UUTISET

14.04.2022

KARHUBASKET AVASI VÄLIERÄSARJAN VOITOLLA

Severi Kaukiainen johdatti Karhubasketin avausvoittoon välierissä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket otti yli 1100 katsojan edessä avausvoiton välieräsarjassa Helsinki Seagullseja vastaan. Gulls jäi karhuluolassa kauhajokisten puristuksessa 65 pisteeseen, joten loppunumerot kirjattiin lukemin 79-65 (39-31).

Henri Kantonen ajeli tuloksekkaasti korille (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket otti pelin haltuun heti ensimmäisellä kympillä. Gulls ei saanut vapaita heittopaikkoja, eikä tilaa löytynyt mistään. Oranssipaidat vyöryttivät hyökkäyksiä laajalla rintamalla ja rankaisi vieraita seitsemästä menetyksestä 18 pisteellä. Simeon Carter (18/8/2) hallitsi korin alustoja ja Henri Kantonen (9/1/5) ajeli tuloksekkaasti korille. Cameron Jonesin (16/3/5) päätti avauspuoliajan kolmoseen ja upotti vielä vaparin. Puoliajalla lukemat olivat 39-31.

Toisella puoliajalla Karhubasket laittoi lisää vauhtia. Lee Skinner (16/7/2) pelasi vahvasti ja Rene Rougeau (7/10/6) poimi levyrit ja jakoi maukkaita syöttöjä. Oranssipaidat nykäisivät 10-0 jaksolla tilanteeksi 61-44 ja hetkeä myöhemmin ero oli kasvanut 19 pisteeseen (65-46). Seagulls ei löytänyt keinoja kotijoukkueen prässin murtamiseen. Ainoastaan Shawn Huff (21/7) pääsi upottamaan kovia kolmosia, jotka leikkasivat loppulukemiksi 79-65.

Välieräsarja on nyt lukemissa 1-0, neljällä voitolla etenee Korisliigan finaaleihin.

Karhubasket oli parempi levypalloissa 40-35, vaikka puoliajalla lukemat olivat 17-20. Karhubasket upotti kakkoset 45,2 prosentin tarkkuudella, mutta kolmoset löysivät tiensä sukkaan hyvällä 38,5 prosenttisesti. Kotijoukkue liikutteli pelivälinettä hyvin, keräten 22 syöttöä, joilla vapaat heittopaikat saatiin haettua kaaren takaa. Gulls, joka tunnetaan tarkkana heittojoukkueena, jäi kolmosissa 31,3 prosentin tarkkuuteen. Kauhajokiset hakivat 12 hyökkäyslevypalloa, joista vastustajaa rokotettiin 19 pisteellä. Gullseille tuli menetyksiä 14 kappaletta, joista oranssipaidat tekivät peräti 24 pistettä. Vieraat eivät päässeet rakentamaan peliä normaaliin tapaansa, josta kertoon vain 13 syöttöä.

-Onnittelut Kauhajoelle voitosta, mutta pitää muistaa, että toivottavasti sarja on pitkä, Gullsien valmentaja Jussi Laakso aloitti pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. – Meidän hyökkääminen oli läpi pelin hidasta. – Meiltä kesti syötön antaminen ja varsinkin ensimmäisellä kympillä etsimme liikaa sisäpelaajaa. – Karhubasket vaihtaa pulustuksessa, mutta he olivat hieman haihtanut taktiikkaa pulustuspäässä, mikä heiman sotki meidän kuvioita. – Emme osuneet heitoissa normaalilla tavalla. – Murheena oli jälleen levypallot, joista Karhubasket rankaisi paljon. – Peli oli reilu, vaikka sai pelata kovaa, mikä ehkä meitä yllätti, kun menetyksiä tuli paljon. Täällä oli loistava tunnelma ja kun saisimme saman tunnelman Kisahalliin, Laakso toivoi.

-Jos Seagullseilla on enemmän menetyksiä, kun syöttöjä, niin olemme onnistuneet puolustuspäässä, Janne Koskimies jutteli tyytyväisenä pelin jälkeen. – He saivat loppuun pari kolmosta, mutta niistä tuli loppuun pari ja ennen sitä kahdeksan onnistunutta kolmosta. – Paljon hyviä asioita niissä asioissa, joita lähdimme tekemään. – Emme halunneet jättää kaarelle tilaa, vaan pelata korin läheisyydessä yksi vastaan yksi. – Siitä voi vastustajalle tulla koreja, mutta se hyväksytään. – Loistava tunnelma hallissa ja tuntui, että tämä oli kuin paluu johonkin vanhoihin aikoihin. – Nautin tunnelmasta ja olen varma, että pelaajatkin nauttivat. – Pelaajat lähtevät tästä palauttelemaan ja huomenna katsotaan palaute tästä pelistä. – Sitten onkin edessä aikainen lähtö lauantaina Helsinkiin, Koskimies kertoi lähipäivien suunnitelmista.

Välieräsarja jatkuu lauantaina Helsingin Kisahallissa, jossa on ohjelmassa ottelu numero kaksi. Peli alkaa kello 15 ja on katsottavissa sekä Ruudun että JIM:n välityksellä. Kisahallissa ei tule tunnelmaa puuttumaan, sillä Karhubaskettia on lähdössä kannustamaan kaksi fanibussia.

Karhubasketin seuraava kotiottelu on ohjemassa tiistaina kello 18.30, kun joukkueet kohtaavat kolmannessa ottelussa karhuluolassa. Liput ovat myynnissä osoitteessa ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportissa.

Yli 1100 katsojaa loi koulukeskuksen liikuntahalliin loistavan tunnelman (kuva: Janne Yli-Korhonen)