UUTISET

11.02.2021

KARHUBASKET VOITTI PYRINNÖN – NOUSI SARJATAULUKOSSA KAKKOSPAIKALLE

Karhubasket lähti keskiviikkona haastamaan Tampereen Pyrintöä. Korisliigan pistekunkku Marcus Lewis oli poissa isäntien kokoonpanosta, joka helpotti vieraiden haastetta. Pyrintö oli ennen keskiviikkona hävinnyt kotonaan vain kerran, joten haaste oli kova.

Karhubasket aloitti väkevästi. Palloa pelattiin korin läheisyyteen, Pyrinnön paikkapuolustuksen ytimeen. Osasumwen Osaghae Jr (15/12/2 torjuntaa) ja Jeff Garrett (24/14/3) pistelivät palloa kuppiin, joten vieraat ottivat vajaassa parissa minuutissa 0-6 johtoaseman. David Gonzalvez (10/3/8) johdatti isäntien kiriä ja Pyrintö pääsi kamppailuun mukaan. Kauhajokiset pitelivät käpälissään muutaman pisteen etumatkaa ja ensimmäinen kymppi päättyi numeroihin 22-24.

Toisella neljänneksellä Osku Heinonen (25/5) sai heittopelinsä kulkemaan ja nosti isännät johtopaikalle. Pitkän tauon jälkeen kentälle päässyt TJ Holyfield (8/2/3) laittoi palloa koriin ja Garrett jatkoi vahvaa suorittamista. Kolmen minuutin kohdalla Gonzalvezin kakkonen teki lukemiksi 34-28, joten Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Garrett upotti neljä vaparia putkeen ja Okko Järven (20/1/4) kolmonen palautti vieraat johtoon, numeroiden ollessa 38-39, kun puoliaikaan oli matkaa kolme minuuttia. Kauhajokiset pelasivat lopun vahvasti, repien viiden pisteen johdon, mutta Brady Skeens (12/15) teki taukolukemiksi 45-48.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannella kympillä. Kauhajokiset tekivät pisteitä tasaisesti, kun takamies Bojan Sarcevic (6/3/11) löysi vapaat pelaajat. Pyrintö ei saanut hyökkäyspäässä mitään aikaan, joten lähes seitsemän minuutin pätkä meni vieraille 1-23, joten ero kasvoi 25 pisteeseen (46-71). Tomas Pihlajamäki (3/3) ja Lassi Kilpinen (10/3/4) saivat pisteitä aikaan, mutta Sarcevicin ja Anthony Hilliardin (10/3/5) kolmoset pitivät Karhubasketin vakuuttavassa johtoasemassa.

Viimeinen neljännes lähti liikkeille lukemista 57-77. Bojan Sarcevic seurasi peliä penkiltä, joten vieraiden hyökkäyspelaaminen ei enää ollut helpon näköistä. Osku Heinonen teki kuusi pistettä putkeen ja sytytti Pyrinnön taistelemaan. Koskimies herätteli joukkuettaan aikalisällä, jonka jälkeen Järvi ja Holyfield palauttivat eron 17 pisteeseen. Kympin puolivälissä sitä oli enää yhdeksän, kun Heinonen upotti pari kolmosta ja Valtteri Leppänen (3/1) yhden. Heinonen jatkoi ilotulitustaan ja eroa oli enää kuusi. Karhubasketin kannattajat repivät hiuksiaan vastaanottimien ääressä ja hieroivat tuhkaa päälleen. Ehkäpä tämä auttoi, sillä viittä pistettä lähemmäksi ei Pyrintö päässyt, joten Karhubasket voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen lukemin 83-89.

Karhubasket voitti levypallot 44-45 ja haki 15 hyökkäyslevypalloa. Jos edellisessä ottelussa kauhajokiset olivat jääneet 14 syöttöön, niin nyt pallo liikkui iloisesti Sarcevicin johdolla ja passeja tilastoitiin 30 kappaletta. Menetyksiä tuli 11, kun Pyrintö menetti pelivälineen 15 kertaa. Karhubasket oli kolmosissa piirun verran parempi, upottaen kaukoheitot 36 prosentin tarkkuudella (Pyrintö 34 %). Vaparit eivät sitten onnistuneet, sillä ne saatiin sukkaan vain 56 prosentilla.

Karhubasket aloittaa nyt kahden viikon tauon ja palaa kentälle 24. päivä Kotkassa, jossa Jyri Lehtosen valmennukseen vaihtanut KTP taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta. Tauon aikana Karhubasket lähtee parantamaan joukkuepelaamista ja yrittää ajaa uudet pelaajat lopullisesti mukaan pelisysteemiin.

Voitto Pyrinnöstä tarkoittaa sitä, että voittamalla loput ottelut, Karhubasket tulee sijoittumaan runkosarjassa kakkoseksi. Toki pelejä on jäljellä vielä viisi kappaletta, joten mitä tahansa voi tapahtua.