UUTISET

10.03.2021

KORISLIIGAN PUDOTUSPELIT KEVÄÄLLÄ 2021

Taistelu pantteripatsaasta alkaa

Korisliigan runkosarja saatiin päätökseen tiistaina. Muutamat sijat (1. – 5.) olivat selvillä jo ennen päätöskierrosta, mutta sijat kuusi – yhdeksän saatiin selville vasta pelien tauottua.

Korona sotki kautta pahasti, mutta maaliin päästiin. Alkuperäisellä suunnitelmalla joukkueet olisivat jaettu ylä- ja alaloppusarjaan sen jälkeen, kun joukkueet olivat kohdanneet toisensa kertaalleen kotona ja vieraissa. Korona keskeytti kauden muutamaksi viikoksi, joten runkosarja päätettiin pelata vain kaksinkertaisena sarjana, jossa kaikille joukkueille tuli 22 ottelua.

Yleisö ei ole otteluihin päässyt ja tällä hetkellä näyttää siltä, ettei tähän saada muutosta koko kaudella. Kuntavaalit siirrettiin huhtikuun puolivälistä kesään, joten tuskin koripallopeleihin katsojia päästetään huhtikuun aikana. Pelit ilman yleisöä ovat muuttaneet kamppailujen luonnetta ja ainakin täällä Kauhajoella kotijoukkue on jäänyt ilman kuudennen pelaajan tukea. Jaksossakin pelejä voi katsella suorana Ruudun kautta, mutta muutama näkyy ns. vapaalla JIM-kanavalla (esim. la 13.3. klo 15.30 Vilpas – Lahti).

Pudotuspelit pelataan läpi paras seitsemästä ottelusarjoista alusta loppuun. Eli jatkopaikkaan vaaditaan aina neljä otteluvoittoa. Poikkeuksen tekee pronssipeli, joka pelataan välieräsarjansa hävinneiden kesken.

Joukkueet on nyt sijoitettu kaavioon, joka on voimassa pudotuspelien loppuun saakka. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos runkosarjan ykkönen Seagulls häviää puolivälieräsarjan Kobrille, niin Kobrat saavat kotiedun välieriin. Finaaleissa kotiedun saa kuitenkin se joukkue, joka oli runkosarjassa paremmin sijoittunut.

Puolivälieräsarjat:

1.Helsinki Seagulls – 8. Kobrat

2.Tampereen Pyrintö – 7. Kataja Basket

3.Karhubasket – 6. BC Nokia

4.Salon Vilpas – 5. Lahti Basketball

Välierissä kohtaavat voittajat ottelusarjasta Seagulls – Kobrat ja Vilpas – Lahti. Toisen välieräparin muodostavat voittajat pareista Pyrintö – Kataja ja Karhubasket – BC Nokia.

Puolivälieräottelut on nyt jaettu kahdelle päivillä, jotta Ruutuun saadaan enemmän otteluita useammalle päivälle. Lisäksi viikonlopulle osuvat ottelut on jaettu vielä kahdelle eri alkamisajalle. Pudotuspelit pyörähtävät käyntiin lauantaina 13. maaliskuuta, jolloin kello 15.30 kohtaavat Vilpas ja Lahti, sekä klo 18 Seagulls ja Kobrat.

Karhubasket kohtaa puolivälieräsarjassa BC Nokian. Ottelut alkavat sunnuntaina 14. maaliskuuta kello 18 karhuluolassa.

Otteluaikataulu:

Sunnuntai 14.3. klo 18 Karhubasket – BC Nokia

Tiistai 16.3. klo 18.30 BC Nokia – Karhubasket

Perjantai 19.3. klo 18.30 Karhubasket – BC Nokia

Sunnuntai 21.3. klo 18 BC Nokia – Karhubasket

Tiistai 23.3. klo 18.30 Karhubasket – BC Nokia *

Torstai 25.3. klo 18.30 BC Nokia – Karhubasket *

Lauantai 27.3. klo 18 Karhubasket – BC Nokia *

*= tarvittaessa