UUTISET

26.01.2021

KARHUBASKET JA ANTHONY HILLIARD TEKIVÄT SOPIMUKSET

Kaksi edellistä koripallon Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket on solminut loppukauden pelaajasopimuksen Anthony Hilliardin kanssa. 34-vuotias, 193 senttinen ja 90 kiloinen Hilliard saapuu Suomeen tänään tiistaina.3

Hilliardilla on runsaasti konemusta eri Euroopan sarjoista. Suomessa hän on pelannut kaudella 2014-2015, kun hän edusti Loimaan Bisonsia. Loimaalla 41 Korisliigapelissä keskiarvoiksi tuli 16,9 pistettä, 5,7 levypalloa ja 3,2 syöttöä. Samalla kaudella loimaalaiset pelasivat Korisliigan ohessa myös Venäjän VTB-liigaa. VTB:ssä 25 ottelussa tilastoriviksi tuli 14,9/4,8/3,1.

Suomen vierailun jälkeen Hilliard on pelannut Tsmoki-Minskissä (15,3/5,9/2,3), pari kautta VTB-liigaa Enisey Krasnoyarskin joukkueessa ja kaudella 2018-2019 Ranskan pääsarjaa Le Portel joukkueessa (12,8/3,2/2,7). Kaudella 2019-2020 pelejä tuli vain 11 kappaletta Portugalissa SL Benfica rivistössä (9,5/2,6/1,5).

-Anthony on todella kokenut ammattimies, joka ymmärsi heti millaiseen tilanteeseen, hän on tulossa ja mitä häneltä odotetaan, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies kommentoi sopimusta. – Hän on monipuolinen pelaaja, joka pystyy tarvittaessa auttamaan useammalla pelipaikalla. – Kokemus Korisliigasta ja positiiviset palautteet aiemmista seuroista painoivat vaakakupissa niin paljon, että olimme valmiit ottamaan riskin, joka hänen pelaamattomuuteensa tietysti liittyy.

Hilliardin pelilupaa on haettu Suomeen, mutta se tuskin tulee ennen keskiviikon Korisliigan ottelua Karhubasket – Helsinki Seagulls. Kauhajokiset painivat tälle hetkellä loukkaantumissuman kanssa ja keskiviikon otteluun saadaan mukaan kuusi tai seitsemän pelaajaa.