UUTISET

26.03.2019

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KOBRAT

Kauden neljäs paikallisottelu on vuorossa keskiviikkona, kun Karhubasketin (24 voittoa/9 tappiota) vieraaksi saapuu Lapuan Kobrat (12/22). Lähtökohdat otteluun ovat mielenkiintoiset. Karhubasket tarvitsee ehdottomasti voiton, jotta ote runkosarjan kakkospaikasta pysyy tiukkana. Lapualaisilla on katse vielä pudotuspelipaikassa, mutta Kobrat ovat kaksi voittoa matkaa viimeisellä playoffpaikalla olevaan BC Nokiaan.

Karhubasket jatkoi vahvaa pelivirettä viime lauantaina, kun se kasvatti perättäisten voittojen putkensa kuuteen otteluun, hakemalla selvän 71-101 voiton sarjajumbo Ura Basketista. Vuoden 2019 puolella kauhajokiset ovat hävinneet vain kerran. Tappio tuli runkosarjan voittoon etenevät Vilppaan vieraana helmikuussa. Karhubasketin edellinen kotitappio tuli joulukuun alussa, kun Kataja haki voiton karhuluolasta pistein 89-90. Sen jälkeen kotivoittoja on putkessa 10 kappaletta.

Antti Niskanen on ollut sivussa muutaman pelin, eikä hän pelaa keskiviikkona. Muuten Karhubasketin terveystilanne on hyvä. Greg Mangano on noussut taistelemaan Korisliigan pistekuninkuudesta. Karhubasket on sarjan tarkin joukkue kakkosissa ja poimii eniten levypalloja per ottelu. Näihin osa-alueisiin joukkueen on luotettava myös keskiviikkona. Kahdessa edellisessä ottelussa Karhubasket on osunut kolmosissa 50 prosentin ja 40 prosentin tarkkuudessa. Joukkue on heittänyt kotiluolassa kolmosia huonommalla osumatarkkuudella kuin vieraissa. Kotisalissa kolmoset uppoavat vain 31,2 prosentin tarkkuudella, kun vieraissa prosentti on 35.

Karhubasket on kohdannut Kobrat tällä kaudella kolme kertaa. Kauden ensimmäisessä derbyssä lapualaiset olivat parempia kotisalissa numeroin 101-85. Sen jälkeen Karhubasket on napannut kaksi voittoa. Joulukuun puolivälissä kauhajokiset olivat parempia kotiluolassa 83-74 ja helmikuun alussa se haki vierasvoiton Lapualta lukemin 71-81. Otteluissa Kobria vastaan Karhubasket on menettänyt pelivälineen keskimäärin 16 kertaa, joten siinä kauhajokisilla on parannettavaa. Kobrat poimivat 12,4 hyökkäyslevypalloa per ottelu, mikä on koko Korisliigan paras lukema. Tuossa on se tilastofakta, jossa Karhubasketin pitää heittopelin lisäksi onnistua.

– Pidemmän hetken jälkeen pääsemme kotikentälle, kun vastaan asettuu playoffs -paikasta taisteleva Kobrat, Jussi Laakso aloittaa paikallisottelun ennakoinnin. – Tärkeimpiä asioita heitä vastaan pelatessa ovat nopeiden hyökkäysten hidastaminen, 1-1 tilanteiden puolustaminen sekä levypallopelaaminen. – Oma pelaamisemme on ollut erittäin tuloksekasta viime aikoina ja sen päälle aiomme rakentaa myös tässä ottelussa. – Pukeudu oranssiin ja tule huutamaan kotijoukkue voittoon, Laakso toivoo.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Rene Rougeau, Chris McKnight, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Jussi Myllyniemi, Greg Mangano

 

Kobrat ovat vielä taistelemassa pudotuspelipaikasta. Viimeistä pudotuspelipaikkaa pitää hallussa BC Nokia. Lapualaisten pitää viimeisten kuuden pelin aikana kuroa neljän sarjapisteen eli kahden voiton ero umpeen. Kobrat ja BC Nokia iskevät maaliskuun lopussa yhteen Lapualla, joten voittamalla tuon kamppailun ero kutistuu yhteen peliin.

Huhtikuussa Kobrat vierailevat Joensuussa ja Uudessakaupungissa, mutta päättävät runkosarjan kahteen kotiotteluun Kouvoja sekä Ura Basketia vastaan. BC Nokian loppuohjelma Kobrat pelin lisäksi on Ura ja Pyrintö kotisalissa, sarjakärki Vilpas vieraissa, KTP kotona ja runkosarja päättyy Gullsien vieraana. Ennakkoon ajateltuna Kobrien ohjelma on pikkuisen helpompi.

Kobrat ovat voittaneet viidestä viimeisestä ottelusta vain yhden. Edellisessä ottelussa se kärsi kirvelevän yhden pisteen tappion kotisalissa Seagullseille. Tuossa ottelussa lapualaisilla oli mahdollisuus voittoheittoon vain muutama sekunti ennen päätössummeria, mutta he eivät saaneet palloa sivurajalta sisään omalle pelaajalle. Kobrien kaksi edellistä vierasottelua ovat päättyneet tappioon. KTP oli Kotkassa parempi pistein 94-69 ja Pyrintö Pyynikillä 106-89. Noiden pelien välissä Kobrat nappasivat kovan voiton sarjakärki Vilppaasta kotisalissa. Vilpas joutui kotimatkalle 114-107 jatkoaikatappion jälkeen.

Kobrat ovat pelanneet kaudella 17 vierasottelua ja ottaneet viidesti sarjapisteet mukaan. Kahdesti kotimatkalle on päästy voittoisissa tunnelmissa Helsingistä ja Kaarinasta, kerran Nokialta sekä Uudestakaupungista.

Kobrien avainmiehet ovat yksi Korisliigan pistetilaston kärkinimistä Khalil Small (18,1/5,9/1,9), monipuolinen Larry Anderson (18/6,5/3,5), isokokoinen takamies Jaron Hopkins (16,9/6,1/2,5) ja sentteri Zane Waterman (13,1/7,4/1,3). Kobrien oma kasvatti Jussi Turja (7,3/1,3/1,1) pystyy yksinään johdattamaan joukkueen voittoon. Kapteeni Lauri Toivonen (6,1/3,7/1,6) pystyy Watermanin tavoin heittämään myös kolmosia. Samaan pystyy myös Panu Peltokangas (5,2/4,1). Peltokangas on aina Kauhajoella pelannut hyvin, joten nähtäväksi jää, että jatkaako hän samalla tavalla myös keskiviikkona.

Voitto-otteluissa Kobrat heittävät kakkoset 55 prosentin ja kolmoset 34 prosentin tarkkuudella. Tappioon päättyneissä kamppailussa prosentit jäävät 50 ja alle 30 prosentin. Small (2,7) ja Waterman (2,3) ovat molemmat Korisliigan hyökkäyslevypallotilastossa 10 parhaan joukossa, joten heidän kanssa kauhajokisten puolustuksen pitää olla tarkkana.

Karhubasket – Kobrat keskiviikkona kello 18.30 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallilla. Tervetuloa!

Ennakkoon lippuja on kauden ehkäpä viimeiseen paikallisotteluun myyty hyvin, joten liput kannattaa varmistaa ennakkoon osoitteesta www.ennakkolippu.com. Lipunmyynti ja ovet avautuvat liikuntahallilla kello 17.

26.03.2019

ANTTI NISKANEN JATKAA KARHUBASKETISSA

Karhubasket ja  Antti Niskasen ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen. 32 vuotinen Niskanen pelaa kuluvalla kaudella ensimmäistä vuotta lakeuksilla ja on urallaan edustnut myös ToPo:a, Lappeenrannan NMKY:tä ja Seagullsia. 188 senttinen Sykin kasvatti on tällä kaudella pelannut 24 ottelussa ja tehnyt tilastoihin rivin 4,7 pistettä ja 4,1 levypalloa. Niskanen on upottanut kakkoset 55 prosentin ja kolmoset 35 prosentin tarkkuudella.

– ”Jumppa” on saanut uralleen aivan uudenlaista nostetta Kauhajoella ja olemme todella tyytyväisiä hänen jatkosopimukseensa, Karhubasketin puheenjohtaja Vesa Ojala kommentoi sopimusta. – Hänessä yhdistyy paljon kokemuksen tuomaa rauhallisuutta, johtajuutta ja sellaista esimerkillistä urheilijatyyppiä, jota me arvostamme korkealle. – Jumppa vaatii harjoituksissa paljon itseltään ja muilta ja se auttaa tietysti meidän nuorempia pelaajia kehittymään.

– Pelkästään niitä suuren yleisön eniten seuraamia tilastokategorioita tuijottamalla ei saa mitään kuvaa hänen arvostaan meidän joukkueelle. – Puolustustehokkuutta mittaavassa tilastossa Jumppa on nimittäin tällä hetkellä sarjan paras kotimainen pelaaja. – Hänellä on nopeutta puolustaa vastustajien parhaita takamiehiä ja toisaalta voimaa ja kimmoisuutta riittää atleettisia laitureita vastaan.

– Isommassa kuvassa kun katson näitä nykyvalmennustiimin kahta vuotta, niin juuri puolustus ja vahva levypallopeli ovat olleet avainasioita meille. – Kun olemme kummallakin kaudella saaneet ne huonon alun jälkeen kuntoon, niin on tulosta alkanut tulla. – Tämän pidämme vahvasti mielessä myös ensi kauden joukkuetta rakentaessamme, Ojala painottaa.

(kuvat: Erkki Hautaviita/EH Kuvat)

25.03.2019

KARHUBASKETIN MINIPOJAT PELAAVAT TIISTAINA AMMATTIKOULULLA

Karhubasketin minipoikien keskisen alueen runkosarja lähenee loppuaan. Jäljellä on yksi ottelu Lapuan Kobrat Ice joukkuetta vastaan. Se pelataan tiistaina 26.3. Kauhajoen ammattikoulun liikuntasalissa kello 18.30.

Karhubasketin minipojat johtavat sarjaa. Joukkue on voittanut kaikki kuusi otteluaan. Jos joukkue voittaa huomisessa ottelussa Kobrat, niin lopputurnaus on tulossa kotisaliin.

Tervetuloa kannustamaan pojat voittoon!

25.03.2019

KARHUBASKETIN U19 POJAT FINAALITURNAUKSEEN

Karhubasketin U19 pojat voittivat viime lauantaina runkosarjan päätöskierroksen ottelussa Tampereen YMCA:n pistein 74-96 (46-55). Voitolla Karhubasket varmisti paikkansa lopputurnaukseen eli final four tapahtumaan, jonne selvittivät tiensä divarin runkosarjan neljä parasta joukkuetta.

Viime lauantaina Tampereen YMCA aloitti ottelun vahvasti. Tamperelaiset voittivat avauskympin 30-27. Sitten kauhajokiset tiivistivät puolustusta ja voittivat toisen kympin 16-28. Kolmas kymppi meni vieraille 11-20, joten Karhubasket eteni selvään voittoon. Tamperelaiset voittivat levypallot 54-40 ja hakivat peräti 21 hyökkäyslevyriä. Karhubasket kuitenkin riisti 20 kertaa, aiheuttaen kotijoukkueelle 25 menetystä. Vieraat myös heittivät tarkemmin, upottaen kakkoset 57 prosentin ja kolmoset 38 prosentin tarkkuudella.

Voitolla Karhubasket varmisti runkosarjan nelospaikan ja pääsi mukaan lopputurnaukseen. Karhubasket voitti runkosarjassa 12 ottelua ja kärsi kuusi tappiota. Lopputurnaus pelataan runkosarjan voittajan Joensuun Katajan (15/3) kotikentällä lauantaina 6. päivä huhtikuuta. Karhubasketin ja Katajan lisäksi lopputurnauksessa pelaavat PuHu (14/4) sekä Ura Basket (13/5).

24.03.2019

KARHUBASKET HAKI SELVÄN VOITON URA BASKETISTA

Karhubasket vieraili lauantaina Turun Kupittaan uudessa palloiluhallissa, jossa Korisliigan sarjataulukon jumbopaikalle juuttunut Ura Basket isännöin kauhajokisia. Kannustamaan oli lähtenyt myös fanibussi, joka siivitti joukkueen 71-101 (35-54) voittoon.

Ottelun ensimmäinen neljännes oli isäntien hallintaa. Vieraat menivät johtoon, mutta sitten Ura otti piikkipaikan Trey Niemen (25/2/3) ja Wiifi Aidoon (11/2) johdolla. Kympin puolivälissä Greg Mangano (17(8/3/3 torjuntaa) ja Cameron Jones (22/5/4 riistoa) johdattivat puolustavan mestari 7-10 johtoon, mutta Uran valmentaja Kristian Palotie kutsui joukkueensa aikalisälle. Sen jälkeen Niemi osui jälleen kolmosessa ja Eero Sahlberg (16/3) naulasi myös kolmosen. Kotijoukkueen hyvävire jatkui ja Aleksi Akpaso (2/1) juoksi lay-upin koriin muovaten tilanteeksi 20-16. Karhubasket menetti pelivälineen ja Sahlberg osui illan toisessa kolmosessa, joten Uran etumatka oli seitsemän pistettä. Jussi Laakso kutsui joukkueensa aikalisälle. Uralla oli paikkoja repiä enemmänkin eroa, mutta Eero Innamaa (3/3) ja Mangano päättivät kympin lukemiin 23-21.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisella kympillä. Sen viisi ensimmäistä minuuttia menivät vieraille 5-21. Urasta ainoastaan Niemi onnistui korinteossa, kun vierailta onnistumisia tuli monelle eri pelaajalle. Bojan Sarcevic (5/4/9) jakeli palloa ja upotti myös kolmosen. Chris McKnight (13/6) laittoi palloa koriin ja Mikael Laihonen (4/2) kävi iskemässä näyttävän donkin. Neljänneksen jälkimmäinen puoli ei tuonut muutoksia voimasuhteisiin. Okko Järvi (14/3/6) osui kaukaa ja ajoi vahvasti korille. Rougeau ja Jones jatkoivat vahvoja suorituksia, joten puoliajalla oltiin lukemissa 35-54.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Ottelun toinen puolisko ei mitään hienouksia tarjonnut. Viimeisellä neljänneksellä McKnight johdatti eron yli 30 pisteen ja suurimmillaan se taisi olla 37 pistettä. Karhubasket upotti kakkoset 63 prosentin tarkkuudella ja osui kolmosissa 40 prosenttisesti. Vieraat olivat levypalloissa parempia 30-41 ja jakoi 25 syöttöä. Uran 17 menetystä ei heidän urakkaansa helpottanut. Uralta Trey Niemi kokosi 25 pisteen ja Sahlberg 16 pisteen saldot. Ura lähti peliin vain yhdellä jenkillä, sillä Jesse Perry (8/10/5) oli ainoa vahvistus, joka oli lauantaina kokoonpanossa. Loppusummerin soidessa lukemat olivat 71-101.

(kuva: Erkki Hautaviita)

– Peliin lähdettäessä tiesimme, että vastustajalta puuttuu monta pelaajaa, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso kertoi pelin jälkeen. -Se ei ole koskaan hirveän helppo tilanne. – Tiedettiin, että heillä oli hyvin ohut rosteri tänään, ja se näkyi ensimmäisen neljänneksen aikana. – Meidän joukkueessa on aika monta kokenutta ammattilaista, joten sen jälkeen oli helppo ottaa kentän haltuun, eikä paremmasta joukkueesta ollut kysymystä, Laakso jatkoi.

Voitolla Karhubasket on yhä kiinni runkosarjan kakkospaikassa. Kun lauantain kierroksella KTP yllätti Pyrinnön Pyynikillä ja sarjakärki Vilpas otti kotivoiton Katajasta, niin kauhajokisten ote kakkospaikasta vain vahvistui. Pudotuspelien kotietuun tarvitaan sijoitus runkosarjan neljän parhaan joukkoon ja tuo varmistuu yhdellä tai kahdella voitolla viimeisestä seitsemästä ottelusta. Kakkospaikan suhteen pullat ovat myös hyvin uunissa, mutta voittoja vielä tarvitaan. Viimeisten seitsemän ottelun ohjelmaan kuuluvat vierailut Tampereelle, Kotkaan ja peräti kahdesta Joensuuhun, joten kauhajokiset kohtaavat vieraissa joukkueet, jotka myös tavoittelevat pudotuspelien kotietua ja kakkospaikkaa.

Ensi keskiviikkona Karhubasket kohtaa kotiluolassa Lapuan Kobrat. Voitto olisi kauhajokisille todella arvokas, mutta lapualaiset mielivät myös pudotuspeleihin, joten hevillä vieraat eivät voittoa kotijoukkueelle jätä. Kobrat ovat BC Nokiaa pari voittoa perässä, mutta jos Kobrat voittavat viimeisen keskinäisen ottelun maaliskuun lopussa, niin viimeisistä kuudesta kamppailusta Kobrien on voitettava yksi ottelu enemmän, jotta paikka kevään huipennukseen avautuisi.