UUTISET

08.04.2022

KARHUBASKET KORISLIIGAN VÄLIERIIN

Simeon Carterin johdolla oranssipaidat dominoivat korinalustoja (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket otti torstaina kolmannen voiton Lahti Basketballista ja eteni Korisliigan välieriin otteluvoitoin 3-0. Alustavan ohjelman mukaan välierät alkavat ensi torstaina 14. huhtikuuta karhuluolassa. Vastustajaksi saapuu voittaja otteluparista Seagulls-KTP.

Lahti oli edellisessä ottelussa pistänyt kauhajokiset todella lujille, vaikka kokoonpanosta puuttuivat jenkit Khalil Iverson ja Antonio Ballard. Urakka ei karhuluolassa käynyt ainakaan helpommaksi, sillä Lahdessa tripla-tuplan ahkeroinut Chris Clarke seurasi pelin siviilit päällä vaihtopenkillä.

Mutta vaikka kokoonpanohuolet vain kasvoivat, Lahti ei heittänyt pyyhettä kentälle. Lahti taisteli puolustuspäässä ja pystyi vastaamaan Karhubasketin fyysisyyteen. Lahdelta hyökkäyspeliä johtivat kapteeni Arttu Saarijärvi (23/5/3) ja Erik Sajantila (21/2/3. Pikkuhiljaa kotijoukkue kuitenkin rupesi venyttämään eroa, joka ensimmäisen kympin päättyessä oli 11 pistettä (27-16).

Rene Rougeau upottamassa kakkosta (kuva: Janne Ylikorhonen)

Toisella neljänneksellä ei suuria muutoksia voimasuhteissa tapahtunut. Rene Rougeau (20/5/4/5 riistoa) ja Cameron Jones (16/2/7) olivat tuttuun tapaan lyömässä tahtia. Rougeau – Jones kaksikko riisti pallon avauspuoliskolla peräti neljästi mieheen. Karhubasket hallitsi levypalloja sentteri Simeon Carterin (19/11) johdolla. Puoliajalla levyrilukemat olivat 20-10 ja pelin lopussa 47-30. Karhubasket jakoi jo ensimmäisellä puoliajalla 20 syöttöä, joilla heitot saatiin rakennettua helppoihin paikkoihin. Kakkoset upposivatkin avauspuoliskolla peräti 80 prosentin tarkkuudella. Puoliajalla oltiin lukemissa 56-33.

Kolmannella kympillä Karhubasketin fokus hieman horjui ja lahtelaiset rokottivat heti. Sajantilan käsi kävi tarkasti ja Saarijärvi löysi itsensä usein vapaana korin läheisyydestä, josta oli helppo työ nostella palloja koriin. Kolmas kymppi pelattiin lukemin 24-22.

Janne Koskimies herätteli omiaan ennen päätös neljännestä. Minuutit jakautuivat tasaisesti, eikä kukaan Karhubasketista pelannut 21 minuuttia enempää. Severi Kaukiainen (13/5/7), Henri Kantonen (9/4/4) ja Teemu Suokas (6/3) johtivat oranssipaitojen peliä vuorollaan mallikkaasti. Päätössummerin soidessa lukemat olivat liikuntahallin valotaululla 101-66.

-Päällimmäisenä tästä ottelusarjasta jäi mieleen iso kunnioitus Lahden pelaajille, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies antoi ansaitusti tunnustusta vastustajalle. – Toinen peli oli heille Lahdessa iso mahdollisuus, ja siellä he pistivät meidät tosi koville. – Viimeisestä pelissä tripla-tuplan tehnyt Clark tippui pois ja he kuitenkin tekivät mitä pystyivät. – Rotaatio ei enää ollut sellaista, mitä Pieti olisi toivonut. – Kaikilla meidän pelaajilla ei ole vielä suoritustaso parhaalla mahdollisella tasolla, mutta olemme terveenä, mikä on iso asia. – Ja terveydestä pitää olla kiitollinen. – Nyt teemme palauttavaa treeniä. – Sitten yksi lepopäivä ja alamme valmistautumaan välieriin, Koskimies kertoi tulevien päivien ohjelmasta.

Välierissä Karhubasketin vastustaja tulee otteluparista Gulls-KTP. Gulls johtaa ottelusarjaan voitoin 2-0 ja sillä on perjantaina mahdollisuus poikkaista sarja kotona Kisahallissa. Välierien ohjelma varmistuu vasta, kun molemmat välieräparit ovat selvillä, mutta alustava ohjelma on seuraava:

Torstai 14.4. kello 18.30 Karhubasket – Gulls/KTP

Lauantai 16.4. kello 15 Gulls/KTP – Karhubasket

Tiistai 19.4. kello 18.30 Karhubasket – Gulls/KTP

Torstai 21.4. kello 18.30 Gulls/KTP – Karhubasket

**Sunnuntai 24.4. kello 17 Karhubasket – Gulls/KTP

**Tiistai 26.4. kello 18.30 Gulls/KTP – Karhubasket

**Torstai 28.4. kello 18.30 Karhubasket – Gulls/KTP

**= tarvittaessa

Korisliigan finaaleihin selviytyy neljällä otteluvoitolla.

Välierien lipunmyynti käynnistyy ennekkolippu.comissa ja Kauhajoen Kesportissa heti, kun vastustaja on selvillä ja otteluaikataulu on vahvistettu. Seuraa Karhubasketin kotisivuja ja some-tilejä.

Lee Skinnerin johdolla joukkueen katseet on käännetty ensi viikon välieriin (kuva: Janne Yli-Korhonen)