UUTISET

07.05.2022

FINAALISARJA JATKUU KOTIVOITTOJEN TAHDISSA

Karhubasket nappasi finaalien kolmannen kotivoiton (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kevään 2022 Korisliigan finaalit ovat alkaneet kotivoittojen merkeissä. Avauspelissä Karhubasket oli parempi kotiluolassa 90-68. Kun finaalisarja siirtyi Salohalliin, niin Vilpas oli parempi 85-58. Odotukset olivat korkealla, että kolmannessa pelissä nähtäisiin tiukka taistelu voitosta.

Kauhajoella Vilpas avasi 0-4 jaksolla, kun Juho Nenonen (7/2) teki kaksi koria putkeen. Neljänneksen puolivälissä Cameron Jones (15/2/1) ja Simeon Carter (11/6) askartelivat oranssipaidat 8-7 johtoasemaan. Joukkueet vuorottelivat piikkipaikalla, kunnes kympin lopussa Roope Ahonen (6) upotti kolmosen. Brian Fobbs (4/6/2) päätti neljänneksen lukemiin 15-18.

Vilpas tuplasi etumatkansa Mikko Koiviston (9/5/2) kolmosella, mutta kauhajokisten kirin aloitti Carter. Henri Kantonen (4/3/2) jatkoi kolmosella ja Lee Skinnerin (16/9/4) kaksi perättäistä kakkosta veivät Karhubasketin 26-25 johtoon. Severi Kaukiaisen (13/2/6) odotettu kolmonen antoi isännille viiden pisteen etumatkan, mutta Jeremiah Wood (21/8/2) ja Nenonen tasoittivat lukemiksi 30-30. Kapteeni Rene Rougeaun (11/5/1) tahdittamana isännät pääsivät puoliajalle kahdeksan pisteen etumatkalla, kun liikuntahallin tulostaulu kertoi lukemiksi 42-34.

Jeremiah Wood jatkoi korinalustojen dominointia (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kolmannen neljänneksen puolivälin jälkeen Karhubasket oli 13 pisteen karkumatkalla, kun Joona Hakamaa (2/1) onnistu kakkosessa ja Eero Innamaa (10/1) kolmosessa. Wood piti yksin Vilpasta mukana, mutta Skinnerin kolmonen kasvatti eroksi 15 pistettä. Perttu Blomgrenin (6/4/4) kaksi vapari päättivät kympin numeroihin 65-53.

Päätösneljänneksellä Karhubasket piti tapahtumia hallinnassa. Vielä kolmisen minuuttia ennen loppua oranssipaidat johtivat 81-67 ja liikuntahalliin ahtautuneet 1434 katsojaa odottelivat jo kotijoukkueen voitonjuhlia, mutta Vilpas tuli vielä. Marcus Lovett Jr (6/5/2) aloitti kirin ja toisella puolikkaalla pelaamistaan rutkasti parantanut Bryan Griffin (15/5) kavensi eron kymmeneen. Koivisto upotti vielä kolmosen, jonka jälkeen Griffin esitteli komean torjunnan, joten kotijoukkueen valmentaja Janne Koskimies yritti pysäyttää vieraiden rynnistystä aikalisällä. Vilpas pysäytti jälleen Karhubasketin staattisen hyökkäyksen ja Koiviston kolmonen kavensi eron vain kahteen pisteen, kun lukemat olivat 81-79. 15 sekuntia ennen loppua Kantonen onnistui vaparissa, mutta vain muutama sekuntia myöhemmin Wood oli vapaana korilla, joten lukemat olivat 82-81. Peliaikaa oli jäljellä kahdeksan sekuntia. Karhubasket ei käyttänyt aikalisää ja päätyrajan jälkeen pallo menetettiin. Koivisto pelasi pallon Fobbsille, jonka kolmonen kuitenkin kolisi eturaudasta ulos ja summeri päätti ottelun.

Kahden selvän kotivoiton jälkeen, Vilpas oli todella lähellä hakea Suomen mestaruuteen tarvitsemansa kotivoiton. Lähellä on kuitenkin kaukana ja Karhubasket nappasi voitolla 2-1 sarjajohdon. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Karhubasket jatkoi tuskailua kolmosissa. Niiden tarkkuus oli nyt 24 prosenttia. Onneksi Vilppaan kaukoheittotarkkuus jäi 29 prosenttiin. Vieraat voittivat levypallot 34-42, mutta menetykset menivät 8-15, joista kotijoukkue rankasi 15 pisteen edestä, joten voitto jäi kotijoukkueelle. +/-miinustilastosta voi poimia esiin Karhubasketin vaihtomiehet Eero Innamaan ja Joona Hakamaan. Innamaa kirjasi lukeman +16 ja Hakamaa +15.

Severi Kaukiainen oli yksi kotivoiton avainhahmoista (kuva: Janne Yli-Korhonen)

-​Salo peli piti unohtaa nopeasti, sillä siellä viimeistely oli huonoa, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. – Tämä peli lähti myös huonosti, kun aloitimme 0/7 heittopelillä. – Puolustuksessa oli nyt oikea työmäärä, ensimmäisen pelin tavoin. – Saimme tehtyä Vilppaan pallon ylös tuontia vaikeammaksi ja vaikeutettua pallon pelaamista Woodille. – Näihin asioihin olen tyytyväinen ja niitä asioita, mitä valmentaja haluaa nähdä joukkueelta. Jatkoimme työntekoa toisella puoliajalla. – Ottelun lopussa meille tuli herpaantuminen. – Pelejä ei voiteta näin, kuten tänään lopussa pelasimme. – Olemme tässä sarjassa pärjänneet Koiviston kanssa hyvin, mutta pieni herpaantuminen, joten Vilppaan tasoinen joukkue rankaisee siitä. – Vilpas sai lopussa hyvän heiton, mikä olisi voinut mennä sisään, joten olimme onnekkaita. – Puolustuspäässä kaikkien viiden pelaajien pitää olla valmiina levypalloihin, varsinkin vaihtotilanteiden jälkeen. – Tänään emme onnistuneet kaukoheitoissa, mutta otimme niitä heittoja, Koskimies päätti tyytyväisenä.

Joukkueet saavat nyt ylimääräisen lepopäivän, sillä neljäs finaali pelataan Salohallissa maanantaina kello 18.30. Ylimääräinen lepopäivä tulee varmasti molemmille tarpeeseen ja se joukkue, joka palautuu paremmin on vahvoilla tärkeässä neljännessä finaalissa.

Neljänteen finaaliin on jälleen lähdössä fanibusseja, joten nyt nopeasti ilmoittautumaan osoitteeseen fanibussi@karhubasket.fi ja pääset mukaan kannustamaan oranssipaitoja, kun finaalisarjassa haetaan ensimmäistä vierasvoittoa.

Viiden finaali pelataan Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa keskiviikkona 11. toukokuuta kello 18.30. Lipunmyynti käy vilkkaana osoitteessa ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportissa.