UUTISET

03.04.2022

KARHUBASKET AVASI PUDOTUSPELIT VOITOLLA

Cameron Jones johdatti Karhubasketin avausvoittoon pudotuspeleissä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Korisliigan pudotuspelit lähtivät käyntiin Kauhajoella, kun ylemmän loppusarjan voittaja Karhubasket sai puolivälieräsarjan avausottelussa vastaansa Lahti Basketballin. Lahdelta puuttui joukkueesta sentteri Henri Ventoniemi ja jenkki Khalil Iverson, mikä ei vieraiden urakkaa helpottanut. Kauhajokiset pääsivät kamppailuun pitkästä aikaa täydellä 11 miehen rosterilla.

Lahti aloitti terävästi. Kun kotijoukkue ehkäpä vähän hermoili, niin vieraat tekivät nopeat seitsemän pistettä ja johtivat parin minuutin kohdalla 2-7. Läpi koko pelin erinomaisesti pelannut Erik Sajantila (25/1/2) oli vieraiden paras. Karhubasket rupesi pala palalta tiivistämään erinomaista puolustustaan ja vieraiden tila kävi koko ajan pienemmäksi. Cameron Jones (19/3/3) ja Rene Rougeau (17/7/7) olivat odotetusti kotijoukkueen tähtiä. Vastakkain olivat kaksi sarjan parasta levypallojoukkuetta, mutta puoliajalla lahtelaisilla oli kasassa vain kahdeksan levypalloa, joten oranssipaidat johtivat tauolla 52-29.

Rene Rougeau (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Vaikka ottelu oli jo melkein ratkennut taukoon mennessä, niin vieraat eivät missään kohtaa heittäneet pyyhettä kentälle. Eemi Luukkonen (11/4/2) upotti molemmat kolmosensa ja Chris Clarke (11/9/4) poimi yhdeksän levypalloa. Lahden viisikko oli +/-tilastossa pahoin pakkasella, mutta se kertoi isäntien hallinnasta. Muutama lahtelaisten vaihtopelaajista pääsi plussalle, mutta siinä kohtaa kotijoukkue oli nostanut jo jalan pois kaasupolkimelta. Lopun kavennusten jälkeen loppunumerot kirjattiin 93-77.

Karhubasket onnistui kolmosissa 33 prosenttisesti, mutta kun kakkoset upposivat 64 prosentin tarkkuudella ja korin läheisyydestä tehtiin 44 pistettä, niin voitto oli selviö. Kauhajokiset hallitsivat levyreitä 40-27, joten näistä lahtelaiset eivät päässeet nopeisiin hyökkäyksiin. Karhubasketille tuli menetyksiä 16 kappaletta, mutta niistä Lahti ei pahemmin päässyt rankaisemaan. Tärkeää oli myös minuuttien jakautuminen tasaisesti. Tiiviissä ottelutahdissa aikaa palautumiselle on vähän, joten kun vastuuta pystytään jakamaan tasaisesti, ei yksittäiset pelaajat kuormitu liikaa ottelusarjan alkuvaiheessa.

Lee Skinner teki 10 pistettä ja poimi kolme levypalloa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

– Pääsimme nostamaan puolustuksen intensiteettiä, valmentaja Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. – Meillä on nyt enemmän pelaajia kokoonpanossa, joka helpottaa sitä. – Kolmannella kympillä Lahti ei enää menettänyt palloa, kun meidän paine pallossa ei ollut hyvää. – Jatkossa sitä pitää parantaa. – Olen tyytyväinen, kun olemme saaneet koko joukkueen jalkeille. Hallissa oli tänään loistava tunnelma ja aloitimme ottelusarjan voitolla, Koskimies hykerteli tyytyväisenä.

Ottelusarja on nyt lukemissa 1-0. Kolmella voitolla pääsee Korisliigan välieriin. Kauaa ei ole aikaa huilata, sillä joukkueet kohtaavat toisen uudelleen jo tiistaina Lahdessa.

Lahteen on tiistaina lähdössä myös fanibussi, jonne on vielä muutama paikka vapaana. Nyt kipin kapin ilmoittautumaan, jos mielii päästä mukaan.

Seuraavan pelin ennakointia:

Cameron Jones, Karhubasket: – Meidän pitää jatkaa aggressiivista puolustuspeliä. – Lahti on hyvä hyökkäysjoukkue, jos heille ei laita painetta pallolliseen peliin. – Lahti haluaa pelata nopeaa peliä, mutta meidän pitää rajoittaa sitä fyysisyydellä. – Ja meidän pitää jatkaa hyvää levypallopeliä.

Janne Koskimies, Karhubasket: – Käymme nyt ottelua läpi pelaajien kanssa ja poimimme esille muutaman asian, joita tulee parantaa. – Ottelusarjoissa on tärkeää, että pelaaminen kehittyy pelistä peliin. – Ja vähän pitää tiistaille parantaa, jotta voimme Lahdesta hakea voiton.

Karhubasketin alustava kokoonpano: Kokoonpano: Jones, Rougeau, Kantonen, Suokas, Kaukiainen, Innamaa, Marttinen, Hakamaa, Carter, Skinner, Peltonen.

Pieti Poikola, Lahti Basketball: – Ventoniemi ja Iverson voivat pelata jo seuraavassa pelissä, mutta pelaaminen ei ole minun käsissä. – Meillä on siihen ammattilaiset, jotka kertovat pelaavatko he vain ei. –  Mutta olisi hienoa saada heidät mukaan. – Karhubasketin tasoista joukkuetta vastaan on tärkeää, että pystymme pelaamaan koko 40 minuuttia ja pysymme omassa hyökkäyskonseptissa.

Karhuluolassa pelataan torstaina

Sunnuntaina yleisöä oli runsaasti ja tunnelma loistava! Samaa herkkua luvassa torstaina. (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Puolivälieräsarjan kolmas ottelu pelataan torstaina Karhuluolassa. Ottelu alkaa kello 18.30. Liput tuohon otteluun ovat myynnissä osoitteessa ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportissa. Lipunmyynti salilla aukeaa torstaina kello 17, kun salin ovet avautuvat.

Lippujen hinnat:

Aikuiset 20,00 €

Eläkeläiset/opiskelijat 13,00 €

Lapset 7-12 v. 6,00 €

Perhelippu (2 aikuista + 2 7-12v.) 45,00 €

VIP rekka palaa karhuluolan edustalle

Jo perinteeksi muodostunut VIP rekka parkkeerataan jälleen pudotuspelien alkaessa koulukeskuksen liikuntahallin pihaan. VIP rekka aukeaa kaksi tuntia ennen pelin alkua. Liput rekkaan maksaa 60 euroa ja liput maksetaan rekassa. Varmista paikkasi rekassa nopeasti, sillä lippuja on saatavilla rajallinen määrä. Lähetä sähköpostia osoitteeseen info@karhubasket.fi. Lähetä samalla laskutustiedot, jos liput laskutetaan yritykseltä.

VIP rekkalippu sisältää: ruoka + ruokajuomat ennen peliä, coach Koskimiehen alustus ennen ottelua, lipun peliin, oman varatun istumapaikan, oman sisäänkäynnin saliin, puoliaika tarjoilun ja puoliajan tilastoanalyysi. Puoliajan pituus pudotuspeliotteluissa on 20 minuuttia.