka hedelmistä päästää nauttimaan tulevaisuudesta. Santos on jo saapunut Kauhajoella ja liittyy toimintaan kahden viikon karenssin jälkeen.

-Marcos on minulle entuudestaan tuttu valmentaja Solnasta kaudelta 2014-15, jolloin hän toimi seurassa naistenjoukkueessa ja tyttöpuolella, päävalmentaja Janne Koskimies kertoo. – Upea juttu, että saamme tänne Kauhajoelle ammattimiehen yhdestä maailman johtavista koripallomaista. – Hän tuo ennen kaikkea rutkasti ammattimaisuutta junioripuolen valmennukseen. – Lisäksi voin todeta ihan jo karanteeniajan perusteella, jolloin Marcos on seurannut meidän harjoitukset kotoa videoyhteyden välityksellä, että varmasti paljon hyviä ideoita tulee myös miesten joukkueen käyttöön, Koskimies sanoo tyytyväisenä.

– Myös Karhubasketin juniorijaoston puheenjohtaja Sami Kiukkonen on tyytyväinen. – Juniorijaoston pitkäaikainen haave palkatusta ammattivalmentajasta ja sitä kautta jaoston valmennustoiminnan kehittämisestä toteutuu alkavalla pelikaudella. – Juniorijaosto on erinomaisessa yhteistyössä Karhubasketin kanssa rekrytoinut valmentajan 1+1 mallisella sopimuksella. – Marcos on 35-vuotias pitkän ja laaja-alaisen kokemuksen omaava ammattivalmentaja. – Marcos on suorittanut liikunnanopettajan tutkinnon Salamancan yliopistossa ja Espanjan korkeimman tason koripallovalmentajatutkinnon.

– Marcos saapui Kauhajoelle viime perjantaina ja on nyt riskien minimoimiseksi karanteenissa kaksi viikkoa ennen kuin aloittaa varsinaiset valmentajatyöt kentällä. – Marcos tulee toimimaan pääsääntöisesti junioreiden kanssa, mutta myös osittain liigajoukkueen kolmantena valmentajana. – Marcosin työtehtävinä on kehittää junioreiden koripallovalmennusta kaikissa ikäluokissa. – Tulevalla pelikaudella hän keskittyy erityisesti 05 – 08 syntyneiden poikien valmennukseen. – Marcosin tehtävänä on kehittää kokonaisvaltaisesti koripallon valmennustoimintaa Kauhajoella. – Juniorijaosto odottaa malttamattomana Marcosin tuomaa uutta energiaa ja näkökulmaa oranssiin perheeseemme, Kiukkonen sanoo leveästi hymyillen.

10.09.2020

TAAPEROKORIS ALKAA LA 10.10.

Taaperokorisharjoitukset alkavat lauantaina 10.10. Paikkana on Pukkilan koulun liikuntasali ja harjoitukset ovat kello 10-11. Mukaan sisäliikuntavaatteet, sisäpelikengät ja juomapullo. Mukaan voi ilmoittautua sähköpostiosoitteeseen tiina.latvapanula@gmail.com.

Oranssi On Meidän!

19.08.2020

KARHUBASKET JUNIORIHARJOITUKSET KAUDELLA 2020-2021

Kesä alkaa kääntymään pienin askelin kohti syksyä. Toivottavasti myös keväällä Suomeenkin rantautunut koronavirus ottaisi vain pieniä askelia, emmekä joutuisi kevään lockdown-tilanteeseen, jolloin kaikki koripallotoiminta seisahtui. Koripalloliitto on päivittänyt ohjeistuksiaan ja suosituksiaan seuroille 13.8. Näiden ohjeiden ja suositusten pohjalta Kauhajoellakin olemme käynnistämässä uutta harrastus- ja pelikautta. Meidän jokaisen suhtautuminen ja valinnat ovat ratkaisevassa asemassa, kun yritämme madaltaa koronaviruksen toista aaltoa.

Karhubasketin juniorijaosto on toiminut aktiivisesti myös kesän ajan. Olemme kuumeisesti metsästäneet uusia valmentajia ja toimijoita oranssiin perheeseemme. Otamme avosylin vastaan uudet toimijat seuraamme. Tekijöitä tarvitaan valmennuksessa, tuomaroinnissa, ottelutapahtumien järjestämisessä, joukkueiden johtamisessa jne. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä allekirjoittaneeseen! Seurassamme on pitkään haaveiltu kehitysaskeleesta valmennuksen suhteen. Seuramme kaipaa kipeästi palkattua ammattijuniorivalmentajaa, joka kehittää kokonaisvaltaisesti kaikkien joukkueiden valmennusta mm. pitämällä nykyisille valmentajille koulutusta sekä kiertämällä säännöllisesti kaikkien joukkueiden harjoituksissa. Tähän tehtävään juniorijaosto on rekrytoimassa valmentajaa yhteistyössä liigajoukkueen kanssa.

Harrastemaksuihin on jaoston päätöksellä tulossa kaikkiin ikäluokkiin 20 euron korotus vuositasolla. Korotuksen perusteena on edellä mainitun ammattivalmentajan palkkaaminen. Harrastemaksut (laskutetaan syksyllä) ovat eri ikäluokissa seuraavanlaiset:

Taaperokoris 80 € (10 kertaa)

Pikkusudet 80 € (1 harjoitus viikossa)

Mikrot ja minit (pojat ja tytöt) sekä U14 tytöt 130 € (2 harjoitusta viikossa)

U14 ja U15 pojat 230 € (4 harjoitusta viikossa)

U19 130 € (2 harjoitusta viikossa)

Tämän lisäksi sarjapeleihin osallistuvat pelaajat maksavat kilpailumaksun (laskutus keväällä). Kilpailumaksuilla katetaan tuomari- ja toimitsijakuluja. Kilpailumaksut eri ikäluokissa ovat seuraavanlaiset:

Mikrot ja minit 70 €

U14 ja U15 100 €

U19 100 €

Yhteistä kaudenavaustilaisuutta emme valitettavasti voi järjestää vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi. Joukkueet aloittavat oman (isommat ovat jo aloittaneet) toimintansa elo-syyskuussa. Taaperokoris ja Pikkusudet aloittavat syyskuun alussa.

Jaostossa ei ole tapahtunut henkilövaihdoksia. Mielellämme otamme vastaan uusia tekijöitä kehittämään jaostotasolla seuraamme. Alempana olevasta  inforuudusta selviää, ketkä ovat mukana jaostossa ja millä roolituksella.

 Hallituksen jäsenet                                                                                                 tehtävät

Sami Kiukkonen puheenjohtaja, yleishallinto
Tiina Latva-Panula sihteeri, joukkueenjohtajien koordinointi
Elina Kiukkonen rahastonhoitaja
Sari Kujanpää tapahtumavastaava
Mikko Katajisto tiedottaja
Riikka Väisänen kilpailuvastaava
Kimmo Ylipeltola valmennuksen koordinointi
Markus Rantamäki yhteistyökumppanien koordinointi

Jaostona haluamme olla kehittämässä yhdessä kaikkien pelaajien, huoltajien, fanien, taustatoimijoiden ja koripalloystävien kanssa kauhajokelaista juniorikoripalloa, jossa on kaikille tilaa liikkua ja toimia omista lähtökohdistaan ponnistaen.  Koripallojaostolla on ovet auki kaikenlaiselle yhteistyölle, joka tähtää siihen, että kauhajokelaiset lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus harrastaa sekä urheilla. Tarvitsemme nykyistä enemmän lajien välistä yhteistyötä, minkä pohjalta lapset ja nuoret harrastaisivat ja liikkuisivat mahdollisimman monipuolisesti. Pienenevät ikäluokat; kiinteämpi yhteistyö lajien välillä.

Tulevalla kaudella Karhubasketilla on hieno määrä joukkueita, joihin kaikkiin mahtuu lisää harrastajia. Ohessa olevassa taulukossa on koottuna tämänhetkiset joukkueet yhteyshenkilöineen ja harjoistusaikoineen ja -paikkoineen. Peli- ja turnaustapahtumista sekä kaikista muista juniorikoripalloon liittyvistä asioista tiedotamme juniorijaoston Facebook-sivuilla (www.facebook.com/karhukorisjuniorit/) sekä KarhuBasketin nettisivuilla (www.karhubasket.fi). Käy tykkäämässä ja seuraa tiedotteita.

 

Ryhmä                                                         Ikäluokat        Harjoitusajat ja paikat   Yhteyshenkilöt

Taaperokoris (lapsi ja vanhempi yhdessä) 1-4-vuotiaat lauantaisin Pukkilan koulun sali

09:30 – 11:00

aloitus lokakuulla

Tiina Latva-Panula (050 411 1510) ja

Emma Laine

 

Pikkusudet (tytöt ja pojat) 5-6-vuotiaat tiistaisin

Pukkilan koulun sali kello 18:15 – 19: 15

aloitus 27.8

 

Janne Koskimies

 

Mikrot (pojat)

tyttöjäkin mahtuu mukaan!

2011 – 2013 syntyneet tiistaina 18:30 – 20:00 ja torstaina 18:30 – 20:00 Yhteiskoulun sali

aloitus 25.8.

MIkko Katajisto

050 552 9710

Minipojat 2009 – 2010 syntyneet tiistaina 18:30 – 20:00 ja torstaina 18:30 – 20:00 Yhteiskoulun sali Sami Kiukkonen

050 414 6088

Petri Hautaviita

040 097 0663

Minitytöt + U14 tytöt 2007 – 2010 syntyneet tiistaina 18:30 – 20:00; keskiviikkona 18:30 – 19:30

ja torstaina 18:30 – 20:00 Yhteiskoulun sali

Markus Rantamäki

050 3451 188

Janne Leppänen

U14 pojat 2007 – 2008 syntyneet Tiedot valmentajalta Timo Einola

050 360 0230

Sami Ikkelä

 

U15 2006 syntyneet Tiedot valmentajalta Henry Umoru ja Kimmo Ylipeltola

050 599 0860

U-17 ja vanhemmat pojat   Tiedot valmentajalta Sami Ikkelä

040 587 5202

Toivotamme kaikille pelaajille, vanhemmille ja taustajoukoille oranssisen liikunnallista syksyä! Nautitaan liikunnan tuottamasta ilosta ja koripallohuumasta. Ottakaa yhteyttä matalalla kynnyksellä, kun herää kysymyksiä liittyen koripallon junioritoimintaan. Laitetaan sukat heilumaan!

Juniorijaoston puolesta,

Sami Kiukkonen

Koripalloliitto tiedotti eilen, että juniorien sarjojen ilmoittautuminen on käynnissä ja sarjat alkavat jo syyskuulla. Sarjojen aloituspäivämäärät ovat seuraavat:

U19-U14 sarjat viikolla 38 eli 14.-20.9.

Minien eli U12 sarjat viikolla 39 eli 21.-27.9.

Mikrojen eli U10 sarjat viikolla 41 eli viikolla 5.-11.10.

 

15.08.2020

KARHUBASKETIN PIKKUSUSITREENIT ALKAVAT

Pikkusudet-koriskoulutoiminta jatkuu myös alkavalla kaudella. Paikkana on Pukkilan koulu ja harjoitukset pidetään torstaisin klo 18.30–19.15.

Pikkusudet ovat 5-6-vuotiaiden liikuntaleikkiryhmä, johon ovat tervetulleita sekä tytöt että pojat. Harjoittelemme erilaisia perusliikuntataitoja koripallon avulla ja ennenkaikkea innostamme lapsia liikunnan pariin. Harjoituksissa tarvitaan sisäpelikengät, liikuntaan sopivat vaatteet sekä juomapullo. Harjoitukset alkavat torstaina 27.8.

Ohjauksesta vastaa tiimi, joka koostuu Karhu Basket edustusjoukkueesta: Päävalmentaja Janne Koskimies, valmentaja Janne Hänninen sekä pelaajat Antti ”Jumppa” Niskanen ja Eero Innamaa.

Osallistumismaksu on 80 e kausi, johon sisältyy oma Pikkususi pallo sekä jumppapussi.

15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta pääsee mukaan, ilmoittautumiset kujanpaas@gmail.com.

22.03.2020