UUTISET

20.10.2022

KARHUBASKET OTTI TOISEN VOITON FIBA EUROPE CUPISSA

Daniel Dolencin huippupeli johdatti Karhubasketin toiseen voittoon FIBA Europe Cupissa

Karhubasket jatkoi FIBA Europe Cupin otteluita keskiviikkona Puolassa, jossa se kohtasi Anwil Wloclawekin. Molemmat joukkueet olivat voittaneet ensimmäiset ottelunsa G-lohkossa. Karhubasket voitti kotonaan unkarilaisen Egis Körmendin ja puolalaiset olivat hakeneet vierasvoiton Portugalin Lissabonista, jossa Sporting CP hävisi lukemin 89-113.

Ottelun avauspisteitä saatiin odotella miltei minuutti, kunnes Anwillin Kamil Laczynski (2/2/5) upotti kakkosen. Lee Skinner (5/2/1) tasoitti pelin nopeasti. Erinomaisesti pelanneen Jeffrey Crockettin (18/9/2) kolmonen vei oranssipaidat johtoon ja kauhajokiset pitelivät pientä johtoasemaan avausneljänneksen puolivälissä. Crockettin kaksi onnistunutta vaparia ja Henri Kantosen (4/6/9) lay-up muovasivat lukemiksi 10-18, joten Anwil pyysi aikalisää. Puolalaisten jenkit Phil Green (28/1/3) ja Josh Bostic (15/1/1) johdattivat isäntien kiriä ja lukemat olivat 17-18, kun kymppiä oli pelaamatta parisen minuuttia. Severi Kaukiainen (12/2/4) onnistui kolmosessa ja kohta perään ottelun hahmo Daniel Dolenc (23/5/4) poimi hyökkäyslevypallon, jonka jälkeen Kuany Kuany (13) onnistui omassa kolmosessaan. kymppi päättyi lukemiin 21-24.

Jeffrey Crockett oli erinomaisessa vireessä

Toisella neljänneksellä Karhubasketin Crockett ja Eero Innamaa (3/1) upottivat perättäisissä hyökkäyksissä kolmoset, jotka muovasivat tilanteeksi 24-36. Anwil otti tilanteessa aikalisän, mutta hallinta pysyi vierailla. Kympin puolivälissä oltiin lukemissa 26-42. Kauhajokisilla oli mahdollisuus repiä eroa enemmän, mutta kotijoukkueen Phil Green piti puolalaisia mukana. Hänen johdollaan ero kapeni kuuteen pisteeseen. Juuri ennen puoliaikaa Karhubasket piti aikalisän, mutta sen jälkeen tuli menetys ja Greene upotti summerin soidessa kolmosen, joten puoliajalle poistuttiin lukemissa 43-46.

Avauspuoliajan viimeiset kaksi minuuttia menivät Anwilille 10-0. Bostic oli kerännyt saaliiksi 13 pistettä. Anwil oli tarkkana kakkosissa, upottaen ne 58 prosentin tarkkuudella. Karhubasketin puolustus piti puolalaisten tarkat heittä kurissa, joten kotijoukkueen kolmoset osuivat 33 prosenttisesti. Anwil haki kuusi hyökkäyslevypalloa ja hankki 11 vaparia. 82 %. Karhubasketista Crockettin saldo oli puolivälissä 12 pistettä ja Dolencin 10. Kolmoset olivat uponneet 44 prosentin ja kakkoset 55 prosentin tarkkuudella. Myös kahdeksan hyökkäyslevypalloa olivat avain asemassa kolmen pisteen johtoaseman rakentamisessa.

Severi Kaukiainen jatkoi hyviä esityksiä

Karhubasket piti johtopaikan kolmannen neljänneksen alussa. Oranssipaitojen pari menetystä ja Anwilin tarkat kolmoset siirsivät isännät 56-53 johtoon, kun kymppiä oli pelattu kolme minuuttia. Marcin Woronieckin (12/1) kaksi vaparia kasvattivat kotijoukkueen johdon viiteen pisteeseen. Karhubasket tuli tasoihin vapaaheittoviivalta ja Kuanyn kolmonen käytti vieraat johtopaikalla lukemissa 62-63. Anwil palautti johdon itselleen ja kolmas neljännes umpeutui lukemissa 73-71.

Päätösneljännes eteni tasaisesti, kunnes neljä minuuttia ennen loppua Dolenc poimi hyökkäyslevypallon ja Kaukiaisen kolmonen teki tilanteeksi 79-82. Anwil piti aikalisän, mutta Dolenc kasvatti vieraiden johtoaseman viiteen pisteeseen Kaukiaisen tarjoilusta. Onnistunut vapari muovasi lukemiksi 79-85, mutta Luke Petrasek leikkasi eron neljään. Kaikki näytti hyvältä 30 sekuntia ennen loppua, kun Kantosen nosti lay-upilla lukemiksi 81-87. Green leikkasi eron kolmeen onnistuneella kolmosella. Karhubasketin aikalisän jälkeen tuli menetys ja Green upotti toisen kolmosen putkeen. Samassa häntä rikottiin, joten onnistunut vapari viisi sekuntia ennen loppua antoi puolalaisille 88-87 johtopaikan. Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle ja piirsi pelin, jonka tuloksena Dolenc nosti kakkosen korin alta ja Karhubasket sai tuulettaa voittoa lukemin 88-89.

Anwilin Phil Green (1) oli kääntää pelin puolalaisille loppuhetkillä

Karhubasketin voiton avaimina oli tarkkaheittopeli. Kakkoset upposivat 62 prosentin ja kolmoset 39 prosentin tarkkuudella. Joukkue voitti levypallot 27-36 ja haki Dolencin johdolla 12 hyökkäyslevyriä. 16 menetystä meinasi olla liikaa, mutta Dolenc ja Crockett olivat sellaisessa vireessä, että kauhajokiset pysyivät lohkon ainoana tappiottomana joukkueena. Dolencin tehokkuusluku oli pelissä 30, kuten myös Crockettin. Dolenc kirjasi +/-tilastoon lukeman +17, Innamaa +10 ja Crockett +9. Kauhajokisten erinomainen pallonliike, josta kertoo 25 tilastoitua syöttöä, löysi vapaat pelaajat.

FIBA Europe Cupin G-lohkon toisessa ottelussa Sporting CP haki 98-99 vierasvoiton Unkarista, joten jos Karhubasket voittaa ensi keskiviikon kotiottelussa portugalilaiset IKH Areenalla, on jatkopaikka jo todella lähellä. Keskiviikon 26.10. kotiotteluun on liput myynnissä osoitteessa Lippu.fi.

Karhubasket pelaa lauantaina Korisliigaa IKH Areenassa, kun vieraaksi saapuu sarjan kärkipaikkaa hallussaan pitävä KTP. Ottelu alkaa kello 18 ja kamppailun liput ovat myös myynnissä Lippu.fissä.

Lauantaina IKH Areenassa pelaavat kello 15 Vimpelin Veto ja Tampereen Pyrintö. Lauantaina molemmat ottelut näet samalla lipulla ja ravintolat palvelevat koko päivän. Ovet avautuvat lauantaina IKH Areenalla kello 14 ja samalla käynnistyy lipunmyynti. IKH Areenan lipunmyynnissä maksuvälineinä käy käteinen, kortti ja erilaiset tyky-setelit ja -sovellukset.