UUTISET

04.05.2022

VILPAS TASOITTI FINAALISARJAN

Karhubasketilla ei ollut toisessa finaalissa paras heittopäivä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Eivät ole pelipäivät veljeksiä. Eivät edes sokeriserkkuja. Finaalien avausottelussa maanantaina Karhubasket määräsi puolustuksellaan ottelun tahdin. Keskiviikkona puolustuksessa dominoi Vilpas. Salolaiset pitivät kauhajokiset 58 pisteessä, voittivat ottelun numeroin 85-58 (38-31) ja tasoittivat finaalien otteluvoitot lukemiin 1-1.

Rene Rougeau (6/2/1) vei oranssipaidat 3-6 johtoon runsaan parin pelatun minuutin jälkeen, piiskaten samalla yli 100 päistä Karhubasketin fanilaumaan entistä kovempaan kannustamiseen. Mikko Koivisto (8/2) tasoitti pelin kolmosellaan ja kympin puolivälin jälkeen lukemat olivat 15-10, kun Marcus Lovett Jr (21/1) upotti kolmosen. Karhubasketin paras Simeon Carter (12/6) nosteli palloja koriin ja hänen johdollaan ensimmäinen kymppi päätettiin vierasjohdossa 17-19.

Toisella neljänneksellä Karhubasket piti neljän pisteen etumatkaa, mutta juuttui viideksi minuutiksi 23 pisteeseen, joten tilanne 19-23 kääntyi lukemiin 30-23. 11-0 pisteputken rakentelivat kahteen pekkaan Lovett ja Brian Fobbs (14/8/4). Näiden pelaajien esitys oli huikaiseva. Fobbs oli aloittanut myös karhuluolassa hyvin, mutta liukui sitten pelin keskiöstä sivulle. Nyt tämä Vilppaan tärkein pelaaja otti hyviä ratkaisuja, upottaen ne tarkasti. Ja jos Fobbs oli hyökkäyspäässä loistava, niin puolustustyöskentely oli huikeaa. Fobbs pimensi Cameron Jonesin (7/6/4) ja muutaman muun pelaajan samalla. Karhubasket sinnitteli mukana Miikka Marttisen (7/2) hartiapankilla, mutta puoliajalle poistuttiin lukemissa 38-31, jotka olivat muuten samat kuin finaalisarjan avausottelun puoliajalla.

Pelin isokuva noudatti toisen puoliajan osalta myös ensimmäisen finaalin kaavaa. Kotijoukkue Vilpas meni menojaan, eikä katsellut taakseen. Karhubasketilta ei onnistunut mikään. Kun kolmoset eivät uponneet, niin sitten niitä ei enää edes heitetty. Oranssipaidat pysyivät 31 pisteessä viisi minuuttia, jonka aikana Vilpas muokkasi lukemiksi 50-31 12-0 jaksolla. Kauhajokiset saivat aikaan koko kympillä vain 10 pistettä, joten päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 58-41.

Viimeisellä kympillä ei enää voitosta pelattu. Valmentajat lepuuttivat avainpelaajia kolmanteen finaaliin, mutta Vilppaan hurmos hyökkäyspäässä jatkui. Karhubasket sai pari onnistumista kaaren takaa, joten kolmosten onnistumisprosentiksi tuli 17 (5/30). Oranssipaitojen kaukoheittopeli oli takkuista jo kotiluolassa, kun avausfinaalin osumatarkkuus oli 27, joten ennusmerkit olivat jo ilmassa. Karhubasketin pitää jatkossa pystyä rankaisemaan vastustajaa heittopaikkojen jättämisestä. Salohallin summerin soidessa, valotauluilla olivat palindromilukemat 85-58.

Karhubasket haki jälleen runsaasti hyökkäyslevypalloja. 17 kakkospallosta saatiin vain 11 pistettä, joka oli saman verran kuin Vilpas teki 11 hyökkäyslevyrin jälkeen. Nyt Vilpas oli levypalloissa parempi 40-39 ja menetyksiä kotijoukkueelle tuli 12 kappaletta, kun edellisessä ottelussa niitä oli tullut yli 20. Vilpas oli nopeampi ja suoraviivaisempi lähtiessään hyökkäämään. Sentteri Jeremiah Wood (17/6/5) jatkoi tutun tehokkaasti, mutta Lovett ja Fobbs nostivat tasoaan voiton vaatimalle tasolle. Kotijoukkue oli myös se, joka oli aggressiivisempi ja halusi voittaa pelin. Ja voitto tuli niillä aseilla, joista kauhajokiset ovat tällä kaudella niittäneet mainetta. Voitolla Vilpas palautti paineet taas Karhubasketille, mutta sillä on yhä kotietu ja maan parhaan kotiyleisön tuki sekä kannustus takanaan.

-Korinteon tehokkuus oli meillä kauden huonointa, Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen. – Me emme pysty voittamaan näillä lukemilla. – Woodin pelaaminen pitää tehdä vaikeammaksi. – Hänelle pallon pelaamista pitää hankaloittaa ja myös yksi vastaan yksi tilanteessa pitää olla parempi. – Meidän pitää päästä omalle tasolle ja palattava perustekemiseen, Koskimies kertoi.

Kolmas finaali pelataan Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa perjantaina 6.5. Lippuja voi ostaa ennakkoon osoitteesta ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportista. Perjantaina ottelu alkaa kello 18.30.

Vilppaan tasoitettua finaalisarjan lukemiin 1-1, niin mestaruuden voittamiseen tarvitaan ainakin viisi ottelua. Viides ottelu pelataan karhuluolassa keskiviikkona 11. toukokuuta kello 18.30. Sen ottelun liput ovat nyt myynnissä osoitteessa ennakkolippu.com ja lipunmyynti viidenteen finaaliin alkaa Kauhajoen Kesportissa torstaina 5.5. kello 12.

Karhubasket ei jäänyt ilamn fanien tukea tälläkään kertaa (kuva: Janne Yli-Korhonen)