UUTISET

14.05.2022

KARHUBASKET ON SUOMEN MESTARI

Mestarit (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket nappasi keskiviikkona seurahistorian kolmannen Suomen mestaruuden, kun se voitti kotiluolassa ennätysyleisön (1723) edessä Salon Vilppaan pistein 90-67 (39-38), joka  päätti finaalisarjan otteluvoittoihin 4-1.

Ottelun alkuminuutit mentiin Vilppaan komennossa. Jeremiah Wood (13/7) nosteli palloa koriin ja Perttu Blomgrenin (2/1/2) kakkonen tekivät lukemiksi 6-11, kun oli pelattu kolme minuuttia. Kotijoukkue imi tuon eron kiinni nopeasti, mutta kuuden minuutin kohdalla lukemat olivat 13-19, kun Bryan Griffin (9/8/3 torjuntaa) operoi korin läheisyydessä ja Riku Laine (5/4) onnistui kolmosessa. Henri Kantonen (9/3/4) kuittasi Laineen kolmosen omalla kaukoheitollaan. Sitten Rene Rougeau (9/3/2 riistoa) kavensi eron pisteeseen ja Lee Skinner (11/4/5) palautti oranssipaidat johtoon, kun lukemat olivat 20-19. Roope Ahonen (5/1/4) upotti kolmosen ja Cameron Jones (25/4 syöttöä) päätti avausneljänneksen lukemiin 22-22.

Cameron Jones palkittiin finaalien arvokkaimpana pelaajana (MVP) (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Jonesin kolmonen ja Simeon Carterin (16/5/3 torjuntaa) kakkonen antoivat Karhubasketille viiden pisteen etumatkan minuutissa. Vilpas kuittasi ne nopeasti Brian Fobbsin (11/5) viidellä pinnalla ja Juho Nenosen (7/5/2) lay-upin jälkeen valotaululla olivat lukemat 27-29. Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle, jonka jälkeen Miikka Marttinen (3/2) onnistui kolmosessa ja Jones laittoi lisää pölliä uuniin, joten kotijoukkue johti 37-31. Vilpas pelasi puoliajan lopun hyvin ja Mikko Koiviston (11/3) johdolla tauolle lähdettiin lukemista 39-38.

Vilpas tuli Woodin koreilla tasoihin 43-43, mutta sitten Karhubasket nykäisi 7-0 jakson Carterin ja Skinnerin johdolla. Vilppaan aikalisä ei tuonut vierasjoukkueen peliin terävyyttä, joten Carterin vaparit tekivät tilanteeksi 56-44. Vieraat pistivät hanttiin, mutta Kantosen ja synttäreitään juhlinut Severi Kaukiaisen (15/3/8) kolmoset antoivat isännille 14 pisteen etumatkan. Kaukiainen vielä upotti päälle vaparin, tehden tilanteeksi 66-51.

Severi Kaukiainen johti oranssipaitojen peliä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Päätöskympin alussa ero kasvoi 20 pisteeseen. Viisi minuuttia ennen loppua oltiin tilanteessa 80-55 ja kotiyleisö alkoi virittäytymään mestaruusjuhliin. Sopivaa oli, että finaalien MVP-palkinnon pelin jälkeen pokannut Cameron Jones teki vapaaheittoviivalta loppulukemiksi 90-67.

-Tuntuu hyvältä päästä juhlimaan omien fanien kanssa, Joona Hakamaa kertoi pelin jälkeen. – Joka kerta käy niin, että heti pelin jälkeen ei löydä sanoja ja koko jutun tajuaa vasta muutamien päivien kuluttua, että mitä sitä on tullut saavutettua. – Pitää uskoa itseensä, se on pääasia. – On tärkeää, että tekee töitä. – Työnteon määrä ei ole se tärkein asia, vaan laatu, että millä töitä tekee.

– Todella hienot fiilikset, Severi Kaukiainen aloitti. – Tietäen sen työn määrän, mitä olemme kauden aikana tehneet. – Tämä oli tavoite, ja niska hiessä sitä kohden raadettiin.

– Olen täällä Kauhajoella, koska korona keskeytti sen kauden, jolloin oli täällä ja meillä oli silloin kasassa erityinen joukkue, Cameron Jones taustoitti saapumista Kauhajoelle. – Silloin työ jäi kesken. – Janne (Koskimies) on täällä valmentamassa ja kuulin minkälaista joukkuetta tänne kasattiin. – Rene ja Henkka ja muut olivat tulossa, joten siinä oli toinen syy, miksi halusin tulla. – Janne halusi meidän todistavan, että olimme paras joukkue ja siitä onnistuimme isolla marginaalilla. – Tiesimme, että olemme paras joukkue, joten emme tunteneet pudotuspeleissä painetta. – Jos toteuttaisimme omaa peliä, niin mestaruus tulisi.

– Janne odotti meiltä joukkueena paljon, mutta kyllä me odotimme itseltämmekin paljon, kapteeni Rene Rougeau avasi oman pelin jälkeisen puheenvuoron. – Janne kertoi viime kesänä, että Henri (Kantonen) on tulossa Kauhajoelle. – Sitten soitin Cameronille, että nyt lähdetään Kauhajoelle. – Minulla ja Leellä (Skinner) synkkasi heti, kun tapasimme ensimmäistä kertaa lentokentällä ja hän ansaitsee paljon arvostusta, sillä Lee on ollut meidän joukkueen liima tällä kaudella, Rene kertoi.

– Meillä kaudella paljon pelaajia poissa, mutta pelasimme hyvin läpi runkosarjan ja vaikka olin poissa, niin minulla oli luotto joukkueeseen, Henri Kantonen aloitti. – Olin neljä kuukautta poissa, kun osui urani pahimmat loukkaantumiset kohdalle. – Tavoitteena oli palata kentälle pudotuspeleissä ja auttaa joukkuetta voittamaan se, minkä ansaitsimme. – Meillä on niin hienoja pelaajia joukkueessa. – Jannelle pitää antaa iso tunnustus uuden pelityylin luomisesta ja olen tehnyt hänen kanssa paljon töitä, että pääsen kuntoon. – Arvostus häntä kohtaan on suurta. – Lisäksi kiitokset joukkueelle ja faneille, jotka olivat tukemassa meitä läpi koko kauden.

– Itselle kolmas mestaruus ja nyt enemmän iloitsee siitä, että pelaajat voivat saavuttaa jotain tulemalla Kauhajoelle, Janne Koskimies avasi ajatuksiaan. – Ei sillä, että voittamiseen kyllästyisi. – Kaikki lähti siitä, että kun katsoimme viime kevään finaalien jälkeen Vilppaan juhlimista, niin minulla oli heti ajatuksia, että mitä pitää tehdä eri tavalla. – Päätin, että kasaamme sellaisen joukkueen, jossa kaikilla on kova moottori. – Kaikki pystyvät puolustamaan sisällä ja ulkona, ja ettei porukassa ole heikkoja lenkkejä. – Siinä tappiossa oli tämän vuoden menestyksen siemen. – Tämän kauden ensimmäinen tavoita oli lähteä rakentamaan, sillä meillä on useilla pelaajilla pitempiä sopimuksia. – Täällä Kauhajoella on hieno tunnelma ja yhteisö, mikä tekee tästä erityisen spesiaalia.

Samalla, kun Karhubasket nappasi kolmannen kultamitalin neljän edellisen kauden aikana ja palasi viime kauden hopeista kultakantaan, niin jättää se samalla haikeat hyvästit koulukeskuksen liikuntahallille. 12 kautta, kolme mestaruutta ja uskomattomia muistoja. Ensi syksynä vanhat mestaruusviirit ripustetaan uuden ja uljaan IKH Areenan mahtaviin puitteisiin. Samalla joukon jatkoksi saadaan myös uusi viiri.

Kolmella mestaruudella Karhubasket nousi tasoihin Tampereen Pyrinnön kanssa, mutta tamperelaisilla on viisi hopeasijaa. Mestaruus tuo kauhajokisille mahdollisuuden europeleihin ja tähän mahdollisuuteen seura on tarttumassa.

Parin päivän juhlinnan jälkeen Karhubasket suunnisti Tallinnaan, jossa joukkue voi rauhassa toipua kauden tuomista kolhuista ja ladata akkua. Mestaruusjuhlien suunnittelu Kauhajoelle on käynnissä ja ne ovat tulossa ensi viikolla. Kun suunnitelmat ovat valmiina, niin tarkemmat tiedot julkaistaan välittömästi kaikilla käytettävissä olevilla kanavilla.

Lopuksi Karhubasket haluaa kiittää kaikkia kökkähommissa olleita. KIITOS! Kanttiinihenkilökunta, lipunmyyjät, järkkärit, toimitsijat, salin rakentajat ja purkajat, ja monet monet muut mahdollistavat kaiken. Jos meillä on maan paras koripallojoukkue, niin koko tukena oleva yhteisö on ylivoimaisesti Suomen paras!

Ja tietysti fanit! On selvää, että ratkaisevassa finaaliottelussa Karhubasketilla on oranssipaitainen fanijoukkue tukena. Mutta keskellä pimeää talvea, lumen tuiskutessa vaakasuoraan vasten auton tuulilasia ja näkyvyyden ollessa vain senttejä, tämä porukka on kannustamassa omaa joukkuetta joka paikkakunnalla. Jos tuota miettii tarkemmin, niin sehän on täysin pähkähullua, mutta samalla siinä piilee koko menestyksen siemen. #oranssionmeidän