UUTISET

03.02.2021

OTTELUENNAKKO: LAHTI BASKETBALL – KARHUBASKET

Lahden urheilukeskus ja Lahti energia areena ovat Karhubasketin matkakohteena keskiviikkona, kun ohjelmassa on seuraava runkosarjan ottelu. Lahti Basketball (7 voittoa/8 tappiota) kärsi lokakuun puolivälissä karhuluolassa 100-90 tappion. Nyt lahtelaiset yrittävät puristaa tärkeän kotivoiton, sillä Kobrat ovat hivuttautuneet iholle sarjataulukossa. Karhubasket (10/4) käy taistelua pudotuspelien kotiedusta ja ajaa takaa sarjakakkosta Tampereen Pyrintöä.

Oranssipaitojen edellinen Korisliigan kamppailu oli ikimuistoinen. Jalkeille saatiin vain kuusi miestä, mutta siitä huolimatta Karhubasket päätti sarjakärki Seagullsin tappiottoman putken. Loppunumerot liikuntahallissa olivat viikko sitten 107-88. Viime perjantaina kauhajokiset kävivät pelaamassa Pyynikillä Suomen Ccuppia, mutta samalta kuuden pelaajan vahvuiselta yhdistelmältä loppui bensa tankista.

Nyt rivistöön on saatu kaksi lisämiestä. Viime viikolla USA:sta saapunut Anthony Hilliard on vapautunut karanteenista ja pukee ensi kertaa oranssisen peliasun päälleen. Samoin viime viikolla BC Nokiasta siirtynyt Jeffery Garrett Jr on mukana pelissä. Sentteri Osasumwe Osaghae Jr:n pelaaminen on epävarmaa. Kuinka hyvin valmennus on saanut Hilliardin ja Garrettin mukaan joukkueensa pelikonseptiin nähdään keskiviikkona.

-Saamme Lahteen kaksi uutta miestä mukaan, mutta missään balanssissa joukkue ei todellakaan vielä ole, valmentaja Janne Koskimies tuskailee. – Kotijoukkue tulee varmasti päälle kovalla intensiteetillä, joten meidän on pelattava fiksusti paineen alla.

Karhubasketin kokoonpano: Hilliard, Garrett, Niskanen, Osaghae Jr (GTD 50%), Sarcevic, Järvi, Innamaa, Hakamaa, Peltonen.

 

Lahti Basketball on väläytellyt valmentaja Pieti Poikolan johdolla. Viidestä viimeisestä ottelusta on tullut vain yksi voitto, joten tunnelma pudotuspeliviivalla alkaa tiivistyä. Lahden tavoin KTP on seitsemässä voitossa. Samaan saldoon on noussut myös Kobrat, joka kaatoi tiistaina kotonaan Vilppaan, joten taistelu pudotuspelipaikasta käy kiivaana.

Lahti aloitti vuoden 2021 kahdella kotitappiolla. Tampereen Pyrintö (97-100) ja Seagulls (89-97) olivat parempia, mutta kurssi kääntyi niiden jälkeen Uudessakaupungissa, josta lahtelaiset pääsivät kotimatkalle 75-109 voiton jälkeen. Sitten Lahti on hävinnyt Nokialla (97-89) ja viime tiistaina Salossa 95-75.

Lahden kokoonpano koti edellisen pelin jälkeen muutoksen, kun Alex Campbell poistui kokoonpanosta. Tilalle lahtelaiset hankkivat 23 vuotiaan ja 195 senttisen takamies Nijal Pearsonin. Pearson aloitti kauden Ranskan pääsarjassa, mutta siellä hänen sopimuksensa päättyi 21. päivä tammikuuta. Nähtäväksi jää, saako lahtelaiset paperiasiat kuntoon ennen keskiviikon kamppailua ja onko mahdollinen koronakaranteeni ohi.

Lahden pelin sielu on takamies Wayne McCullough (19,3/6,7/4,4). McCullough ajaa hanakasti korille ja kerää mukavasti vapaaheittoja. Hän osaa myös heittää, sillä kolmosia lähtee ilmaan 6,2 ottelua kohden, ja ne uppoavat hyvällä 44 prosentin tarkkuudella. Myös kaksi muuta vahvistusta Brandon Myer (9,8/3,9) ja Brandon Peel (9,7/7,3/2,1) ovat erinomaisia joukkuepelaajia, sopien hyvin LaBa:n palettiin.

Kotimaiselta osastolta nostetaan esiin sentteri Henri Ventoniemi (10,5/6,4) ja huimia otteita esittänyt Ville Karvonen (13,9/2,5/2,9). Erityisesti Karvonen pelaa sellaisella itseluottamuksella, että pystyy jo yksinään ratkomaan otteluita. Lahti pelaa energiaa kuluttavalla pelisysteemillä, joten Poikola jakaa vastuuta tasaisesti. Kentällä viilettävät tasaisin minuutein Ricky Waxlax (5,1/1,2), Aleksanteri Ahola (3,4/1,5), Roi Byman (2,1) ja Eemi Luukkonen (3/1,8).

Lahti on kotonaan upottanut kolmoset 38 prosentin tarkkuudella, kun vieraissa tarkkuus on jäänyt 32 prosenttiin. Sattumaa tai ei, niin voitettujen ja hävittyjen pelin välillä on kolmosissa juuri sama ero. Lahti on voittanut seitsemästä kotiottelusta neljä. Kotona Lahti myös liikuttaa palloa paremmin, tilastoiden 21 syöttöä ottelua kohden. Jos kauhajokiset ovat Korisliigan huonoin joukkue levypalloissa 36,4 levyrin kesiarvolla, niin Lahti kuuluu sarjan parhaimmistoon 40,5 levypallon keskiarvolla. Lahti menettää pelivälineen 14,3 kertaa ottelussa, kun oranssipaidat ovat paljon tarkempia pallon kanssa, kun menetyksiä tulee 11,4 ottelua kohden.

-Kauhajoki on Järven ja Sarcevicin johdolla pelannut erinomaista koripalloa vajaallakin kokoonpanolla, Pieti Poikola aloittaa pelin alustuksen korisliiga.fi sivustolla. – Nuoret pelaajat ovat vastuuta saatuaan kasvaneet senttejä ja kiloja. – Se on osoitus hyvästä harjoittelusta. – Nyt kun joukkueeseen liittyy huippuosaamista, se on todella haastava vastus. – Meidän kokoonpano on elänyt ja harjoituksissa nuoret pelaajat ovat ottaneet erinomaisesti vastuuta pelin nopeuttamisesta. – Se tekee hyvää heidän kehitykselleen. – Haluamme huomenna nähdä rohkeita esityksiä kaikilta meidän pelaajiltamme.

Lahden kokoonpano: Henri Ventoniemi, Eemi Luukkonen, Brandon Myer, Wayne McCullough, Brandon Peel, Roi Byman, Ville Karvonen, Erik Sajantila, Aleksanteri Ahola, Ricky Waxlax, Eemeli Lampen.

Lahti Basketball – Karhubasket keskiviikkona kello 18.30 Lahti energia areenassa.

Peliä voi katsella suorana Ruudun kautta.