UUTISET

24.03.2021

KARHUBASKET KORISLIIGAN VÄLIERIIN

Collin Malcolm palasi kentälle tehokkaasti (kuva: Erkki Hautaviita/EH Kuvat)

Karhubasket eteni Korisliigan välieriin kaatamalla BC Nokian otteluvoitoin 4-1. Kauhajokiset voittivat kotiluolassa viimeisen viidennen puolivälieräottelun pistein 82-69 (50-29).

Paremmasta joukkueesta ottelusarjassa ei ollut kysymystä. Nokialaiset olivat putsanneet joukkueen vahvuudesta jenkit jo hyvissä ajoin ennen pudotuspelejä. Vajaasta rosterista huolimatta Nokia taisteli itsensä runkosarjan kuudenneksi ja nappasivat yhden kotivoiton huomattavasti laajemmalla kokoonpanolla pelanneesta Karhubasketista.

BC Nokian voittamassa neljännessä ottelussa, heidän alku löi luun kurkkuun vastustajalle. Karhubasketin valmennus vannoi, että nyt joukkue olisi liikkeillä ottelun alussa paremmalla energialla. Parin minuutin jälkeen taululla olivat lukemat 2-7, ja kotijoukkueen fanit pelkäsivät edellisen ottelun toisintoa. Puolivälierien debyytin tehnyt Collin Malcolm (22/8) naulasi pari perättäistä kolmosta, joten Karhubasket otti vajaassa puolessa minuutissa 8-7 johtopaikan. Eero Innamaa (8/4) ja Thomas Vehmanen (9/2)bjatkoivat kotijoukkueen onnistumisia bonuskaaren takaa, joten 12-0 jaksolla lukemat olivat 14-7. Karhubasket jatkoi vahvasti ja kahdeksan pelatun minuutin jälkeen lukemat olivat 18-9, kun Okko Järvi (13/7/3) onnistui kakkosen jälkeen myös vaparissa. Ero venähti vielä 15 pisteeseen, kun TJ Holyfield (13/10/2) upotti kakkosen sekä vaparin ja Jeff Garrett (10/6/2) donkkasi pallon koriin. Ensimmäinen kymppi päättyi lukemiin 28-13.

Thomas Vehmanen upottamassa kolmosta (kuva: Erkki Hautaviita/EH Kuvat)

Toisella kympillä kotijoukkue jatkoi tiukkaa puolustusta. BC Nokialle tuli menetyksiä, joista kotijoukkue rankasi armotta. Ero kasvoi 22 pisteeseen Innamaan kolmosella. Lassi Nikkarinen (13/4/8) ja Gokul Natesan (21/5) pitivät vieraita jotenkin mukana, mutta puoliajalle poistuttiinlukemissa 50-29.

Kaikki näytti menevät Karhubasketin suunnitelmien mukaan, kun TJ Holyfield aloitti toisen puoliajan kakkosella. Sitten kotijoukkueen heitot kolisivat rautoihin ja BC Nokian kapteeni Antero Lehto (13/4/2) löysi heittojyvän. Tilanteessa 54-38 Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Vaikka Bojan Sarcevic (3/4/6) löysikin oikean osoitteen kolmoselleen, niin vieraat pitivät pelin hallintaa itsellään. Antti Ahonen (5/3) oli tehokas ja ero kutistui 12 pisteeseen kolme minuuttia ennen kympin loppua. Matias Ojalan (11/3) neljän pisteen hyökkäys kutisti taas eroa, muutaman kotijoukkueen onnistumisen jälkeen ja Nikkarisen kakkonen päätti kympin tilanteeseen 66-57.

Lassi Nikkarinen jatkoi erinomaisia otteita, johtaen BC Nokian peliä (kuva: Erkki Hautaviita/EH Kuvat)

Päätösneljänneksen alussa Karhubasket vetäisi 7-0 jakson vajaassa parissa minuutissa Holyfieldin ja Malcolmin koreilla. Greg Gibson käskytti joukkueensa aikalisälle, mutta Järvi ja Anthony Hilliard (4/2/3) kasvattivat eron sen jälkeen 20 pisteeseen. Natesan nakutti BC Nokian 12 viimeistä pistettä, mutta kotijoukkue kirjasi voiton lukemin 82-69 ja varmisti paikkansa välierissä otteluvoitoin 4-1.

Karhubasket voitti levypallot 47-32 ja haki 19 hyökkäyslevypalloa. Menetykset tasattiin 16-16, eikä kummallakaan joukkueella ollut paras heittopäivä bonuskaaren takaa. Karhubasket onnistui kolmosissa 30 prosentin ja nokialaiset 32 prosentin tarkkuudella. 19 hyökkäyslevyristä oranssipaidat tekivät 25 pistettä, joka oli pelin ratkaisu. Janne Koskimies oli palannut kauhajokisten penkin päähän ja Colin Malcolm oli korvannut kokoonpanossa Osasumwen Osaghaen.

-​Jos joukkue tulee peliin kuten Nokialla neljännessä pelissä ja puhuu haluavansa voittaa mestaruuden, niin se on pelkkää puhetta, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. – Nyt joukkue oli valmiimpi peliin ja olimme valmiita tekemään töitä puolustuksessa. – Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvää tekemistä. – Pitää kehua Nokiaa siitä, kuinka he pelasivat tässä sarjassa. – He eivät luovuttaneet missään kohtaa ja tulivat aina takaisin peliin. – Pitää toki muistaa, että meidän viidestä vahvistuksesta neljällä on nyt menossa ensimmäiset pudotuspelit. – Nyt katseet kohti välieriä ja Pyrintöä.

Välierissä Karhubasket kohtaa Tampereen Pyrinnön. Pyrintö kukisti omassa puolivälieräsarjassa Joensuun Kataja Basketin otteluvoitoin 4-1. Runkosarjassa Karhubasket ja Pyrintö voittivat toisensa vieraissa, mutta tamperelaiset saavat välieriin kotiedun, keskinäisten otteluiden korierolla. Välierät alkavat Pyynikillä tiistaina 30. maaliskuuta ja karhuluolassa joukkueet kohtaavat perjantaina 2. huhtikuuta. Toisessa välieräparissa iskevät yhteen Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas. Neljällä voitolla etenee finaaleihin.