UUTISET

07.01.2021

KARHUBASKET PALASI PARKETILLE TAUOLTA – VILPAS HAKI VOITON KARHULUOLASTA

Karhubasket aloitti uudelleen Korisliigakauden kuukauden tauon jälkeen keskiviikkona. Paluu ei ollut helpoin mahdollinen, sillä joukkueelta puuttui kokoonpanosta runsaasti pelaajia. Pelaavaan kokoonpanoon oli saatu jalkeille vain kuusi miestä. Siitä huolimatta oranssipaidat taistelivat urheasti, mutta ei voinut mitään Salon Vilppaalle, joka haki 76-86 (37-39) voiton liikuntahallista.

Ottelun alku meni kotijoukkueen tahdissa. Thomas Vehmanen (26/2/5) pelasi loistavasti ja teki ennen tauko yhdeksän pistettä. Myös Kalle Peltonen (13/6) pussitti puoliaikaan mennessä yhdeksän pistettä. Iloisin yllättäjä oli Joona Hakamaa (8/1/2), joka teki nopeasti kentälle päästyään kahdeksan pistettä.

Vilpas rokotti avauspuolikkaalla kotijoukkuetta menetyksistä. Niitä Karhubasketille tuli kuusi pistettä ja vieraat tekivät niistä yhdeksän pinnaa. Mikko Koivisto (24/3/2) upotti jo ensimmäisellä puoliajalla viisi kolmosta. Kotijoukkueen bensa loppui tankista nelisen minuuttia ennen puoliaikaa. Lukemista 35-27 Vilpas nykäisi 0-12 jakson ja pääsi tauolle 37-39 johtoasemassa.

Vilppaan rynnistys jatkui kolmannen kympin alussa. Kaksi menetystä, joista Koivisto iski viisi pistettä ja lukemat olivat vajaassa minuutissa 37-44. Vilpas pystyi toistuvasti murtautumaan kotijoukkueen puolustuksen keskustaan ja nostelemaan helppoja koreja. Antti Niskanen (13/5/3) luikerteli korille useamman kerran ja piti oranssipaitoja mukana. Vehmasen ja Bojan Sarcevicin (10/6/3) korit eivät syntyneet helposti, mutta niillä ero pysyi alle 10 pisteen. Muutan hyökkäyslevypallon jälkeen syntyneet helpot korit, veivät Vilppaan 55-66 johtoasemassa päätösneljännekselle.

Jeremiah Wood (16/5/4) löi pelille sinetin viimeisen kympin alkupuoliskolla. Härkämäinen sentteri nosteli pehmeästi palloja koriin, joten ero kasvoi 19 pisteeseen (62-81). Karhubasket pelasi lopun miehekkäästi, ja Vehmasen kolme kolmosta päättivät kamppailun lukemiin 76-86.

Vilpas voitti levypallot 34-43 ja haki 17 hyökkäyspään levyriä. Näiden jälkeen helpot heitot nostivat kakkosten prosentiksi 63,6. Kauhajokiset eivät antaneet vieraille kaukoheittopaikkoja ja ne onnistuivatkin vain 24,2 prosentin tarkkuudella. Koivisto upotti omat kolmosensa 46,2 prosentin tarkkuudella (6/13), mutta muuten kaaren takaa oli hiljaisempaa. Kotijoukkue onnistui kakkosissa 50 prosentin ja kolmosissa 37,9 prosentin tarkkuudella. Koko viisikko pelasi luonnollisesti kovat minuutit ja ainoa vaihtomies Hakamaakin pelasi runsaat 25 minuuttia.

-En ole ennemmin ollut tällaisessa tilanteessa, että joudun valmentamaan joukkuetta, jossa on kuusi pelaajaa, valmentaja Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen. – Ja tämä oli vielä Korisliigapeli. – Odotuksia ei ollut, mutta joukkueella on pysynyt huumori mukana. – Olemme harjoitelleet hyvin 3-3 ja joskus jopa 4-4. – Laatu on säilynyt hyvänä. – Muutamat tilanteet jäivät harmittamaan, kun unohdimme sulkea ja Vilpas pääsi hakemaan levypalloja. – Menetyksiä tuli myös ja niistä salolaiset pääsivät tekemään 24 pistettä. – Toivottavasti saamme pelaajia mukaan harjoituksiin lähipäivinä ja sitä kautta jo seuraavaan peliin. – Okon alavartalovamma alkaa parantua ja hän toivottavasti pääsee palaamaan yhteisharjoituksiin jo tulevalla viikolla. – Myös uusi pelaaja, sentteri Osaghae Jr pääsee kohta pois karanteenista, Koskimies kertoi tulevasta.

Karhubasket pelaa seuraavan kerran ensi keskiviikkona, kun se matkustaa Uuteenkaupunkiin. Hait nappasivat keskiviikon kierroksella kauden avausvoiton, kun he yllättivät BC Nokian vieraissa lukemin 72-76. Hait saivat tästä lisää itseluottamusta ja jos kauhajokisilta puuttuu miehiä kokoonpanosta, niin odotettavissa on tiukka kamppailu sarjapisteistä.