UUTISET

25.04.2022

KARHUBASKET VOITTI VÄLIERISSÄ HELSINKI SEAGULLSIT

Cameron Jones johdatti oranssipaidat finaaleihin (kuva: Janne Yli-Korhonen)

​Karhubasket eteni neljättä kertaa peräkkäin Korisliigan finaaleihin, kun se kaatoi välieräsarjassa Helsinki Seagullsit otteluvoitoin 4-1. Ottelulukemat eivät jätä jossitteluille sijaa, vaan kauhajokiset ovat jatkaneet sekä runkosarjassa että ylemmässä loppusarjassa ollutta vahvaa virettä pudotuspeleissä.

Maanantaina 2. toukokuuta Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa alkaviin finaaleihin tulee tuttu vastustaja, kun viime kaudella finaaleissa Karhubasketin voittanut Salon Vilpas eteni finaaleihin voitoin 4-1. Finaalien lipunmyynti on jo alkanut osoitteessa ennakkolippu.com. Ja alkaa huomenna maanantaina Kauhajoen Kesportissa kello 12.

Välieräsarjan viidettä ja viimeistä ottelua oli saapunut seuraamaan 1278 katsojaa. Kannustus oli loistavaa, joka siivitti oranssipaitojen hyökkäyspelin lähes hurmostilaan. Toki Gulls joutui lähtemään peliin ilman takamiestähtiä, sillä Lassi Nikkarinen ja Petteri Koponen olivat sivussa. Myös Sentteri Joe Lawson joutui vaihtamaan pelivarusteet pois lämmittelyn aikana.

Henri Kantonen (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Gulls pysyi Karhubasketin kyydissä vain ensi minuutit. Avaukseen nostettu Ivan Tkachenko (11/4/2) teki avauspuoliskolla 11 pistettä ja hänen johdollaan vieraat johtivat 8-9. Sitten kauhajokiset nykäisivät 15-0 jakson ja menivät menojaan. Cameron Jones (23/2/2) teki taukoon mennessä 16 pistettä 100 prosentin tarkkuudella. Myös Rene Rougeau (21/5/4) ja Henri Kantonen (12/2/5) ahersivat ennen puoliaikaa yhdeksän pistettä mieheen. Ero venähti 21 pisteeseen, mutta tauolle lähdettiin lukemista 52-33.

Joona Hakamaa upottamassa kolmosta (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Toisella puoliajalla kauhajokiset pistivät pystyyn kaukoheitto-shown. Jokainen pelaaja onnistu kolmosessa paitsi Lee Skinner (5/5/2) ja Simeon Carter (4/8). Kauhajokiset heittivät toisella puoliajalla 17 kolmosta, joista onnistui peräti 13. Koko pelissä kolmoset onnistuivat 62,5 prosenttisesti. Vuorollaan onnistumisia tilastoivat Kalle Peltonen (10/1), Teemu Suokas (5/2) ja Joona Hakamaa (9/1/1). Severi Kaukiainen (9/7 syöttöä) onnistui kaikissa kolmessa yrityksessään ja 100 prosenttiseen tarkkuuteen pääsivät myös Miikka Marttinen (10/1/1) ja Peltonen.

Eero Innamaan (7/1/2) vuoro nostaa kaksi pistettä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Piste-ero kasvoi tasaisesti ja oli vähän ennen loppusummeria 44 pistettä. Gulls heilutti lopussa sukkaa, joten peli päättyi lukemiin 116-78. Valmentaja Janne Koskimies oli luonnollisesti tyytyväinen finaalipaikan ratkettua. – ​Olen ollut täällä nyt neljä kautta, jos koronan keskeyttämää kautta ei lasketa ja joka vuosi olemme olleet finaaleissa. – Olen kuitenkin muistuttanut, että näistä hetkistä pitää nauttia, sillä se ei kuitenkaan ole joka vuotista herkkua. – Meillä oli vaikeita hetkiä jatkosarjan lopussa, mutta nyt joukkue on terveenä. – Tässä sarjassa oli samantapainen loppu, kuin Lahtea vastaan. – Vastustajalta tippui pelaajia pois, joten viimeisestä pelistä tuli liian iso vuori ylitettäväksi. – Seagulls jouti laitamaan nyt pelaajia oudoille pelipaikoille, mutta iso kunnioitus heille, kun he saivat siitä huolimatta tehtyä 80 pistettä meitä vastaan. – Teimme eilen sen ratkaisun, että vedimme normaalit kahden tunnin treenit alle. – Harjoitukset oli alla myös edellisen ylimääräisen lepopäivän kohdalla, mutta ajattelimme, että tullaan tuttujen rutiinien kautta peliin. – Ja se toimi. – Meidän pitää jatkaa samaa tekemistä, mitä olemme tehneet koko kauden, Koskimies tuumasi.

-Emme tehneet niitä asioita puolustuksessa, joita pystymme parhaimmillaan tekemään, Seagullsin valmentaja Jussi Laakso harmitteli pelin jälkeen. – Karhubasket heitti kolmoset 60 prosentin tarkkuudella sisään. – Ihan käsittämätön heittopäivä heiltä, mutta toki he saivat vapaita heittopaikkoja ja ammattimiehet laittavat ne sisään. – Onnittelen Karhubaskettia erinomaisesta kaudesta ja erinomaisesta välieräsarjasta. – He ovat suvereenisti tällä hetkellä maan paras joukkue. – Heidän intensiteetti ja sitoutumisensa omaan juttuunsa on ihailtavalla tasolla. – Karhubasket on muuttanut Korisliigaa omalla pelityylillä. He ovat osoittaneet millaisilla pelaajilla sarjassa pärjää. – Ja muutos on tapahtunut tämän kauden aikana. – Viime vuonna vanhemmat ja kokeneemmat vielä veivät pitemmän korren. – Ainakaan meidän kokemus ei nyt riittänyt. – Urheilu on rehellistä ja parempi voittaa. Samoin kävi tässä sarjassa, jokaisessa viidessä ottelussa parempi voitti. – Olen ylpeä omasta joukkueesta. – Takana on todella haastava ja raskas kausi. – Ainakin minun urani raskain. – Oli sairastelua ja pelaajien vaihtoa, mutta taistelimme emme luovuttaneet. – Tänäänkin muutama pelaaja pelasi, koska oli pakko, muuten he eivät olisi pelanneet. – Ja pari poissaoloa tuli vielä ennen peliä, Laakso kertasi.

– Olen iloinen, että Kauhajoki on osoittanut sen suunnan, johon minun pitää rekrytoinneissa mennä tulevalle kaudelle, Laakso jatkoi. – Minulla ei ole Kauhajokea tai Karhubaskettia vastaan mitään katkeruutta. – Päinvastoin. – Täällä on seinällä niistä vuosista seinällä kaksi viiriä ja olen ylpeä heidän pelaajista, joista moni oli täällä yhtä aikaa minun kanssa. – Meno täällä varmasti vain paranee, kun tänne saadaan IKH areena valmiiksi. – Missä on haastetta meille muille, Laakso lopetti oman osuutensa lehdistötilaisuudessa.

Karhubasket lähtee nyt neljättä kertaa putkeen Korisliigan finaaleihin. Välissä oli tietystä koronan keskeyttämä kausi, jolloin pudotuspelejä ei edes päästy pelaamaan. Kolmatta kertaa finaaleissa on vastassa Salon Vilpas. Molemmat ovat finaalisarjan voittaneet kertaalleen, joten nyt on paikka päästä tässä taistelussa niskanpäälle.

Vilppaan valmentaja Sami Toiviainen oli tyytyväisenä Salossa, voitokkaan Kataja välieräsarjan jälkeen. – Fiilikset on hyvät, sillä finaaleissa ei joka vuosi olla. – Kauhajoki on tuttu paikka minulle ja monelle muulle salolaiselle. – Kauhajoelle on mukava mennä huutomyrskyyn ja matkakin on melkein puolet lyhyempi, kuin Joensuuhun, joten lähipelit ovat ohjelmassa. – Saamme lähteä finaaleihin tietyssä mielessä paineetta, mutta ei pidä ajatella, että me luovutettaisiin tai peleillä ei ole väliä. – Lähdemme haastamaan ja kiusaamaan runkosarjan (ja ylemmän loppusarjan) ylivoimaista ykköstä. – Olemme heidät kaudella kolme kertaa voittaneet, joten keinoja voittamiseen löytyy. – Ensimmäinen peli on sellainen, jossa esimerkiksi viime kevään finaaleissa pääsimme iskemään. – Kauhajoki tulee todella kovaa ja siihen pitää olla valmiina. – Vilpas huilaa nyt kaksi päivää täysin ja sitten lähdemme treenaamaan. – Katsellaan videoilta vastustajan peliä ja aloitamme valmistumaan, Toiviainen kertoi lähipäivien suunnitelmista, kun oli siirtänyt paineet Kauhajoelle.