UUTISET

04.02.2021

KARHUBASKETILLE VOITTO LAHDESSA

Karhubasket sai keskiviikon otteluun kokoonpanoon lisäystä. Kun kahdessa viime viikolla pelatussa ottelussa kokoonpanossa oli vain kuusi pelaajaa, niin nyt oranssipaidat juoksuttivat kentälle yhdeksän pelimiestä. Osasumwe Osaghae Jr oli parsittu kasaan, ja uuden pelaajat Jeff Garrett sekä Anthonyt Hilliard debytoivat kauhajokisten riveissä.

Karhubasket sai Lahdessa hyvän alun. Okko Järvi (17/2/5) upotti kolmosen ja ajeli korille tuloksekkaasti. Bojan Sarcevic (19/7/9) rakenteli peliä tuttuun tyyliin, löytäen vapaat pelaajat. Bojanin sihti oli myös kohdallaan, sillä kolmoset osuivat sukkaan 45 prosentin tarkkuudella. Avauskympin lopussa vieraat venyttivät etumatkan kahdeksaan pisteeseen (16-24), mutta Brandon Myerin (9/3) kolmonen päätti neljänneksen lukemiin 19-24.

Jeff Garrett (8/10) ja kapteeni Antti Niskanen (5/5/2 torjuntaa) aloittivat toisen neljänneksen pistetehtailun. Sarcevic upotti kolmosen, joten 0-7 jaksolla ero venähti 12 pisteeseen. Henri Ventoniemen (9/5) onnistunut vapari oli isännille laiha lohtu, sillä Bojan jatkoi tulitusta bonuskaaren takaa. Ero oli venähtänyt 15 pisteeseen, ennen kuin Lahti sai neljän minuutin jälkeen pelitilanne korin. Kauhajokiset pitelivät turvallista johtoasemaa, mutta Erik Sajantilan (20/2/2) kaksi perättäistä kolmosta leikkasi tilanteeksi 36-43, parisen minuuttia ennen taukoa. Viimeiset sekunnit menivät kotijoukkueelle 5-0, Aleksanteri Aholan (2/2) kakkosella ja Sajantilan kolmannella kolmosella, joten puoliajalle lähdettiin lukemista 43-48.

Wayne McCullough (15/4/4)  ja Brandon Peel (13/14/2) urakoivat Lahden tasoihin ja juuri ennen kympin puoliväliä Eemi Luukkonen (5/3) vei isännät pisteen johtoon (53-52). Osaghae ((15/8/2 torjuntaa) hääri tuloksekkaasti hyökkäyskorilla, joten Karhubasket otti komennon takaisin itselleen. Hilliardin 13/4) kaksi kolmosta kympin loppuun siivitti vierasjoukkueet 62-68 johtoasemassa päätösneljännekselle.

Vajaassa minuutissa Sajantila tasoitti lukemat kahdella kolmosella. Sarcevic pääsi kuittaamaan nämä vastaavilla suorituksilla, joten ote pysyi vierailla. Sajantila löysi tilaa vielä yhdelle kolmoselle ja Ville Karvonen (3/2/2) tasoitti lukemiksi 74-74. Garrett ja Hilliard kiskoivat Karhubasketin kahdeksan pinnan etumatkalle, kun viimeiset kolme minuuttia alkoi. Karhubasket pelasi lopun järkevästi, vaikka uhkasikin pariin otteeseen menetyksillä. Loppulukemat Lahdessa 81-89.

Levypallopelaaminen meinasi olla taas Karhubasketin kompastuskivi. Lahtelaiset hakivat peräti 23 hyökkäyspään levyriä, eikä peliväline tuntunut millään jäävän oranssipaitojen haltuun. Menetyksiä tuli molemmille 14 kappaletta. Lahti oli tarkempi kaukoheitoissa, osuen niissä 38 prosentin tarkkuudella. Karhubasketin prosentiksi tuli 31. Vaikka Lahti dominoi hyökkäyslevypalloissa, niin kauhajokiset ratkoivat pelin korin läheisyydestä. Karhubasket teki kolmensekunninalueelta 48 pistettä ja upotti kakkoset erinomaisella 63 prosentin tarkkuudella.

-Todella hyvä voitto meille, Janne Koskimies jutteli tyytyväisenä pelin jälkeen. – Keskityttiin Campbellin poissaolon takia McCulloughin pysäyttämiseen ja onnistuimme siinä. – Joukkueessa hyvä fiilis päällä ja pystytään pelaamaan laadukkaasti vaikeidenkin jaksojen läpi.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa jo tulevana lauantaina, kun karhuluolaan saapuu vieraaksi Joensuun Kataja. Peli pelataan suljetuin ovin, mutta on katseltavissa Ruudun välityksellä. Ottelu alkaa kello 17.