UUTISET

22.04.2022

KARHUBASKET VOITON PÄÄSSÄ KORISLIIGAN FINAALEISTA

Karhubasketin puolustus piti helsinkiläiset 60 pisteessä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket lähti torstaina Helsinkiin, jossa tarkoituksena oli ottaa peli haltuun puolustuspäässä. Tiistaina oranssipaidat päästivät omaan koriin 94 pistettä, kun Seagulls kavensi välieräsarjan tilanteeksi 2-1 86-94 voitolla. Puolustuspään ongelmat alkoivat jo sarjan toisessa ottelussa, jossa Karhubasket päästi 87 pistettä, mutta voitti erinomaisella heittopelillä lukemin 87-100.

Torstaina Seagulls jatkoi siitä mihin olivat Kauhajoella jääneet. Kauhajokiset pitivät alussa pietä etumatkaan, mutta avausneljänneksen puolivälissä Shanw Huffin (12/7) kakkonen ja kentälle pienen loukkaantumisen jälkeen palanneen Seth Allenin (7) kolmonen muovasivat lukemiksi 11-9. Karhubasket kuittasi johtopaikan takaisin itselleen Kalle Peltosen (3/2) kolmosella ja joukkueet vuorottelivat johdossa kympin loppuun saakka, joka päättyi lukemiin 20-23, Miikka Marttisen (2/2/2) onnistuneen lay-upin jälkeen.

Kapteeni Rene Rougeau (2/3/3) viitoitti tietä voittoon (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Ottelun ratkaisu nähtiin toisen neljänneksellä. Lee Skinnerin (17/3) kakkonen ja Eero Innamaan (14/3) kolmonen kasvattivat eron kahdeksaan pisteeseen. Gulls piti aikalisän, mutta se ei muuttanut pelin suuntaa. Antti Kanervon (4/1/2) ja Joe Lawsonin (12/3) olivat laiha lohtu, kun noin pari minuuttia ennen puoliaikaa Innamaan kolmonen teki tilanteeksi 24-36. Innamaa upotti vielä kolmannenkin kaukoheiton, ennen kuin Zaccheus Darko-Kelly (12/6/2) ja Cameron Jones (9/5/8) vaihtoivat koreja, joten joukkueet lähtivät puoliajalle lukemista 31-43.

Seagulls leikkasi eron kahdeksaan pisteeseen, mutta Karhubasket ei hätääntynyt. Skinnerin ja Henri Kantosen (14/3/2) peräkkäiset kolmoset kasvattivat eron 16 pisteeseen. Päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 43-57.

Lee Skinner upottamassa kolmosta (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Viimeisen kympin alkupuolella Joona Hakamaa (3/3 syöttöä) ja Severi Kaukiainen (11/1/2) venyttivät eron 20 pisteeseen. Neljänneksen puolivälissä lukemat olivat 52-74, Skinnerin kahden onnistuneen kolmosen jälkeen. Loppu oli enää muodollisuus ja Innamaa teki päätöslukemiksi 60-84.

Karhubasket kuittasi kotitappion nopeasti vierasvoitolla ja otti välieräsarjassa 3-1 johdon. Oranssipaidat palasivat tavaramerkkiinsä eli tiukkaan puolustukseen. Avausneljänneksellä helsinkiläiset saivat aikaan 20 pistettä, mutta tekivät viimeisten 30 minuutin aikana vain 40 pistettä. Karhubasket pelasi laajalla rotaatiolla, joten miehet pysyivät iskussa ja eivät antaneet Gullseille yhtään turhaa tilaa. Toki kotijoukkueelta puuttui aggressiivisuutta hyökätä korille, josta kertoo vain viisi saatua vaparia. Vieraat pitivät Gullsien heittävät kurissa, joten kolmoset upposivat vain 14 prosentin tarkkuudella (3/21). Karhubasket voitti levypallot 32-34, menetti pallon 11 kertaa ja pallon liikkeellä tilastoihin kertyi 22 syöttöä. Gulls tilastoi 14 menetystä ja 12 syöttöä.

-Pelistä jäi tuntuma, että me onnistuimme monissa asioissa ja Seagulls ei onnistunut missään, valmentaja Janne Koskimies kertoi pelin jälkeen. – Me saimme 13 kolmosta sisään ja Seagulls vain kolme, joka lienee heidän kauden pienin lukema. – Olemme puolustaneet kolmenpisteenviivaa ja hyväksyneet sen, jos he jyräävät korin läheisyydestä pisteitä. – Se on vaihtoehdoista parempi, etteivät heidän heittäjät pääse kuumiksi. – Tämä oli tällainen peli, josta tuli meille kolmas voitto, eikä kannata liikaa ruveta rallattamaan. – Sarja on vielä kesken ja varmasti Seagulls tulee Kauhajoella kovaa, kuten viimeksi. – He ovat selkä seinää vastaan ja heillä on ainoa mahdollisuus voittaa peli. – Saimme penkiltä 43 pistettä, mutta kierrätämme paljon pelaajia ja käytämme koko ajan runsaasti eri viisikoita, emmekä niin keskity siihen, ketkä tulevat vaihdosta sisään. – Mietimme, että meillä on kentällä koko ajan riittävästi pallonkäsittelytaitoa ja levypallovoimaa. – Taso on kuitenkin pysynyt koko joukkueella korkeana koko kauden ajan, Koskimies kehui joukkuettaan.

Karhubasketin neljäs perättäinen finaalipaikka on katkolla sunnuntaina Kauhajoella, kun joukkueet kohtaavat koulukeskuksen liikuntahallissa viidennessä välieräottelussa, joka alkaa kello 16.

Lipunmyynti käy vilkkaana osoitteessa ennakkolippu.com. Lippuja voi ostaa ennakkoon myös Kauhajoen Kesportista. Sunnuntaina salin ovet avautuvat ja lipunmyynti käynnistyy kello 14.30.

Iso kiitos myös bussilastilliselle oranssipaitaisia faneja, jotka kannustivat omiaan loistavasti Kisahallissa!

(kuva: Janne Yli-Korhonen)