UUTISET

14.03.2021

KARHUBASKET AVASI PUOLIVÄLIERÄSARJAN VOITOLLA

Kuva: J-P Laitio-Ramone

Karhubasket nappasi sunnuntaina avausvoiton puolivälieräsarjassa BC Nokiasta lukemin 85-61 (53-35). Samalla se nappasi 1-0 johtoaseman, neljällä voitolla selviytyy Korisliigan välieriin.

Oranssipaidat aloittivat terävästi. Okko Järvi (14/3/5) ja TJ Holyfield (10/7) ajelivat korille ja veivät isännät minuutissa 4-0 johtoon. Antti Niskanen (4/2)  jatkoi samalla linjalla, mutta Lassi Nikkarinen (10/1/3) ja Antero Lehto (13/1/2) toivat nokialaiset peliin mukaan. Karhubasket nykäisi runsaassa minuutissa 7-0 jakson, kun Jeff Garrett (17/8) sekä Holyfield upottivat kakkoset ja Bojan Sarcevic (7/1/5) onnistui ottelun ensimmäisessä kolmosessa. BC Nokia kampesi itsensä takaisin peliin kolmosilla. Nikkarinen ja Matias Ojala (12/5) aloittivat ja pitkästä aikaa tositoimissa ollut Lauri Toivonen (5/5) jatkoi. Kympin puolivälissä oltiin lukemissa 15-13. Kauhajokiset käyttivät koko ylivoimaansa hyväkseen, joten Osasumwen Osaghae (12/8/2 torjuntaa) nosti pari kuppia Järven tarjoiluista. Gokul Natesan (17/3/4) vastasi viidestä seuraavasta pisteestä, joten oltiin lukemissa 19-18. Nokia pysyi mukana kympin loppuun saakka, joten toiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 25-22.

Sen alkupuolella kapteeni Antero Lehto nosti vieraat 28-29 johtoon. Sitten kotijoukkue nykäisi 7-0 jakson, joten Greg Gibson kutsui joukkueensa aikalisälle. Nokian heitot kolistelivat korirautaa, joten Karhubasket meni 41-29 johtoon. Tahti jatkui samana ja vajaat pari minuuttia ennen taukoa oltiin lukemissa 48-30. Lopulta puoliajalle lähdettiin lukemista 53-35.

Avauspuolikkaalla Karhubasket teki 28 pistettä BC Nokia korin läheisyydestä. Kakkoset osuivat peräti 87,5 prosentin tarkkuudella. Isännät veivät viisi hyökkäyslevypalloa ja olivat levyreissä 22-8 parempia. Nokia rokotti 10 pisteellä isäntien viidestä menetyksestä.

Toisella puoliajalla oranssipaitojen puolustus piti nokialaisten hyökkäystä kurissa. Nokia sai aikaan kolmannella ja neljännellä neljänneksellä aikaan 13 pistettä. Vieraat sekoittivat isäntien peliä paikkapuolustuksella, joka pysäytti pallon liikkeen. Tekopaikkoja ei enää syntynyt ja kun kolmoset upposivat pelissä vain 31 prosentin tarkkuudella, niin lukemat pysyivät siedettävinä. Vaikka lopputuloksella ei näissä karkeloissa ole mitään merkitystä, sillä vain voitot lasketaan. 40 minuutin jälkeen liikuntahallin valotaululla olivat isäntien 85-61 voittonumerot.

Karhubasket pystyi peluuttamaan koko 11 miehen kokoonpanoa tasaisesti. Eniten pelasi TJ Holyfield runsaat 26 minuuttia. Luonnollisesti kapeammalla kokoonpanolla pelaava Nokia joutui peluuttamaan viisikkoaan miltei 30 minuuttia. Palautuminen tulee olemaan ykkösasia, sillä puolivälieräsarjan toinen ottelu pelataan jo tiistaina Nokialla.

-Nokia heitti ensimmäisellä neljänneksellä sisään niistä paikoista, joita saivat, Janne Koskimies kertasi tapahtumia pelin jälkeen. – Meille tuli siinä muutamia kommunikaatiovirheitä, joista pääsivät avoimiin paikkoihin. – Nokian pitää heittää kolmoset paremmin kuin 26 prosentilla, se on selvää. – He heittävät tällä rosterilla paljon kolmosia. – Toinen kymppi oli meiltä parasta puolustuspäässä. – Toisella puoliajalla Nokia pelasi paikkaa ja meidän olisi pitänyt liikuttaa palloa paremmin. – Sitä meidän täytyy käydä läpi. – Minuutit menivät tänään tasaisesti. – Jumpalle tuli vähän vähemmän minuutteja, mutta tämä oli vähään aikaan hänen ensimmäinen peli ja alla oli vain parit harjoitukset. – Nokia varmaan jatkaa puolustusmuotojen muutoksia. – Meidän pitää saada pelattua palloa korin lähelle, josta teemme koreja kovalla prosentilla, Koskimies pohti lääkkeitä seuraavaan otteluun.

Game #2 pelataan tiistaina kello 18.30 Nokian palloiluhallissa. Ottelua voi seurata suorana Ruudun kautta.