UUTISET

27.10.2022

KARHUBASKET JATKAA ILMAN TAPPIOITA FIBA EUROPE CUPISSA

Jeffrey Crockett johdatti Karhubasketin kolmanteen voittoon FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin kahdella voitolla aloittanut Karhubasket sai keskiviikkona vieraaksi Sporting CP:n Portugalin Lissabonista. Portugalilaisten saldo ennen kolmatta ottelua oli yksi voitto ja yksi tappio. Kauhajokiset olivat aloittaneet europelit kotivoitolla unkarilaisesta Egis Körmendistä ja pisteen vierasvoitolla Anwil Wloclawekistä.

Sportingilla oli joukkueessa Korisliigasta tuttuja kasvoja. Takamies Marcus Lovett Jr pelasi viime kaudella Salon Vilppaassa ja samassa seurassa oli piipahtanut Derrick Fenner. Myös valmentaja Pedro Monteiro oli käynyt valmentamassa Korihaita.

Karhubasket otti pelin haltuun heti ensimmäisellä kympillä, jonka se voitti 31-16. Tuomarien tiukassa linjassa vieraiden hermokontrolli ei pitänyt. Severi Kaukiainen (23/1/6) pussitti avauspuoliajalla 100 prosentin heittotarkkuudella 10 pistettä. Myös Jeffrey Crockett (19/10/4) oli vieraille vaikeasti pideltävä ja hän viimeisteli avauspuoliskolla 14 pistettä.

Severi Kaukiainen

Karhubasketin 10-0 jakso muovasi lukemiksi 35-16, mutta vieraat eivät linjasta huolimatta luovuttaneet. Joao Ferdandes (10/2) teki taukoon mennessä kahdeksan pistettä, kuten myös Derrick Fenner (21/2). Sportingin peliä sotki Travante Williamsin (3) suihkukomennus toisella neljänneksellä. Puoliajalla lukemat olivat 52-40.

Oranssipaidat kasvattivat johtoaan kolmannella kympillä, jonka he voittivat 22-15. Henri Kantonen (13/3/4) ja Kaukiainen johtivat hienosti kotijoukkueen peliä, vaikka Karhubasket menettikin pelivälineen koko ottelussa 19 kertaa. Näistä portugalilaiset rankaisivat kauhajokisia peräti 26 pisteellä.

Lee Skinner (12/6/2) oli hyvin esillä ottelun toisella puoliajalla

Viimeisellä kympillä molemmat joukkueet tekivät 30 pistettä. Sporting tuli Fennerin ja Marcus Lovettin (16/1/5) johdolla 12 pisteen etäisyydelle, mutta sen lähemmäksi vieraat eivät päässeet. Myös Isaiah Armwood (15/5) sai suihkukomennuksen kahden teknisenvirheen myötä. Lopussa kotijoukkue kasvatti eroa ja päätöslukemat IKH Areenalla olivat 104-85.

Karhubasket voitti levypallot 34-27 ja jatkoi erinomaista pallonliikettä, jolla löytyi vapaat heittopaikat. Miikka Marttinen (14/3/2) upotti neljä kolmosta. Karhubasket upotti kolmoset 39,3 tarkkuudella ja kokonaisheittoprosentti oli erinomainen 60,7 prosenttia. Sporting ei vapaita heittopaikkoja Karhubasketin puolustuksen keskellä löytänyt, joten kolmoset upposivat 27 ja pelitilanneheitot 47,8 prosentin tarkkuudella.

Miikka Marttinen tuulettaa yhtä neljästä onnistuneesta kolmosesta

Karhubasket jatkaa FIBA Europe Cupin G-lohkon kärkipaikalla, voitettuaan jokaisen kolmesta ottelusta. Anwil pitää hallussaan kakkospaikkaa, kun he voittivat kotisalissaan keskiviikkona  Egis Körmendin pistein 88-58.

Karhubasket matkustaa ensi keskiviikoksi Unkariin, jossa jatkopaikka FIBA Europe Cupin seuraavaan lohkovaiheeseen voisi varmistua voitolla Egisistä. Sitä ennen Karhubasket kohtaa sunnuntaina Korisliigassa Lahden vieraissa. Tuo ottelu alkaa kello 17 ja on katsottavissa Ruudusta.