UUTISET

01.04.2022

PUDOTUSPELISARJAENNAKKO: PUOLIVÄLIERÄ KARHUBASKET – LAHTI BASKETBALL

Karhubasket kuittasi itselleen runkosarjan voiton jälkeen ykköspaikan myös ylemmässä jatkosarjassa. Tämä toi kotiedun kaikkiin kevään pudotuspelisarjoihin, mutta mitään muuta merkitystä sillä ei ole. Pelit pitää silti voittaa.

Pudotuspeleissä ottelutahti on tiivis, sillä otteluita on ohjelmassa joka toinen päivä. Aikaa valmistautumiselle pelien välissä ei ole, joten kaikki paukut laitetaan hyvällä palautumisille pelin välissä.

Puolivälierien ohjelma:

Su 3.4. klo 15 Karhubasket – Lahti Basketball

Ti 5.4. klo 18.30 Lahti Basketball – Karhubasket

To 7.4. klo 18.30 Karhubasket – Lahti Basketball

**La 9.4. klo 18 Lahti Basketball – Karhubasket

**Ma 11.4. klo 18.30 Karhubasket – Lahti Basketball

** = tarvittaessa

Lipunmyynti Karhubasketin kahteen ensimmäiseen kotiotteluun on käynnissä osoitteessa ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportissa.

Lippujen hinnat:

Aikuiset 20,00 €

Eläkeläiset/opiskelijat 13,00 €

Lapset 7-12 v. 6,00 €

Perhelippu (2 aikuista + 2 7-12v.) 45,00 €

Lipunmyynti salilla aukeaa 1,5 tuntia ennen ottelun alkamisaikaa, kun salin ovet avautuvat. Koulukeskuksen liikuntahallin aulassa on myös Karhubasketin fanimyymälä, josta voi ostaa oranssista fanitavaraa.

Jo perinteeksi muodostunut VIP rekka parkkeerataan jälleen pudotuspelien alkaessa koulukeskuksen liikuntahallin pihaan. VIP rekka aukeaa kaksi tuntia ennen pelin alkua. Liput rekkaan maksaa 60 euroa ja liput maksetaan rekassa. Varmista paikkasi rekassa nopeasti, sillä lippuja on saatavilla rajallinen määrä. Lähetä sähköpostia osoitteeseen info@karhubasket.fi. Lähetä samalla laskutustiedot, jos liput laskutetaan yritykseltä.

VIP rekkalippu sisältää: ruoka + ruokajuomat ennen peliä, coach Koskimiehen alustus ennen ottelua, lipun peliin, oman varatun istumapaikan, oman sisäänkäynnin saliin, puoliaika tarjoilun ja puoliajan tilastoanalyysi. Puoliajan pituus pudotuspeliotteluissa on 20 minuuttia.

Karhubasket päätti ylemmän loppusarjan viime keskiviikkona kotivoittoon Kouvoista. Loppulukemat olivat 113-92. Ottelussa ei panosta ollut, sillä myös Kouvot olivat varmistaneet itselleen sijoituksen ennen ottelua. Kauhajokiset joutuivat yläloppusarjan loppupuolella koronan kouriin. Pelejä KTP:tä ja Pyrintöä vastaan ei pystytty edes pelaamaan, sillä pelikuntoisia pelaajia ei ollut tarpeeksi. Olikin helpottavaa, että joukkue saatiin jalkeille Kouvoja vastaan, sillä muuten pelituntuman olisi ollut hukassa ennen pudotuspelejä.

Kouvoja vastaan poissa olivat vielä Eero Innamaa, Simeon Carter ja Malik Toppi. Innamaa ja Carter olivat kyllä salilla, mutta eivät vielä pystyneet pelaamaan. Molemmat on kuitenkin saatu harjoituksiin ja heidät nähtäneen kentällä sunnuntaina, kun puolivälieräsarja Lahtea vastaan käynnistyy.

-Pudotuspelit yleisön edessä ensi kertaa sitten kevään 2019, päävalmentaja Janne Koskimies fiilistelee. – Vellikello soi ja Kauhajoen liikuntahalli täyttyy oranssipaitaisista kannattajista- Vastustajamme Lahti saa jalkeille urheilullisen, laituripainotteisen kokoonpanon, jossa kuka tahansa viidestä kentällä olevasta pelaajasta pystyy käsittelemään palloa. – Meidän pääpaino viimeisten kahden viikon aikana on ollut joukkueen terveystilanteen parantaminen, jotta pystymme osallistumaan pudotuspeleihin.

Karhubasketin kokoonpano: Jones, Rougeau, Kantonen, Suokas, Kaukiainen, Innamaa (GTD 75%), Marttinen, Hakamaa, Carter (GTD 75%), Skinner, Peltonen.

Karhubasket ja Lahti kohtasivat runkosarjassa kaksi kertaa. Marraskuun puolivälissä oranssipaidat hakivat vierasvoiton Lahdesta lukemin 83-70. Tammikuun loppupuolella loppunumerot olivat karhuluolassa 111-64. Kaikkiaan joukkueet ovat kohdanneet Korisliigassa kahdeksan kertaa ja Lahti on voittanut ainoastaan kerran. Se tuli joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa lokakuussa 2019, ja sen jälkeen Karhubasket on voittanut seitsemän peliä putkeen.

Ottelusarjassa on vastakkain Korisliigan kaksi parasta levypallojoukkuetta. Lahti on tuon tilaston ykkönen 43,9 levyrin keskiarvolla. Karhubasket poimii levypalloja 42,2 ottelua kohden ja on tilaston toinen. Hyökkäyslevypaloissa kauhajokiset ovat ykkösiä 14,9 keskiarvolla, mutta lahtelaiset eivät ole paljoa jäljessä 14,7 hyökkäyslevyrin keskiarvolla. Menetyksissä joukkueet ovat sarjan ääripäitä. Karhubasketille tulee menetyksiä sarjassa vähinten, 10,8 per ottelu. Lahtelaiset menettävät pelivälinettä eniten, 17,3 kertaa ottelussa.

Joukkueiden suurin ero on puolustuspäässä. Karhubasket päästää 71,7 pistettä ottelua kohden ja Lahti 88,3. Jos Lahti ei pääse hallitsemaan levypalloja, pitävät pelivälineestä huolta ja pystyvät nostamaan prosentin kolmosissa edes hitusen 31,3 prosentin tarkkuudesta ylöspäin, niin Karhubasket on ahtaalla. Tiiviissä ottelutahdissa kauhajokisten avainasioita ovat palautuminen koronasta, hyvän puolustusintensiteetin ylläpitäminen koko ottelun ajan ja osuminen kaukoheitoissa. Kolmoset upposivat heikosti loppusarjan aikana, mutta Kouvoja vastaan löytyneen heittojyvän toivoo jatkuvan.

Lahti jäi runkosarjan päätteeksi alempaan loppusarjaan, kun voitti 22 ottelusta kahdeksan ja hävisi 14. Runkosarjaan mahtui vaikeuksia, joista suurin oli koko jenkkinelikon joutuminen ikävään auto-onnettomuuteen lokakuun lopussa. Sen jälkeen jenkkejä oli sivussa pitkään ja osa vaihtuikin. Suurista vaikeuksista huolimatta Lahti pelasi onnettomuuden jälkeen loistavasti pelkin kotimaisin voimin.

Alemmassa loppusarjassa lahtelaiset ottivat kuusi voittoa, joka nosti heidän kahdeksanneksi eli viimeiselle pudotuspelipaikalle. Tämä sinetöityi vasta päätöskierroksella viime keskiviikkona, kun Lahti voitti kotonaan Kobrat lukemin 80-66. Samaan aikaan Kataja haki vierasvoiton BC Nokiasta ja lahtelaiset nousivat Nokian kanssa tasapisteisiin. Kauden keskinäisissä otteluissa Lahti oli parempi, joten paikka jatko-otteluissa avautui.

Kotona Lahti voitti 16 ottelusta yhdeksän, mutta vieraissa lahtelaisilla oli vaikeampaa. 16 matkapelistä päästiin kotimatkalle sarjapisteiden kanssa vain viisi kertaa. Vierasvoitot tulivat kahdesti Nokialta, Tampereelta, Lapualta ja Joensuusta. Varsinkin voitot Nokialla ja jatkosarjan loppupuolella Joensuusta osoittautuivat erittäin arvokkaaksi. Ja jos listataan lisää arvokkaita pelejä, niin Lahti voitti Nokian kotonaan 19. maaliskuuta 106-97. Voitto tuli jatkoajan jälkeen, ja pelkästään sinne pääseminen vaati pienoisen ihmeen. Kaksi minuuttia ennen loppua lukemat olivat 76-88. Runsas minuutti myöhemmin lukemat olivat 83-89 eli eroa oli vielä kuusi pistettä. Peli näytti selvältä, kun noin 20 sekunnin kohdalla nokialaiset upottivat kaksi vapari ja kasvattivat eron neljään pisteeseen. Nokia rikkoi, Khalil Iverson upotti ensimmäisen vaparin ja heitti toisen tahallaan ohi. Levyri jäi lahtelaisille ja Ricky Waxlax huudatti kotiyleisöä heittämällä kolmosen sisään summeri soidessa, joka vei pelin jatkoajalle. Sille Lahti meni sitten menojaan ja aina pudotuspeleihin asti.

Voittopeleissä Lahti upottaa kakkoset 52,9 ja kolmoset 35,3 prosentin tarkkuudella. Vapareita joukkue hankkii 22,6 ja upottaa ne 70 prosenttisesti. Levypalloja joukkue poimii 45,2, jakaa 19,4 syöttöä ja menettää pelivälineen 15,6 kertaa.

Tappio-otteluissa osumatarkkuus kakkosissa jää 48,9 prosenttiin ja kolmosissa prosentiksi tuli 27,7. 17,5 vapaaheittoa osuivat sukkaan 67,3 prosentin tarkkuudella. Levyrietä poimittiin 42,9, syöttöjä tilastoitiin 15,3 ja menetyksiä 18,6 kappaletta.

Kotona Lahti upotti kakkoset 52,9 ja kolmoset 32,5 prosentin tarkkuudella. Levyreitä tuli kotona 43,2, syöttöjä 17,4 ja menetyksiä saman verran eli 17,4 per ottelu.

Vieraissa lukemat olivat: 2p 48,4 %, 3p 29,7 %. 44,6 levypalloa, 16,8 syöttöä ja 17,2 menetystä.

Valmentaja Pieti Poikolalla on käytössä mielenkiintoinen kokoonpano, josta toimivaa viisikkoa voi hakea monin eri kombinaatioin. Lahden kokoonpano:

nro:                     nimi:                                                pelipaikka:       pituus: pisteet/levypallot/syötöt

0                           Chauncey Collins                        takamies           183cm 14,5/3 syöttöä

1                           Arttu Saarijärvi                            laituri                  200cm 7,3/3,2/1,7

4                           Robert Bärlund                            laituri                  202cm 2,1/1,2

6                           Henri Ventoniemi                      laituri                  207cm 6,4/4,4/1,9

7                           Eemi Luukkonen                        laituri                 200cm 7/2,5/1,3

8                           Antonio Ballard                           laituri                  194cm 18,4/11,3/2

9                          Eetu Lähdetniemi                       laituri                  206cm 1,7

11                        Khalil Iverson                               laituri                 196cm 13,2/7/2

15                        Chris Clarke                                  laituri                  196cm 11,9/10,5/4,8

17                        Erik Sajantila                                takamies           195cm 8/2,5/1,5

21                        Roi Byman                                     laituri                 197cm 2/1

22                        Ville Karvonen                              laituri                  199cm 4,8/2,5/2

30                        Aleksanteri Ahola                       takamies           185cm 3,9/1,9/1,3

47                        Ricky Waxlax                                laituri                  194cm 9,6/2,3/1

Takamies Chaunsey Collins on vielä merkitty joukkueen kokoonpanoon, mutta tilastoissa on vain kaksi ottelua ja ne tulivat helmikuun puolivälissä Korihaita ja BC Nokiaa vastaan. Arttu Saarijärvi on joukkueelle tärkeä pelaaja, mutta hän oli sivussa joulukuun puolivälistä helmikuun puoliväliin. Alemassa jatkosarjassa minuutteja tuli kuitenkin miltei 30 per ottelua ja pisteitä syntyi näissä jatkopeleissä 7,1 per ottelu.

Avainpelaajat ovat väkivahva Antonio Ballard ja viime otteluissa vahvaa jälkeä tehnyt Chris Clarke. Clarke tilastoi jatkosarjassa pari tripla-tuplaa. Viimeisten viiden ottelun tilastorivi on kova. 18,6 pistettä, 14,4 levyriä ja 8,2 syöttöä. Clarke on isketty pelintekijän paikalle ja hänet Karhubasketin pitää pysäyttää. Ballard on väkivahva ja 194 sentin varresta huolimatta erittäin hyvä levypalloissa. Niistä hänet pitää sulkea pois ja erityisen tarkkana pitää olla, ettei hän pääse hakemaan hyökkäyspään kakkospalloja.

Ricke Waxlax on päässyt mukavaan vauhtiin tärkeimpien pelien alla. Lahti on vaarallinen, jos se hallitsee puolustuslevypalloja, joista joukkue haluaa juosta nopeita hyökkäyksiä. Myös menetykset pitää karsia minimiin, muuten sukka soi nopeasti omassa päässä. Khalil Iverson liitelee välillä omissa korkeuksissa. Jos Lahti saa kaukoheittopelinsä kulkemaan, on joukkue vaikeasti voitettava.

Puolivälieräsarja Karhubasket – Lahti Basketball alkaa tulevana sunnuntaina eli 3. huhtikuuta Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa kello 15.

Oranssia päälle ja ääntä saliin!

#oranssionmeidän