UUTISET

05.04.2022

KARHUBASKET VOITON PÄÄSSÄ VÄLIERÄPAIKASTA

Severi Kaukiainen johti erinomaisesti oranssipaitojen peliä ja palkittiin joukkueensa parhaana (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Lahdelta puuttui edelleen kokoonpanosta sentteri Henri Ventoniemi ja Khalil Iverson, kun Karhubasketin ja Lahti Basketballin puolivälieräsarja jatkui tiistaina Lahden energia areenalla. Lisäksi ennen peliä kotijoukkueen kokoonpanosta tippui pois Antonio Ballard, mikä ei ainakaan helpottanut ottelusarjan ensimmäisen kotiottelun urakkaa.

Lahti kuitenkin aloitti hienosti. Erik Sajantila (11/1/2) jatkoi siitä, mihin oli sunnuntaina Kauhajoella jäänyt. Alkuun pari kolmosta sukkaan, mikä siivitti kotiyleisön hurmokseen. Lahtelaiset tulivat hanakasti myös hyökkäyslevypalloihin, ja kun oranssipaidat menettivät pelivälinettä, niin isäntien hallinnassa mentiin. Avausneljänneksen puolivälissä Lahti johti 15-10 ja Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Tämä ei kuitenkaan heti auttanut, sillä isäntien etumatka kasvoi lukemiin 18-10. Sitten vieraat saivat muutaman kolmosen sisään ja kutistivat tilanteeksi 20-18, kun avauskymppi umpeutui. Avausneljänneksellä Karhubasket menetti pallon peräti viidesti, mikä ei lupaillut hyvää.

Toisella neljänneksellä Eero Innamaa (5/3/1) siirsi vieraat ensimmäistä kertaa johtoon kolmosella, muokaten tilanteeksi 24-25. Täysi bussilastillinen Karhubasketin faneja tuki joukkuetta loistavasti läpi ottelun ja loi yhdessä kotijoukkueen fanien kanssa areenalle loistavan tunnelman. Ricky Waxlax (15/1 syöttö) oli urakoinut toisen kympin puoliväliin mennessä jo 10 pistettä ja piti Lahden johtoasemassa. Tauolle lähdettiin lukemista 39-39.

Rene Rougeau sai kokea Lahden tiukentuneen puolustuksen (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kolmannella neljänneksellä Karhubasket venytti eron 10 pisteeseen. Lääkkeet olivat tutut. Tiukka aggressiivinen puolustus ei jättänyt lahtelaisille yhtään tilaa. Vieraat menivät hanakasti hyökkäyslevypalloihin ja sain näistä extra-yrityksiä. Simeon Carter (13/8/3) löydettiin korin läheisyydestä ja Rene Rougeau (14/7/1) tuntui olevat molemmissa kenttäpäädyissä juuri oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Miikka Marttinen (6/2) upotti pari kolmosta ja viimeiselle kympille lähdettiin lukemista 56-66.

Viimeisen kympin alussa sitkeät lahtelaiset kavensivat tilanteeksi 66-71 kolmen pelatun minuutin jälkeen. Tahtipuikkoa heilutti Chris Clarke (25/14/11), jonka johdolla Lahti hyökkäsi kerta toisensa jälkeen korille. Clarke teki ottelussa myös Korisliigan pudotuspelihistorian toisen tripla-tuplan eli kaksinumeroiset lukemat kolmessa eri tilastokategoriassa. Cameron Jones (15/4/3) ja Lee Skinner (13/6/3) pystyivät rauhoittamaan vieraiden peliä tekemällä helpot korit. Lisää epäonnea Lahdelle tuli, kun Clarke sai osuman kasvoihin ja joutui sivuun. Tämän jälkeen pelattiin pitkään lukemissa 70-77, kunnes Henri Kantonen (12/5/3) upotti kolmosen ja kasvatti oranssipaitojen etumatkan 10 pisteeseen.

Cameron Jones oli jälleen tehokas ottelun ratkaisuhetkillä (kuva; Janne Yli-Korhonen)

Clarke saatiin takaisin kentälle ja hän siivitti isännät vielä viimeiseen kiriin. Ero kutistui parin vieraiden menetyksen jälkeen seitsemään pisteeseen. Pientä härdelliäkin saatiin loppuun, kun Lahti kutisti eroa. Eemi Luukkosen (13/3) kolmosen jälkeen lukemat olivat 83-88. Severi Kaukiainen (11/1/4) upotti pari vaparia ja Clark viimeisteli kakkosella loppunumeroiksi 85-89.

Karhubasket voitti levypallot 34-44, mutta Lahden fyysisyydestä ja ensimmäistä ottelua tiukemmasta puolustuksesta kertovat vieraiden heittoprosentit. Kakkoset osuivat 57 prosentin tarkkuudella, kun ne olivat uponneet ensimmäisessä ottelussa viime sunnuntaina yli 60 prosentin tarkkuudella. Kolmoset saatiin sukkaan 36 prosentin tarkkuudella. Lahti nosti omaa heittotarkkuutta toiseen osaotteluun selvästi. Nyt kakkoset osuivat 51 ja kolmoset 38 prosentin tarkkuudella. Karhubasketille tuli 14 menetystä, joka on vieläkin yli joukkueen kauden keskiarvon.

-Emme jääneet kiinni Ballardin poissaoloon, Lahden valmentaja Pieti Poikola aloitti pelin jälkeisen analyysin. – Jokainen pelaaja oli fyysisempi kuin Kauhajoella. – Meidän nuoret pojat väänsivät hyvin. – Toisella puoliajalla ehkä hieman väsyimme. – Kuten aikaisemminkin tällä kaudella meidän joukkue osoitti, että emme luovuta ja taistelimme loppuun asti. – Iso kiitos meidän faneille, jotka tukivat meitä hienosti, vaikka meiltä puuttui pelaajia, Poikola kiitteli joukkueensa tukijoita.

-Pitää olla erittäin tyytyväinen, että sarja on meillä 2-0, Janne Koskimies hengähti ottelun jälkeen. – Lahti taisteli kovaa, vaikka Ballard jäi pois. – Kunnia Lahdelle, kun taistelivat hienosti. – Meidän puolustus ei ollut hyvää, sillä annoimme vastustajalle 85 pistettä. – Clarkilta pitäisi ottaa oikean käden ajot pois ja pakottaa hänet ottamaan omia ratkaisuja, Koskimies pohti.

Karhubasket johtaa puoliväliseräsarjaa nyt lukemin 2-0. Sarja on katkolla torstaina karhuluolassa, kun joukkueet kohtaavat toisensa kolmannen kerran. Torstain ottelu alkaa kello 18.30.

Kolmannen puolivälierän lipunmyynti käy erittäin vilkkaana sekä ennakkolippu.comissa että Kauhajoen Kesportissa. Muista käydä varmistamassa paikkasi saliin jo ennakkoon. Torstaina salin ovet ja lipunmyynti aukeaa kello 17.

Ennakot kolmanteen peliin:

Pieti Poikola: -Saimme toisessa pelissä Rene Rougeaun ottamaan kolmosia ja Henri Kantosen heittämään kuljetuksesta kuten halusimme. – Nyt ne menivät sisään. – Hyökkäyspäässä jäimme välillä pompottamaan liikaa ja meidän reagointi pitää olla vähän nopeampaa. – Meidän pitää saada se viisiminuuttinen pois, jossa annoimme vastustajalle liikaa tilaa ja hyvän aseman. – Lisäksi meidän pitää saada levypallot.

Janne Koskimies -Meidän pitää parantaa puolustusta seuraavaan peliin. – He tekivät 85 pistettä ja viimeisellä kympillä 29 pinnaa, emmekä saaneet siinä peliä kontrolliin. – Lahti pääsi liian hyviin heittopaikkoihin, jossa meidän pitää tehdä paljon enemmän töitä. – Lahti osoitti kovalla taistelulla, ettei sarjan katkaisu tule olemaan helppoa torstaina. – Molemmissa otteluissa on ollut hieno Playoffs-tunnelma, joka toivottavasti sen kuin vain kiihtyy ottelusarjan edetessä.

Karhubasketin kokoonpano: Jones, Rougeau, Kantonen, Suokas, Skinner, Kaukiainen, Peltonen, Marttinen, Hakamaa, Innamaa, Carter.

VIP rekka palaa karhuluolan edustalle

Jo perinteeksi muodostunut VIP rekka parkkeerataan jälleen pudotuspelien alkaessa koulukeskuksen liikuntahallin pihaan. VIP rekka aukeaa kaksi tuntia ennen pelin alkua. Liput rekkaan maksaa 60 euroa ja liput maksetaan rekassa. Varmista paikkasi rekassa nopeasti, sillä lippuja on saatavilla rajallinen määrä. Lähetä sähköpostia osoitteeseen info@karhubasket.fi. Lähetä samalla laskutustiedot, jos liput laskutetaan yritykseltä.

VIP rekkalippu sisältää: ruoka + ruokajuomat ennen peliä, coach Koskimiehen alustus ennen ottelua, lipun peliin, oman varatun istumapaikan, oman sisäänkäynnin saliin, puoliaika tarjoilun ja puoliajan tilastoanalyysi. Puoliajan pituus pudotuspeliotteluissa on 20 minuuttia.