UUTISET

25.02.2021

KARHUBASKET KUUDENTEEN PERÄTTÄISEEN VOITTOON

Karhubasket matkasi keskiviikkona Kotkaan, jossa pudotuspeliviivan alepuolelle tippunut KTP yritti pitää sarjapisteet itsellään. Kauhajokiset olivat kuitenkin liian vahvoja ja nousivat 71-96 (34-52) voitolla takaisin sarjataulukon kakkospaikalle.

Ottelun alku näytti suunnan koko pelille. Huippupelin pelannut TJ Holyfield (31/6/4 riistoa) nosti avauspisteet. Heti perään vieraat riistivät pallon kaksi kertaa ja Bojan Sarcevic (6/3/10) upotti kolmosen. KTP sai avauspisteensä, mutta vieraat repäisivät 10 pisteen etumatkan 0-8 jaksolla. Kaksi minuuttia ennen avauskympin päätöstä oltiin lukemissa 9-21, kun Osasumwen Osaghae (12/9/3 torjuntaa) laittoi kakkosen sisään Okko Järven (21/2/9) syötöstä. Emil Uotilan (4/1) ja Markus Rautasalon (4/1) kakkosen kavensivat eroa, mutta Holyfieldin hyökkäyslevyrin jälkeinen kakkonen päätti kympin lukemiin 13-25.

Toisella neljänneksellä vieraat jatkoivat terävästi. Korisliigan pistetilastoa johtava Greg Mangano (16/6) sai avauspisteensä, mutta ote oli vahvasti kauhajokisilla. Kympin puolivälissä Joonas Lehtorannan (7/2/2) viisi perättäistä pistettä kavensivat eron 10 pisteeseen (24-34), mutta puoliajalle lähdettiin vieraiden 18 pisteen (34-52) etumatkan turvin.

KTP yritti palata voittokamppailuun kolmannen neljänneksen alussa. Braxton Huggins (10/3/4) ja Joseph Burton (15/3/4) askartelivat kotijoukkueelle 5-0 jakson vajaassa minuutissa. Karhubasket ei hätääntynyt, vaan vastasi 0-8 jaksolla, joka venytti johtoaseman 22 pisteeseen. Karhubasket pääsi päätösneljännekselle 52-71 johtoaseman turvin.

Viimeinen 10 minuuttinen ei tuonut voimasuhteisiin muutosta. Sarcevic piti syöttöklinikkaa ja Holyfield pääsi nostelemaan helppoja kakkosia. Karhubasketin puolustus ei antanut KTP:lle tilaa liikutella palloa ja kotijoukkueen kolmoset kolisivat rautoihin (3p 2/18). Vieraat riistivät pallon 15 kertaa ja tekivät niistä 25 pistettä. Loppulukemat Steveco areenalla olivat 71-96.

Karhubasket upotti kuusi kolmosta 38 prosentin tarkkuudella. Kakkoset upposivat molemmilta 60 pinnan tarkkuudella, mutta kauhajokisten aktiivisempi hyökkäyspeli tuotti 25 vaparia, jotka upposivat 72 prosenttisesti. Karhubasketin 25 syöttöä ja 10 menetystä olivat KTP:lle myrkkyä, joten paremmasta joukkueesta ei Kotkan keskiviikkoillassa epäselvyyttä.

-Onnistuimme hyvin puolustuspelissä vastustajan avainpelaajia vastaan, Janne Koskimies jutteli tyytyväisenä pelin jälkeen. – Olimme hyviä estämään vastustaja syöttämistä sisälle ja onnistuimme hyvin tuplaamaan sisällä, jos pallo sinne saatiin. – Saimme myös juostua nopeita hyökkäyksiä ja lähdimme nopeisiin KTP:tä vastaan myös sellaisista tilanteista, joissa olisimme muita vastaan pelanneet eri tavalla. – Olemme pelanneet hyvin ja joukkueessa on erinomainen ilmapiiri. – Pelkäsin ennen ottelua, että hyvä fiilis menee yli ja pelistä tulee liian rentoa. – Pelin alku osoitti tänään, että se huoli oli turhaa. – Joukkueesta on hieno nähdä, että tulemme peliin hyvällä energialla ja olemme saaneet uudet pelaajat hienosti mukaan, Koskimies päätti oman analyysin.

Karhubasket jatkaa otteluita ensi lauantaina, kun se matkaa Nokialle. BC Nokia taisteli keskiviikkona hienosti Pyrintöä vastaan, vaikka lopulta hävisi kamppailun 103-93. Kauhajokisilla on runkosarjaa jäljellä neljä ottelua ja edelleen kakkospaikka on sen omissa näpeissä.