UUTISET

30.03.2021

PYRINTÖ VEI ENSIMMÄISEN VÄLIERÄN

Karhubasket lähti ensimmäiseen välierään Pyynikillä ryöstö mielessä. Pyrinnön paikka oli odotetun vahva, eikä kauhajokisilla ollut lääkkeitä sen murtamiseen. Vieraiden peli kaatui kuitenkin puolustamiseen, sillä Pyrintö sai pelattua heittopaikat haluamiin paikkoihin ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan 95-83 (48-42) voitolla. Neljällä voitolla etenee Korisliigan finaaleihin.

Karhubasket ei ollut valmiina peliin. Pyrintö juoksi kuvionsa tarkasti ja sai haluamansa heitot. 100 prosenttisella heittopelillä kotijoukkue nappasi kolmessa minuutissa 11-2 johtoaseman. Karhubasket oli korostanut ennen ottelusarjaa, että puolustamalla sarja voitetaan, mutta puolustus oli aivan kuutamolla. Pyrintö voitti jatkuvasti yksi vastaan yksi tilanteet ja siten syntyneet heittopaikat käytettiin tarkasti hyväksi. Shaquille Thomas (9/2) ja Panu Peltokangas (3) osoittivat Pyrinnön materiaalin laajuutta. Avausneljänneksen jälkipuoliskolla Anthony Hilliard (23/6/5) oli kampeamassa vieraita peliin mukaan. Mukava 0-9 jakso leikkasi eron neljään pisteeseen, mutta summerin soidessa hyökkäyslevypallo ja kakkonen päätti kympin lukemiin 25-19.

Toisen neljänneksen alku oli ensimmäisen toisinto. Pyrintö juoksi omat kuviot haluamallaan tavalla ja vieraiden puolustus oli jatkuvasti jäljessä. Colin Malcolm (22/5/3) teki viisi pistettä, tasoittaen lukemiksi 32-32. Pyrintö vastasi 5-0 jaksolla, kun Brady Skeensin (12/9/5) kakkonen ja Osku Heinosen (13/3/4) kolmonen löysivät tiensä sukkaan. Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Karhubasket leikkasi eron kahteen pisteeseen, mutta Marcus Lewis (21/6/2) osui kolmosessa. Tomas Pihlajamäki (8/1) naulasi viisi pistettä ja ero venähti yhdeksään pisteeseen. Ajoittain vieraat saivat pelattua pallon korin alle. Vaikka muutama helppo paikka livahti ohi, niin Jeff Garrettin (16/6/3) And1 suoritus päätti puoliajan lukemiin 48-42.

Neljännesten alut olivat kauhajokisille tuskaa. Niin myös kolmannen kympin. Nopea 6-0 jakso antoi kotijoukkueelle 12 pisteen keulan. Eero Innamaan (7/6) kolmonen oli Karhubasketille laiha lohtu, sillä vajaassa neljässä minuutissa Pyynikin valotaululla oli lukemat 61-47, joten Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Sitten vieraat leikkasivat eron kuuteen. Bojan Sarcevic (3/3/9) onnistui illan ainoassa kolmosessaan, Innamaa kakkosessa ja riiston jälkeen Malcolm juoksi kakkosen. Lukemissa 65-59 Miikka Sopanen komensi Pyrinnön aikalisälle. Innamaa leikkasi vielä viimeisellä minuutilla eron neljään, mutta Shawn Hopkins (9/2/4) onnistui kolmosessa, Lewisin onnistuneiden vaparien jälkeen, joten viimeiselle kympille lähdettiin lukemista 70-61.

Päätösneljänneksen alussa David Gonzalvez (16/4/4) ratkaisi pelin Pyrinnölle. Gonzalvez teki kotijoukkueen kahdeksan ensimmäistä pistettä, joten kympin puolivälissä oltiin lukemissa 83-69. Sitten Lassi Kilpinen (4/3) osoitti puutteet vieraiden puolustuksessa, tallustelemalla pari kertaa vapaasti korille. Lewis ja Gonzalvez kasvattivat eron 18 pisteeseen (93-75), kun peliä oli jäljellä vajaat kolme minuuttia. Karhubasket leikkasi eron vielä 12 pisteeseen, mutta se oli enää kosmetiikkaa, joten voitto Pyrinnölle lukemin 95-83.

Karhubasket ei pärjännyt puolustuksessa Pyrinnön viisikolle. Pyrinnön viisikko pelasi isot minuutin ja oli hurjasti plussalla +/-tilastossa. Lewis pelasi 30 minuuttia saldolla +21, Heinonen vajaat 26 minuuttia +24, Hopkins 21 minuuttia +19, Gonzalvez 27 minuuttia +15 ja Skeens 32 minuuttia +25. Pyrinnön viisikko vei kauhajokisten viisikkoa pistein 71-44. Pyrintö teki kookkaampaa vierasjoukkuetta vastaan 40 pinnaa korin läheisyydestä ja upotti kakkoset 59 prosentin tarkkuudella (KB 48 %). Myös kolmosissa kotijoukkue oli tarkempi, sillä se onnistui kaukoheitoissa 39 prosentin tarkkuudella. Vieraiden osumatarkkuudeksi tuli kolmosissa 43 prosenttia. Karhubasket liikutteli palloa hyvin, voittaen syötöt 20-31. Vähän tarkkuutta heittoihin ja Pyrintö on voitettavissa, mutta puolustuksen pitää parantua paljon ennen perjantain toista välierää.

-Viimeistelyn tarkkuudessa korin läheisyydessä oli tänään iso ero, Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen. – En tiedä johtuiko se siitä, että Nokia ei ollut yhtä fyysinen vastustaja kuin Pyrintö tänään. – Pystymme

-Korinteon tehokkuudessa korin läheisyydessä oli tänään iso ero, Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen. – En tiedä johtuiko se siitä, että ottelut Nokiaa vastaan eivät olleet yhtä fyysisiä, kuin tämä. – Pystymme parantamaan tästä paljon sekä hyökkäystä että puolustusta. – Pyrintö lähti tänään hiukan ennakoitua enemmän puolustamaan ylhäältä. – Olimme käyneet sitä läpi, mutta meidän pitää olla siinä aktiivisempia, kun pääsemme syöttämään pallon siitä läpi. – Puolustuksessa pitää pelata fiksummin, eikä hyppiä ja antaa vastustajalle virheitä. – Tietysti meillä on nuoria jenkkejä, mutta tästä opitaan seuraavaan peliin, Koskimies lupasi.

Toinen välierä pelataan perjantaina karhuluolassa. Ottelu alkaa kello 18.30. Peli pelataan suljetuin ovin, mutta Ruutu näyttää pelin suorana.