UUTISET

16.04.2022

KARHUBASKET HAKI VIERASVOITON KISAHALLISTA

Lee Skinner liidätti oranssipaidat toiseen välierävoittoon (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket lähti lauantaina Helsinkiin, jossa Seagulls isännöi kauhajokisia legendaarisessa Kisahallissa Korisliigan toisessa välieräottelussa. Vaikka kyseessä oli vieraspeli, niin Karhubasket sai nauttia satapäisen faniporukan taukoamattomasta tuesta. Kaksi bussia ja monia muita oranssiin pukeutunutta fania olivat joukkueen tukena, siivittäen joukkueen erinomaiseen esitykseen.

Karhubasket aloitti väkevästi. Lee Skinner (20/4/2) oli lähes pysäyttämätön ja tehtaili jo avauspuoliajalla 15 pistettä. Myös Henri Kantonen (9/4/5) oli hyvä, ajellen vahvasti korille. Bonuskaaren takaa Rene Rougeau (19/6) upotti neljä kolmosta 100 prosentin tarkkuudella, joten kauhajokiset johtivat puoliajalla 41-50.

Seagulls oli hävinnyt välieräsarjan avausottelun Kauhajoella 79-65 ja jäi kaipaamaan tehoja korin läheisyydestä. Lauantaina Joseph Lawson (20/2/3) oli tehokkaana, tehden 20 pistettä 70 prosentin kakkosilla. Antti Kanervo (14/1/1) oli avausottelua isommassa roolissa, sillä Seth Allen joutui seuraamaan pelin vaihtopenkiltä. Seagulls haki avauspuolikkaalla yhdeksän hyökkäyslevypalloa, joilla se pysyi vieraiden kyydissä.

Joe Lawson oli isäntien paras (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kolmannen neljänneksen puoliväliin mennessä Gulls oli leikannut eron seitsemään pisteeseen (55-62), mutta avausjaksolla pisteittä jäänyt Cameron Jones (17/5/4) johdatti Karhubasketin 2-10 jaksolla 15 pisteen etumatkalle. Marius van Andringan (3) kolmonen ja Severi Kaukiaisen vapari päättivät kympin lukemiin 60-73.

Cameron Jones teki toisella puoliajalla 17 pistettä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Zaccheus Darko-Kelly (12/2/1) antoi isännille toivonkipinää päätösneljänneksen alussa kahdella kakkosella. Shawn Huffin (12/6/5) kovat kolmoset upposivat avausottelun tapaan. Jones kuitenkin piti vieraat turvallisessa johtoasemassa. Lopulliset ratkaisut olivat Skinnerin kolmonen ja Eero Innamaan (7/1/1) nostama kakkonen hyökkäyslevyrin jälkeen. Lopussa Kaukiainen naulasi pari kolmosta, joilla Karhubasket nappasi 87-100 vierasvoiton ja johtaa välieräsarjaa voitoin 2-0.

Severi Kaukiaisen heittopeli oli lopullinen ratkaisu (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Gulls pelasi selvästi paremmin kuin sarjan avausottelussa. Se menetti pallon yhdeksän kertaa ja voitti levypallot 36-29. Helsinkiläiset upottivat kolmoset 39 ja kakkoset 59 prosentin tarkkuudella. Pallon liike oli parempaa, sillä nyt syöttöjä tilastoitiin 26 kappaletta, ja niillä rakennettiin hyviä heittopaikkoja. Erityisesti 16 hyökkäyslevypalloa ja niistä tehdyt 17 pistettä satuttivat vieraita. Karhubasket oli kuitenkin jäätävässä heittovireessä. Kakkoset upposivat peräti 72 ja kolmoset erinomaisella 43 prosentin tarkkuudella. Kauhajokiset menettivät pelivälineen vain seitsemän kertaa ja hankkivat 29 vaparia, jotka upposivat 70 prosenttisesti koriin.

-Pelasimme ihan hyvin, Seagullsien valmentaja Jussi Laakso aloitti pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. – Harmi vaan, että Karhubasketille sattui erinomainen peli. – He heittivät niin kovalla tarkkuudella, että vaikea on voittaa. – He tekivät 100 pistettä. – Voimme tietysti tehdä puolustuksessa asioita paremmin, mutta joukossa oli kovia heittoja. – Rougeaun neljä kolmosta avauspuoliajalla satutti meitä ja moni muukin vastustajasta pelasi huippupelin. – Karhubasket oli tänään parempi, Laakso tunnusti.

-Meidän hyökkäyspelaaminen rentoutui tähän peliin edellisestä, Janne Koskimies pohti pelin jälkeen. – Puhuimme, että annamme Severille, Henrille ja Cameronille vapaammat kädet. – Luotimme siihen, että he löytävät vapaat pelaajat. – Pelasimme maltilla ja upotimme heitot tarkasti. – Seagulls teki melkein 90 pistettä ja he löysivät tapoja, jolla meidän vaihtavaa puolustusta vastaan hyökätään. – Se oli tietysti selvää, sillä heillä on kokenut joukkue, ja se oli odotettavissa. – Meidän pitää löytää lääkkeet muutamiin juttuihin ennen seuraavaa ottelua, etteivät he pääse jatkamaan samalla tavalla, Koskimies sanoi.

Välieräsarjan kolmas ottelu pelataan tiistaina karhuluolassa. Ottelu alkaa kello 18.30 ja lippuja voi ostaa ennakkoon Kauhajoen Kesportista ja ennakkolippu.comista. Salin ovet aukeavat tiistaina kello 17 ja samalla aukeaa myös lipunmyynti salilla.

Kisahalli oli kauhajokisten hallussa lauantaina (kuva: Janne Yli-Korhonen)