UUTISET

06.11.2022

KARHUBASKET VOITOLLA MAAJOUKKUETAUOLLE

Kuany Kuanyn heittopeli johdatti kauhajokiset kauden kuudenteen voittoon (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Viikossa kolme peliä voittanut Karhubasket päätti urakkansa sunnuntaina, kun vieraaksi oli saapunut Uudenkaupungin Korihait Bojan Sarcevicin johdolla. Jeffrey Crockett huilasi pelin, mutta Kuany Kuany täydensi pelaavan kokoonpanon.

Korihait pysyivät isäntien kyydissä 15 minuuttia. Price Oduro (8/6) teki kahdeksan pistettä ennen taukoa. Myös Bojan Sarcevic (8/5/2) ja Trey Niemi (6/1/2) tuottivat oranssipaitojen puolustukselle haasteita, kun he ajelivat korille. Korihait johtivat 0-9 putken jälkeen 19-23, mutta sitten ote siirtyi Karhubasketille. Manny Patterson (12/5) teki taukoon mennessä 10 pistettä ja Kuany Kuanyn (16/4) pussitti 100 prosentin tarkkuudella kolme kolmosta ensimmäisten 20 minuutin aikana. Karhubasket vei avauspuoliajan lopun 23-8 ja johti tauolla 42-31.

Severi Kaukiainen teki 10 pistettä ja jakoi 13 syöttöä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Ottelu sai sinettinsä heti tauon jälkeen. Hait saivat viidessä minuutissa vain kaksi pistettä, joten ero venähti 21 pisteeseen. Laajalla rotaatiolla pelaava Karhubasket jakoi jälleen minuutit tasaisesti. Jokainen pelaaja toi tarvittavaa energiaa kentälle ja varsinkin toisen puoliajan puolustus oli mallikasta. Korihait saivat puoliajan jälkeen vain 17 pistettä, joten Karhubasketin oli helppo edetä kauden kuudenteen voittoon Korisliigassa, joka tuli lopulta numeroin 80-48.

Daniel Dolenc kokosi 17 minuutissa 12 pisteen ja 3 levyrin saldon (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Joukkueet tasasivat levypallot 39-39, mutta isäntien puolustuksen paineessa menetyksiä tuli 19 kappaletta ja heittoprosentit jäivät matalaksi. Vieraiden kakkoset osuivat 39,5 prosentin ja kolmoset 10,5 prosentin tarkkuudella. Karhubasket, joka menetti pelivälineen 11 kertaa, rankaisi Korihaita menetyksistä 21 pisteen edestä. Oranssipaidat liikuttelivat palloa iloisesti, josta kertoo 24 syöttöä. Heittopaikat löydettiin ja kakkoset osuivat 55 ja kolmoset 32 prosentin tarkkuudella. Manny Patterson pelasi vajaat 23 minuuttia, muiden 10 pelaajan peliajat olivat 13 ja 22 minuutin välimaastossa.

Teemu Suokas pelasi 15 minuuttia, teki kaksi pistettä ja poimi 8 levypalloa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Korisliiga menee nyt runsaan viikon maaottelutauolle. Pelit jatkuvat keskiviikkona 16. marraskuuta. Karhubasket pitää hallussaan runkosarjan kakkospaikkaa, kun se on voittanut kahdeksasta ottelusta kuusi. Sarjan kärkipaikalla ovat Lapuan Kobrat. Lapualaiset ovat pelanneet yhdeksän ottelua ja voittaneet niistä seitsemän.

22 ottelun runkosarjaa on nyt pelattu pikkuisen päälle kolmannes. Sarjataulukko näyttää tasaiselta, joten kuudesta yläloppusarjan paikasta tullaan käymään kova taistelu. Kolme joukkuetta on 10 pisteessä ja neljä on kerännyt kahdeksan sarjapistettä. Pyrinnöllä pisteitä on kuusi, mutta tamperelaiset ovat pelanneet vasta seitsemän ottelua.

Karhubasket pelaa seuraavan kerran 16. marraskuuta, kun vieraaksi IKH Areenaan saapuu Lahti Basketball. Liput ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi.

Manny Patterson vasaroi donkin koriin (Kuva: Janne Yli-Korhonen)