UUTISET

18.09.2019

KARHUBASKET ALOITTI BCL KARSINNAN VOITOLLA

Okko Järvi pussitti 26 pistettä (kuva: Ville Vuorinen)

Kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket aloitti kauden voitolla kotiluolassa. Mestarien liigan ensimmäisen karsintakierroksen avauskamppailu päättyi lopulta kauhajokisten 93-86 (46-38) voittoon.

Ottelu oli noin kolmekymmentä minuuttia Karhubasketin hallinnassa. Ensimmäisellä kympillä oranssipaidat siirtyivät 11-0 jaksolla 22-8 johtoon. Samme Givens (22/1) ja Cameron Jones (15/2/3) johdattivat kotijoukkueen rynnistystä. Tsmoki-Minskin kuusi menetystä avasivat kotijoukkueelle paikkoja nopeisiin vastaiskuihin, jotka käytettiin tehokkaasti hyväksi. Eroa olisi voinut olla enemmänkin, mutta vieraiden tehokkain Dominez Burnett (26/5/3) upotti tarkasti kolmosensa.

Samme Givens tehtaili 22 pistettä (kuva: Ville Vuorinen)

Toiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 24-18. Illan suurin tähti Okko Järvi (26/5) pääsi vauhtiin ja huudatti kolmosillaan (6/9) 940 katsojaa, jotka olivat saapuneet kannustamaan omiaan karhuluolaan. Karhubasket pystyi haalimaan hyvin levypalloja vastustajan kokoylivoimasta huolimatta. Burnett jatkoi tarkkaa heittopeliä, joten puoliajalla oltiin lukemissa 46-38.

Kolmannella neljänneksellä Minsk selvästi tiiviti puolustustaan. Isokokoinen Alex Gavrilovic (14/5) tuotti hankaluuksia Karhubasketin puolustukselle. Kokenut Serbitakamies Branko Mirkovic (17/3/7) ja Jamar Abrams (18/6) nostivat tasoaan hyökkäyspäässä, joten vieraat veivät kympin 20-26 ja eroa oli kaksi pistettä, kun joukkueet lähtivät viimeiselle neljännekselle.

Päästöneljänneksen puolivälissä Cameron Jones sai viidennen virheen ja Minsk siirtyi kuuden pisteen johtoon (74-80). Karhubasket ei antanut vaikeuksien vaikuttaa, vaan Eero Innamaa (2/1) kiitti valmentaja Janne Koskimiestä vastuusta ja pyöritti kotijoukkueen peliä mallikkaasti. Alex Thompsonille (10/5) pelattiin pari kaukoheittopaikkaa, ja hän käytti ne tarkasti hyväkseen. Okko Järvi tehtaili viimeisellä kympillä 10 pistettä ja kun Evan Yates (12/5/4) nosteli pallot sisään, niin Karhubasket siirtyi 12-0 jaksolla 10 pisteen johtoasemaan. Lopussa Minsk haki monta hyökkäyslevypalloa, mutta saivat kavennettua eron vain seitsemään pisteeseen. Summerin soidessa taululla komeilivat Karhubasketin voittonumerot 93-86.

Karhubasket pääsee perjantain toiseen osaotteluun seitsemän pisteen johtoasemassa. Paikka toiselle karsintakierrokselle ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella, joten muutaman pisteen tappiokin riittää kauhajokisille. Karhubasket paransi euro-otteluiden kotisaldon lukemiin kolme voittoa ja yksi tappio. Tuon ainoan tappion tuotti viime syksyn ottelua ranskalaista Nanterrea vastaan.

Karhubasketille jäi voitosta huolimatta parannettavaa toiseen kamppailuun. Joukkue oli virhevaikeuksissa, joista pahiten kärsi Cameron Jones. Hänen 15 pistettä syntyivät vain runsaan 18 minuutin peliajalla. Pallon liikkeessä on parannettavaa, sillä syöttöjä kertyi vain 12 kappaletta. Minsk vei levypallot 25-35, joten siinäkin pystyy vielä helposti parantamaan.

Pelissä oli toki paljon positiivistakin. Menetyksiä tuli vain seitsemän ja Eero Innamaa sekä Mikael Laihonen (4) osittivat, että kesän aikana eteenpäin on menty ja he ovat valmiita ottamaan lisä vastuuta, kun sitä annetaan. Oranssipaidat upottivat kolmoset erinomaisella 52,2 prosentin tarkkuudella ja 14 vapaaheitosta vain yksi lipsahti ohi keksinnön (92,9 %).

– Mielestäni me emme kontrolloineet peliä lopussa ja siksi hävisimme, Tsmoki-Minskin kokenut kapteeni Branko Mirkovic aloitti analyysin pelin jälkeen. – Meidän pitää pelata paremmin Minskissä, jos haluamme edetä toiselle kierrokselle. – Vastustaja heitti hyvin kolmosia ja me heitimme vapaaheittoja ohi, Mirkovic näki pelin ratkaisuksi.

– Onnittelut Kauhajoelle voitosta ja oli hienoa nähdä paljon oranssia salissa, Valko-Venäläisten valmentaja Rostislav Vergun aloitti pelin jälkeen. – Kumpa näkisimme yhtä paljon sinistä meidän kotihallissa. – Meidän pelaajien pitäisi tietää, että kyseessä on kaksiosainen ottelu. – Saimme lopussa kolme hyökkäyslevypalloa, mutta otimme nopeita heittoja ja yritimme voittaa tämän pelin. – Samalla unohtui perjantain kamppailu. – Perjantaina ei tule helppoa peliä. – Meillä oli peli viime lauantaina ja olimme ehkä hieman väsyneitä, ainakin henkisellä tasolla. – Nyt valmistaudumme perjantaina kotipeliin ja olemme valmiita, Vergun lupasi.

– Hyvä peli meiltä ja tavoitteena oli, ettei kotona hävitä, Karhubasketin ykköstähti Okko Järvi jutteli pelin jälkeen. – Eroa olisi voinut olla enemmän kuin seitsemän, mutta otamme mieluusti jokainen piste mukaan matkalle. – Levypalloissa pitää olla parempi, sillä vastustajan 15 hyökkäyslevyriä on liikaa. – Tiesimme, että he ovat isompia, mutta perjantaina pitää pelata kovempaa ja ottaa pari mustelmaa, jotta levypallot saadaan haltuun.

– Olemme puolessa välissä, Janne Koskimies muistutti pelin jälkeen. – Meillä oli pelissä vaikeuksia. – Joukkue osoitti tänään venymiskykyä, sillä Cameron Jones oli virhevaikeuksissa. – Olemme koko ajan painottaneet, että pelataan kahdeksan neljännestä ja sitten katsotaan missä ollaan. – Ensimmäisellä puoliajalla puolustussuunnitelma pysyi hyvin kasassa. – Toisella jaksolla meidän hyökkäyspeli hieman sakkasi ja tuli menetyksiä. – Perjantaina pitää ottaa ensin kontakti vastustajaan ja hakea levypallot, eikä vain katsoa palloa. – Huomenna palauttava harjoitus ja käymme pelin läpi, sitten aikaisin torstaina kohti Minskiä, Koskimies kertoi parin seuraavan päivän suunnitelmista.

Karhubasket lähtee kohti Valko-Venäjää torstaina aamuyöstä. Liettuan Vilnaan joukkue saapuu kello yhdeksän ja matka jatkuu kohti Minskiä bussilla. Liettuan ja Valko-Venäjän raja muodostaa esteen, jonka ylittämisen kestosta ei ole kuin arvioita tunnista kuuteen tuntiin, mutta tarkoitus olisi olla perillä iltapäivällä. Torstaina päästään jo ottamaan tuntumaan peliareenaan ja perjantaina aamuharjoitusten jälkeen joukkue on valmiina toiseen osaotteluun.

BCL:n ensimmäisen karsintakierroksen toinen osaottelu pelataan Minskissä perjantaina. Ottelu alkaa kello 19 ja Pub Janoiseen Leipuriin on rakennettu kisakatsomo, jossa peliä voi katsella suorana ja nauttia Hot Wings buffasta.

Karhubasketin fanit olivat taas hyvin mukana pelissä (kuva: Ville Vuorinen)

16.09.2019

OTTELUENNAKKO: BCL KARSINTA R1 KARHUBASKET – TSMOKI MINSK

Kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket aloittaa kauden 2019-2020 viralliset ottelut kohtaamalla koripallon mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella 11 perättäistä Valko-Venäjän mestaruutta voittaneen Tsmoki-Minskin. Karsinnat käydään perinteiseen eurocup-tyyliin eli jatkoon menijä selviää kahden ottelun yhteistuloksella. Joukkueet iskevät yhteen ensin Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa tiistaina 17. syyskuuta kello 18.30. Toinen osaottelu pelataan Minskissä Falcon Clubilla perjantaina 20. syyskuuta kello 19.

Tällä kaudella BCL karsinnoissa on kaksi kierrosta. Karhubasket tai Tsmoki Minsk saa toisella kierroksella vastustajaksi Puolan Polski Cukier Toruńin, joka sijoitetiin suoraan viimeiselle kierrokselle. Mahdollisen toisen kierroksen ottelut pelataan Kauhajoella torstaina 26. syyskuuta ja Puolassa sunnuntaina 29. päivä syyskuuta.

Jos Karhubasket selviää BCL karsintojen toiselle kierrokselle, niin syyskuun loppuun kaavailtu Korisliigan avaus siirtyy eteenpäin. Puolustavan Korisliigan mestarin pitäisi aloittaa sarjapelit lauantaina 28. syyskuuta, mutta jos BCL pelit jatkuvat, niin sarja-avaus on keskiviikkona 2. lokakuuta Kotkassa. Kotiavaus olisi vuorossa sunnuntaina 6. lokakuuta ja samalla myös lauantaille 5. lokakuuta merkitty kauden ensimmäinen paikallisderby Kobrat-Karhubasket siirtyy pelattavaksi lauantaille 12. lokakuuta.

Karhubasket pelasi viime syksynä seurahistorian ensimmäiset euro-ottelut. BCL karsinnoissa se voitti neljä ottelua ja hävisi kaksi. Voitot tulivat kahdella ensimmäisellä kierroksella, kun ensin Romanian mestari Oradea kaatui kaksi kertaa. Voitot jatkuivat toisella kierroksella. Bulgarian mestari Levski Lukoil hävisi myös kahdesti. Kolmannella kierroksella Ranskan Nanterre oli sitten kauhajokisille liian kova pala, joten kaksi selvää häviötä päättivät Karhubasketin euro-ottelut.

Karhubasket on pelannut kolme harjoitusottelua ennen BCL pelejä. Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna se isännöin harjoitusturnausta kotiluolassa, jossa se kohtasi Jämtlandin ja BC Luleån. Jämtlandista kauhajokiset nappasivat 94-75 voiton, mutta sunnuntaina Luulaja juotti kotijoukkueelle karvata kalkkia, nousemalla viimeisellä kympillä 93-101 voittoon.

Harjoitusturnauksessa Karhubasketilla oli kokoonpanossa Dyllon Hudson-Emory, mutta hän palasi takaisin USA:an, kun sopimus purettiin koeajan puitteissa. Jo ennen harjoitusturnausta kauhajokiset palkkasivat kokoonpanoon viime kaudella BC Nokiassa pelanneet Juan Davis Jr:n, mutta hänen lääkärintarkistusta ei saatu suoritettua ennen turnausta, joten hän liittyi joukkueen vahvuuteen vasta viime viikolla.

Davis oli mukana kokoonpanossa, kun Karhubasket kohtasi perjantaina BC Nokian. Nokialaiset kärsivät Kauhajoen turnauksessa kaksi tappiota Jämtlandille ja BC Luulajalle. Silloin joukkueen oli vain päivä ennen pelejä liittynyt neljä jenkkiä, joten yhteisharjoituksia ei ollut alla yhtään. Nyt joukkue oli saanut alle muutamat yhteisharjoitukset, mikä näkyi heti ottelussa. Ottelussa edettiin ensimmäiset 15 minuuttia tasatahtiin, lukemien ollessa 28-28. Sitten BC Nokia vei viimeiset minuutit ennen puoliaikaa 19-10 ja johti puoliajalla 47-38.

Toisella puoliajalla BC Nokian johto pysytteli koko ajan yli 10 pisteen ja summerin soidessa päätöslukemat olivat 97-77. Karhubasketin aloitusviisikko Cameron Jones (6/4/3), Okko Järvi (12/3), Bojan Sarcevic (9/2/5), Evan Yates (15/2/2) ja Samme Givens (8/5) pelasivat runsaat 25 minuuttia. Alex Thompson pelasi ensimmäiset minuuttinsa ja teki 12 pistettä. Karhubasketin kolmoset upposivat vain 25 prosentin tarkkuudella. Jos ajatellaan tiistain ottelua Minskiä vastaan, niin kolmosten lisäksi myös levypallopelaamisessa ja syöttöjen määrässä on parannettavaa. BC Nokia voitti levypallot 40-32 ja kauhajokisille kirjattiin vain 14 syöttöä.

Viime kevään Korisliigan finaalien MVP Cameron Jones näytti harjoituspeleissä, etteivät taidot ole kesän aikana ruostuneet. Sammy Givens ja Evan Yates paransivat otteitaan, ja toivottavasta sama nousutrendi jatkuu. Alex Thompson on ollut sivussa alaraajavamman takia, mutta pelasi viime perjantaina Nokialla runsaat 17 minuuttia. Antti Niskanen oli poissa kokoonpanosta ottelussa Nokiaa vastaan.

Harjoitusotteluista jäi positiivinen maku, sillä Eero Innamaa ja Mikael Laihonen ovat valmiita ottamaan vastaan lisää vastuuta, jos valmentaja Janne Koskimies sitä antaa. Ja miksei antaisi, jos otteet jatkuvat saman kaltaisina. Thomas Vehmanen on väläytellyt nopeuttaan ja myös Joona Hakamaasta on kuoriutumassa pelimies. Myös Okko Järvi sekä kapteeni Bojan Sarcevic ovat kunnossa, ja heille on varattu euro-otteluissa iso rooli.

Jos kaikki pelaajat ovat kunnossa, niin Karhubasket juoksuttaa kentälle joukkueen, jossa kaikki viisi jenkkiä pelaavat. Kuudennen ja viimeisen ns. ulkomaalaispaikan vie nuori Thomas Vehmanen, jota ei lasketa home grown pelaajaksi, sillä hänellä ei ole junioripelejä alla Suomessa.

 

Tsmoki-Minsk

Tsmoki-Minsk on siis voittanut 11 perättäistä mestaruutta Valko-Venäjän sarjassa. Sen lisäksi joukkue on pelannut Venäjän VTB-liigaa, jossa joukkue jäi viime kaudella jumboksi, voittamalla vain neljä ottelua 26 kamppailusta. Minsk on ollut VTB liigan häntäpäässä usean vuoden ajan, jota Valko-Venäläiset lähtevät korjaamaan tällä kaudella.

Tsmoki-Minskin kokoonpano:

#2 Dominez Burnett (USA), 196cm takamies. Heittävä takamies. Viime kaudella Italian II-tasolla Universo De’Longhi Trevisossa 13,2/3,6/3,3. Sitä ennen kaksi kautta Tsekissä NBL liigassa BK JIP Pardubice joukkueessa. Kaudella 2017-2018 tehot 22,3/4,3/3,4 ja kaudella 2016-2017 16,8/4,3/2,2.

#3 Kiryl Sitnik, 190cm takamies. Viime kaudella 14 ottelua VTB liigassa 2,2/1,1.

#6 Aliaksei Trastsinetski, 200cm laituri. Viime kaudella Minskissä 26 ottelua 5,3/2,6/1,1. Tullut seuraan vuonna 2011.

#7 Maksim Salash, 206cm laituri. Kaudella 2017-2018 Minskissä VTB liigaa 4,5/2,3. Viime kaudella BC Kalev VTB liigassa 4,2/2,1.

#10 Vitali Liutych, 198cm takamies. Viime kaudella Minskissä VTB liigassa viisikon mies, 17 ottelua 11,5/3,1. Kaudella 2016-2017 virolaisessa BC Kalevissa VTB liigassa 14,7/3,8. Kaudella 2017-2018 VTB liigaa Enisey Krasnoyarsk joukkueessa 9,3/2,5.

#12 Yauheni Beliankou, 198cm laituri. 8 kautta Minskissä, viime kaudella VTB liigassa 10 ottelua tehoilla 4,8/0,5.

#15 Andreu Stabrouski, 184cm takamies. Viime kaudella Minskin II-joukkueessa 21 ottelua 8,2/2,3.

#17 Andrei Rahozenka, 184cm takamies. Viime kaudella VTB liigassa 3 ottelua, joissa kaksi pistettä per ottelu.

#18 Branko Mirkovich (Serbia), 190cm takamies. Kokenut 36 vuotias Serbi takamies. Kaudella 2012-2013 Bulgariassa 17/3,6/5,8. Pelasi Tsmoki-Minskissä kaudet 2013-2016. Kaudella 2015-2016 VTB liigassa 28 ottelua 9,7/2,4/4,6. Sitten Romaniassa Oradean joukkueessa 18 ottelua 12,5/3,2/4,7 ja BC Kalevissa 12 ottelua VTB liigaa 13/3,6/7,1. Kalevissa hän pelasi myös kaksi edellistä kautta ja viime kaudella VTB liigaa tehoilla 12,5/2,6/5,3.

#21 Jamar Abrams (USA), 201cm laituri. 30 vuotias jenkkilaituri, joka pelasi kaudet 2007-2011 East Carolinan yliopistossa 9 pisteen ja 4,1 levypallon keskiarvolla. Viime kaudella (2018-2019) Saksan Bundesliigassa Science City Jenan joukkueessa 12,2 pistettä ja 4,6 levypalloa. Sitä ennen Giessen 46ers Bundesliiga 10,2/4,3 ja SCM CSU Craiova Romania 16,7/5,9.

#23 Ryan Martin (Englanti), 206cm laituri. Englantilainen isolaituri, joka pelasi viime kaudella Tanskassa Bakken Bears joukkueessa 27 ottelua tehoilla 12,5/5,4. Mukana myös BCL karsinnoissa, joissa 5 ottelua 9/3,2. Sen jälkeen Bakkenin pelit jatkuivat Europe Cupissa, jossa 16 ottelua 8,6/3,6. Ennen Tanskaa Sloveniassa ja Ranskan Pro B:ssä.

#30 Vladimir Veremeenko, 207cm laituri. Joukkueen uusin pelaaja, kokenut 35 vuotias isolaitahyökkääjä. Viime kaudella Kyproksella 27 ottelua 10,3/8,7 ja Europe Cupissa 10 ottelua 6,9/6,2. Kaudella 2017-2018 Nichzy Novgorod 18 ottelua VTB liigassa 9,1/4,8. Kaudella 2016-2017 Brose Baskets Bamberg Bundesliigassa 14 ottelua 5,5/2,8 ja euroliigassa 25 ottelua 2,2/1,4. 2015-2016 Italian ylimmällä tasolla Grissin Bon Reggio Emlia 37 ottelua 8,7/4,8 ja Europe Cupissa 4 ottelua 7/4,7. Pelannut myös Turkissa ja 2011-2014 Unics Kazan joukkueessa, jossa myös Euroliigaa 2011-2012 18 ottelua 8,4/5,8.

#31 Alexandre Gavrilovic (Ranska), 208cm laituri. Ranskalainen iso laitahyökkääjä, joka pelasi kaudet 2011-2015 Daytonin yliopistossa. Kaudet 2015-2017 Ranskan Pro B Chorale Roanne Basket. 2017-2018 ALM Evreux Basket, Ranska Pro B, 7,7/3. 2018-2019 Bulgaria BC Balkan 9,4/7,1 ja Europe Cupissa 11 ottelua 13,5/8,4.

#34 Aliaksandr Pustahvar, 201cm laituri. Kokenut 34 vuotias laituri, joka aloitti uransa kaudella 2011-2012 VTB liigassa Nizhny Novgorod joukkueessa. Pelasi Tsmoki-Minskissä kaudella 2012-2013 VTB liigaa tehoilla 7,2/4. Sen jälkeen kaksi kautta Romaniassa CSM Medias joukkueessa. Ensimmäisellä kaudella 16,7/5,9 ja toisella 16,9/5,9. Kaksi edellistä kautta Unkarissa Falco-Vulcano Energia KC Szombathely joukkueessa. Kaudella 2017-2018 tehot 7,5/3 ja 6 peliä Europe Cupia 11,5/3,2. Kaudella 2018-2019 tehot 5,9/3,1.

Valko-Venäläisten keskipituus on 198 senttiä ja keski-ikä 28 vuotta, kun Karhubasketilla lukemat ovat 194 senttiä ja 25 vuotta.

 

Valmentaja Janne Koskimiehen kommentit:

– Minsk tulee olemaan inhottava vastustaja meille ison kokonsa vuoksi, Koskimies aloitta otteluiden ennakoinnin. – He ovat pelipaikoilla 2-5 meitä 5-10 cm pidempiä ja pyrkivät varmasti pelaamaan palloa korin läheisyyteen. – Olemme tiedostaneet tämän ensimmäisistä harjoituksista lähtien. – Harjoitusotteluissa meillä ei ole kuitenkaan ollut näin isokokoisia joukkueita vastassa, joten tiistai tulee olemaan vasta se todellinen testi, miten 3 sekunnin alueella pärjäämme.

– Miskin parhaat korintekijät löytyvät pelipaikoilta 1-3. Mirkovic, Burnett ja Abrams ovat heidän avainpelaajat, joita sitten valko-venäläiset Beliankou ja Trastsinetski tukevat roolipelaajina. – Isossa päässä Martin, Salash, Gavrilovic ja Veremeenko pelaavat hyvin yksinkertaista koripalloa. – He tekevät isoja screenejä, joista rullaavat korille. Mitä kauempana korista he ovat pallon saadessaan, sitä paremmat mahdollisuudet meillä on pärjätä 1vs1 tilanteissa.

– Meidän vahvuutemme tässä otteluparissa ovat nopeus ja pallonliike. – Se miten pääsemme hyödyntämään näitä, on aivan ratkaisevaa meille. – Heidän ison pään pelaajat pysyvät mieluummin korin läheisyydessä, joten jos saamme omalla hyökkäyksellämme tuotua heitä ulos 3p kaarelle, he eivät ole enää vahvuusalueillaan.

– Perjantaina Nokialla pelattu viimeinen harjoitusottelu näytti mihin asioihin meidän pitää erityisesti nämä viimeiset harjoituspäivät käyttää ennen tiistaita. – Alex ja Juan saivat myös yhden ottelun alle, joten heidän on varmasti jo paljon helpompi lähteä tiistain otteluun, Koskimies puntaroi.

 

Matkustaminen Valko-Venäjälle:

Kun tiistain ottelu on saatu pelattua alta pois, joukkue siirtyy Valko-Venäjän Minskiin. Valko-Venäjä on jännä maa, sillä sinne saa lentää suoraan ilman viisumia, mutta jos maahan saapuu maitse tai lentäen Venäjältä, jokaisella pitää olla viisumi.

Karhubasket valitsi siirtymiseen maantiet, koska näin joukkue voi palautua keskiviikkona Kauhajoella ja matkaan lähdetään aikaisin torstaina. Lento Vaasasta ennen kukonlaulua Helsingin kautta Liettuan Vilnaan, josta matka jatkuu bussilla Minskiin. Matka bussilla ei ole pitkä, vain noin 190 kilometriä, mutta Liettuan ja Valko-Venäjän raja tuo matkaan esteen, jonka ohittamisen kestosta kenelläkään ei ole esittää tarkkaa kestoa.

Toivottavasti rajan ylitys sujuu yhtä rivakasti, kuin viime syksynä joukkueen siirtyessä Romaniasta Bulgariaan. Viisumit on saatu ja muuten matkajärjestelyt ovat valmiina. Joukkue saapuu Minskiin torstaina iltapäivällä ja pienen levon jälkeen vuorossa on harjoitukset peliareenalla. Perjantaina aamuharjoitukset ja tiukka keskittyminen kello 19 alkavaan toiseen osaotteluun. Kauhajoelle joukkue palaa lauantaina iltapäivällä, mikäli kaikki asiat menevät suunnitellusti.

Oman mausteensa vieraspeliin Minskissä tuovat fanit, joita Karhubasketia tukemaan on matkustamassa 40. Suunnilleen saman suuruinen faniryhmä oli joukkueen tukena myös Romaniassa viime syksynä, joten fanien tukea ei voi kuin kiitellä. Tämä antaa joukkueelle paljon lisävoimia, mikä on todella tarpeen, sillä tiivis pelitahti ja matkustaminen verottavat voimia tavallista enemmän.

Valko-Venäläiset saapuvat Kauhajoelle maanantaina illasta ja pääsevät ottamaan tuntumaa saliin tiistaina aamuharjoituksissa. Vierasjoukkueen lisäksi kansainvälistä tunnelmaa tuovat tuomarit. Tuomarikolmikko saapuu Kauhajoelle Turkista, Ranskasta ja Liettuasta.

 

Lipunmyynti:

BCL karsintaottelu Karhubasket – Tsmoki-Minsk pelataan Kauhajoen Koulukeskuksen liikuntahallissa tiistaina kello 18.30 alkaen. Salin ovet ja lipun myynti alkaa salilla tiistaina kello 17.

Lippuja saa ostettua ennakkoon osoitteesta ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportista. Lippujen hinnat:

Aikuiset 15 €

Opiskelijat ja eläkeläiset 12 €

Lapset 7-12 v. 6 €

Perhelippu (2 aikuista ja 1-2 kpl 7-12 v. lasta) 35 €

Alle 7-vuotiaat vanhempien kanssa vapaa pääsy

Salin pihassa on myös VIP rekka, jossa on vielä hieman tilaa nopeimmille. VIP rekan hinta on 70 euroa.

VIP pakettiin kuuluu ruoka- ja juomatarjoilu rekassa, joka avautuu kaksi tuntia ennen ottelun alkua. Lisäksi saa päävalmentajan ottelualustuksen, oman sisäänkäynnin saliin, varatun paikan ja puoliaikatarjoilun. VIP lippuja voi varata osoitteesta info@karhubasket.fi tai käymällä Mika Perälän puheilla Kauhajoen Kesportissa.

10.09.2019

BCL-KARSINTAOTTELUT ENSI VIIKOLLA

Kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket aloittaa kauden viralliset ottelut ensi tiistaina kotiluolassa, kun se karsii paikasta koripallon mestarien liigaan. Tiistaina Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahalliin vieraaksi saapuu Tsmoki-Minsk Valko-Venäjältä. Ottelu alkaa kello 18.30. Lippuja saa ennakkoon Kauhajoen Kesportista ja netistä osoitteesta ennakkolippu.com. Lipunmyynti salilla tiistaina alkaa kello 17.

Lippujen hinnat:

Aikuiset 15 €

Opiskelijat ja eläkeläiset 12 €

Lapset 7-12 v. 6 €

Perhelippu (2 aikuista ja 1-2 kpl 7-12 v. lasta) 35 €

Alle 7-vuotiaat vanhempien kanssa vapaa pääsy

Tällä kaudella BCL-karsinnoissa käydään kaksi kierrosta. Molemmat kierrokset pelataan ns. eurocupsysteemillä, eli kahden osaottelun pisteet lasketaan yhteen ja enemmän yhteispisteitä tehnyt joukkue etenee toiselle karsintakierrokselle. Toisen karsintakierroksen voittajalle on luvassa mukava rahallinen bonus ja paikka mestarien liigan lohkovaiheeseen. Ensimmäisen karsintakierroksen toinen osaottelu pelataan Minskissä perjantaina 20. syyskuuta kello 19. Tämä toinen osaottelu on katsottavissa ainakin Pub Janoisessa Leipurissa, jossa on virallinen kisakatsomo.

Ensimmäisen kierroksen vastustaja Tsmoki-Minsk on voittanut 11 perättäistä mestaruutta Valko-Venäjän kansallisessa sarjassa. Tämän lisäksi joukkue on mukana Venäjän VTB-liigassa, jossa se sijoittui viime kaudella sijalle 14 eli viimeiseksi. Tsmoki-Minsk tavoitteleekin tällä kaudella parempaa sijoitusta VTB-liigassa ja on satsannut paljon joukkueeseen.

Toisella karsintakierroksella vastustajaa odottelee Polski Cukier Toruń, joka sijoittui viime keväänä Puolassa hopealle ja on sijoitettu suoraan toiselle karsintakierrokselle. Mahdollisen toisen karsintakierroksen ottelut ovat torstai 26.9. ja sunnuntai 29.9. Jos Karhubasket pelaa toisella karsintakierroksella, pelataan Kauhajoella torstaina 26. päivä syyskuuta.

Viime kaudella Karhubasket eteni sensaatiomaisesti kolmannelle ja viimeiselle karsintakierrokselle asti. Kauhajokiset voittivat ensimmäisen kierroksen molemmissa osaotteluissa Romanian mestari Oradean ja toisella kierroksella kaksi kertaa Bulgarian mestari Levski Lukoilin. Kolmannella kierroksella Ranskalainen Nanterre oli sitten oranssipaidoille liian kova vastus.

Viime syksynä kaikkia kolmea europeliä katsoi täpötäydessä karhuluolassa yli 1500 katsojaa. Samaa on luvassa ensi viikolla. Kysyntälipuille on kovaa, joten kaupoilla kannattaa käydä nopeasti. Koulukeskuksen pihaan parkkeerataan jälleen VIP-rekka, jonne pääsee mukaan 70 euron lipulla. VIP-rekkalippuja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta mika@pelosport.fi. VIP-rekkalippuun kuuluu ruokailu juomineen ennen ottelua, varatut paikat salin parhailta paikoilta ja puoliaikatarjoilu.

Europelien järjestäminen Kauhajoen liikuntahallissa ei ole yksinkertainen juttu. Helsingistä saakka pitää tuoda koritelineet, heittokellot ja tulostaulut, jotta ne täyttävät kriteerit. Europelit haittaavat myös koulun liikuntatunteja sekä iltakäyttäjiä, mutta asioista on sovittu ja kaikki järjestelyt pyritään hoitamaan niin, että kaikki voivat käyttää salia mahdollisimman normaalisti.

Lisävehkeiden lisäksi salin lattiasta pitää peittää ylimääräiset viivat ja oman haasteen tuovat tuomarien järjestäminen Euroopasta Kauhajoen kokoiseen metropoliin keskellä viikkoa. Nyt tuomarit ovat tulossa Turkista, Liettuasta ja Romaniasta. Loistava kökkäporukka taas venyy koviin suorituksiin, jotta tapahtuma saadaan järjestettyä, niin salin ja laitteiden kasaamisessa kuin lipunmyynnin ja kanttiinien hoitamisessa.

Oma lukunsa on joukkueen järjestäminen Valko-Venäjälle, jossa siis pelataan tiistain jälkeen perjantaina. Lentoaikataulujen takia, joukkue lentää torstaina aamusta Vilnaan, josta siirrytään bussilla Minskiin. Jos Valko-Venäjälle saapuu lentäen, niin maahan ei tarvitse viisumia. Maitse saavuttaessa viisumit tarvitaan, eikä niiden saaminen ollut mikään läpihuutojuttu. Lippua ja lappua on täytetty urakalla, mutta nyt kaikkien pitäisi olla kunnossa, kun matkaan on runsas viikko.

10.09.2019

KARHUBASKET GOLF-KISAN TULOKSET

Perinteinen Karhubasket golf-kisa pelattiin hyväkuntoisella Botnia Golfin kentällä viime lauantaina. Kolmen hengen joukkueina pelattu kisa käytiin scrablena. Mukana oli yhdeksän joukkuetta ja voittajaksi selvityi Luksel Oy:n joukku tuloksella 63. Voittajajoukkueessa pelasivat Jouko Anttila, Rauno Ketola ja Tommi Nikkola.

Kisa oli tiukka sillä ensimmäisetn yhdeksän reijän jälkeen johtopaikkaa pitänyt Kurikan Raudotuspalvelu (Janne Pättikangas, Sami Joensuu, Eija Joensuu) hävisi voiton vain pisteellä. Kolmanneksi selvisi Botnia Golf (Juha Ahonen, Mika Korkeamäki, Jukka Lehtola).

Loppujärjestys:

1. Luksel Oy

2. Kurikan Raudoituspalvelu

3. Botnia Golf

4. Puutavaraliike J Alanko Oy

5. Anttiina All Stars

6. Nissilä/Johansson/Nikkonen

7. Dataseteel Oy

8. Kotijoukkue 1

9 Kotijoukkue 2

Kiitoksia kaikille osallistujille!

09.09.2019

KARHUBASKETILLE VIIKONLOPUN TURNAUKSESTA VOITTO JA TAPPIO

Koripallon mestarien liigan karsintoihin valmistautuva Karhubasket isännöin viime viikonloppuna harjoitusturnausta kotiluolassa. Kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittaneen kotijoukkueen lisäksi parketilla ahersivat Greg Gibsonin käskyttämä BC Nokia ja ruotsalaiset Jämtland Basket ja BC Luleå.

Lauantain ottelussa Karhubasket kohtasi Jämtlandin. Jämtland oli viime kaudella mukana Ruotsin pääsarjan välierissä. Karhubasket pisti avauspuoliajalla heittorumban päälle ja hankki Sammy Givensin (14/6/3) sekä Bojan Sarcevicin (10/3/4) tahdittamana 51-39 johtoaseman taukoon mennessä. Kotijoukkue heitti kakkoset 72,7 prosentin ja kolmoset 46,2 prosentin tarkkuudella.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin kolmannella neljänneksellä, jonka oranssipaidat voittivat lukemin 25-10, eikä ottelun voittajasta enää ollut epäselvyyttä. Okko Järvi (16/2) kohosi parhaaksi pistemieheksi, mutta valmentaja Janne Koskimies jakoi peliminuutit tasaisesti, joten kaikki 11 kokoonpanossa ollutta pelaajaa saivat vastuuta. Vaihtopenkiltä ottelua seurasivat Alex Thompson ja Juan Davis.

Loppusummerin soidessa liikuntahallin valotaululla komeilivat lukemat 94-75. Karhubasket menetti pallon 11 kertaa, kun Jämtland menetti pelivälineen peräti 21 kertaa. Karhubasket väläytteli aktiivista puolustusta, joka tuotti vastustajalle vaikeuksia. Kauhajokisten heittoprosentit pysyivät hyvinä läpi ottelun. Kakkoset osuivat 60,5 prosentin ja kolmoset 43,5 prosentin tarkkuudella.

Jämtlandin parhaat pistemiehet olivat 15 pistettä mieheen tehneet Jordan Semple (15/6/3) ja Tavrion Dawson (15/3).

Sunnuntaina tappio Luleålle

Sunnuntaina Karhubasket kohtasi BC Luleån, joka oli lauantaina voittanut BC Nokian pistein 114-79. Nokialaiset eivät olleet saaneet alle yhtään joukkueharjoitusta täydellä kokoonpanolla, kun taas Luulajan peli näytti valmiilta.

Sunnuntain ottelu oli kaksijakoinen. Avauspuoliskoa vei Karhubasket. Cameron Jones (16/5/4) pujotteli tehokkaasti korille ja Sammy Givens (25/8/3) jatkoi siitä, mihin lauantaina jäi ja upotti kaikki heitot 50 prosentin tarkkuudella. Evan Yates (20/8) kokosi 20 pisteen saaliin ja kapteeni Sarcevic (17/4/8) kirjautti kahdeksan syöttöä. Puoliajalla Karhubasket johti 54-34.

Toisella puoliajalla ote siirtyi Luulajalle, joka vei kolmannen kympin lukemin 15-23. Viimeisellä neljänneksellä vieraiden tahti vain kiihtyi ja Denzel Anderssonin (20/3/2) sekä Brandon Rozzellin (26/6/5) kolmosralli tahditti Luulajan kiriä. Kun vielä takamies Daniel Hansson (18/2) yhtyi ilotulitukseen, niin ruotsalaiset veivät viimeisen neljänneksen 24-44 ja pääsivät kotimatkalle 93-101 voitolla.

Tappiosta huolimatta turnauksessa nähtiin paljon hyviä elementtejä. Mikael Laihonen ja Eero Innamaa ovat menneet askeleita eteenpäin. Myös Okko Järvi on hyvässä kunnossa, vaikka ei sunnuntaina pelannutkaan. BCL karsintaotteluun on aikaa kahdeksan päivää, joten töitä riittää.

Dyllon Hudson-Emory ei jatka Karhubasketissa

Sunnuntaina päättyi myös Dyllon Hudson-Emoryn matka Karhubasketissa. Sopimus on purettu koeajan puitteissa ja mies on lähtenyt kotimatkalle. Hänen paikkansa kokoonpanossa otti Juan Davis. Alexander Thompson on vielä alaraajavamman takia sivussa tositoimista, eikä hänen pelaamisesta BCL karsintaotteluissa ole varmuutta.

BCL karsintaottelu pelataan Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa tiistaina 17. syyskuuta. Ottelu alkaa kello 18.30. Vastustaja on Valko-Venäjän moninkertainen mestari Tsmoki-Minsk. Ennakkoon lippuja saa ostettua Kauhajoen Kesportista ja osoitteesta ennakkolippu.com.