UUTISET

17.10.2022

KARHUBASKET VOITTI IKH AREENASSA HONGAN

Henri Kantonen päättämässä Karhubasketin hyökkäystä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Korisliigan yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla aloittanut viime kauden Suomen mestari Karhubasket sai lauantaina vieraaksi IKH Areenaan sarjanousija Tapiolan Hongan.

Honka oli hakenut avausvoiton Uudestakaupungista, mutta ei pystynyt laittamaan oranssipaidoille vastaan. Kotijoukkue ratkaisi ottelun jo ensimmäisellä kympillä, jonka se voitti 28-5. Avausneljänneksen loppu meni Karhubasketille 11-0, eikä voittajasta enää ollut kenellekkään epäselvyyttä.

Honka kasasi kuitenkin itsensä ja piti lukemat edes hieman siedettävinä. Topi Halme (9/1), oli espoolaisten hahmo avauspuoliajalla. Carl Lindbom (13/8/3) ja Malcolm Duvivier (10/6/6) nousivat esille toisella puolikkaalla.

Jeffrey Crockett teki Honkaa vastaan 10 pistettä ja poimi 6 levypalloa (kuva: Janne Ylikorhonen)

Karhubasketilta kokoonpanosta puuttuivat Teemu Suokas ja Lee Skinner. Skinnerin tilalla kentällä viiletti Kuany Kuany (14/2), joka sai pistehanat auki Korisliigassa. Keskiviikkona IKH Areenassa avausvoiton FIBA Europe Cupissa ottanut Karhubasket pelasi tasaiset minuutit ja eniten kentällä viihtyi takamies Severi Kaukiainen (14/2/4), joka esitti europelin tapaan erinomaista puolustuspelaamista.

Tauolla oltiin lukemissa 47-25. Puoliajan jälkeen Henri Kantonen (16/3/4) ja Daniel Dolenc (11/6/2) saivat mukavan otteen IKH Areenan kovasta korilevystä ja -raudasta, ja viimeistelivät tarkasti. Jos kauhajokisilla oli ollut aikaisemmissa otteluissa vaikeuksia viimeistelyssä lähietäisyydeltä, niin nyt osumatarkkuus saatiin nostettua sieltä 59 prosenttiin.

Karhubasket voitti levypallot 47-33, mutta antoi Hongalle 13 hyökkäyspään levypalloa. Menetyksiä tuli 10 kappaletta ja pallonliike oli ajoittain mallikasta, josta kertoo 23 tilastoitua syöttöä. Syntyneistä vapaista paikoista kolmoset laitettiin sukkaan erinomaisella 46 prosentin tarkkuudella, joten loppulukemat 97-62 olivat oikeutetut.

Miikka Marttinen lähdössä lentoon (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket jatkaa pelejä keskiviikkona Puolassa, jossa pelataan toinen FIBA Europe Cupin alkulohko G:n ottelu. Puolassa oranssipaitoja isännöin  Anwil Wloclawek, joka haki avauskierroksella voiton Portugalilaisesta Sporting CP:stä pistein 89-113. Karhubasket matkustaa Puolaan jo maanantaina, jotta matkan rasitukset saadaan poistettua hyvissä ajoin ennen peliä.

Korisliigassa Karhubasketin ottelut jatkuvat ensi lauantaina IKH Areenassa, jossa vietetään superlauantaita. Karhubasket – KTP alkaa kello 18, mutta ennen sitä kello 15 alkavassa Naisten Korisliigan ottelussa kohtaavat Vimpelin Veto ja Tampereen Pyrintö. Vedon joukkueessa pelaa tälläkaudella Kauhajoen kasvatti Ninni Salmi.

Liput myy ennakkoon Lippu.fi. Samalla lipulla näet lauantain molemmat ottelut. Liput kannattaa ostaa ennakkoon, sillä IKH Areenan lipunmyynti saattaa ruuhkautua. Ovet Areenalla aukeavat kello 14 ja samalla käynnistyy lipunmyynti. Areenalla lippuja voi ostaa käteisellä, kortilla ja erilaisilla tyke-seteleillä jam-sovelluksilla.