UUTISET

02.11.2022

KARHUBASKET JATKOI VOITTOKULKUA FIBA EUROPE CUPISSA

FIBA Europe Cupin kolmella voitolla aloittanut Karhubasket pelasi keskiviikkona neljännen ottelun Unkarin Körmendin kaupungissa. G-lohkon kärkipaikkaa halussa pitäneet kauhajokiset olisivat myös voineet varmistaa paikkansa jatkolohkossa keskiviikkona.

Karhubasket aloitti väkevästi. Parissa minuutissa taululla oli vieraiden 0-8 johto, kun Daniel Dolenc (22/7) oli pussittanut viisi pistettä ja Lee Skinner (13/1/2) kolme. Kotijoukkue pääsi pisteiden makuun, mutta minuuttia myöhemmin Karhubasket johti 3-12. Csaba Ferencz (11) kavensi kolmosella eron viiteen. Molemmat joukkueet menettivät pallon useamman kerran, mutta Dolencin ja Manny Pattersonin (2/2) nostettua pallot läheltä koriin, lukemat olivat 13-22, kun avausneljännestä oli jäljellä hieman päälle kolme minuuttia. Kuany Kuany (7/1) upotti kolmosen ja tilanne oli 15-25. Körmend vei kympin viimeiset kaksi minuuttia Wendell Mitchellin (6/4 syöttö) ja Godwin Omenakan (7/3/3 torjuntaa) johdolla 9-2, joten toiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 24-27.

Toinen kymppi alkoi tasaisissa merkeissä. Kun sitä oli pelattu kolmisen minuuttia Kuany upotti kolmosen ja sitä seuranneen vaparin, joten peli oli lukemissa 30-35. Pitkät pätkät pelattiin ilman koreja, mutta Dolencin hyökkäyslevypallo ja kori pyöräytti lukemiksi 36-42. Ferencz leikkasi eron puoleen kolmosella ja takamies Siyani Chambersin (26/1/5) ajo korille toi Körmendin pisteen etäisyydelle. Skinner upotti vielä kakkosen ja puoliaikatilanteeksi 44-45 teki kotijoukkueen sentteri Marjan Cakarun (7/3) vapaheittoviivalta.

Daniel Dolenc jatkoi loistavia otteleita

Kolmannen neljänneksen Karhubasket voitti 15-28 ja oli ratkaisevinaan koko ottelun. Cameron Jones (15/2/6) pisti palloa liikkeille ja muut pelaajat pääsivät nauttimaan hyvistä heittopaikoista. Jones myös itse viimeisteli tarkasti. Dolenc jatkoi vahvaa peliään, joten kauhajokiset pääsivät päätösneljännekselle 14 pisteen etumatkalla.

Mitchell aloitti kirin, Chambers upotti kolmosen ja kun Mike Moore (18/3) upotti heti perään heiton bonuskaaren takaa, niin kympin alku oli mennyt vajaassa kahdessa minuutissa unkarilaisille 8-0 ja lukemat olivat 67-73. Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle, mutta se ei kurssia kääntänyt. Moore upotti toisen kolmosen ja Kristof Takacs (6/5) kävi riiston jälkeen donkkaamassa lukemiksi 72-73. Ero oli kutistunut 13-0 jaksolla pisteeseen vajaassa kolmessa minuutissa. Vieraat sinnittelivät johtopaikalla aina päätösneljänneksen puoliväliin, kunnes Moore vei Körmendin johtoon 77-76. Oranssipaitojen Henri Kantonen (14/2/5) teki vieraiden seuraavat 10 pistettä ja kaikki näytti mukavalta, kun Kantosen kaksi vaparia käynnistivät viimeiset kaksi minuuttia lukemien ollessa 81-86. Mutta Körmend tuli vielä. Moore upotti kolmoset ja kävi iskemässä näyttävän donkin, jolla ero kutistui kahteen. Kauhajokiset menettivät ja Körmend pelasi aikalisän jälkeen pallon Cakarunille, jonka layup tasoitti lukemiksi 88-88. Eikä siinä vielä kaikki, kun häntä vielä rikottiin, niin isännät johtivat 89-88, kun aikaa oli jäljellä 55 sekuntia. Mutta oranssipaidat eivät hätkähtäneet, kun heillä oli Super-Henkka kentällä. Kantonen upotti kakkosen pelikellon näyttäessä kolmeakymmentä viittä sekuntia. Lopussa Körmend menetti ja Karhubasket pääsi kuluttamaan peliajan loppuun, joten loppunumeroiksi jäivät 89-90.

Mike Moore oli siivittää unkarilaiset voittoon keskiviikon ottelussa

Karhubasket voitti levypallot 24-36 ja jakoi 20 syöttöä, joilla luoduista heittopaikoista kakkoset upposivat 57,5 ja kolmoset 38,1 prosentin tarkkuudella. Peräti 22 menetystä meinasi olla liikaa, mutta Henri Kantonen oli toista mieltä. Körmendille menetyksiä tuli 12 kappaletta. Loppusilauksen voitolle antoivat 91 prosentin tarkkuudella uponneet vapaaheitot (20/22). Myöskään Daniel Dolencin panosta ei voi unohtaa. Severi Kaukiainen (7/1/4) kirjasi +/-tilastoon oranssipaitojen parhaan lukeman +11.

Karhubasket otti neljännen voittonsa ja jatkaa G-lohkon kärkipaikalla. Jatkopaikka ei vielä varmistunut, sillä Sporting CP kävi G-lohkon toisessa ottelussa hakemassa Puolasta vierasvoiton lukemin 73-85. Karhubasketin saldo on 4 voittoa/0 tappiota, Anwil Wloclawekin ja Sporting CP:n 2/2. Nämä kolme joukkuetta jakavat kaksi jatkopaikkaa, sillä Egis Körmend on lohkon jumbona ilman voittoja.

Kauhajokisilla on jatkopaikan suhteen etulyöntiasema. Yksi voitto kahdesta viimeisestä ottelusta sen varmistaa ja toki jatkopaikka voi ratketa myös Körmendin voittaessa otteluitaan. Karhubasket kohtaa seuraavaksi keskiviikkona 23. marraskuuta IKH Areenalla Anwil Wloclawekin. Ottelu alkaa kello 18.30 ja liput ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi. Alkulohkon viimeinen ottelu pelataan Portugalin Lissabonissa keskiviikkona 30.11. Kausikorteilla on vapaa sisäänpääsy viimeiseen FIBA Europe Cupin alkulohkon kotiotteluun.

Karhubasket jatkaa otteluita jo perjantaina, kun se matkustaa BC Nokian vieraaksi. IKH Areenalla oranssipaidat kohtaavat sunnuntaina kello 17 alkavassa ottelussa Bojan Sarcevicin tähdittämän Uudenkaupungin Korihait. Lippuja saa osoitteesta Lippu.fi tai R-Kioskeilta kautta maan. Ovet IKH Areenalla avautuvat sunnuntaina kello 15 ja samalla käynnistyy myös lipunmyynti.