UUTISET

17.03.2021

KARHUBASKET OTTI TOISEN VOITON BC NOKIASTA

Karhubasket siirtyi tiistaina puolivälieräsarjassa 2-0 johtoon, kun se haki BC Nokiasta 69-78 (28-41) voiton tiistain toisesta pelistä. Neljällä voitolla etenee Korisliigan välieriin.

Ottelun alku oli nihkeä molemmilta joukkueilta. Kauhajokiset menivät 0-2 johtoon TJ Holyfieldin (15/8) korilla. Nokia kuittasi tämän runsaan kolmen minuutin kohdalla, kun Antero Lehto (15/3/4) upotti kolmosen. Hieman ennen avauskympin puoliväliä Thomas Vehmanen (5) vei vieraat 5-7 johtoon kolmosella. Nokialaiset ottivat johtopaikan takaisin, kun Lehto upotti toisen kolmosen vaparin jälkeisen hyökkäyslevypallon jälkeen. Gogul Natesanin (17/7/3) and1 suorituksen jälkeen lukemat olivat 14-11. Sitten ote siirtyi kauhajokisille. Jeff Garrett (11/15/4) hääri tehokkaasti ja johdatti Karhubasketin kolmessa minuutissa 0-9 jaksolle. Ensimmäinen kymppi päättyi lukemiin 14-20.

Vieraat aloittivat toisen kympin väkevästi. Okko Järven (11/1) kolmosella ja donkilla lukemat olivat 15-27, kun oli pelattu runsaat kaksi minuuttia. Greg Gibson kutsui joukkueensa aikalisälle, mutta sen jälkeen Järvi ja Anthony Hilliard (14/2/3) jatkoivat kauhajokisten vahvaa jaksoa. Lassi Nikkarinen (20/5/3) ja Natesan pitivät isäntiä mukana, ja Antti Ahosen (6/2) kolmonen kavensi eron kahdeksaan pisteeseen (25-33). Lehdon kakkosen jälkeen Janne Koskimies piti aikalisän ja vieraat veivät puoliajan lopun 1-8, joten tauolle siirryttiin lukemissa 28-41.

Bojan Sarcevic (13/3/3) ja Holyfield väläyttelivät kaukoheittotaitoaan kolmannen neljänneksen alussa, joten Karhubasket piti turvallisen tuntuista 15 pisteen etumatkaa. Koreja vaihdeltiin siten, että eroa oli noin kymmenen pistettä pitemmän aikaa. Garrett upotti vieraille vielä kakkosen, joten viimeiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 50-64.

Lassi Nikkarisen vahvat esitykset leikkasivat eron 10 pisteeseen viimeisen kympin puolivälissä. Isännät yrittivät kovasti leikata eroa, mutta Bojan Sarcevicin kolmonen puolitoista minuuttia ennen loppua oli viimeinen naula arkkuun. Se pyöräytti valotaululle lukemat 67-78. Matias Ojala (2/2) nosti päätöslukemiksi 69-78.

Kuten saattoi odottaa, BC Nokia oli kaukoheitoissa avausottelua tarkempi kolmosissa. Nokia upotti kolmoset 45 prosentin tarkkuudella, mutta menetti pallon 17 kertaa. Näistä menetyksistä Karhubasket rokotti 22 pisteellä. Kauhajokiset takeltelivat avausottelun tapaan kolmosissa, sillä prosentiksi tuli vain 24. Jos ottelusarjan avausottelussa Karhubasket viimeisteli kakkoset 68 prosentin tarkkuudella, niin nyt ne osuivat vain 48 prosenttisesti. Nokia pärjäsi myös paremmin levypalloissa, häviten ne 34-43, mutta isännät hakivat 10 hyökkäyslevypalloa. Karhubasketin 43 levyristä 20 tuli hyökkäyskorilla. Nokialaisten paremmasta puolustusilmeestä kertoo sekin, että vieraat jäivät vain 11 syöttöön.

Puolivälieräsarjan kolmas kohtaaminen pelataan Karhuluolassa perjantaina kello 18.30. Ottelu pelataan suljetuin ovin, mutta Ruutu näyttää kamppailun suorana.