UUTISET

01.03.2021

KARHUBASKET HAKI VOITON BC NOKIASTA

Karhubasket lähti lauantaina viikon toiseen matkapeliin. Keskiviikkona oranssipaidat hakivat voiton Kotkasta ja samat tuliaiset olivat mukana lauantaina 75-99 (43-53) voiton jälkeen.

Vaikka nokialaiset pelasivat ilman kolmea jenkkiä ja Lauri Toivosta, niin isäntien ilme oli taisteleva. Ikinuori Antero Lehto teki ensimmäiseen kolmeen minuuttiin seitsemän pistettä, joilla BC Nokia johti 9-8. Hetkeä myöhemmin Matias Ojala sekä Gokul Natesan piirsivät tilanteeksi 18-14. Karhubasketin Okko Järvi punnersi vieraat tasoihin ja hänen kolmosensa teki tilanteeksi 20-23 vähän ennen avauskympin päättymistä. Lassi Nikkarisen kolmonen päätti kuitenkin ensimmäisen neljänneksen lukemiin 23-23.

Nokia jatkoi hyvin ja vajaassa kolmessa minuutissa mennyt 33-27 johtoon. Janne Koskimiehen aikalisän jälkeen TJ Holyfield ja Jeff Garrett kavensivat, mutta isännät pitivät eron kuudessa pisteessä Natesanin vapareilla ja Hugo Bomanin kolmosella. Kympin puolivälin jälkeen Järvi käynnisti vieraiden 0-13 jakson. Gregt Gibson yritti pysäyttää Karhubasketin rynnistystä aikalisällä, mutta parketille palannut Collin Malcolm osui kaikilta etäisyyksiltä, joten noin minuutti ennen puoliaikaa vieraat johtivat 40-48. Nokia pääsi takaisin pisteiden makuun, mutta Malcolm urakoi vielä viisi pistettä, joten tauolle lähdettiin lukemista 43-53.

Toisen puoliajan alussa Holyfield ja Garrett kasvattivat Karhubasketin etumatkan 15 pisteeseen. Karhubasket poimi levypallot, nappasi pari riistoa ja meni menojaan. Vieraat pitivät noin 20 pisteen etumatkaa, mutta aivan kympin lopussa BC Nokia kavensi tilanteeksi 65-80, kun lähdettiin viimeiselle neljännekselle.

Ojala nostatti päätösneljänneksen alussa isäntien toiveita, kaventamalla eron 13 pisteeseen. Karhubasket piti kuitenkin pelin hallinnan itsellään ja teki tarvittavat pisteet, kuitaten jo seitsemännen perättäisen voiton lukemin 75-99.

Karhubasket on ollut yksi sarjan heikoimpia levypallojoukkueita. Nyt se kuitenkin käytti kokoylivoimaa hyväksi, voittaen levyrit 28-56. Se haki 19 hyökkäyslevypalloa ja teki niistä 25 pistettä. Vieraat tekivät myös 62 pistettä korin läheisyydestä ja upotti kakkoset 58 prosentin tarkkuudella. Ero pelaajamateriaalissa näkyi myös pisteissä, sillä BC Nokian penkki teki vain kolme pistettä, kun kauhajokisten vaihtomiehet tekivät 36 pistettä. Karhubasket upotti kolmoset vain 26 prosentin tarkkuudella ja vapaaheitoissa osumatarkkuus jäi 58 prosenttiin. Molempia pitää parantaa seuraavissa peleissä.

Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies antoi kamppailun jälkeen tunnusta BC Nokian joukkueelle hyvästä pelistä. – Täytyy onnitella Nokiaa hyvästä pelistä. – He pistivät todellakin meidät tekemään töitä, kuten he ovat tehneet aiemmissa peleissä muille. – Kenttätapahtumiin nähden lukemat vähän mairittelevat meitä.

Karhubasket jatkaa otteluita keskiviikkona, kun Tampereen Pyrintö saapuu karhuluolaan. Karhubasket vei kauden ensimmäisen kohtaamisen Pyynikillä lukemin 83-89. Keskiviikkona panoksena on runkosarjan kakkospaikka, joten vastaanottimet kannattaa säätää Ruudun osoitteeseen.