UUTISET

06.03.2021

KARHUBASKET PÄÄTTI RUNKOSARJAN KOTIOTTELUT VOITTOON

Karhubasketin puolustus oli alussa rautaa (kuva: J-P Laitio-Ramone)

Karhubasket päätti Korisliigan runkosarjan kotiottelut voittoon, kun Kouvolan Kouvot lähtivät kotimatkalle 99-80 (40-29) tappion jälkeen. Samaan aikaan Pyrintö voitti pisteellä BC Nokian, joten kärkinelikon sijoitukset sarjataulukossa on nyt lukittu. Seagulls voittaa runkosarjan, Pyrintö on kakkonen, Karhubasket kolmas ja Salon Vilpas nappaa viimeisen kotietupaikan ensi viikolla alkaviin pudotuspeleihin.

Karhubasket otti Kouvoilta luulot pois heti alussa. Vieraat jäivät avauskympillä vain yhdeksään pisteeseen. Mitään ilotulitusta kotijoukkueen hyökkäyspeli ei ollut, vaan kaikki pisteet piti ansaita. TJ Holyfield oli pelipäällä ja osui joka etäisyydeltä. Collin Malcolm (20/10) säesti ja Anthony Hilliard (9/3/3) jatkoi monipuolista suorittamista. Ensimmäisen neljänneksen kolme viimeistä minuuttia kotijoukkue vei 8-0, Koriliigan helmikuun pelaajaksi valitun Okko Järven (11/1/4) tahdittamana. Eero Innamaa (9/2/2) päätti kympin lukemiin 26-9.

Osasumwen Osaghae (16/9/2 torjuntaa) kasvatti eron 20 pisteeseen Järven syötöstä. Kouvot taisteli ja kympin loppupuolella Teemu Knihtinen (10/5) ja Oscar Storgård (3/1) leikkasivat eroksi 13 pistettä (36-23). Janne Koskimies reagoi tähän nopeasti, ottamalla aikalisän. Osaghae piti kotijoukkuetta turvallisen tuntuisessa johtoasemassa, mutta Severi Kaukiainen (23/2/8) tiputteli viisi vapari puoliajan loppuun, joten joukkueet poistuivat tauolle lukemissa 40-26.

Holyfield aloitti toisen puoliajan pistetehtailun, mutta sitten Ilmari Toikkasen (13/9) käyttävä donkki ja onnistunut vapari herätti Kouvot takaa-ajoon. Tuomas Hirvonen (11/3/6) ja Kaukiainen toivat vieraat parissa minuutissa kuuden pisteen etäisyydelle (42-36). Knihtinen nipisti eron vielä neljään, ennen kuin isännät saivat koneet käyntiin. Holyfield ja Malcolm naulasivat kolmoset. Hetkeä myöhemmin samat miehet nostivat lay-upit koriin, joten ero oli 12 pisteessä. Kouvojen aikalisän jälkeen Järvi ja Hilliard käyttivät kaukoheittopaikat hyväkseen ja onnistuivat kolmosissa. Oranssipaidat kasvattivat eron 20 pisteeseen ja lähtivät viimeiselle kympille 21 pisteen johtoasemassa (76-55).

Viimeisellä neljänneksellä ei mitään suurta nähty. Kaukiainen jatkoi hyvää heittopeliä, joten Kouvot leikkasivat eron 13 pisteeseen. Isännät kuitenkin vastasivat nopeasti Bojan Sarcevicin (19/2/7) kolmosella ja hänen muutamalla näyttävällä syötöllä. Summerin soidessa taululla olivat lukemat 99-80.

Karhubasket teki 44 pistettä Kouvojen korin läheisyydestä, mikä nosti kakkosten onnistumisprosentiksi 63. Kolmoset upposivat taas mukavasti, sillä 24 heitosta saatiin yhdeksän sisään, mikä antaa prosentiksi 38. Pallon liike oli eriomaista, sillä syöttöjä tilastoitiin 28 ja menetyksiä tuli yhdeksän kappaletta. Niistä Kouvot rokotti 13 pisteen verran. Kouvojen 13 menetyksestä Karhubasket sai tehtyä samat 13 pinnaa. Levypallot Karhubasket voitti 38-33, mutta Kouvot saivat toisella puolikkaalla kerättyä yhdeksän irtopalloa.

-Alku oli meiltä hyvä, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. – Kahdessa edellisessä ottelussa ottelun alku on ollut meiltä vaisu. – Puolustuksen parhaat hetket tulivat alussa. – Kouvot otti siinä sellaisia ratkaisuja, mitä me halusimme. – Hyökkäyspeli ei ollut parasta. – Ajoitukset ja tilankäyttö oli vähän pielessä. – Toisella puoliajalla molemmat joukkueet tekivät paljon pisteitä, enkä voi olla tyytyväinen siihen puolustukseen, kun vastustaja teki 51 pistettä. – Kouvot saivat yhdeksän hyökkäyslevypalloa toisella puoliajalla, mikä kertoo siitä, että meidän pelaaminen ei pysynyt kasassa. – Lopussa eroa 19 pistettä, mutta Kouvot oli välillä paljon lähempänä.

Karhubasket ankkuroi itsensä runkosarjan sijalle kolme. Korisliigan pudotuspelit alkavat 13. maaliskuuta, mutta pelejä on jaettu kahdelle eri päivälle, joten kauhajokisten pantterijahti alkaa sunnuntaina 14. päivä. Vastustaja on vielä hakusessa ja se ratkeaa runkosarjan päätöskierroksella ensi tiistaina. Vastustaja tulee kolmikosta BC Nokia, Kobrat tai Kataja.

Jos BC Nokia voittaa päätöskierroksella Kouvot Kouvolassa pelattavassa ottelussa, niin avauskierroksen vastustaja on BC Nokia. On mahdollista, että Nokia haluaa pelata puolivälierissä Tampereen Pyrintöä vastaan, mikä järjestyy, jos joukkue häviää Kouvolassa. Silloin Karhubasketin vastustaja on voittaja ottelusta Kobrat-Kataja ja häviäjä saa vastaansa runkosarjan voittaneen Helsinki Seagullsit. Ainoastaan yksi puolivälieräpari on lukittu, sillä Salon Vilpas kohtaa puolivälierissä Lahti Basketballin.

Karhubasket päättää runkosarjan ensi tiistaina ottelulla Kaarinassa, jossa kauhajokisia isännöin Ura Basket.