UUTISET

13.01.2021

KARHUBASKET VOITTI KORIHAIT

Karhubasket matkasi keskiviikkona Uuteenkaupunkiin, jossa se kohtasi Korisliigan jumbona majailevan Korihait. Vaikka Hait olivat edellisessä ottelussa ottaneet kauden avausvoiton, niin kamppailu toisti kauden ensimmäisen ottelun kaavaa. Marraskuun alussa kauhajokisten voittonumerot olivat kotiluolassa 118-73. Nyt oranssipaidat pääsivät kotimatkalle 85-109 (38-53) voiton jälkeen.

Ottelun neljä ensimmäistä minuuttia mentiin tasatahtiin. Hait johtivat 11-10, mutta sitten vieraat nykäisivät 0-10 jakson. Bojan Sarcevic (14/6/10) upotti pari kolmosta ja uusi sentteri Osasumwen Osaghae Jr (27/13/3 syöttöä/3 torjuntaa) nosti kakkosella lukemiksi 11-20. Atte Perttu (13/2) nostatti kotijoukkueen tunnelmaa kolmosella, mutta Karhubasket meni menojaan. Osaghae nosteli palloja koriin ja Eero Innamaan (17/3) pari kolmosta muovasi lukemiksi 18-31, kun avausneljännestä oli jäljellä runsas minuuttia. Nuori ukilainen Aamos Nikula (6/1/4) kavensi kakkosella, mutta Innamaan kakkonen päätti kympin tilanteeseen 20-33.

Toisen neljänneksen alkupuolella Tommi Lehtosen (10/5) kolmonen kavensi eron yhdeksään, mutta vierailla ei ollut hätää. Sarcevic säkitti kolmosen ja Collin Malcolm (20/1/3) pyörähteli vastustamattomasti korille. Puoliajalle lähdettiin lukemista 38-53.

Karhubasket venytti eron kolmannen kympin alkupuolella 24 pisteeseen. Kympin puolivälissä oltiin lukemissa 47-72, kun Osaghaen kakkosen jälkeen kenelläkään ei sen jälkeen ollut epäselvyyttä ottelun voittajasta. Neljännes päättyi lukemiin 59-84. Hait eivät luovuttaneet, vaan voittivat päätösneljänneksen lukemin 26-25, mutta sarjapisteet lähtivät Kauhajoelle lukemilla 85-109.

Karhubasketin jokainen kymmenestä pelaajasta pääsi pisteiden makuun. Kolmoset upposivat 44 prosentin ja kakkoset 64 prosentin tarkkuudella. Hyviä heittopaikkoja saatiin luotua hyvällä pallon liikkeellä, josta kertoo 23 jaettua syöttöä. Kauhajokiset voittivat levypallot 29-42, joten uusi sentteri toi sille osa-alueelle toivottua apua.

-Tuntui hyvältä päästä pitkän tauon jälkeen pelaamaan, Osasumwen Osaghae Jr jutteli pelin jälkeen. – Harjoitukset ovat olleet hyviä ja niissä on ollut hyvä tempo, mikä auttoi. – Pelasimme joukkueena hyvin. – Halusimme aloitta korkealla intensiteetillä ja mielestäni pystyimme siihen.

– Olen tyytyväinen siihen, että saimme onnistumisia laajalla rintamalla, valmentaja Janne Koskimies jutteli pelin jälkeen. – Uusi pelaaja oli tehokas ja pysyi niissä asioissa, joita olemme treenanneet. – Myös Eero Innamaa oli tehokas ja Colin Malcolm voitti oman kaksinkamppailun selvästi. – Saimme tähän peliin neljä uutta pelaajaa, jotka eivät olleet Vilpas pelissä mukana ja heillä oli alla pitkä tauko peleistä. – Tiesimme, että kotijoukkueella on hyvä itseluottamus voiton jälkeen. – Emme onnistuneet ottamaan heiltä kotimaisten Pertun ja Marttisen kolmosia pois. – Kaikkiaan ole tyytyväinen peliin, erikoisen valmistautumisen jälkeen, Koskimies kommentoi.

Karhubasketilla on nyt pari viikkoa aikaa laittaa yhteispeliä kuntoon, sillä seuraava ottelu on 27. tammikuuta, jolloin karhuluolaan saapuu ilman tappiota Korisliigaa johtava Seagulls.

12.01.2021

OTTELUENNAKKO: KORIHAIT – KARHUBASKET

Heti alkuun todettakoon, että tämä ottelu ennakko ei ole yhtä raflaava, kuin edellisen ottelun alustus. Verkkotoimituksen vetäjä on vajonnut katakombeihin tutkimaan Tbilisin pappisseminaarin tapahtumia 1800-luvun lopulla ja sen heijastuksia ihmismielen kieroutumiseen, sekä pohtimaan Potsdamin arkistojen todellista luonnetta. Verkkotoimitus pahoittelee mielipahaa, jota edellinen kiihkossa raapustettu ja heikkotasoinen sutaisu aiheutti.

Asiaaan:

Viime keskiviikkona koronatauon kotiluolassa tappioon Vilppaalle (76-86) päättänyt Karhubasket (8 voittoa/4  tappiota) lähteen keskiviikkona lumimyrskyn keskellä Uuteenkaupungiin. Vastustaja Korihait (1/12) otti viikko sitten kauden ensimmäisen voiton, kun se kävi yllättämässä BC Nokian lukemin 72-76.

Karhubasket on Korisliigan runkosarjassa sijalla neljä. Voitto keskiviikkona kiilaisi sen kolmantena olevan Vilppaan ohi. Seagulls liitää sarjakärjessä ilman tappioita ja etenemässä kohti runkosarjan voittoa. Pyrintö, jonka kauhajokiset kohtaavat vielä runkosarjassa kahdesti, on tukevasti sarjataulukon toisena, voitettuaan tiistaina Pyynikillä Vilppaan lukemin 86-82. Kärkikaksikko on selvissä asemissa, vaikkakin oranssipaidat voivat vielä uhata tamperelaisten kakkospaikkaa voittamalla loput kohtaamiset, mutta kahdesta jäljellä olevasta pudotuspelien kotietupaikasta käydään kiivasta taistelua. Vilpas ja Karhubasket pitävät hallussaan näitä paikkoja, mutta BC Nokia, Lahti, KTP ja Kataja ovat taistelussa mukana. Runkosarjaa on pelaamatta alle puolet, joten jokaisella voitolla on suuri merkitys. Toki joukkueiden voimasuhteissa saattaa tapahtuna muutoksia. Tiistaina saimme lukea muutoksista Nokian miehistöön ja voi olla, etteivät ne jää viimeiseksi. Viikko sitten näimme myös, että kokoonpanoon muutoksia tehneet joukkueet taistelevat ja osaavat pelata. Kuka olisi arvannut, että Kouvot voittavat kotonaan Katajan?

Karhubasket pelasi viikko sitten vain kuuden pelaajan kokoonpanolla. Nyt jalkeille saadaan täysi miehitys, kun muutamat koronakaranteenit ovat rauenneet ja Okko Järven alavartalovamma alkaa olla historiaa. Yksi karanteenista vapautunut pelaaja on sentteri Osasumwe Osaghae Jr, joka saapui USA:sta vuoden ensimmäisenä päivänä. Osaghae pukee nyt ensimmäistä kertaa päälleen oranssipaidan ja yrittää auttaa joukkueensa voittoon. Karhubasketin pelillistä kunto voi vain arvailla, sillä treenaaminen kuudella pelaajalla on hankalaa, joten valmennuksen huolien määrää voi vain arvailla.

Viime keskiviikkona TJ Holyfield jäi ainoaksi isoksi Vilpasta vastaan, vaikkakin Kalle Peltonen pelasi hienosti. Nyt Osaghae tuo kokoa korin alle, täydentäen Holyfield-Peltonen kaksikkoa. Myös viime keskiviikon onnistuja Thomas Vehmanen pelaa varmasti suurella itseluottamuksella. Joukkue on treenannut hyvin, olosuhteet huomioiden ja valmentaja Janne Koskimies on optimistinen tulevan pelin suhteen.

-Kotijoukkue haki viime kierroksella kovan vierasvoiton, joka on varmasti nostanut heidän itseluottamustaan. – Me lähdemme hakemaan vuoden 2021 avausvoittoa nyt viime viikon kierrosta laajemmalla materiaalilla. – Osasumwen Osaghae on päässyt vetämään parit treenit joukkueen kanssa ja pääsee debytoimaan keskiviikkona.

Karhubasketin kokoonpano: Collin Malcolm, Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Osasumwe Osaghae Jr, Bojan Sarcevic, Okko Järvi, Eero Innamaa, TJ Holyfield, Joona Hakamaa, Kalle Peltonen.

Hait pelasivat 11 peliä putkeen ilman voittoa. Harva uskoi ennen viime keskiviikkoa, että avausvoitto tulisi Nokialla. Nokialaiset johtivat puoliajalla 44-34, mutta Uki hiipi kolmannella kympillä lähemmäs. Se voitti viimeisen neljänneksen 14-24, ottaen kauden ensimmäiset sarjapisteet lukemin 72-76. Haiden kovimmat pisteet pussitti 198 senttinen laituri Trey Zeigler (26/11/5). Isossa roolissa olivat myös Tommi Lehtonen (5/5) ja Miikka Marttinen (13/4/2). Lehtonen oli runsaan 22 minuutin peliajalla joukkueensa paras +/-tilastossa lukemalla +13. Marttinen viihtyi kentällä miltei 35 minuuttia lukemalla +11.

Zeigler (18,8/7,8/5,3) on joukkueensa paras pistemies ja ahkerin syöttöjen jakaja. Kaksi muuta jenkkiä ovat 193 senttinen takamies Trevor Blondin (13,8/4,3/3,7) ja 203 senttinen laituri Sal Nuhu (12,9/10,1/2,1 torjuntaa). Blondinin pelaaminen on vielä epävarmaa (GTD 50 %). Nuhu pussitti Nokiaa vastaan 11 pistettä, poimi 7 levyriä ja jakoi neljä syöttöä. Noin 33 minuutin peliajalla +/-tilastoon tuli lukema +12. Nuhu hakee myös kolme hyökkäyslevypalloa ottelua kohden, joten miehen kanssa saa irtopallotilanteissa olla tarkkana.

Kotimaisella osastolla avainpelaaja on Miikka Marttinen (11/2,4). Valmentaja ja kauhajoellakin pelannut Jarno Nikula ei voi rosterin leveydellä hevostella, mutta on saanut hyvin irti tehoja nuorista Aamos Nikulasta (4,5/1,9) ja Tommi Lehtosesta (2,1/1,4). Kokoonpanon täydentävät keskiviikkona Atte Perttu (4,5/2,9) ja Mirko Laitinen (0,7).

Millä osa-alueilla Korihait onnistuivat viime keskiviikkona kauden aikaisempiin otteluihin verrattuna? Levypalloja se poimi 46 kappaletta, kun tappiossa niitä oli tullut 37,8 ottelua kohden. Menetyksiä tuli 11 kappaletta, kun aikaisemmin niitä oli tullut 13,9 per ottelu. Kakkoset upposivat 43,2 prosentin ja kolmoset 25 prosentin tarkkuudella, jotka ovat jopa tappio-otteluiden keskiarvolle alapuolella (2p 48,2 %, 3p 28,5 %). Vedetään tästä se johtopäätös, että asenne ratkaisee. Hait halusivat taistella voitosta ja puolustivat hyvin. Hyökkääminen oli järkevää, suuntautuen kohti koria. Tästä kertoo 32 hankittua vaparia, jotka upposivat hyvällä 71,9 prosentin tarkkuudella, kun aikaisemmissa otteluissa vaparien tarkkuus oli jäänyt vain 57,6 prosenttiin.

Kauden tilastoja vertaillessa tulee selväksi, että jos Hait mielivät pysyä voittokannassa, täytyy heidän jatkaa hyvää levypallopelaamista. Karhubasket on sarjan huonoin levyrijoukkue 36,4 irtopallon keskiarvolla, mutta toivottavasti siihen saadaan Osaghaen johdolla korjausta. Haiden pitää estää vieraiden pallon liike ja onnistua heittopelissä, jotta kakkoset saadaan koriin yli 50 prosentin ja kolmoset noin 35 prosentin tarkkuudella sukkaan. Toki asenne ratkaisee myös keskiviikon pelin.

– Meiltä hyvä peli viime viikolla, Jarno Nikula alustaa keskiviikon kamppailua. – Kauhajoella on erittäin laadukas joukkue. – Haastaaksemme Kauhajoen tarvitsemme kaiken energian, jonka voitosta saimme.

Korihaiden kokoonpano: Blondin GTD50%, Nikula, Perttu, Marttinen, Ziegler, Laitinen, Lehtonen ja Nuhu.

Korihaiden edellisestä voitosta tässä otteluparissa on vierähtänyt tovi. Helmikuun 25. päivä vuonna 2012 Hait voittivat kotisalissa lukemin 80-79. Sen jälkeen kauhajokiset ovat napanneet 24 voittoa putkeen. Kaikki putket katkeavat joskus, mutta toivottavasti ei nyt keskiviikkona.

Korihait – Karhubasket keskiviikkona kello 18.30 Uusikaupunki areenalla.

Peliä voi katsella suorana Ruudun kautta.

 

07.01.2021

KARHUBASKET PALASI PARKETILLE TAUOLTA – VILPAS HAKI VOITON KARHULUOLASTA

Karhubasket aloitti uudelleen Korisliigakauden kuukauden tauon jälkeen keskiviikkona. Paluu ei ollut helpoin mahdollinen, sillä joukkueelta puuttui kokoonpanosta runsaasti pelaajia. Pelaavaan kokoonpanoon oli saatu jalkeille vain kuusi miestä. Siitä huolimatta oranssipaidat taistelivat urheasti, mutta ei voinut mitään Salon Vilppaalle, joka haki 76-86 (37-39) voiton liikuntahallista.

Ottelun alku meni kotijoukkueen tahdissa. Thomas Vehmanen (26/2/5) pelasi loistavasti ja teki ennen tauko yhdeksän pistettä. Myös Kalle Peltonen (13/6) pussitti puoliaikaan mennessä yhdeksän pistettä. Iloisin yllättäjä oli Joona Hakamaa (8/1/2), joka teki nopeasti kentälle päästyään kahdeksan pistettä.

Vilpas rokotti avauspuolikkaalla kotijoukkuetta menetyksistä. Niitä Karhubasketille tuli kuusi pistettä ja vieraat tekivät niistä yhdeksän pinnaa. Mikko Koivisto (24/3/2) upotti jo ensimmäisellä puoliajalla viisi kolmosta. Kotijoukkueen bensa loppui tankista nelisen minuuttia ennen puoliaikaa. Lukemista 35-27 Vilpas nykäisi 0-12 jakson ja pääsi tauolle 37-39 johtoasemassa.

Vilppaan rynnistys jatkui kolmannen kympin alussa. Kaksi menetystä, joista Koivisto iski viisi pistettä ja lukemat olivat vajaassa minuutissa 37-44. Vilpas pystyi toistuvasti murtautumaan kotijoukkueen puolustuksen keskustaan ja nostelemaan helppoja koreja. Antti Niskanen (13/5/3) luikerteli korille useamman kerran ja piti oranssipaitoja mukana. Vehmasen ja Bojan Sarcevicin (10/6/3) korit eivät syntyneet helposti, mutta niillä ero pysyi alle 10 pisteen. Muutan hyökkäyslevypallon jälkeen syntyneet helpot korit, veivät Vilppaan 55-66 johtoasemassa päätösneljännekselle.

Jeremiah Wood (16/5/4) löi pelille sinetin viimeisen kympin alkupuoliskolla. Härkämäinen sentteri nosteli pehmeästi palloja koriin, joten ero kasvoi 19 pisteeseen (62-81). Karhubasket pelasi lopun miehekkäästi, ja Vehmasen kolme kolmosta päättivät kamppailun lukemiin 76-86.

Vilpas voitti levypallot 34-43 ja haki 17 hyökkäyspään levyriä. Näiden jälkeen helpot heitot nostivat kakkosten prosentiksi 63,6. Kauhajokiset eivät antaneet vieraille kaukoheittopaikkoja ja ne onnistuivatkin vain 24,2 prosentin tarkkuudella. Koivisto upotti omat kolmosensa 46,2 prosentin tarkkuudella (6/13), mutta muuten kaaren takaa oli hiljaisempaa. Kotijoukkue onnistui kakkosissa 50 prosentin ja kolmosissa 37,9 prosentin tarkkuudella. Koko viisikko pelasi luonnollisesti kovat minuutit ja ainoa vaihtomies Hakamaakin pelasi runsaat 25 minuuttia.

-En ole ennemmin ollut tällaisessa tilanteessa, että joudun valmentamaan joukkuetta, jossa on kuusi pelaajaa, valmentaja Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen. – Ja tämä oli vielä Korisliigapeli. – Odotuksia ei ollut, mutta joukkueella on pysynyt huumori mukana. – Olemme harjoitelleet hyvin 3-3 ja joskus jopa 4-4. – Laatu on säilynyt hyvänä. – Muutamat tilanteet jäivät harmittamaan, kun unohdimme sulkea ja Vilpas pääsi hakemaan levypalloja. – Menetyksiä tuli myös ja niistä salolaiset pääsivät tekemään 24 pistettä. – Toivottavasti saamme pelaajia mukaan harjoituksiin lähipäivinä ja sitä kautta jo seuraavaan peliin. – Okon alavartalovamma alkaa parantua ja hän toivottavasti pääsee palaamaan yhteisharjoituksiin jo tulevalla viikolla. – Myös uusi pelaaja, sentteri Osaghae Jr pääsee kohta pois karanteenista, Koskimies kertoi tulevasta.

Karhubasket pelaa seuraavan kerran ensi keskiviikkona, kun se matkustaa Uuteenkaupunkiin. Hait nappasivat keskiviikon kierroksella kauden avausvoiton, kun he yllättivät BC Nokian vieraissa lukemin 72-76. Hait saivat tästä lisää itseluottamusta ja jos kauhajokisilta puuttuu miehiä kokoonpanosta, niin odotettavissa on tiukka kamppailu sarjapisteistä.

06.01.2021

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – SALON VILPAS

Koronatauko on takana ja kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket (8 voittoa/3 tappiota) palaa parketille kotisalissa keskiviikkona. Vieraaksi otteluun saapuu Salon Vilpas (7/4), joka palasi tauolta keskiviikkona 30. joulukuuta ja nappasi heti voiton KTP:stä kotisalissa.

Keskiviikon kamppailu pelataan ilman yleisö, koronarajoitusten takia. Ottelu on katsottavissa Ruudusta. Jos sinulta ei löydy Ruutu palvelua, pääset hankkimaan sen tästä linkistä: https://www.ruutu.fi/plus

Toki, jos Karhubasket – Vilpas kamppailun taso samaa luokkaa, kuin Veikkauksen kertoimet (KB 10, Vilpas 1,03) niin tässä muutama muu vaihtoehto, jota TV:stä voi kello 17 katsella:

YLE TV1: Cedar Cove – Olivian valinta

YLE TV2: Alppihiihtoa, urheilustudio, mäkihypyn maailmancup.

MTV3: Salatut elämät, kauniit ja rohkeat, Emmerdale (KOVA!)

Nelonen: klo 15.25 alkaa hyvä elokuva Cinderella – Tuhkimon tarina (Verkkotoimituksen suositus)

YLE Fem: äääää

SUB: Penn & Teller: Naruta meitä!

JIM: Suomen huutokauppakeisari, Kummeli esittää: Kontio & Parmas

Lähtökohdat keskiviikon otteluun ovat erikoiset. Karhubasketilla on kokoonpanossa vain kuusi pelaajaa. Karhubasket haki koripalloliitolta ottelun siirtämistä, mutta Vilpas ei siirtoon suostunut. Suomen koripalloliiton (SKL) kilpailujaos, johon kuuluvat virallisten papereiden mukaan kilpailunjohtaja Tom Westerholm ja kilpailupäällikkö Ulla Karlsson ovat eilen tiistaina tehneet päätöksen, jonka mukaan peliä ei siirretä.

Päätös on erikoinen moneltakin kannalta.

Yleensä päätöksissä kerrotaan ketkä ovat päätöksen tehneet ja ketkä ovat paikalla, kun päätöstä on tehty. No se ei yllätä, että SKL:n päätöksessä ei tällaisia asioita mainita. Ei yllättävää, mutta erikoista.

Mystisen kilpailujaoksen päätöksen mukaan, pelaajien puuttuminen kokoonpanosta ei tässä tapauksessa ole ottelun siirtämiselle riittävä syy. Karhubasketilla on ollut tauon alkamisesta asti aikaa hankkia uusia pelaajia kokoonpanoon. Päätöksessä myös mainitaan, että kahden pelaajan poistuminen kokoonpanosta, ei ollut mitenkään ottelusiirrolle suotuisa asia. Siis pelaajat haluavat lähteä pois Kauhajoelta kotimaahan Atlantin taakse, mutta seuran olisi pitänyt pitää heidät väkisin kokoonpanossa. Erikoista!

Tämä kilpailujaos, jonka toimintaohjeet ovat ilmeisesti haudattu pöytäkirjojen kanssa Volkspolizein bunkkereihin, on myös pystynyt päättelemään, että lääkärin määräämää koronakaranteenia ei pidetä hyväksyttävänä syynä poissaololle pelistä. Eli kerrataan vielä. Pelaaja on altistunut koronapositiivisille henkilölle (testattu positiivinen tulos) ja ollut tämän henkilön kanssa samassa tilassa. Mutta, koska tätä altistunutta pelaajaa ei ole päästetty harjoituksiin, niin koko joukkue ei ole altistunut. Jos koko joukkue olisi altistunut, niin tilanne olisi toinen. Erikoista, hyvin erikoista.

Erikoisinta päätöksessä on se, että se ei perustu mihinkään sääntöihin tai määräyksiin. Kilpailujaos on pitänyt salaisen kokouksen, salaisella kokoonpanolla ja vetänyt punakynällä yli lääkärien lausunnot, sairauslomatodistukset ja omat säännöt. Päätös ei siis tule kestämään, kun siitä valitetaan. Saa nähdä, käsitelläänkö valitus vielä ennen kuin salolaiset lähtevät köröttelemään kohti varmaa voittoa. Vai vasta juuri ennen peliä, jolloin hyvä hiki menee hukkaan. Vai vasta myöhemmin, niin Vilpas saa ajella Kauhajoelle vielä uudestaan.

Edit: Ja juuri tuli viestiä, että Gulls – Kobrat ottelu siirtyy mahdollisen koronavirustartunnan takia. Ilmeisesti säännöt eivät ole kaikille samat? Tai sopia kysyy, että mitkä säännöt. Ilmeisesti kilpailujaos on ehtinyt kokoontua pikavauhdilla ja lyödä todella viisaat päänsä yhteen (vai yksi pää seinään), loihtien esiin linjattomuudessaan Stalinin aikakauden tapaisen päätöksen.

-Ensimmäinen peli pitkän tauon jälkeen ja vastassa vahvasti pelannut Salon Vilpas, Janne Koskimies ennakoi ottelua. – Lähdemme taistelemaan hieman kapeammalla kokoonpanolla.

Karhubasketin kokoonpano: Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, TJ Holyfield, Joona Hakamaa ja Kalle Peltonen.

Salolaiset saapuvat lakeuksille verenmaku suussa. Sekä valmentaja Toiviainen että Vilppaan kravattiosasto haluaa voiton millä hinnalla hyvänsä. Sen ei ole väliä, jos vastustaja on pahassa pulassa, kun pelaajia ei ole. Mutta tämähän on ok, eikä vastustajan pyyntöön ottelun siirtämisestä tarvitse suostua. Voidaan tietysti miettiä mitkä asetelmat olisivat, jos vaikeudet olisivat toisella puolella pöytää.

-Alla erinomainen ottelu Kotkaa vastaan, Sami Toiviainen aloittaa kommentoinnin. – Nyt vastassa yksi suurimmista haasteista eli Karhu Basket vieraissa. – Iloisin mielin kuitenkin lähdemme kohti Pohjanmaan lakeuksia. – Heillä on ollut hieman turbulenssia ulkomaanosastolla, joten ihan tarkkaa tietoa meillä ei ole, pelaako uusi mies vielä keskiviikkona. – Meidän focus on Bojanin palloskriirien puolustamisessa ja kovassa pallon paineessa koko kentällä.

Vilppaan kokoonpano: Parks Jr, Stephens, Koivisto, Nenonen, Blomgren, Griffin, Kivimäki, Eerikinharju, Laine, Wood.

Sivuhuomatus: Toiviainen ja salolaiset ovat ottaneet käyttöön omat koronaohjeet, sillä USA:sta töihin Suomeen tuleva henkilön pitää olla karanteenissa 10 päivää. Salossa tämä oli supistettu 72 tuntiin, mutta samoin Salossa on keväisin supistettu myös menestys.

Karhubasket – Vilpas keskiviikkona kello 17.00 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallilla

02.01.2021

KARHUBASKETIN UUSIN PELAAJA ON OSASUMWEN OSAGHAE JR

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Kauhajoen Karhu Basket on solminut uuden pelaajasopimuksen. Joukkueeseen liittyy 22-vuotias, 206 senttinen ja 113 kiloinen sentteri Osasumwen Osaghae Jr. Sopimuksessa on koeaika.

Osaghae Jr pelasi edelliset neljä kautta Florida International yliopistossa, NCAA:n conference USA:ssa. Yliopistopelejä hänelle tuli yhteensä 93 kappaletta ja viimeiset kaksi kautta hän oli joukkueensa avausviisikon vakiopelaaja. Kaudella 2019-2020 hän aloitti kaikki 32 ottelua ja teki 13 pistettä, repi 8,1 levyriä ja torjui 3,7 heittoa per ottelu. Tuolla kaudella pelitilanneheitot upposivat 67 prosentin tarkkuudella. Kaikissa 93 yliopistopelissä Osaghae upotti pelitilanneheitot 64 prosenttisesti.

-Hienoa, että saimme sopimusneuvottelut päätökseen ja Osasun vahvistamaan joukkuetta, valmentaja Janne Koskimies aloittaa. – Hän on motivoitunut ja kunnianhimoinen nuori mies, joka tuo meille atleettisuutta ja ulottuvuutta kolmen sekunnin alueelle rutkasti lisää. – Sanoisin hänen muistuttavan pelaajatyypiltään Ura Basketissa kauden 2018-19 aloittanutta Malik Dimea melko paljon. – Saimme yliopistosta todella hyvät suositukset ja sekin, että hän on toiminut joukkueen kapteenina, on aina positiivinen merkki, kun puhutaan kuitenkin rookie-pelaajasta.

– Levypallopelaaminen ja koriraudan suojelu ovat tietysti ne hänen pääasialliset tehtävät puolustuspäässä. – Lisäksi Florida International Universityn joukkue pelasi vaihtavaa miespuolustusta, joka on pakottanut häntä myös puolustamaan takakentän pelaajia kaarella ja varmasti auttanut kehittymään monipuolisemmaksi pelaajaksi.

– Hyökkäyksessä saamme hänestä nopean rullaajan Pick and Roll-pelaamiseen ja syöttösuunta raudan päälle on taas jatkossa auki. – Mietimme valmennusryhmässä tarkasti millaisen pelaajan haluamme nyt tuoda joukkueeseen kolmanneksi vahvistukseksi. – Päätökseen tuoda iso pelaaja mukaan vaikuttivat ennen kaikkea kolme asiaa. – Mikael Laihosen loukkaantuminen heti kauden alussa on aiheuttanut meille yhden pelaajan vajauksen isoon päähän.

– Toiseksi ottelut ennen taukoa osoittivat levypallopelin molempien korien alla olevan meidän tämän hetken suurin heikkoutemme. – Kolmanneksi Collin Malcolm ja TJ Holyfield ovat osoittautuneet juuri niin monipuolisiksi pelaajiksi kuin uskalsimme odottaa, joten pystymme nyt liu’uttamaan Malcolmin pelaamaan myös 3-paikalla. – Holyfield heitto- ja pallonkäsittelytaitoisena isona pelaajana tulee pelaamaan nyt paljon myös 4-paikalla. – Tämä oli jo kauden alussa yhtenä meidän suunnitelmana, mutta Mikaelin loukkaantumisesta johtuen, emme päässeet Holyfield-Laihonen kaksikkoa kunnolla testaamaan, Koskimies kertoo.

Osaghae saapuu maahan vielä tällä viikolla ja liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen sen jälkeen, kun karanteenit ja koronatesti on suoritettu terveysviranomaisten määräysten mukaisesti.