UUTISET

20.03.2021

KARHUBASKET OTTI KOLMANNEN VOITON

TJ Holyfield löi alkutahdit oranssipaitojen voitolle (kuva: Erkki Hautaviita/EH Kuvat)

Karhubasket jatkoi voittokulkuaan puolivälierissä perjantaina, kun BC Nokia joutui lähtemään kotimatkalle 96-74 (46-37) tappion jälkeen. Karhubasket johtaa ottelusarjaa 3-0, neljällä voitolla etenee välieriin.

BC Nokia aloitti terävästi. Antero Lehto (18/2/5) upotti kolmosen ja Lassi Nikkarinen 20/3/5) jatkoi vieraiden tarkkaa heittopeliä. Kotijoukkue pysyi mukana TJ Holyfieldin (12/10/3) koreilla. Myös Jeff Garrett (18/15/2 riistoa) ja Anthony Hilliard (14/5) olivat pelipäällä. Lehto marssi pari kertaa vapaasti korille, joten vieraat johtivat kympin puolivälissä 9-10. Neljänneksen lopussa Nikkarinen upotti kaksi kolmosta lisää, joten nokialaisten johto oli 21-27, kun vaihdettiin toiselle neljännekselle.

Bojan Sarcevic ja BC Nokia paras pistemies Lassi Nikkarinen (kuva: Erkki Hautaviita/EH Kuvat)

Ottelun ratkaisu nähtiin toisella kympillä. Bojan Sarcevic (11/1/5) alkutahdit viidellä pisteellä vajaassa minuutissa. Hilliardin kakkosen jälkeen lukemat olivat 28-27, joten Greg Gibson kutsui joukkueensa aikalisälle. Sen jälkeen Lehto helpotti vieraiden tuskaa kakkosella, mutta Sarcevic sekä Hilliard onnistuivat kolmosissa ennen neljänneksen puoliväliä, joten kotijoukkueen johto oli viisi pistettä (34-29). Karhubasket upotti vaparit varmasti ja Sarcevicin kolmonen teki puoliaikatilanteeksi 46-37.

Eero Innamaa esitti tarkkaa kaukoheittopeliä (kuva: Erkki Hautaviita/EH Kuvat)

Eero Innamaa (14/2/3) ja Garrett aloittivat toisen puolikkaan kolmosilla, joten minuutissa oranssipaitojen johto oli 15 pistettä. Innamaa ja Holyfield jatkoivat, joten lukemissa 56-37 oli Nokian aikalisän vuoro. Tahti ei aikalisällä muuttunut, vaan sen jälkeen kotijoukkue vetäisi vielä 6-0 jakson, jonka päätti Okko Järven (10/5/5) kolmonen. Kympin loppuun nokialaiset saivat onnistumisia Gokul Natesanin (15/7/2) ja Peetu Piirtolan (7/3) taholta.

Päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 75-55. Voitosta ei enää taisteltu. Joona Hakamaa (2/1) pyörähti näyttävän lay-upin ja Eero Innamaa jatkoi tarkkaa kaukoheittopeliään. Myös Thomas Vehmanen (6/1) sai lopussa pistetilinsä auki, nostamalla pallon keksintöön korin alta ja upottamalla kolmosen. Loppulukemat olivat 96-74.

Karhubasket jatkoi levypallojen hallintaa kokoylivoimansa turvin. Levyrit kotijoukkueelle 44-30. Vieraat harmittelivat pelin jälkeen kotijoukkueen 15 hyökkäyslevypalloa. Karhubasket menetti pallon 14 kertaa, kun Nokialle menetyksiä tuli 12 kappaletta. Karhubasket upotti kakkoset 61 prosentin tarkkuudella ja pystyi nostamaan kolmosten onnistumisprosentiksi 39. Nokia onnistu kolmosissa 43 prosenttisesti, mutta sai kakkoset kuppiin vain 43 prosentin tarkkuudella.

Karhubasketin valmentaja toimi perjantaina Janne Hänninen. Janne Koskimies oli sivussa pienien flunssaoireiden takia varotoimenpiteenä. – Me emme saaneet alussa palloa liikkeille, Hänninen aloitti pelin jälkeisen analyysin. – Lisäksi meille tuli kommunikaatio virheitä, mistä tuli vastustajalle vapaita heittopaikkoja ja Nokia laittoi ne sisään. – Toisella kympillä saimme pallon paremmin kontrolliin. – Olemme puhuneet palon levypalloista. – Tänään ne voitettiin, mutta puoliajalla molemmilla oli kuusi hyökkäyslevyriä. – Yhdessäkin hyökkäyksessä Nokia haki kolme hyökkäyslevypalloa ja upotti sitten vastapallo kolmosen. – Sunnuntaina lähdemme poikkaisemaan ottelusarjaa. – Painopisteet ovat samoissa asioissa, kuin ennemmin, mutta jotain uutta koitetaan videolta löytää, Hänninen lupasi.

Ottelusarja jatkuu sunnuntaina Nokian palloiluhallilla. Ottelu alkaa kello 18 ja on katsottavissa Ruudun välityksellä. Karhubasket lähtee katkaisemaan ottelusarjaa heti ensimmäisestä paikasta. Jos Nokia voittaa, niin mahdollinen viides ottelu pelataan tiistaina karhuluolassa.

Janne Koskimiehen ennakkokommentit sunnuntain otteluun:

  • Paransimme hyökkäyspeliä kolmannessa ottelussa ja nyt sarja on meille sunnuntaina katkolla Nokialla. – Tavoitteenamme on edelleen hyvän puolustus- ja levypallopelaamisen kautta kontrolloida tapahtumia kentällä.
  • Karhubasketin kokoonpano: Hilliard, Vehmanen, Garrett Jr, Osaghae Jr, Sarcevic, Järvi, Innamaa, Holyfield, Hakamaa, Peltonen.

Karhubasket oli saanut perjantain kamppailuun tueksi Fanclubin rumpuryhmän. Sen tukiessa edellisestä kotitappiosta on jo vierähtänyt useampi kausi. Onnistunut pahvihahmokamppanja oli tuonut kotiluolaan väriä ja pahvihahmot ovat paikalla myös sunnuntaina BC Nokian kotiluolassa. Loistavaa!

Korisliigan muutkin puolivälieräsarjat ovat lukemissa 3-0. Näyttää vahvasti siltä, että runkosarjan top neljä joukkuetta ovat marssimassa välieriin. Silloin ottelupareiksi tulisivat Seagulls-Vilpas ja Pyrintö- Karhubasket, mutta pelit ovat vielä kesken. Seagulls ja Vilpas voivat varmistaa omat välieräpaikat lauantain neljänsissä otteluissa.

Fanclubin rumpuryhmä oli piiskaamassa kotijoukkuetta voittoon ja pahvit voivat oranssia katsomoon (kuva: Erkki Hautaviita/EH Kuvat)