UUTISET

23.05.2019

KARHUBASKET VOITTOISA KOLMANNESSA FINAALIOTTELUSSA

Kolmannen finaalin hahmo Cameron Jones huudatti kotiyleisöä suorituksillaan (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket palasi takaisin kotiluolaan Kouvolassa kärsityn tappion jälkeen. Kauhajokisten kotitaika piti, kun 1337 katsojaa kannusti hurjasti omiaan. Fanien siivittämänä Karhubasket eteni 85-78 voittoon ja otti finaalisarjassa 2-1 johtoaseman. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Oranssipaidat ottivat minuutissa 6-0 johtoaseman, kun kapteeni Bojan Sarcevic (20/3/2) ja Greg Mangano (17/5) upottivat kolmoset. Vajaat pariminuuttia myöhemmin Jeremy Morganin (6/4/6) kolmonen ja Thomas Gipsonin (23/4) rymistely korin alla olivat vieneet kouvolalaiset 6-7 johtoon. Finaalisarjan ensimmäisen ottelun tapaan, Gipson oli korin alla vahva kuin härkä. Hän teki puoliaikaan mennessä 17 pistettä. Tuomas Hirvonen (21/6/3) upotti kolmosen ja kympin puolivälissä oltiin lukemissa 10-14. Kotijoukkueella ei ollut halukkuutta tunkeutua Kouvojen puolustuksen keskustaan, mutta Greg Manganon viisi perättäistä pistettä kavensivat tilannetta. Ensimmäisen neljänneksen lopussa Gipsonin seuraksi korinaluspainiin liittyi Brian Asbury (11/7), joten toiselle kympille lähdettiin lukemista 18-24.

Toisen neljänneksen aluksi David Gonzalvez (15/2/5) kasvatti Kouvojen etumatkan kahdeksaan pisteeseen (18-26). Ottelun hahmo, oranssipaitojen takamies Cameron Jones (27/7/3), tahditti kotijoukkueen 8-2 jaksolle. Kun ero oli kutistunut kahteen pisteeseen, kutsui Jyri Lehtonen joukkueensa aikalisälle. Vieraat korjasivat peli-ilmettään, mutta Okko Järvi (5/1) ja Bojan Sarcevic toivat Karhubasketin tasoihin (35-35) hieman kympin puolivälin jälkeen. Puolustuspäässä otetta Gipsoniin saanut Chris McKnight (6/7) huudatti kotiyleisöä viemällä oranssipaidat johtoon. Ensimmäisen puoliajan viimeiset pari minuuttia kotijoukkue vei 7-0 ja pääsi tauolle 45-37 johdossa, kun Jones upotti kakkosen summerin soidessa.

Kapteeni Sarcevic oli johtamassa joukkuettaan suorituksillaan (kuva: Erkki Hautaviita)

Kolmannella neljänneksellä kotijoukkue piti hallussaan noin 10 pisteen etumatkaa. Jones ja Sarcevic ajelivat korille ja pääsivät nostelemaan koreja. Manganon kolme onnistunutta vaparia pyöräyttivät taululle lukemat 62-50, kun kymppiä oli pelaamatta kolmisen minuuttia. Joukkueet pelasivat parisen minuuttia ilman pisteitä, ennen kuin Sarcevicin kolmonen kasvatti eron suurimmilleen, 15 pisteeseen. Asburyn kakkonen päätti kympin lukemiin 65-52.

Viisi minuuttia ennen loppua Karhubasket piti hallussaan selvää 14 pisteen etumatkaa. Kouvot eivät luovuttaneet, vaan lähtivät kuromaan eroa umpeen. Tuomas Hirvonen ja Gonzalvez leikkasivat eroa ja viimeisellä minuutilla sitä oli enää kolme pistettä (81-78). Vieraiden kiri ei kuitenkaan tuottanut tulosta, ja Jones sekä McKnight upottivat lopussa vaparit, joten Karhubasket jatkoi kotivoittoputkea lukemilla 85-78.

Rene Rougeau upotti kaikki kuusi vapariaan ja teki 10 pistettä (kuva: Erkki Hautaviita)

Finaalisarjan toisen ottelun jälkeen Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso harmitteli menetysten määrää ja Kouvojen niistä tekemiä pisteitä. Kolmannessa ottelussa kauhajokiset menettivät pelivälineen vain seitsemän kertaa ja niistä Kouvot pääsivät tekemään vain viisi pistettä. Karhubasket voitti levypallot 37-34 ja upotti kolmoset mukavalla 37,5 prosentin tarkkuudella. Ajot korille tuottivat 24 vaparia ja ne upotettiin hyvällä tarkkuudella (83,3 %). Kouvot olivat tarkempia pelitilanneheitoissa (2p 56,1 %, 3p 38,9 %), mutta 14 menetystä oli liikaa. Laakso oli erityisen tyytyväinen kapteeni Sarcevicin tasonnostoon ja McKnightin puolustukseen Gipsonia vastaan.

Chris McKnight ja Thomas Gipson III (kuva: Erkki Hautaviita)

– Menetyksiä tuli vain seitsemän ja Kouvot teki niistä 20 pinnaa vähemmän kuin Kouvolassa, Jussi Laakso aloitti tyytyväisenä pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. – Ennen muuttaneet paljoakaan tekemistämme edellisestä pelistä. – Vaihdoimme Gipsonin päällystakkia ja nostimme puolustusta vähän ylemmäs, joten saimme muutamia sekunteja kellosta pois. – Olimme paljon parempia pallon paineessa, eikä Kouvot saaneet niin helppoja syöttöjä sisälle. – Haluan nostaa esille kapteeni Sarcevicin, joka oli tänään todella hyvä. – McKnight teki todella hyvää työtä Gipsonin kanssa, mikä ei ole helppoa. – Kaksikon paini oli vielä rehdin näköistäkin. Perjantaina lähdetään hakemaan voittoa Kouvolasta, Laakso lupaili.

Finaalit jatkuvat perjantaina Kouvolan jäähallissa eli Lumon areenalla. Finaalisarjassa ei ole vielä vierasvoittoja nähty, eikä Kouvot ole hävinnyt vielä yhtään pudotuspeliottelua kotana tällä kaudella. Lumon areenalla kouvolalaiset ovat voittaneet kolmesti Vilppaan ja Karhubasketin kertaalleen, joten voittaminen seillä on haastavaa. Perjantain kamppailu alkaa kello 18.15 ja ottelua voi katsella suorana YLE:n kanavalta.

– Lähdemme perjantaina yhdistetylle napakymppi- ja ryöstömatkalle Lumon areenaan, Jussi Laakso ennakoi neljättä finaalia. – Mukana ja tukenamme on pari sataa fania, vellikello ja rytmitajuiset rumpalit.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Rene Rougeau, Chris McKnight, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Jussi Myllyniemi, Greg Mangano.

21.05.2019

FANIBUSSI KOUVOLAAN PERJANTAINA 24.5.

Taistelu Suomen mestaruudesta ja pantteripatsaan haltijasta seuraavaksi vuodeksi on täydessä käynnissä Korisliigan finaaleissa. Kahden ottelun jälkeen ottelusarja on lukemissa 1-1, kun sekä Karhubasket että Kouvot ovat voittaneet kotiottelunsa.

Keskiviikkona pelataan kolmas finaali koulukeskuksen liikuntahallissa. Ottelu alkaa kello 18.30. Lippukauppa käy kuumana osoitteessa www.ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kespotissa. Nyt kannattaa toimia, jos haluaa varmistaa paikkansa katsomossa. Lipunmyynti on auki myös finaalisarjan viidenteen peliin, joka pelataan Kauhajoella sunnuntaina 26. päivä toukokuuta kello 16.

Neljäs finaali pelataan Kouvolassa, Lumon areenalla perjantaina 24.5. Ottelu alkaa kello 18.15. Matkaan lähdetään perjantaina kello 11.00 (HUOM! aika) Ojalan Pakarin takapihalta. Matkan hinta on 40 e/45 e, sisältäen pääsylipun.

Nyt loput finaalien pelipäivät kalenteriin ja ilmoittautuminen perjantain fanibussiin sisään! Ilmoittautumiset lomakkeella tai tekstiviestillä numeroon 044 985 4825.

Finaalien aikataulu:

Ke 22.5. klo 18.30

Pe 24.5. klo 18.15

Su 26.5. klo 16.00

Ti 28.5. klo 19.00 (tarvittaessa)

To 30.5. klo 18.10 (tarvittaessa)

Lipunmyynti finaalien kotipeleihin alkaa keskiviikkona kello 9 osoitteessa www.ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportissa. Muista varmistaa paikkasi kauden huipentumaan ajoissa!

Lippujen hinnat (Karhubasketin kotipelit):

Aikuiset 25 €

Opiskelija/eläkeläinen 18 €

Lapsi 7-12 v 10 €

Perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta 7-12 v) 55 €.

Junioripassilla ja Staff-kortilla vapaapääsy kaikkiin Karhubasketin peleihin.

Liput ostettavissa ennakkoon www.ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesport (Porvarintie 1).

20.05.2019

KARHUBASKETILLE TAPPIO KOUVOLASSA – FINAALISARJA LUKEMISSA 1-1

Cameron Jones teki toisessa finaalissa 24 pistettä (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket lähti hakemaan yhdeksättä perättäistä voittoa maanantaina Kouvolasta. Sitä oli tukemassa täysi bussilastillinen faneja, jotka kannustivat omiaan loistavasti läpi ottelun. Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen lupasi puolustustaktiikkaan uutta sisältöä finaalien avaustappion jälkeen. Lumon areenan parketilla nähtiin pakkipäässä uusiutunut Kouvot, minkä seurauksena Karhubasket jäi nuolemaan näppejään ottelun jälkeen.

Kouvot alkoivat puolustaa ylempää, mikä vaikeutti vieraiden pelinrakentelua. Isännät eivät antaneet vieraille helppoja syöttöjä, joten ajoittain Karhubasketin hyökkäys näytti todella sekavalta ja tuntui, että hyökkäykset päättyivät lähes joka kerta kolmen pisteen heittoon. Kolmosten kanssa Lehtonen sanoi voivansa elää.

Kouvojen aggressiivinen puolustus vaati tietysti veronsa, mutta Jyri Lehtonen antoi lisää vastuuta Severi Kaukiaiselle (11/1/4). Kaukiainen, joka ensimmäisessä finaalissa pelasi 12 minuuttia, viihtyi kentällä jo avauspuoliskolla 11 minuuttia ja teki yhdeksän pistettä. Koko ottelussa Kaukiainen pelasi lähes 20 minuuttia. Thomas Gibson (14/7/3) oli jälleen vahva korin läheisyydessä kirjauttaen +/-tilastoon lukeman +18, mutta tällä kertaa hän sai apuja joukkuekavereiltaan. Kaikki kahdeksan pelaajaa, jotka Kouvoilta kävivät kentällä, pääsivät pisteille ja kuusi pelaajaa teki yli 10 pistettä.

Avausottelun jälkeen Lehtonen harmitteli kauhajokisten isoa pistemäärää korin läheisyydestä ja lupasi siihen muutosta. Sekin lupaus piti. Karhubasket teki avauspuoliskolla ns. maalatulta-alueelta 14 pistettä, jotka nekin olivat työn ja tuskan takana. Ensimmäisen neljänneksen onnistuneet kolmoset ja Okko Järven (10/4) ajot korille pitivät pelin näennäisen tiukkana, vaikka Kouvot johtivat tauolla 45-36.

Kolmannella kympillä vieraat jatkoivat kaukoheittojen sutimista heikoin tuloksin, joten ero kasvoi 14 pisteeseen (50-36). Jos kauhajokisten pallonliikuttelu oli ensimmäisessä ottelussa ollut hyvää, niin nyt siitä oli jäljellä enää usvainen muisto. Vain Kouvojen epäonni esti ottelun ratkaisun syntymistä jo kolmannella kympillä. Karhubasket tuplasi puolustuspäässä rohkeasti, mikä avasi heittopaikkoja Tuomas Hirvoselle (12/4/4), David Gonzalvezille (13/4/3) ja Jeremy Morganille (20/7). Koko ottelussa Kouvot heitti kolmoset 42 prosentin tarkkuudella. Lukemissa 65-49 Jussi Laakso kutsui joukkueensa aikalisälle. Sen jälkeen Cameron Jones (24/8/7) johdatti Karhubasketin kahdessa minuutissa 0-9 jaksolle, joten päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 65-58.

Kouvojen paras oli Jeremy Morgan (kuva: Erkki Hautaviita)

Viimeinen kymppi ei alkanut vieraiden suunnittelemalla tavalla. Morgan syttyi tulikuumaksi ja tulitti Lumon areenan korisukat vaihtokuntoon kolmella kolmosella. Viimeisin kolkki lähti Kuusankosken Essolta asti. Rene Rougeau (13/6/2) antoi kauhajokisille vielä toivonkipinää kahdella kolmosella, mutta todellista uhkaa Kouvojen voitolle ei pystytty muodostamaan. Kouvot voittivat toisen finaalin lukemin 88-74 ja tasoitti finaalisarjan lukemiin 1-1. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Jos Kouvojen uusi puolustusilme tuotti Karhubasketille vaikeuksia, niin menetykset eivät tehtävää helpottaneet. 15 menetystä on paljon. Toki kouvolalaisten aggressiivisella puolustuspelaamisella oli lukemiin syynsä, mutta mukana oli myös puolustavan mestarin huolimattomuutta. Karhubasket voitti levypallot 33-45, mutta se ei voimasuhteita kääntänyt. Tilan puute ja omat suoritukset kiristivät myös Karhubasketin pelaajien hermoja. Kapteeni Bojan Sarcevic sai kolme virhettä jo avauspuoliskolla ja ilta päättyi ennen aikojaan teknisenvirheen myötä. Joukkue tarvitsee parempaa hermokontrollia, sillä varmaa on, että Kouvot tulevat vielä aggressiivisemmin ja kovempaa seuraavassa ottelussa.

– Kouvot oli puolustuspäässä intensiivisempi ja aggressiivisempi, joten jouduimme ns. off-position tilanteisiin hyökkäyspäässä ja sitä kautta vaikeisiin ratkaisuihin, Jussi Laakso harmitteli pelin jälkeen. – Vaikka teimme jonkun verran pisteitä, emme juurikaan saanet helppoja koreja ekalla puoliajalla. – Eikä se siitä hirveästi muuttunut pelin aikana. – Ehkä olimme hitusen parempi hyökkäyspäässä toisella jaksolla, mutta emme päässeet kamppailemaan voitosta. – Voitimme levypallot ja haimme 14 hyökkäyslevyriä, mutta saimme niistä vain 10 pistettä. – Lisäksi menetimme pallon 15 kertaa, ja niistä Kouvot teki 25 pistettä. – Keskiviikoksi yritämme parantaa omaa tekemistä omissa jutuissamme ja yritämme saada sarjan lukemiin 2-1. – Onnittelut Kouvoille voitosta ja hienosta tapahtumasta. – Täällä on hienot puitteet näille peleille ja tällaista tämän pitääkin olla, Laakso kehui ja kiitteli kouvolalaisia.

Kolmas finaaliottelu pelataan karhuluolassa keskiviikkona. Ottelu alkaa kello 18.30. Kun Kouvot voittivat toisen finaaliottelun, niin samalla varmistui myös se, että Kauhajoella pelataan myös viiden finaali, joka on ohjelmassa sunnuntaina 26. päivä toukokuuta kello 16. Lippukauppa sekä keskiviikon kolmanteen finaaliin että sunnuntain viidenteen finaaliin on käynnissä osoitteessa www.ennakkolippu.com. Sunnuntaille lippuja voi ostaa myös Kauhajoen Kesportista.

 

19.05.2019

KESKIVIIKON KOLMAS FINAALI ALKAA KELLO 18.30

Keskiviikon Korisliigan kolmas finaaliottelu alkaa kello 18.30. Aikaisemmin alkamisajaksi oli merkitty 18.15, mutta koska YLE:n on keskiviikkona kuvaamassa käsipallon finaaleja, eivätkä pääse kuvamaan finaalia Kauhajoelle, niin alkamisaika päätettiin muuttaa ”normaaliin” keskiviikon alkamisaikaan. Kolmatta finaalia voi katsella suorana Elisa Viihteen kanavalta.

18.05.2019

KARHUBASKET VEI ENSIMMÄISEN FINAALIN KOTISALISSA

Greg Mangano keräsi 30 pisteen saaliin ja upotti kolmoset 50 prosentin tarkkuudella (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket joutui pitkään odottamaan finaalivastustajaa, sillä toinen välieräpari Salon Vilpas ja Kouvot pelasivat maksimi määrän otteluita. Tiistaina Kouvot hakivat voiton Salohallista ja perjantaina kouvolalaiset saapuivat Korisliigan ensimmäiseen finaaliotteluun karhuluolaan.

Pitkä tauko näkyi hieman Karhubasketin pelaajien otteissa, eikä Kouvotkaan olleet terävimmillään. Illan kovin pistemies Greg Mangano (30/11/3) aloitti pisteiden teon, mutta heti alussa kävi selväksi se, että Kouvojen vanha sentteri Thomas Gipson III oli vahvassa vedossa. Gipson tehtaili korin alta peräti 27 pistettä, 86,7 prosentin tarkkuudella. Tämän kanssa oranssipaidat voivat vielä elää, mutta kun Tuomas Hirvonen (16/4/4) naulasi kolmosia pohjaan kovalla prosentilla, niin vieraat karkasivat yhdeksän pisteen etumatkalle (8-17). Karhubasket vastasi tähän 6-0 jaksolla, mutta Ville Kauniston kolmonen päätti avausneljänneksen lukemiin 14-20.

Thomas Gipson III riehui korin alla (kuva: Erkki Hautaviita)

Toisella kympillä Kouvot jatkoivat vahvasti. Kapteeni Bojan Sarcevic aukaisi kotijoukkueen tulpan kolmosissa, ja Rene Rougeau (17/4/4) onnistui omassa kolmosessa, joten ero kutistui kolmeen pisteeseen. Hetkeä myöhemmin Sarcevic upotti toisen kolmosen ja peli oli tasalukemissa. Jeremy Morgan (16/5) ja Gipson palauttivat johtoaseman Kouvoille, mutta Chris McKnight (18/4) ja Okko Järvi (7/2) siirsivät Karhubasketin johtoon, kun avauspuoliaikaa oli jäljellä kolmisen minuuttia. Tämän jälkeen kotijoukkue ei enää johtopaikkaa luovuttanut pois. Cameron Jones (18/6/11) naulasi pari kolmosta, ja Karhubasket pääsi puoliajalle 46-39 johtoasemassa.

Cameron Jones jakoi 11 syöttöä (kuva: Erkki Hautaviita)

Kolmannella kympillä peli jatkui kotijoukkueen lievässä hallinnassa. Hirvonen rankaisi muutaman kerran kolmosilla, kun hänen puolustajansa lähti auttamaan Gipsonin vartioinnissa. Toinen sentteri ja runkosarjan paras pistemies Brian Asbury (14/10) laittoi palloa myös varmasti koriin. Neljänneksen lopussa Mangano huudatti 1110 päistä yleisöä kolmosillaan ja Karhubasket lähti viimeiselle kympille 11 pisteen etumatkalla, lukemista 73-62.

Päätösneljänneksen aluksi McKnight upotti kolmosen ja Jyri Lehtonen reagoi tähän aikalisällä. Ennen kympin puoliväliä Kouvot aloittivat kirin ja Morganin johdolla veivät parin minuutin jakson 2-10 ja ero kutistui kahteen pisteeseen (84-86). Jussi Laakson aikalisä rauhoitti kotijoukkueen ja 6-0 jakso muovasi valotaululle lukemat 92-84, kun peliaikaa oli jäljellä pari minuuttia. Lopussa Karhubasket kontrolloi peliä ja nappasi ensimmäisen finaalin voiton lukemin 96-86.

Chris McKnight pelasi vahvasti ja oli sytyttämässä joukkuettaan toisella kympillä (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasketin pitkä tauko näkyi alussa, mutta kun joukkue voitti toisen kympin 32-19, niin pelaajat rauhoittuivat ja peli alkoi rullaamaan. Karhubasket tilastoi 27 syöttöä ja hyvällä pallonliikkeellä päästiin hyviin tekopaikkoihin. Kakkoset upposivat 64,1 prosentin tarkkuudella ja kotijoukkue teki 46 pistettä korin läheisyydestä. Gipson ja Asbury tekivät yhteensä 41 pistettä, mutta David Gonzalvez (4/3) ja Ville Kaunisto (6/6) pidettiin hienosti kurissa.

– Pelin alku oli hivenen tahmea, mutta ehkäpä se oli tahmea molemmilla joukkueilla, Jussi Laakso pohti pelin jälkeen. – Toisella kympillä pääsimme peliin mukaan. – Kolmannella kympillä venytimme johtoa, mutta Kouvot on hyvä ja sitkeä joukkue, kuten välieräsarja näytti ja he tulivat vielä kahden pisteen etäisyydelle. –  Toisessa pelissä pitää yrittää jotenkin saadaan vastustajan isot mörssärit kauemmaksi korista. – Kauempaa heidän prosentit tulevat putoamaan. – Jos jotain teimme hyvin, niin pallo liikkui, josta kertoo 27 syöttöä, mikä on huikea määrä. – Levypallot näyttelevät tässä sarjassa myös isoa osaa. – Tämä on sarja, joten ei ole väliä voitatko pisteellä vai 30 pisteellä. – Toinen peli on maanantaina ja lähdemme hakemaan voittoa, Laakso lupaili.

Finaalisarjan toinen ottelu pelataan maanantaina Kouvolan jäähallissa eli Lumon areenalla. Kouvoilla on nyt pari päivää aikaa valmistautua toiseen kamppailuun ja Jyri Lehtonen varmasti keksii lääkkeitä puolustuspelin parantamiseksi.

Maanantain ottelu alkaa kello 18.30. Kouvolaan on lähdössä myös fanibussi, joten nyt nopeasti ilmoittautumaan. Jos Kouvolaan ei ehdi lähteä, niin peliä voi katsella suorana Elisa Viihteen kanavalta. Pub Janoisessa Leipurissa on myös tunnelmallinen kisakatsomo ja terassilla jättiteevee, josta peliä voi katsella virvokkeiden kanssa.

Finaalisarja palaa Kauhajoelle keskiviikkona ja silloin ottelu alkaa kello 18.15. Lippuja saa ennakkoon osoitteesta ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportista.