JUNIORIT

 

Hanki pelaajalisenssi

Harrastemaksut ja kilpailumaksut kaudelle 2021-2022 on ilmoittettu joukkueiden sivuilla.

Seuran ohjeet joukkueille:

 1. Valmentajat ja huoltajat ovat meille tärkeitä. Kuuntelemme heitä ja noudatamme heidän antamiaan ohjeita.
 2. Me olemme hyväkäytöksinen joukkue, muistamme tervehtiä ja kannustaa muita. Meistä loistaa positiivinen asenne ja karhun tahto reiluun peliin.
 3. Kunnioitamme vastapuolen pelaajia ja tuomareita; emme valita turhista asioista.
 4. Ystävyys ja luottamus muihin joukkuekavereihin näkyy joukkueestamme. Olemme kaikkien kavereita, eikä ketään jätetä yksin.
 5. Pidämme kulkuvälineet (linja-autot, autot, junat) siistinä, silloin on kiva matkustaa. Roskat kuuluu roskiksiin ja eväät suuhun. Penkit näyttävät hyvältä ilman leivän murusia.
 6. Pakkaamme itse mukaan pelikamat, pyyhkeen ja hyvän pelifiiliksen.
 7. Hotellihuoneessa/majoitustiloissa puhtaus on cool, siispä huolehdimme siisteydestä omalla toiminnalla.
 8. Hotellin/koulun käytävät eivät ole leikkipuistoja, jätämme juoksuaskeleet pelikentille ja ulkotiloihin. Hotellissa pallot pysyvät pelirepussa.
 9. Turnauslounas ja -päivällinen on maukasta ja ravitsevaa, sinne käy meidän joukkueen tie.
 10. Turnauksissa ja sarjapeleissä vatsamme kaipaa terveellistä välipalaa, siispä jätämme ranskalaiset, hampparit, pitsat, sipsit ja karkit kauppaan. Hedelmille, leivälle ja jogurtille sanomme kyllä kiitos.
 11. Urheilijan kroppa tarvitsee juotavaksi vettä, jätämme limsat ja energiajuomat kauppaan.
 12. Pelimiehet tarvitsevat turnauksissa unta. Annamme pelikavereille rauhan uneen klo 22.00, laitamme kännykät äänettömälle ja herätyksen valmiiksi aamun peliin.
 13. Saavumme pelipaikalle ajoissa ja noudatamme meille annettuja aikatauluja.

Koronaohjeet:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on julkaissut tartuntaketjujen katkaisua helpottavan Koronavilkku-älypuhelinsovelluksen. Sen voi ladata puhelimen sovelluskaupasta (esim. Google Play, Apple App Store) ilmaiseksi. Koripalloliitto suosittelee kaikkia jäseniään lataamaan sovelluksen.

Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.

Koronavilkku-sovelluksen käytön lisäksi on edelleen tarpeen noudattaa myös vanhoja tuttuja koronantorjuntaohjeita, kuten pitää 1–2 metrin turvaväli, pestä käsiä ja aivastaa tai yskiä hihaan tai kertakäyttönenäliinaan.

Tätä Koripalloliiton ohjeistusta on päivitetty 13.8. ja on voimassa toistaiseksi. Ohjeistus on tarkoitettu jokapäiväisen harjoitus- ja pelitoiminnan tueksi. Koripalloliitto seuraa sekä myös edellyttää seuroja seuraamaan viranomaisten ja Olympiakomitean ohjeistuksia mahdollisten muutosten takia.

Yleiset ohjeet:

Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa sekä huolehdittava, että lasten ja nuorten perheet saavat tiedon ohjeista etukäteen.

Noudatetaan Aluehallintoviraston (AVI) linjauksia sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokoontumisia järjestettäessä.

Harjoituksiin tai ottelutapahtumiin ei pidä tulla, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu Covid-19-viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.

Jos epäillään Covid-19-tartuntaa, on toimittava THL:n ohjeiden mukaan.

Suositellaan kaikkea mahdollista liikkumista samaan perheeseen/ruokakuntaan kuuluvien kesken.

Seuran järjestämään toimintaan ei pidä ketään yksilöä pakottaa tai painostaa. Valinnan tulee aina olla yksilön itsensä tai yksilöiden itsensä tekemä organisaation (seura) sijaan.

Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuvat toimintaan omalla vastuullaan ja tämä on tuotava esille pelaajien lisäksi myös pelaajien huoltajille ennen toimintaan liittymistä.

Harjoitusryhmät pyritään pitämään mahdollisimman samoina, siten kun se kyseisessä toiminnassa on mahdollista.

Harjoitus- ja pelitilanteeseen saapuminen, valmistautuminen ja poistuminen:

Lähikontaktien määrä harjoitusmatkoilla pyritään pitämään mahdollisimman pienenä, autolla kuljettaessa harjoitusmatkat tehdään lähtökohtaisesti samoissa autokunnissa. Jalan, polkupyörällä tai muuten henkilökohtaisella kulkuneuvolla kulkeminen on aina hyvä vaihtoehto. Julkisilla matkustettaessa suositellaan THL:n voimassa olevia suosituksia.

Harjoituksiin osallistujien suositellaan välttävän pukuhuone- tai muita sosiaalitilojen käyttämistä. Sen sijaan suositellaan saapumista kentälle ja poistumista kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa.

Kotijoukkue (tai turnauksissa paikalliset joukkueet) pukee pelivarusteet pelikenkiä lukuun ottamatta otteluun lähdettäessä̈sekä̈peseytyy ottelun jälkeen kotioloissa aina kun se on mahdollista.

Henkilökohtaisia tai joukkueen varusteita, tavaroita ja vaatteita ei säilytetä̈pukuhuoneissa, mikäli ne eivät ole lukittavissa tai pukuhuoneessa ole lukittavia kaappeja tms. Pukukoppien pesua ja desinfiointia suositellaan käyttökertojen välillä.

Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua, eikä tilaan jäädä myöskään harjoituksen päätyttyä. Eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa.

Mahdolliset lämmittelyt ennen pelikentälle pääsyä suoritetaan ulkona, ei esimerkiksi käytävillä.

Pallot desinfioidaan tarvittaessa ennen harjoituksen alkua ja harjoituksen jälkeen. Desinfiointiin kannattaa käyttää suihkupulloa ja sopivaa puhdistusainetta (esim. saippualiuos) tai desinfiointiliinoja.

Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman harjoitus- tai pelipaikalla riittävällä huolellisuudella. Lisäksi suositellaan käytettävän desinfiointiainetta.

Joukkueita edellytetään siistimään vaihtopenkkinsä, keräämään roskat ja ylimääräisten tavarat aina harjoituksensa tai ottelunsa jälkeen.

Mahdollisuuksien mukaan suositellaan harjoitus- tai pelipaikan väliovien pitämistä auki ruuhkien välttämiseksi ja ovenkahvoihin kohdistuvien kosketusten minimoimiseksi.

Harjoittelu ja pelaaminen:

Suositellaan, että jokaisessa harjoituksessa joukkueella on käytössä desinfiointiainetta käsien desinfiointiin. Ottelutapahtumassa suositellaan desinfiointipisteitä joukkueiden pukuhuoneisiin sekä toimitsijapöydälle.

Harjoitus- tai ottelutapahtumissa käytössä olleet liivit tulee pestä jokaisen käyttökerran jälkeen. Suositellaan, että liivi pysyy henkilökohtaisena läpi tapahtuman.

Harjoittelutilassa/alueella ei saa olla toiminnan kannalta ei-välttämättömiä henkilöitä (mm. katsojat ja pelaajien vanhemmat). Ottelutapahtumassa eri toimijoiden lukumäärä pidetään tarpeelliseksi katsotussa vähimmäismäärässä.

Ottelutapahtuman järjestäjällä on velvollisuus huolehtia katsojien turvavälien säilymisestä ja oikeus rajoittaa katsojamäärää harkintansa mukaan. Mikäli tapahtuma järjestetään ilman yleisöä, tulee siitä informoida etukäteen.

Osallistujilla on mukana oma pyyhe ja oma tunnistettava juomapullo, jonka täyttämisestä pelaaja vastaa itse. Niitä säilytetään harjoituksen tai ottelun ajan erillään muiden varusteista ja juomapullosta ei saa juoda kukaan muu henkilö.

Suositellaan ottelutapahtumassa puhdasta, erillistä pyyhettä tai desinfiointiliinaa toimitsijapöydälle pallon kuivaamista/desinfioimista varten.

Kaikkien osallistujien on huolehdittava omasta käsihygieniastaan, jonka lisäksi on vältettävä yläfemmoja, läpsyjä, halauksia. Pelaajat, valmentajat, erotuomarit ja toimitsijat eivät kättele ottelutapahtumassa toisiaan, ennen tai jälkeen ottelun.

Niistämistä, yskimistä, aivastamista kentällä on vältettävä. Sylkeminen kentällä on kokonaan kielletty.

Jos on yskittävä tai aivastettava, on se tehtävä hihaan tai paidan sisään. Niistäminen tapahtuu kertakäyttönenäliinaan harjoitusalueen laidalla ja tämän jälkeen kädet

tulee pestä tai desinfioida. Käytetty nenäliina laitetaan aina jätepisteeseen. Harjoitus- tai ottelutapahtuman järjestäjän on huolehdittava tarpeellisesta määrästä jätepisteitä kentän laidalla.

Kasvojen tarpeetonta koskettelua käsillä on vältettävä. Hiki kasvoilta on pyyhittävä paidan liepeellä, hihalla tai henkilökohtaisella pyyhkeellä.

 

 

 

Karhu Basket ry

Karhu Basket Juniorit
PL 22
61801 Kauhajoki

junnut@karhubasket.fi

Puheenjohtaja

Sami Kiukkonen
050 414 6088
samikiuk@gmail.com

Kilpailutoiminta

Riikka Väisänen
050 410 9593
riikka.vaisanen@kauhajoki.fi

Sihteeri

Sari Kujanpää

Jäsenet

Markus Rantamäki
Kimmo Ylipeltola

Rahastonhoitaja

Markus Rantamäki