UUTISET

17.11.2022

KARHUBASKET JATKAA VOITOKKAANA KORISLIIGASSA

Jeffrey Crockett ja Karhubasket liiteli Lahden yli keskiviikkona (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Viime kauden Suomen mestari Karhubasket palasi keskiviikkona parketille maaottelutauolta, kun se sai vieraaksi IKH Areenaan Lahti Basketballin.

Joukkueet olivat kohdanneet juuri ennen maaottelutaukoa, mutta runsaassa viikossa ei voimasuhteisiin ollut tullut muutosta, vaikka kauhajokiset pelasivat ilman Susijengin takamies Henri Kantosta ja Lahti oli saanut mukaan takamies Devon Thomasin.

Avauskymppi pelattiin tasaisesti. Cameron Jones (15/8/7) ja Jeffrey Crockett (8/9/4) veivät isännät 5-2 johtoon parissa minuutissa. Kympin puolivälissä lukemat olivat 11-5. Michael Ertel (13/1/2) ja Devon Thomas (21/4/3) toivat lahtelaiset pisteen etäisyydelle. Eero Innamaa (6/1/2) ja Manny Petterson (15/6/2) siirsivät oranssipaidat 18-12 johtoon, kun neljännestä oli pelaamatta pari minuuttia. Joona Hakamaan (1) vapari kasvatti eron seitsemään pisteeseen, mutta Ertelin kakkonen hyökkäyslevypallon jälkeen päätti kympin lukemiin 19-14.

Cameron Jones luikerteli korille ja teki 15 pistettä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Ottelun ratkaisu nähtiin toisella neljänneksellä. Pattersonin ja Jonesin and1 suoritukset kasvattivat eron 11 pisteeseen. Valmentaja Pieti Poikola yritti herätellä Lahtea taisteluun, mutta Severi Kaukiaisen (11/5/3)  johdolla kauhajokisten pisteputki kasvoin 12 pinnaan. Daniel Dolenc (11/2 syöttöä) teki lukemiksi 33-14, joten kympin alku meni isännille 14-0. Henri Ventoniemi (5/4/2) teki vieraiden avauspisteet kympillä, Thomas yritti rakentaa kavennusta, mutta Karhubasketilla oli vastaus valmiina Lahden jokaiseen koriin. Miikka Marttinen (8/4) ja Innamaa onnistuivat kolmosissa, joten eroa oli neljänneksen puolivälissä 20 pistettä. Karl Gamble (7/3) kavensi, mutta Karhubasketin 5-0 jakso päätti avauspuoliajan lukemiin 50-27. Toinen neljännes meni isännille 31-13.

Manny Patterson jatkoi hyviä esityksiä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Toisella puoliajalla Lahti voitti kolmannen neljänneksen 18-21 ja viimeisen kympin 17-20, mutta missään vaiheessa vieraat eivät nousseet uhkaamaan Karhubasketin kauden seitsemättä voittoa Korisliigassa. Oranssipaidat aloittivat 9-0 jaksolla, mutta Lahti kutiseron 20 pisteeseen Thomasin, Erik Sajantilan (7/2/1) ja Eemi Luukkosen (9/5/1) koreilla. Kolmas kymppi päättyi lukemissa 68-48.

Viimeisellä neljänneksellä ei mitään ihmeellisiä muutoksia voimasuhteissa tapahtunut. Ero pyöri 20 pisteen tuntumassa. Välillä se oli yli, mutta pienimmillään 17 pistettä ja ottelu päättyi lukemiin 85-68.

Karhubasket voitti levypallot 45-36. Menetykset kirjattiin 10-15. Karhubasket haki 15 hyökkäyslevypalloa, mutta sai niistä aikaan vain yhdeksän pistettä. Lahtelaiset poimivat 11 hyökkäyspään kakkospalloa ja tekivät niistä 11 pistettä. Kauhajokiset rokottivat menetyksistä vieraita 12 pisteellä. Oranssipaidat kirjasivat 23 syöttöä, mutta heittotarkkuus jäi tällä kertaa 52 (2p) ja 32 (3p) prosenttiin. Lahti pysyin 68 pisteessä, joten puolustuspeliin voi olla tyytyväinen. Samalla Karhubasket palasi päästetyissä pisteissä kärkeen, kun sitä vastaan on nyt tehty 75 pistettä ottelua kohden.

Vaihtomiehet tuulettavat Severi Kaukiaisen onnistunutta kolmosta jo ennen kuin pallo on lähtenyt kädestä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Voitolla, joka oli Karhubasketin kuudes perättäinen, joukkue nousi tasapisteisiin Lapuan Kobrien kanssa sarjataulukon kärjessä. Kobrat ovat silti piikkipaikalla, kun voittivat kauden ensimmäisen paikallisottelun. Kauhajokisilla on mahdollisuus korjata tuo lauantaina 26. marraskuuta, kun Kobrat luikertelevat IKH Areenaan. Paikallisottelu alkaa kello 16 ja liput myy ennakkoon Lippu.fi.

Ennen paikallisottelua Karhubasket matkustaa tulevana Lauantaina Joensuuhun, jossa sarjakolmonen Kataja Basket isännöin kauhajokisia uudella Motonet areenalla. Tuo ottelu alkaa kello 17 ja on katsottavissa Ruudun välityksellä.

Vielä ennen paikallisottelua Karhubasket kohtaa keskiviikkona 23. marraskuuta IKH Areenalla puolalaisen Anwil Wloclawekin. FIBA Europe Cupin G-lohkon ottelu alkaa kello 18.30. Karhubasket on voittanut kaikki neljä pelaamaansa FIBA Europe Cupin ottelua ja johtaa G-lohkoa puhtaalla pelillä, kun pelaamatta on kaksi ottelua. Jatkopaikka ei vielä ole varma, mutta varmistuu jos Karhubasket voittaa keskiviikon kamppailun. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Puolassa oli tiukka, sillä oranssipaidat voittivat pisteellä. Ensi keskiviikon otteluun lippuja saa ennakkoon osoitteesta Lippu.fi.