UUTISET

04.11.2022

KARHUBASKET HAKI VOITON NOKIALTA

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Sunnuntaina Lahdessa, keskiviikkona Unkarin Körmendissä ja perjantaina Nokialla. Ei, kyseessä ei ole matkailuvisa, vaikka kaikki kolme kaupunkia ovat hienoja kohteita kaupunkilomalle. Lahti on tunnettu Salpausselästä, Körmend lähistöllä sijaitsevista ulkoilumaastoistaan ja Nokia vedestään. Kyseessä ovat Karhubasketin vastustajat vieraskentällä viimeiseltä kuudelta päivältä. Kolme kovaa ottelua, noin yhdeksän tuntia lentokoneessa, 1500 kilometriä bussilla ja voitot kaikista peleistä. Kova suoritus!

Lahdessa voittomarginaali oli 20 pistettä, Unkarissa piste ja Nokialla loppunumerot kirjoitettiin 76-86. Tyylipisteitä ei jaeta, vain voitto merkitsee jotain.

Nokialla Karhubasket aloitti, kuin alla olisi ollut kylpyläloma Edenissä. Nokia jäi Karhubasketin aggressiivisen puolustuksen jalkoihin ja avauskympin puolivälissä lukemat olivat 2-11. Vajaat kolme minuuttia myöhemmin lukemat olivat 8-21, kun Severi Kaukiainen (12/1/3) upotti viisi perättäistä pistettä. Kympin loppu meni isännille 9-2, joten toiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 17-23.

BC Nokia tuli heti pisteen etäisyydelle, mutta kauhajokiset pystyivät pitämään johtoaseman. Neljänneksen puolivälissä Manny Patterson (10/7) haki hyökkäyslevypallon ja nosti tilanteeksi 27-32. Siihen tuntuivat loppuvan Karhubasketin eväät, vaikka täysi bussilastillinen oransseja faneja kannusti omiaan loistavasti läpi ottelun. Nokian Jonathan Stove (25/3/1) tasoitti pelin ja Janne Koskimies yritti tsempata omiaan taisteluun aikalisällä. Se ei auttanut. Mikael Laihonen (10/8/3) upotti kaksi perättäistä kolmosta, joten lukemissa 38-32 oli uudelleen vieraiden aikalisän vuoro. Xavier Fordin (15/4) vaparit täydensivät nokialaisten 13-0 jakson runsaassa kolmessa minuutissa. Kaukiaisen kolmonen oli tärkeä vieraille ennen taukoa, jonne lähdettiin lukemista 40-35.

Manny Patterson punnertamassa koria hyökkäyslevypallon jälkeen (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Puoliajalla moni mietti, että jaksaako Karhubasket vielä nousta voittotaisteluun. Pelaajilla ei epäilyksen hiventäkään käynyt mielessä, vaan ainoastaan voittoa janottiin. Jeffrey Crockett (20/11/3) teki vieraille kahdeksan pistettä putkeen ja Lee Skinnerin (14/6) kolmonen palautti Karhubasketin 45-46 johtoon kolmen minuutin jälkeen. Tasalukemat tai jommankumman joukkueen pisteen johtopaikka vuorottelivat aina kympin loppupuolelle saakka. Cameron Jones (11/2/2) vie vieraat neljän pisteen etumatkalle. Viime kaudella Karhubasketissa pelannut Kalle Peltonen (6/2/2) leikkasi sitä pisteellä, mutta neljännes päättyi Henri Kantosen (11/1/5) kolmoseen summerin soidessa.

Jeffrey Crockett tahditti vieraiden hyökkäyspeliä puoliajan jälkeen (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Päätösneljänneksen alussa Lee Skinnerin kaksi kolmosta kasvattivat vieraiden etumatkan 12 pisteeseen. Nokia ei luovuttanut, mutta ei enää tästä iskusta toipunut. Aivan lopussa tuntui, että Karhubasketin virta loppuu, mutta tarvittavat korit tehtiin ja Nokia oli se, joka lopussa menetti pelivälinettä. Loppunumerot olivat 76-86.

Karhubasket pelasi tasaiset minuutit koko 11 pelaajan kokoonpanolla. Nokian suunnitelmia sotki takamies Niko Mattilan poissaolo, joka kasvatti pelaavan seitsikon minuutit koviksi. Kokoon palannut Hugo Boman (2/1/1) pelasi kuusi minuuttia. Alan Herndon (4/8/7) ja Perrion Callandret (2/1/2) pysyivät kauhajokisten puolustuksen puristuksessa. Kalle Peltonen kirjasi runsaassa 21 minuutissa joukkueensa parhaan +/-lukeman +9 ja kokenut Antero Lehto (12/4/2) pääsi myös plussalle (+5). Karhubasket voitto levypallot niukasti 34-35. Menetyksen kirjattiin 13-12, joten ratkaisevaa oli kauhajokisten tarkempi heittopeli kakkosissa, jotka upposivat 53 prosentin tarkkuudella (Nokia 44 %). Molemmat joukkueet onnistuivat kolmosissa yli 40 prosentin tarkkuudella. Nokialla se oli 44 (8/18) ja Karhubasketilla 42 (13/31) prosenttia.

Lee Skinner (kuva: Janne Yli-Koronen)

-Erittäin hyvä voitto meille, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies avasi oman osuutensa lehdistössä. – Aloitimme hyvin ja johdimme 21-8, mutta sitten taisi jakso 32-14, missä oli mukana 13-0 putki. Toisella kympillä tuntui, että meiltä meni energiat alas ja teimme helppoja virheitä molemmissa päädyissä. – Toisella puoliajalla kasasimme itsemme ja pelissä alkoi näkyä se, että vastustaja pelasi seitsemän pelaajan rotaatiolla. – Meiltä löytyi laajuutta ja onnistujia. – Teemu Suokas pelasi hyvät minuutit, Manny Patterson haki arvokkaita hyökkäyslevypalloja ja Lee (Skinner) sekä Jeffrey (Crockett) laittoivat heittoja sisään. – Riittävästi onnistujia, mikä käänsi pelin meille, Koskimies sanoi tyytyväisenä.

Jos edelliset kuusi päivää ovat olleet Karhubasketille raskaita, niin vielä ei helpota. Sunnuntaina IKH Areenaan uiskentelee Korihait, Bojan Sarcevicin johdolla. Joukkue saa sentään nukkua omissa sängyissä pari yötä putkeen, vaikka paluu Nokialta myöhästyikin muutaman tunnin dopingtestauksen takia. Sekin vielä.

Karhubasket – Korihait ottelu alkaa sunnuntaina kello 17. Lipunmyynti on käynnissä osoitteessa Lippu.fi. Lippuja saa myös R-Kioskeilta kautta maan, sekä IKH Areenan lipunmyynnistä, joka aukeaa sunnuntaina kello 15. Kello 15 avautuvat myös IKH Areenan ravintolat, joten nyt herkuttelemaan koko perheen voimin.