UUTISET

27.01.2021

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – HELSINKI SEAGULLS

Karhubasket (9/4) palaa parin viikon tauon jälkeen parketille, kun Korisliigan kärkijoukkue Seagulls (14/0) saapuu karhuluolaan. Normaalisti sarjakärjen ja sarjakolmosen kohtaamista voisi hehkuttaa kärkikamppailuna. Nyt olosuhteen ovat kuitenkin sellaiset, että kauhajokisten miehistössä on yhtä paljon poissaoloja, kuin edellisessä ottelussa Vilpasta vastaan. Kokoonpanoon saadaan kuusi tervettä pelimiestä.

Sivussa ovat: Thomas Vehmanen (alavartalovamma), Collin Malcolm (alavartalovamma), TJ Holyfield (ylävartalovamma) ja Osasumwen Osaghae Jr (alavartalovamma). Vehmanen, Malcolm ja Holyfield ovat varmuudella sivussa, mutta valmentajien kommenttien mukaan Osaghaen pelaaminen on hyvin epätodennäköistä.

Karhubasket sai kokoonpanoon vahvistuksen tiistaina, kun Anthony Hilliard saapui illalla pitkän matkustuksen jälkeen paikkakunnalle. Toki hän oin sivussa koronakaranteenin takia, eikä pelilupaa ole vielä edes saatu.

Poissaolojen takia on hyvin epätodennäköistä, että oranssipaidat pystyisivät voitosta voittoon edennyttä Gulls-parvea haastamaan, mutta joukkue lähtee taistelemaan, kuten se teki Vilpasta vastaankin.

Keskiviikon kamppailu pelataan koronarajoitusten takia pelaamaan taas suljetuin ovin, joten yleisö ei pääse paikalle saliin. Peli on katsottavissa Ruudusta ja lähetykseen on luvassa alustus studiosta.

-Lähdemme taistelemaan vuoden 2021 toiseenkin kotipeliin pahasti kaventuneella kokoonpanolla, valmentaja Janne Koskimies harmittelee. – Seagullsin pysäyttäminen tulee olemaan todella kova tehtävä. Karhubasketin kokoonpano: Niskanen, Osaghae GTD 50%), Sarcevic, Järvi, Innamaa, Hakamaa, Peltonen.

Kauhajokisten entinen mestarivalmentaja on jatkanut tällä kaudella samaa tuloksekasta pelityyliä, joka oli nähtävissä jo viime kaudella. Harmittavasti viime kausi jäi kesken, mutta Gulls yrittää nyt liihottaa siihen tulokseen, jota on haettu. Vain mestaruus kelpaa helsinkiläisille.

Gulls on pelannut 14 ottelua ja voittanut niistä jokaisen. Seitsemän voitoista on tullut Kisahallissa ja seitsemän vieraissa. Tappiot ovat olleet lähellä ainoastaan kauden avausottelussa Karhubasketia vastaan Kisahallissa (84-82) ja marraskuun kamppailussa Joensuussa. Joensuussa loppunumerot olivat 101-102 ja Timo Heinonen nosti voittokorin vain pari sekuntia ennen päätössummeria.

Tammikuussa Gulls on voittanut kotonaan Kobrat 85-71 ja vieraissa Lahden 89-97 sekä edellisessä ottelussa viime lauantaina Kouvot 62-98. Vaikka peli luistaa, niin helsinkiläiset tekivät lisäyksen kokoonpanoon. 191 senttinen takamies Corban Collins on nyt pelikelpoinen ja tekee ensiesiintymisen Kauhajoella. Collins aloitti yliopisto uran kovassa LSU:n joukkueesta, josta siirtyi parin vuoden Morehead State visiitin jälkeen Alabaman yliopistoon. Kaudella 2016-2017 hän teki siellä 32 ottelussa tilastoihin keskiarvoiksi 7 pistettä, 1,8 levyriä ja 1,5 syöttöä. Kolmoset upposivat koko yliopistouralla 38 prosentin tarkkuudella.

Ammattilaisura Collinsilla alkoi kaudella 2017-2018 Saksan Pro A:ssa (II taso) VfL Kirchheim Knights joukkueessa (17,1/4,6/3,9, 3p 37 %). Matka jatkui kaudelle 2018-2019 Ruotsiin ja BC LF Lulea joukkueeseen (19,4/4,4/4,9, 3p 39 %). Kausi 2019-2020 alkoi kivenkovassa Italian pääsarjassa, Acqua San Bernardo Cantun joukkueessa (6,8/1,7/1,8, 3p 27 %), josta se jatkui 11 ottelun jälkeen kakkostasolle ja Blu Basket Gruppo Remer Treviglion joukkueeseen (19,1/3,1/3,8, 3p 38 %). Tämän kauden Collins aloitti myös Italian kakkostasolla Novipiu Casale Monferratossa (12/2,8/3), mutta viiden pelin jälkeen pelipaikka löytyi Suomen Helsingistä.

Collins täydentää Gullsin kovatasoista jenkkikolmikkoa, jonka helmenä loistaa takamies Kendale McCullum (16,3/5,5(8,2). Sentteri Wayne Martin Jr (16,6/7,2) on osoittanut olevansa sarjan kovimpia pelipaikkansa miehiä ja kokenut laituri Porter Troupe (8,6/2,4/2,5) tuntuu olevan aina oikeassa paikassa.

Jos Gullsin jenkkinelikko on kova, niin on Laaksolla myös muitakin kovia nimiä. Timo Heinonen (8,9/3,3) metsästää ensimmäistä mestaruutta ja susijengin monivuotinen sentteri Tuukka Kotti (7/5,6) on edelleen kova luu korinaluspainissa. Susijengissä pelaa myös tarkkakätinen Antti Kanervo (14,3/2,2/2,6), joka upottaa kolmoset 42 prosentin tarkkuudella. Ja susijengin kapteenina toimii Shawn Huff (13,6/5,9/1,8). Näiden kovien pelimiehien ohessa Max Besselink (7,4/4,4) on tekemässä läpimurtoa maamme koriskartan eliittiin.

– Yksi kovimmista matseista tulossa: Kauhajoki Kauhajoella, Jussi Laakso ennakoi keskiviikon peliä korisliiga.fi sivuston ennakossa. – Itselleni hyvinkin mieluisa paluu ”rikospaikalle”, jossa tuli oltua mukana melko mukavia muistoja herättävissä jutuissa. – Bojan kapellimestarina ja uusi mies Osaghae maalivahtina, näihin asioihin meidän tulee kiinnittää huomiota erityisesti. – Bojanin ball screen pelaaminen pitää tehdä vaikeaksi, koska ”velho” on melko taitava luomaan etuja miltei tyhjästä. – Esittelemme ottelussa myöskin uuden tulokkaan, kun Corban Collins pukee Seagulls-paidan ensimmäistä kertaa päällensä.

Seagulls kokoonpano: Kendale McCullum, Porter Troupe, Shawn Huff, Timi Heinonen, Antti Kanervo, Tuukka Kotti, Max Besselink, Sami Tahvanainen, Wayne Martin, Corban Collins.

Karhubasket – Helsinki Seagulls keskiviikkona kello 18.30. Lähetys Ruudussa alkaa kello 18.