UUTISET

20.04.2022

SEAGULLS KAVENSI VÄLIERÄSARJAN LUKEMIIN 2-1 VIERASVOITOLLA

Henri Kantonen (6/6/4) oli kotijoukkueen parhaimmistoa +/-tilastossa lukemalla +8 (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket oli voittanut kaksi edellistä välierää lukemin 79-65 ja 87-100. Tiistaina kolmatta välierää oli saapunut seuraamaan kauden ennätysyleisö, kun koulukeskuksen liikuntahallissa oli 1223 katsojaa. Kannustus oli hurjaa, sillä huuto raikui ja rummut sekä vellikellot pitivät ääntä, mutta Seagulls onnistui siitä huolimatta punnertamaan 86-94 (44-44) vierasvoiton, jolla välieräsarja kaventui lukemiin 2-1. Neljällä voitolla etenee Korisliigan finaaleihin.

Seagulls teki ottelussa 94 pistettä, mikä on kova lukema. Karhubasket on nojannut koko kauden tiukkaan puolustuspelaamiseen, joka on jättänyt vastustajat 74,7 pisteeseen. Puolustuksen ongelmat olivat esillä jo toisessa välierässä, kun Seagulls teki Helsingin Kisahallissa 87 pistettä. Silloin kauhajokisten hurja heittopeli käänsi ottelun oranssipaitojen eduksi.

Tiistaina ottelu aaltoili molempiin suuntiin. Karhubasket sai pelille unelma alun, kun Miikka Marttinen (14/1/1) teki ensimmäisessä hyökkäyksessä neljä pistettä. Vieraat kuitenkin nousivat johtoon Zaccheus Darko-Kellyn (18/5/3) ja kokeneen maajoukkuekapteenin Shawn Huffin (9/4/4) tahdittamina. Toisen kympin alkupuolella ero oli jo 12 pistettä, kun helsinkiläiset johtivat 30-42.

Miikka Marttinen teki 14 pistettä ja upotti kolme kolmosta (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kauhajoki kuitenkin heräsi taistelemaan Marttisen ja Lee Skinnerin (10/4/1) esimerkillä. Kotijoukkue nousi tasoihin 12-0 jaksolla toisen neljänneksen jälkipuoliskolla, joten joukkueet poistuivat puoliajalle lukemissa 44-44.

Karhubasket rakensi yhdeksän pisteen etumatkan Cameron Jonesin (16/2/4) toimiessa kapellimestarina. Joona Hakamaan (3) kolmonen teki tilanteeksi 55-46, kun kolmatta neljännestä oli pelattu neljä minuuttia ja Jussi Laakso kutsui vieraat aikalisälle. Eero Innamaan (8/1/1) kolmonen kasvatti eron vielä 12 pisteeseen, mutta sitten Seagullsien sentteri Joseph Lawson (19/1/1) punnersi vieraat väkisin tasoihin. Oranssipaidat eivät saaneet Lawsonia millään kuriin ja hänen kolmosensa päätti kympin lukemiin 65-64.

Viimeisellä neljänneksellä vieraat menivät sitten menojaan. Takamies Lassi Nikkarinen (24/3/4) oli päättänyt, että voitto lähtee mukaan Helsinkiin. Nikkarinen ajelin korille, käyttäen hyväkseen nopeuttaan, tehden päätösneljänneksellä peräti 14 pistettä. Nikkarisen onnistunut kolmonen minuutti ennen päätössummeria oli lopullinen sinetti pelille. Karhubasket sinnitteli mukana aina kympin puoliväliin saakka, mutta sitten se juuttui miltei kolmeksi minuutiksi 80 pisteeseen. Samalla vieraat tekivät 0-9 jaksolla lukemiksi 80-89, eikä siitä enää noustu. Ratkaisuhetkillä hyvin oli esillä myös Gullsien Ukrainalainen vahvistus Ivan Tkachenko (12/4), joka teki viimeisen neljän minuutin aikana kahdeksan pistettä.

Karhubasket heitti kakkoset 71 prosentin tarkkuudella, mutta 33 kolmosta löysivät tiensä sukkaan vain 33,3 prosenttisesti. Kauhajokiset ottivat enemmän kolmosia kuin kakkosia. Kotijoukkue myös menetti pallon 15 kertaa ja niistä Gulls rokotti 18 pisteen edestä. Ehkäpä heittojakautuma ja menetysten määrä kertovat joukkueen lipsumisesta pelisuunnitelman ulkopuolelle. Gulls ei joutunut nyt tekemään avausottelun tapaan hirveätä työmäärää pallon toimittamisesta hyviin korintekopaikkoihin. Gulls teki jokaisella kympillä yli 20 pistettä ja viimeiseen neljännekseen peräti 30. Darko-Kelly, Tkachenko ja Nikkarinen tuottivat tuskaa nopeudellaan ja Lawson punnersi hyvin korin läheisyydessä. Vieraat olivat tauolla häviöllä levyreissä 17-11, mutta käänsi tuon tilaston itselleen toisella puoliskolla ja voitti ne lukemin 29-31.

-​Pystyimme pelin sisällä puolustamaan toisen kympin viimeiset viisi minuuttia ja kolmannen kympin ensimmäiset viisi minuuttia hyvin, mutta muuten olimme ongelmissa, valmentaja Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen. – Seagulls teki viimeiseen 15 minuuttiin 48 pistettä, mikä on valtava määrä pisteitä. – Olen pettynyt tappioon, mutta ei voi olettaa, että tällä puolustuspelillä voisi Seagullsit voittaa. – Pelasimme Helsingissä hyvän hyökkäyspelin, joten ehkä ajattelimme, että voimme nyt lähteä koristekokilpailuun. – Seagullsien pitää tehdä enemmän töitä hyökkäyspäässä, kun nyt he saivat ison määrän aivan vapaita lay-uppeja. – Kommunikaation pitää parantua ja pelaajien pitää olla samalla sivulla, että mitä tehdään. – Meidän heittoprosentit ovat sellaiset, että niillä pitäisi pystyä voittamaan. – Seagulls pelasi hyvin ja heille pitää antaa tunnustusta voitosta, Koskimies päätti ottelun kertaamisen.

Välieräsarja jatkuu jo torstaina Helsingissä, kun joukkueet iskevät yhteen neljännen kerran. Karhubaskettia on jälleen lähdössä tukemaan täysi fanibussi, joten Kisahalliin saadaan taas kotoisa tunnelma. Torstain ottelu alkaa kello 18.30 ja on katsottavissa Ruudun välityksellä suorana.

Viides välieräottelu pelataan karhuluolassa tulevana sunnuntaina eli 24.4. kello 16. Viidennen välieräottelun lipunmyynti on jo käynnissä osoitteessa ennakkolippu.com. Lipunmyynti Kauhajoen Kesportissa alkaa huomenna torstaina kello 12. Sunnuntaina salin ovet avautuvat ja lipunmyynti käynnistyy kello 14.30.

(kuva: Janne Yli-Korhonen)