UUTISET

21.03.2021

BC NOKIA KAVENSI VOITOLLA PUOLIVÄLIERÄSARJAN LUKEMIIN 3-1

Karhubasket oli purjehtinut kolmessa ensimmäisessä puolivälieräotteluissa helppoihin voittoihin. Voitot olivat tulleet 24, 9 ja 22 pisteen marginaaleilla. Kauhajokiset eivät ottaneet nokialaisten varoituksia tosissaan. Jo edellinen ottelu Nokian palloiluhallissa oli tiukka ja päättyi yhdeksän pisteen vierasvoittoon. Viime perjantaina BC Nokia johti karhuluolassa ottelua avauskympin jälkeen 21-27. Sunnuntaina Nokia johti avauskympin jälkeen 29-16. Puoliajalla lukemat olivat 51-33.

Nokialaisten avainpelaajat olivat takamies Lassi Nikkarinen (28/3/4), 800 Korisliigakamppailun pelannut Antero Lehto (7/1/6) ja ainokainen vahvistus Gokul Natesan (18/6/2). Tämä kolmikko uurasti kentällä täydet 40 minuuttia. Melkoinen suoritus. Vielä peliaikaakin hämmästyttävämpää on se, että tämä kolmikko onnistui kakkosissa 68 prosentin tarkkuudella. Jos kauhajokisilla olisi ollut puolustusasenne kohdallaan, olisi prosenttia saatu alaspäin. Koko BC Nokia heitti kakkoset sisään 66 prosentin ja kolmoset 38 prosentin tarkkuudella. BC Nokia menetti pallon yhdeksän kertaa.

Karhubasketille menetyksiä tuli peräti 17 kappaletta. Näistä kotijoukkue teki 18 pistettä. Jos kauhajokiset olivat aikaisemmin dominoineet korien alustoja, niin nyt kotijoukkue pääsi tekemään 32 pistettä vieraiden korin lähistöltä. Asia olisi jollain tapaa hyväksyttävä, jos kolmoset olisi otettu pois ja pakotettu vastustaja ajamaan korille, mutta sekään ei onnistunut. Karhubasket upotti kolmoset mukavalla 39 prosentin tarkkuudella, mutta menetyksiä tuli liikaa.

Kolmannen kympin kauhajokiset voittivat 17-28. Moni luuli, että Nokian alamäki olisi alkanut, mutta mitä vielä, he löivät Karhubasketille kerta toisensa jälkeen luun kurkkuun. Anthony Hilliard (20/7/3) oli oranssipaitojen harvoja valopilkkuja. Jeff Garrett (12/4) oli myös tarkalla heittopäällä, mutta sekä hänen, että Bojan Sarcevicin (8/7/9) pelaamista sotkivat virheet. Bojan jakoi yhdeksän syöttöä, mutta ei ollut parhaassa heittovireessä. Loppusummerin soidessa BC Nokia tuuletti 86-80 voittoa.

-Meillä ei ollut viime ottelun tapaan tarpeeksi energiaa alussa, Anthony Hilliard jutteli pelin jälkeen. – Kaivoimme itsellemme liian ison kuopan. – Toinen puoliaika oli sitten parempaa. – Tiistaina meidän pitää löytää oikea pelivire ja suojella kotikenttää.

– Nokia teki meille sen, mikä meidän olisi pitänyt tehdä heille, Janne Hänninen harmitteli pelin jälkeen. – Tulla peliin energisesti ja hyökätä kohti koria, luoden sitä kautta laadukkaita heittopaikkoja. – Me emme pärjänneet yksi vastaan yksi puolustuksessa, joka oli se Akilleen kantapää tänään. – Takamatka tuli liian isoksi. – Nokia ansaitsi tänään voittonsa. – Ihan varmasti näemme tiistain viidennen ottelun alussa ihan erinäköisen Karhubasketin, Hänninen lupasi.

Todellakin puolivälieräsarjan viides ottelu pelataan karhuluolassa tiistaina. Ottelu alkaa kello 18.30. Peli pelataan suljetuin ovin, mutta Ruutu näyttää pelin suorana.