UUTISET

31.10.2022

KARHUBASKET JATKAA VOITTOPUTKESSA

Karhubasket haki kauden ensimmäisen vierasvoiton Lahdesta (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket aloitti kiireisen viikon sunnuntaina Lahdessa. Viikon ohjelmaan kuuluvat mastokaupungissa vierailun lisäksi FIBA Europe Cupin ottelu Unkarissa keskiviikkona, perjantaina ottelu Nokialla ja ensi sunnuntaina kotiottelu IKH Areenalla Korihaita vastaan.

Sunnuntaina Lahti sai otteluun salama-alun. Tarkka kaukoheittopeli siivitti isännät 13-4 johtoon vajaassa kolmessa minuutissa. Arttu Saarijärvi (10/2/4) teki viisi pistettä putkeen, herättäen Lahti energia areenan kannustamaan. Karhubasket vie kuitenkin avauskympin viimeiset seitsemän minuuttia 3-16 ja johti hieman ennen avausneljänneksen loppua 16-20. Michael Ertel (22/2/2) naulasi kolmosella lukemiksi 19-20, joista lähdettiin toiselle kympille.

Lahti oli jälleen neljänneksen alussa terävämpi. Viikko sitten joukkueeseen liittynyt Steven Haney (16/3/2) teki kuusi pistettä putkeen, joten kolmen minuutin jälkeen lukemat olivat 28-22. Miikka Marttisen (5/4) ja Severi Kaukiaisen (8/1/5) kolmoset tasoittivat numerot. Henri Kantonen (23/3/2) oli jo viemässä vieraita karkumatkalle, mutta Ertel piti Lahden mukana kovilla henkilökohtaisilla ratkaisuilla. Karl Gamble (12/13/2) onnistui vielä kolmosessa, joten joukkueet poistuivat puoliajalla lukemissa 43-42.

Lahti upotti kolmoset 12/24 eli 50 prosentin tarkkuudella. Oranssipaidat menettivät pelivälineen seitsemän kertaa, kun Lahti piti pelivälineestä parempaa huolta ja menetti vain neljästi. Lahden kahdeksan hyökkäyslevypalloa myös satutti vieraita. Jos Lahti otti 24 kolmosta ja upotti ne 50 prosentin tarkkuudella, niin se yritti kakkosia vain 13 kertaa ja onnistui ainoastaan kolmesti. Vieraiden kolmoset onnistuivat 30 prosentin tarkkuudella ja se johti levypalloissa 16-21. Ertel oli avauspuolikkaan tähti 15 pisteellä.

Karhubasket oli joukkueista se, joka jatkoi pitää samaa intensiteettiä loppuun saakka. Toki Lahden peliä sotkee takamies Devon Thomasin poissaolo, mikä siirtää pelaajia hieman väärille paikoille. Henri Kantonen vyörytti oranssipaitojen hyökkäyksiä jatkuvana virtana. Kantosen käsi oli kuumana myös bonuskaaren takaa, sillä viisi kolmosta onnistuivat 71 prosentin tarkkuudella. Korinalla palloa kuppiin nostivat Manny Patterson (13/7) ja Daniel Dolenc (8/4). Kolmannen neljänneksen jälkeen lukemat olivat 61-70.

Kenttätapahtumat jatkuivat päätösneljänneksellä Karhubasketin hallinnassa. Lahti ei enää saanut tilaa kaarella, joten se pyrki ratkaisuihin lähempää koria. Sen vierasjoukkue oli muurannut umpeen ja levypallojen jälkeen kauhajokiset lähtivät nopeasti ylös. Jeffrey Crockett (17/9/1) sai nauttia upeista tarjoiluista, mutta väläytteli jälleen tarkkaa heittokättään. Lopussa Teemu Suokas ja Joona Hakamaakin saivat pistetilinsä auki ja Karhubasket kuittasi kauden neljännen voiton Korisliigassa pistein 81-101.

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket voitti levypallot 33-41, vaikka antoi lahtelaisille peräti 20 hyökkäyslevyriä. Oranssipaitojen pallonliike oli jälleen hyvää. 20 syötöllä löydettiin pelaajat vapaista heittopaikoista ja kakkosten onnistumisprosentti oli erinomainen 69. Myös kolmosissa onnistumisprosentti nousi hyväksi, kun tilasto näyttää osumatarkkuudeksi 46 prosenttia. 14 menetystä on ehkä hieman liikaa, mutta tällä kertaa sillä ei ollut merkitystä voittotaistelussa. Tärkeintä ottelussa oli voiton lisäksi peliminuuttien jakaminen, missä valmennus onnistui eriomaisesti. Eniten pelasi Lee Skinner (12/2/2) ja hänelläkin peliminuutteja tuli maltilliset 27.

-Ensimmäinen puoliaika oli samanlaista tekemistä, kuten vieraspelit tällä kaudella, päävalmentaja Janne Koskimies aloitti pelin kertaamisen. Peli tuntui olevan Lahden kontrollissa. Toisella puoliajalla saimme pelin kontrolliin ja penkiltä tuli tärkeitä onnistumisia. Meillä on kahdeksassa päivässä neljä peliä ja tämä oli hyvä aloitus peliputkelle.

Karhubasketin ohjelma jatkuu kiireisenä. Maanantaina palautellaan edellisestä pelistä, mutta jo tiistaina joukkue lähtee kohti Unkaria, jossa se kohtaa keskiviikkona Egis Körmendin FIBA Europe Cupin Cupin G-lohkon ottelussa. Karhubasketilla on mahdollisuus varmistaa jatkopaikka europeleissä.

Vaikka jatkopaikka tulisi, sitä ei ehdi juhlia. Torstaina takaisin Suomeen ja perjantaina pelataan Korisliigaa Nokialla. Ja viikko päättyy sunnuntaina IKH Areenalla, jonne vieraaksi saapuu Bojan Sarcevicin johdolla Uudenkaupungin Korihait. Sunnuntain kamppailun liput ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi.