UUTISET

29.01.2021

OTTELUENNAKKO: TAMPEREEN PYRINTÖ – KARHUBASKET

Perjantaina polkaistaan käyntiin kauden 2020-2021 Suomen Cup. Alkuperäisen suunnitelman mukaan, Suomen Cup olisi pelattu kahdeksan joukkueen kerrasta poikki turnauksena, mutta korona sotki tämänkin suunnitelman. Cup muutettiin neljän joukkueen turnaukseksi. Mukana ovat 21. päivä marraskuuta pelatun Korisliiga kierroksen sarjataulukon neljän kärkijoukkuetta. Seagulls, Pyrintö, Karhubasket ja BC Nokia.

Perjantain välierässä Pyynikillä kohtaavat kakkonen Tampereen Pyrintö ja Karhubasket. Toinen välierä pelataan lauantaina, ja silloin Kisahallissa kohtaavat Seagulls ja BC Nokia. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa, joka pelataan lauantaina 13. helmikuuta. Finaalin televisioi YLE 2 ja finaalin voittajalle on luvassa 10 000 euron palkinto, kakkonen kuittaa 3 000 euron lohdutuspalkinnon.

Perjantain välierä on mielenkiintoinen, sillä vastakkain ovat kaksi joukkuetta, jotka eivät ole kohdanneet toisiaan Korisliigan runkosarjassa. Pyrintö on edelleen sarjataulukon kakkosena, voitettuaan 14 ottelusta 12. Karhubasket on taulukon neljäntenä, tasapisteissä kolmantena olevan Vilppaan kanssa, kun molemmilla joukkueilla on kasassa 10 voittoa. Karhubasket on hävinnyt neljä ottelua, Vilpas viisi.

Välierän tunnelmaa latistaa Karhubasketin loukkaantumishuolet. Toki, kuten keskiviikkona nähtiin, kokoonpanon laajuus ei ole tae voitosta. Keskiviikkona Karhubasket yllätti sarjakärki Seagullsit kotiluolassa, vaikka kokoonpanossa oli vain kuusi pelaajaa. Gullseille tappio oli kauden ensimmäinen. Samat kuusi pelaajaa jatkavat kokoonpanossa myös perjantaina, joten sairastuvalta ei ole luvassa helpotusta. Kuinka nämä kuusi pelaajaa jaksavat toisen tiukan väännön 48 tunnin sisällä jää nähtäväksi.

Karhubasketin kokoonpanosta puuttuvat: Collin Malcolm (alavartalovamma), Thomas Vehmanen (alavartalovamma), TJ Holyfield (ylävartalovamma) ja Osasumwen Osaghae Jr (alavartalovamma). Uusin pelaaja kokoonpanossa on Anthony Hilliard, joka on edelleen koronakaranteenissa. Hilliardin pelilupa on kunnossa ja teoriassa olisi mahdollista lennättää hänet kentälle pikakoronatestin jälkeen.

Pyrintö pääsee välierään kahdeksan ottelun voittoputkessa. Se on hävinnyt kertaalleen kotona Pyynikillä ja kerran vieraskentällä. Kotitappio tuli pistein 79-100 lokakuun lopussa Seagullseille. Vierastappio oli tuloksena Salossa marraskuun alussa, kun Vilpas oli parempi pistein 112-74.

Pyrintö on Korisliigan ahkerin pisteidentekijä 100,5 pisteen keskiarvolla. Kakkosena se on levypalloissa, joita se poimii 41,4 per ottelu. Pyrintö hakee paljon myös riistoja, joita vastustajalle on tulle 9,1 per kamppailu. Pyrintö pelaa paikkapuolustusta läpi ottelun, joka sotkee vastustaja pelaamista. Aggressiivinen puolustus tuottaa menetyksiä, joista Pyrintö juoksee nopeita salamahyökkäyksiä.

Pyrinnön tähtenä on ollut Korisliigan pistepörssin kärkinimi Marcus Lewis (22,6/5,6/5,1). 193 senttinen takamies on nopea ja kimmoisa, joten siinä on hankala pala purtavaksi. Mutta valmentaja Miikka Sopanen peluuttaa laajaa rotaatiota, joten tempo ja aggressiivisuus pysyvät koko ajan yllä. Sentteri Brady Skeens (12,2/10) poimii levyrit ja käynnistää hyökkäykset. Shawn Hopkins 14,1/3,9) siirtyi punaisiin BC Nokialta ja on pelannut hurjaa kautta. David Gonzalvez (10,8/4,1/4,2) on kokenut ja pystyy ajoittain rauhoittamaan Pyrinnön peliä.

Shaquille Thomas (10,5/2,3) siirtyi Pyrintöön KTP:stä ja on sopinut joukkueeseen kuin voi leivälle. Osku Heinonen (12,3/2,3) on vaarallinen heittäjä, kun taas puolustuspään erikoismiehiä ovat Lassi (9,7/2,3/3,1) ja Justus Kilpinen (3,3/2,2). Panu Peltokangas (4,6/3,2) voi puolustaa kentällä ketä tahansa. Nuoret Tomas Pihlajamäki (5,9/2,7) ja Valtteri Leppänen (5,6/1,8) ovat molemmat pelanneet yli 10 minuuttia per ottelu.

Kuuden pelaajan Karhubaskettia odottaa siis perjantaina vauhdikas, nopea ja paikkaa puolustava Pyrintö, joka painaa ottelusta toiseen 11 miehen rotaatiolla. Jännityksellä odotetaan, kuinka oranssipaidat jaksavat taistella toisen ottelun tähän viikkoon kapealla materiaalilla.