UUTISET

21.10.2020

KARHUBASKETILLE TAPPIO KAUDEN ENSIMMÄISESSÄ PAIKALLISOTTELUSSA

Karhubasket matkusti keskiviikkona kauden ensimmäiseen paikallisotteluun Lapualle. Lehtereillä ei nähty perinteistä oranssia merta, mutta piskuinen kannustusryhmä nappasi kyllä katsomosta selkävoiton lapualaisista. Kobrien myrkkyhampaat olivat piilossa 30 minuuttia, mutta isännät iskivät lopussa ja nousivat lopulta 84-78 voittoon.

Kauhajokiset hallitsivat kenttätapahtumia ensimmäisellä puoliajalla. Karhubasket johti puoliajalla 40-30, kun Collin Malcolm (23/5/2) viitoitti tietä. Malcolm upotti kaikki kuusi pelitilanneheittoaan ja keräsi puolikkaalla kasaan 12 pistettä. Koko oranssipaitainen vierasjoukkue nakutti kakkoset yli 80 prosentin tarkkuudella pussiin ja johti levypallotaistoa 15-23. Okko Järvi (23/2/4) oli toinen oranssipaitojen valopilkku.

Kobrien onnistumisprosentti pelitilanneheitoissa jäi avausjaksolla vaatimattomaan 34 prosenttiin. Kobrat eivät saaneet pelinrakentelua käyntiin, josta kertoo takamies Antto Nikkarisen (16/2/10) yksi tilastoitu syöttö. Kobrat olisivat voineet olla syvällä suossa ilman Justin Pierceä (21/2/2). Pierce teki taukoon mennessä 14 pistettä 60 prosentin tarkkuudella.

Kolmannella kympillä kaikki näytti vieraille hyvältä. Tyyntä myrskyn edellä. Okko Järvi ajeli hyvin korille ja TJ Holyfield (10/13) hallitsi ilmatilaa korin alustoilla, keräten kamppailussa 13 levyriä. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa hyvin pelannut Daniel Utomi (2/3/3) jäi nyt ilman palloja. Peliaikaa Utomille tuli hieman alle 28 minuuttia, viisi virhettä ja vain kaksi pistettä. Toki yrityksiä oli vain kaksi kappaletta. Brandon Spearman (6/8/2) lähti jälleen penkiltä, eikä päässyt missään vaiheessa peliin mukaan. Järvi naulasi kolmannen neljänneksen loppuun kolmosen ja Karhubasket pääsi viimeiselle kympille lukemista 51-65.

Juho Lehtoranta (10/2) alkoi herätellä lehtereillä epätoivoon vaipunutta kotiyleisöä. Ennen päätösneljänneksen puoltaväliä Nikkarinen ja Jussi Turja (3/1) osuivat peräkkäisissä kolmosissa, joten ero oli kaventunut kahdeksaan pisteeseen (64-72). Nikkarinen jatkoi vieraiden rankaisemista virheistä ja hetkeä myöhemmin oltiin lukemissa 72-74. Kuten yleensä, Kobrat saivat hyökkäyspään onnistumisista virtaa puolustukseen ja kauhajokisten aseet oli syöty. Lopussa Kobrat menivät menojaan ja kirjasivat itselleen kauden toisen voiton lukemin 84-78.

Pelin päättyessä tilastoista voidaan lukea, että Karhubasket sai sukkaan vain viisi kolmosta 27 yrityksestä (19 %). Menetyksiä kauhajokisille kertyi kaikkiaan 15 kappaletta. Kobrat nostivat toisella puolikkaalla kakkosten prosentin 48 ja kolmosissa 41 prosenttiin. Nikkarisen johdolla joukkue tilastoi 25 syöttöä ja pallon liikkeellä tekopaikat saatiin oikeisiin paikkoihin, sekä oikeille miehille.

-Peli oli meidän hallussa 30 minuuttia, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. – Sitten Kobrat pääsivät pelaamaan sitä peliä, mitä he ovat alkukauden aikana näyttäneet. – Meiltä katosi hyökkäyspelistä kontrolli ja rupesimme puskemaan. – Viimeiseen kymppiin tuli menetyksiä ja keskittyminen pääsi herpaantumaan. – Kun emme olleet hereillä, niin Kobrat rokotti meitä ja meille tuli pienimuotoinen paniikki, – Kobria pitää onnitella voitosta. – He taistelivat sitkeästi ja nousivat voittoon, Koskimies antoi tunnustusta vastustajalle.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa kotiluolassa viikon päästä. Silloin vieraaksi saapuu ilman tappioita oleva KTP, jonka riveissä pelaa Kauhajoella kahta Suomen mestaruutta juhlinut Greg Mangano. Ja Mangano on ollut alkukaudesta maaginen. Liput KTP-otteluun ovat jo myynnissä Kauhajoen Kesportissa ja osoitteessa ennakkolippu.com.

21.10.2020

KARHUBASKETIN SEURAAVA KOTIOTTELU KESKIVIIKKONA 28.10. – LIPUT MYYNNISSÄ NYT

Liput Karhubasketin seuraavaan kotiotteluun ovat myynnissä. Varmista paikkasi katsomossa ajoissa. Osta liput osoitteesta ennakkolippu.com tai käy Kauhajoen Kespotissa.

Sarjakärki KTP saapuu Greg Manganon johdolla karhuluolaan keskiviikkona 28.10. Ottelu alkaa Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa kello 18.30. Ovet avautuvat kello 17.30.

Karhubasketin kauden ensimmäinen kotiottelu pelattiin sunnuntaina 18.10. Lahti Basketball joutui kotimatkalla 100-90 tappion jälkeen. Liikuntahallissa oli hyvin tilaa, joten turvaväleistä ei ollut huolta. Saliin pystytään ottamaan huomattavasti suurempi määrä yleisöä turvallisesti, joten nyt vain katsomaan, kuinka kauhajokiset kahteen Suomen mestaruuteen johtanut Greg Mangano pelaa KTP:n peliasussa.

Muista tutustua ottelutapahtumien turvallisuus ohjeisiin osoitteessa karhubasket.fi.

Junioreille on lippuja jaossa samaan tapaan, kuin kauden ensimmäisessä ottelussa ja ne voi noutaa Kauhajoen Kesportista.

#oranssionmeidän

21.10.2020

TURVALLISUUSOHJEET KORISLIIGAN OTTELUIHIN KAUDELLA 2020-2021

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoen Karhu Basket aloitti Korisliigakauden viime tiistaina Helsingissä. Kotiavaus oli vuorossa sunnuntaina 18.10., kun kello oranssipaidat voittivat Lahti Basketball lukemin 100-90.

Karhubasketin seuraava kotiottelu on keskiviikkona 28.10., jolloin vieraaksi saapuu KTP. Ottelu alkaa koulukeskuksen liikuntahallissa kello 18.10. Liput on myynnissä nyt! Osta omasi osoitteesta ennakkolippu.com tai Kauhajoen Kesportista.

Etelä-Pohjanmaalla on koronaviruksen leviämisessä valitettavasti kiihtymisvaihe. Jos tautitapauksia tulee esille tai tartuntaketjujen selvityksessä tulee epäilyksiä, joihin pitää reagoida, nämä ohjeet saattavat muuttua päivittäin. Seuraa tiedottamista Karhu Basketin somen kanavilla ja nettisivuilla.

Yleiset ohjeet Korisliigan runkosarjaan:

Tule otteluun vain täysin terveenä! Jos olet kipeä, pääsysi otteluun saatetaan estää.

Lataa puhelimeesi koronavilkkusovellus!

Ottelutapahtumassa pitää käyttää kasvomaskia! Otteluissa on saatavilla kertakäyttömaskeja ja Kesportissa sekä aulan fanipisteessä on myynnissä pestäviä Karhubasket kasvomaskeja. KB:n kasvomaskin hinta on 15 euroa kpl tai 2 kpl 25 euroa. Saatavilla on miesten, naisten ja lasten kokoja, väreinä oranssi tai musta (musta miehet/naiset loppuunmyyty).

Desinfioi kädet! Otteluissa on useita käsidesipisteitä, joita tulee käyttää salille tullessa ja tapahtuman aikana. Muista pestä kätesi, kun saavut pelin jälkeen kotiin ja käytä käsidesiä.

Huolehdi turvaväleistä!

Ainoastaan perheenjäsenet voivat istua vierekkäin! Järjestysmiehiä on ohjeistettu kohteliaasti puuttumaan ja selvittämään tämä.

Saavu paikalle ajoissa! Näin vältämme ruuhkan syntymisen, eikä jonoja muodostu. Ovet salilla aukeavat aina tuntia ennen ottelun alkamista.

Sisäänpääsy otteluihin:

Salilla ei ole lipunmyyntiä. Pääsylippu on siis ostettava etukäteen joko Kauhajoen Kesportista tai ennekkolippu.comista. Jos Kesportin ennakkomyynnistä jää lippuja myymättä, ne myydään salilla pelipäivänä, alkaen tunti ennen ottelun alkua, kun ovet avautuvat. Myytävissä olevien lippujen määrää on rajoitettu, jotta turvavälit voidaan ylläpitää ja tapahtuma on kaikille mahdollisimman turvallinen. Seura tiedottaa nettisivuilla ja somessa pelipäivänä, jos salilla myydään lippuja. Muista turvavälit ja vältä ruuhkaa! Maksuvälineenä käy kaikissa pisteissä käteinen ja pankkikortti.

Noudatan järjestysmiesten ohjeita joka tilanteessa!

Seuraa kuulutuksista saatavia ohjeita!

Katsomo on jaettu kahteen lohkoon. Yläkertaan ja alakertaan. Jos paikkasi on alakerrassa, niin sisäänpääsy on aulassa. Ovet joko Aninkujan puolelta tai koulukeskuksen sisäpihalta. Yläkertaan pääsee salin kulmasta, ovesta, joka sijaitsee Kauhajoen lukiota vastapäätä. Ovilla on merkitty mihin osastoon siitä pääsee sisälle. Lohkojen välillä ei ole sisäkautta kulkua, joten ennen kuin menet sisälle saliin, muista tarkistaa oikea ovi.

Yläkerrassa on kaksi osastoa. B1 SININEN ja B2 VIHREÄ.

Alakerrassa on viisi osastoa. A1 KELTAINEN, A2 VIOLETTI, A3 SININEN, C pohjoinen (ns. fanikatsomo) VAALEANPUNAINEN, D eteläinen PUNAINEN.

Seura on varannut kausikorttilaisille lisätilaa katsomosta, joten turvavälit katsomossa voidaan varmistaa. Seuraa järjestysmiesten ohjeita. Jotta turvavälit toteutuvat, voi vakiopaikka siirtyä tuolin tai kaksi erisuuntaan. Eri lohkoissa, alakerrassa ja yläkerrassa on omat wc-tilat. Vältä ylimääräistä liikkumista salissa!

Poistuminen ottelusta:

Kummallakin katsomolohkolla, ala- ja yläkerralla on useampi poistumistie katsomosta. Ottelusta poistutaan vasta sen päätyttyä sitä poistumistietä, joka katsomonosalle on varattu. Käytä malttia ja vältä ruuhkaa! Pienellä odottamisella vältämme ruuhkan ovilla ottelun jälkeen. Seuraa tässäkin järjestysmiesten ohjeita.

Ottelun jälkeen ei ole avointa lehdistötilaisuutta. Lehdistötilaisuus on katsottavissa suorana Karhubasketin YouTube-kanavalta.

Ottelusta poistutaan maltilla, välttäen ruuhkia, mutta kuitenkin ripeästi, jotta saliryhmä saa alkaa purkaa salia. Älä jää kenttäalueelle tai auloihin. Seurustelu pelaajien kanssa ottelun jälkeen on ehdottomasti kielletty!

Salilla toimii alakerran kanttiini ennen ottelua. Puoliajalla aulan kahvio ei ole avoinna. Alakerran katsomolohkoa varten saliin tuodaan neljä kahvikärryä. Yksi C-katsomolle, yksi A1 katsomolle, yksi A2 ja A3 katsomolle ja yksi D-katsomolle. Muista huolehtia turvaväleistä.

Yläkerran katsomolohkoissa on yksi kioski katsomolle B1 ja yksi katsomolle B2.

Karhubasketin junioreille on toimitettu omat ohjeet Korisliigan otteluista. Myös juniorien määrää on turvallisuussyistä rajoitettu. Juniorit, jojo:t ja valmentajat noutavat lippunsa ohjeiden mukaisesti Kauhajoen Kesportista, josta 50 ensimmäistä saa lipun. Juniorit, Jojo:t ja valmentajat istuvat D-katsomossa. Ylimääräinen liikkuminen katsomossa tai muissa koulun tiloissa on ehdottomasti kielletty. Myös junioreilla tulee olla kasvomaski. Kaikki D-katsomossa istuvat poistuvat ottelun päätyttyä ulos ovesta nro 4.

20.10.2020

OTTELUENNAKKO: KOBRAT – KARHUBASKET

Karhubasket (1 voitto/1 tappio) lähtee keskiviikkona kauden ensimmäiseen paikallisotteluun, kun Lapualla Kobrat (1/1) isännöi hallitsevaa Suomen mestaria. Karhubasket aloitti kauden kahden pisteen tappioon Helsingissä, mutta otti avausvoiton kotiluolassaan viime sunnuntaina Lahti Basketballista. Kobrat on myös aloittanut kauden voitolla ja tappiolla. Avauskierroksella lapualaiset voittivat kotisallissaan Korihait 113-80. Salosta Kobrat joutuivat kotimatkalle kirvelevän pisteen tappion jälkeen viime lauantaina.

Karhubasket komeilee Korisliigan levypallotilaston ykkösenä. Joukkue on poiminut kahdessa ottelussa 47 levyriä ja niistä 16 on tullut hyökkäyspäässä. kovia lukemia, jotka todennäköisesti tulevat tasoittumaan, kun pelejä tulee lisää. Heittoprosentit ovat huolestuttavan alhaisia. Kakkoset ovat osuneet sukkaan 47,5 prosentin ja kolmoset 31,8 prosentin tarkkuudella. Vapariviivalla Karhubasket on ollut Korisliigan kolmanneksi tarkin joukkue, 81,1 prosentin tarkkuudella. Menetyksiä Karhubasketille on tullut 14,5 kappaletta ottelua kohden.

Viime tiistaina Karhubasket hävisi Seagullsien vieraana 84-82. Se oli kohtuullinen suoritus, kun ottaa huomioon, että kauhajokiset eivät saaneet pistettäkään aikaiseksi viimeisen kolmen minuutin aikana. Viimeisillä hetkillä oranssipaidat pääsivät yrittämään parikin kertaa tasoitus- tai voittoheittoa. Ehkäpä voitto avauskamppailusta olisi ollut pieni vääryys.

Avausvoitto Lahdesta tuli yli kahden tunnin maratonin jälkeen. Lahti puolusti todella aggressiivisesti ensi minuutit ja Karhubasket oli hätää kärsimässä. Lopulta Janne Koskimies löysi sopivat lääkkeet vastustajan puolustuksen murtamiseksi ja eteni 100-90 voittoon.

Okko Järvi nosti Lahti ottelussa tasonsa sille asteelle, jota ollaan odotettu. 17 pistettä syntyivät hyvillä prosenteilla (2p 75 %, 3p 66,7 %). Niiden lisäksi Järvi poimi kolme levypalloa ja jakoi kuusi syöttöä. Myös Collin Malcolm nosti tasoaan avausottelusta. Hän teki 25 pistettä ja repi 11 levyriä. Daniel Utomi oli hurjalla heittopäällä Gullseja vastaan. Sunnuntaina hän teki 15 pistettä ja keräsi kahdeksan levyriä. Kolmoset Utomi upotti 2/4, joten kauden onnistumisprosentti on nyt 75. Utomi onkin varmaan merkitty mies keskiviikkona.

-Sunnuntain avausvoiton jälkeen katseet on suunnattava nopeasti kohti keskiviikkoa ja kauden ensimmäistä Pohjanmaan derbyä, Janne Koskimies aloittaa ennakoinnin. – Kobrien tehokkuus avoimella kentällä sekä tulivoima kaaren takaa ovat tiedossa, mutta näiden poisottaminen onkin helpommin sanottu kuin tehty. – Meidän pitää pelata paras puolustuspelimme ja pitää pallosta paremmin huolta hyökkäyksessä.

Karhubasketin kokoonpano: Collin Malcolm, Daniel Utomi, Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, TJ Holyfield, Joona Hakamaa, Brandon Spearman, Kalle Peltonen.

 

Kobrat teki Korihaista kalamuhennosta ensimmäisessä ottelussa. 33 pisteen voitto ei jättänyt kysymyksiä paremmasta joukkueesta. Onnistumiset seuraavat onnistumisia ja lauantaina Kobrat olivat lähellä yllättää Vilppaan Salohallissa. Kobrat voittivat tuon kamppailun kolmannen neljänneksen 22-35 ja johtivat ennen viimeistä kymppiä pistein 68-72. Suurimmillaan Kobrien etumatka oli 13 pistettä. Kolmannen kympin sytyttäjänä toimi 198 senttinen laituri Jordan Loveridge. Koko ottelussa Loveridge pussitti 31 pistettä tarkalla heittopelillä (2p 60 %, 3p 70 %) ja poimi siinä ohessa 11 levypalloa. 203 senttinen sentteri Nathanial Grimes pussitti 21 pinnaa ja poimi kahdeksan levypalloa. Kolmas tehomies oli 201 senttinen laituri Justin Pierce, joka kokosi 16 pisteen, sitsemän levyrin ja kolmen syötön saaliin. Kobrien peliä pyörittää Korisliigan syöttökunkku Antto Nikkarinen (10/2/10), jakaen 10 syöttöä. Tässä on se nelikko, joka Karhubasketin pitää keskiviikkona pitää asioissa.

Toki Kobrilta löytyy tehoa ja taitoa myös edellä mainitun nelikon lisäksi. 206 senttinen maajoukkuelaituri Remu Raitanen ei vielä ole pelannut peliäkään. Hän tuo kuitenkin Ville Turjan ryhmään kokoa ja heittovoimaa lisää. Heittovoimasta kun puhutaan, niin Juho Lehtoranta (6,5/3/2) pitää mainita. Neljäs jenkki on 195 senttinen laituri Anthony Gaines Jr (17/3/2,5). Kobrilla on rosterissa kolme omaa kasvattia, joista suurimmassa roolissa on ”ikikobra” Jussi Turja, joka ei vielä ole päässyt pisteiden makuun. Tuukka Härsilä on syntynyt vuonna 2004 ja pelannut kahdessa ottelussa runsaat kahdeksan minuuttia per peli. Ville Taipaleen kauden debyytti on vielä tekemättä. Joukkueen täydentää takamies Peetu Drockila (1,5/1,5/2).

Kobrat on heittovoimainen joukkue, joka rakentaa heittopaikat hyvällä pallon liikkeellä. Karhubasketin pitää onnistua joukkuepuolustuksessa, jotta Nikkarinen ei pääse pelaamaan palloa hyviin paikkoihin. Keskiviikkona on edessä 37 Korisliigan paikallisottelu. Kauhajokiset ovat napanneet otteluissa 26 voittoa, kun Kobrat ovat onnistuneet voittamaan niistä 10. Lapualaiset lähtevät poikkaisemaan seitsemän paikallispelin tappioputkea Karhubaskettia vastaan.

-Huomenna vastassa paikallisvastustaja karhu, Kobrien valmentaja Ville Turja ennakoi keskiviikon ottelua. – Paikallisotteluissa tuntuu olevan vuodesta toiseen vertaansa vailla oleva lataus. – Suurin korjausliike edelliseen Vilpas peliin verrattuna täytyy meidän osalta tulla levypallopelaamiseen ja menetysten minimoimiseen. – Vilpas sparrasi meitä energisyydellään ja aggressiivisuudellaan hyvin kohti meille vielä ennen tuota ottelua saavuttamatonta aggressiivisuuden tasoa. – Uskonkin, että olemme karhua vastaan valmiimpia alusta asti kuin mitä olimme lauantaina Salossa.

– Raitasen pelikuntoon pääsy lähestyy ja hiljalleen paluu kentille lähestyy. – Turhia riskejä liian nopeasta paluusta kentille ei kuitenkaan oteta. – Tilannetta arvioidaan tänään harjoituksissa ja huomenna päivän aikana ja päätös tehdään päivän kunnon mukaan, Turja puntaroi koriliiga.fi sivuston ennakossa.

Kobrien kokoonpano: Pierce, Nikkarinen, Turja, Gaines, Loveridge, Lehtoranta, Grimes, Härsilä, Drockila. Raitanen (GTD75%), Taipale

Keskiviikon kamppailua voi katsella suorana Ruudun välityksellä, joten nyt vain nopeasti tilaamaan Ruutu!

 

#oranssionmeidän

 

19.10.2020

MIKA PERÄLÄLLE HEIKKI TUOMALA-PALKINTO

Suomen koripalloliitto myönsi vuoden 2020 Heikki Tuomala-palkinnon postuumisti Mika Perälälle. Palkinto luovutettiin ennen Kauhajoki – Lahti Basketball Korisliigaottelua viime sunnuntaina. Palkinnon jakoi Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara. Palkinnon vastaanotti Kirsi Perälä.

Heikki Tuomala-palkinto myönnetään vuosittain henkilölle, jonka vapaaehtoistyö seura-, alue, tai liittotoiminnassa katsotaan merkittävästi edesauttaneen suomalaista koripalloilua. Palkinto on Koripalloliiton korkein tunnustus vapaaehtoistyöntekijöille. Palkintoa on jaettu vuosittain vuodesta 1991 alkaen. Tuona vuonna palkinto jaettiin Heikki Tuomalan perheelle, Pentti Salmelle ja Pentti Toivoselle.

Mika Perälä teki pitkän työ kauhajokisen koripallon hyväksi. Mikin pelaajaura hakee paikkakunnalla vertaistaan. Lisäksi hän valmensi vuosien ajan paikkakunnan nuoriso eri ikäluokissa. Mika Perälä oli yhdessä Simo Koski-Lammin kanssa nostamassa joukkuetta II-divarista valtakunnalliseen divariin 2000-luvun taitteessa. Sama valmennuskaksikko vastasi joukkueen valmentamisesta myös ensimmäisenä kautena divarissa.

Mika Perälä toimi pitkään Kauhajoen Karhun koripallojaostossa. Vuonna 2017 hän oli perustamassa Kauhajoelle koripallon erikoisseura Karhu Basketia ja toimi sen varapuheenjohtajana. Hän oli aktiivinen koripalloliiton keskisen alueen toiminnassa sekä liittotasolla.

Mika Perälä menehtyi äkilliseen sairauskohtaukseen 27.11.2019.

#oranssionmeidän