UUTISET

18.05.2022

SUOMEN MESTARI KARHUBASKETILLE SATELI PALKINTOJA KORISLIIGAN PALKINTOGAALASSA

Viime keskiviikkona kotiluolassa Suomen mestaruuden voittanut Karhubasket oli hyvin esillä, kun Korisliigan parhaita palkittiin keskiviikkona Helsingissä. Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies palkittiin vuoden valmentajana, Severi Kaukiainen vuoden kuudentena pelaajana ja Cameron Jones pokkasi palkintokaappiinsa kahden finaalien MVP-palkinnon seuraksi vuoden ulkomaalaispelaajan pystin.

Janne Koskimies johdatti kolmantena päävalmentajakautenaan Karhubasketin mestaruuteen. Ensimmäinen kausi jäi keväällä 2020 kesken, kun korona pysäytti pelit kuin seinään maaliskuun puolivälissä. Viime keväänä Karhubasket oli hopealla, kun se hävisi Salon Vilppaalle. Tuo tappio kuitattiin korkojen kera viikko sitten, kun Koskimiehen joukkue pääsi nostelemaan pantteria kotiyleisön edessä.

Koskimies on valmentanut Korisliigassa 117 ottelua. Voittoja on tullut 92 kappaletta ja tappioon on päättynyt 25 ottelua. Voittoprosentti on huikaiseva 78,6 prosenttia, jolla Koskimies on yli 100 ottelussa valmentaneiden listalla kakkosena.

Viime kaudeksi Koskimies uudisti joukkueensa pelitapaa ja keräsi siihen tarvittavat pelaajat tiiviiksi nipuksi, joka treenasi kovaa ja monipuolisesti. Tulokset nähtiin kauden aikana, eikä kauhajokisille löytynyt pysäyttäjää missään kohtaa. Aggressiivinen koko kentän puolustus, joka alkoi aktiivisesta hyökkäyslevypallopelaamisesta keräsi kehuja ja ylistyksiä joka puolelta maatamme. Toki kehuilla ja tyylillä ei olisi ollut merkitystä, jos joukkue ei olisi voittanut mestaruutta.

Kouvoista Kauhajoelle siirtynyt takamies Severi Kaukiainen täytti toukokuun 11. päivä 24 vuotta. Samana päivänä Karhubasket voitti seurahistorian kolmannen Suomen mestaruuden, joten Severin synttärijuhlat saivat kultareunukset.

Kotkan Peli-Karhujen kasvatti on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo 219 Korisliigaottelua. Näistä 24 on tullut Kotkassa KTP:n paidassa, 154 Kouvoissa ja tällä kaudella 41 oranssisessa peliasussa. Kaukiainen voitti hopeaa keväällä 2019, kun Karhubasket voitti toisen peräkkäisistä mestaruuksista.

Kaukiainen pelasi 41 ottelussa hieman alle 24 minuuttia ja teki tilastoihin keskiarvoiksi 8,9 pistettä, 2,2 levyriä ja 4,9 syöttöä.

Cameron Jones palkittiin koripallokauden 2021-2022 vuoden ulkomaalaispelaajan palkinnolla. Tämä pysti tekee seuraa hänen palkintokaapissa kahdelle Korisliigan finaalien MVP-palkinnolle. Tämän kevään tavoin Jones pokkasi tuon palkinnon myös keväällä 2019, kun hän johdatti kauhajokiset mestaruuteen. Jones oli Karhubasketin kokoonpanossa myös kaudella 2019-2020, mutta pelit jäivät kesken ennen pudotuspelejä.

Jones pelasi tällä kaudella 38 ottelua ja teki niissä keskiarvoiksi 16,7 pistettä, 4,2 levyriä ja 4,9 syöttöä. Kaikkiaan Korisliigassa Jones on pelannut 104 ottelua ja keskiarvot niissä ovat 17,3/4,4/5.

Lisäksi Karhubasket pokkasi palkintogaalassa Framin pytyllä, joka jaetaan Fair Play joukkueelle.