UUTISET

13.01.2021

KARHUBASKET VOITTI KORIHAIT

Karhubasket matkasi keskiviikkona Uuteenkaupunkiin, jossa se kohtasi Korisliigan jumbona majailevan Korihait. Vaikka Hait olivat edellisessä ottelussa ottaneet kauden avausvoiton, niin kamppailu toisti kauden ensimmäisen ottelun kaavaa. Marraskuun alussa kauhajokisten voittonumerot olivat kotiluolassa 118-73. Nyt oranssipaidat pääsivät kotimatkalle 85-109 (38-53) voiton jälkeen.

Ottelun neljä ensimmäistä minuuttia mentiin tasatahtiin. Hait johtivat 11-10, mutta sitten vieraat nykäisivät 0-10 jakson. Bojan Sarcevic (14/6/10) upotti pari kolmosta ja uusi sentteri Osasumwen Osaghae Jr (27/13/3 syöttöä/3 torjuntaa) nosti kakkosella lukemiksi 11-20. Atte Perttu (13/2) nostatti kotijoukkueen tunnelmaa kolmosella, mutta Karhubasket meni menojaan. Osaghae nosteli palloja koriin ja Eero Innamaan (17/3) pari kolmosta muovasi lukemiksi 18-31, kun avausneljännestä oli jäljellä runsas minuuttia. Nuori ukilainen Aamos Nikula (6/1/4) kavensi kakkosella, mutta Innamaan kakkonen päätti kympin tilanteeseen 20-33.

Toisen neljänneksen alkupuolella Tommi Lehtosen (10/5) kolmonen kavensi eron yhdeksään, mutta vierailla ei ollut hätää. Sarcevic säkitti kolmosen ja Collin Malcolm (20/1/3) pyörähteli vastustamattomasti korille. Puoliajalle lähdettiin lukemista 38-53.

Karhubasket venytti eron kolmannen kympin alkupuolella 24 pisteeseen. Kympin puolivälissä oltiin lukemissa 47-72, kun Osaghaen kakkosen jälkeen kenelläkään ei sen jälkeen ollut epäselvyyttä ottelun voittajasta. Neljännes päättyi lukemiin 59-84. Hait eivät luovuttaneet, vaan voittivat päätösneljänneksen lukemin 26-25, mutta sarjapisteet lähtivät Kauhajoelle lukemilla 85-109.

Karhubasketin jokainen kymmenestä pelaajasta pääsi pisteiden makuun. Kolmoset upposivat 44 prosentin ja kakkoset 64 prosentin tarkkuudella. Hyviä heittopaikkoja saatiin luotua hyvällä pallon liikkeellä, josta kertoo 23 jaettua syöttöä. Kauhajokiset voittivat levypallot 29-42, joten uusi sentteri toi sille osa-alueelle toivottua apua.

-Tuntui hyvältä päästä pitkän tauon jälkeen pelaamaan, Osasumwen Osaghae Jr jutteli pelin jälkeen. – Harjoitukset ovat olleet hyviä ja niissä on ollut hyvä tempo, mikä auttoi. – Pelasimme joukkueena hyvin. – Halusimme aloitta korkealla intensiteetillä ja mielestäni pystyimme siihen.

– Olen tyytyväinen siihen, että saimme onnistumisia laajalla rintamalla, valmentaja Janne Koskimies jutteli pelin jälkeen. – Uusi pelaaja oli tehokas ja pysyi niissä asioissa, joita olemme treenanneet. – Myös Eero Innamaa oli tehokas ja Colin Malcolm voitti oman kaksinkamppailun selvästi. – Saimme tähän peliin neljä uutta pelaajaa, jotka eivät olleet Vilpas pelissä mukana ja heillä oli alla pitkä tauko peleistä. – Tiesimme, että kotijoukkueella on hyvä itseluottamus voiton jälkeen. – Emme onnistuneet ottamaan heiltä kotimaisten Pertun ja Marttisen kolmosia pois. – Kaikkiaan ole tyytyväinen peliin, erikoisen valmistautumisen jälkeen, Koskimies kommentoi.

Karhubasketilla on nyt pari viikkoa aikaa laittaa yhteispeliä kuntoon, sillä seuraava ottelu on 27. tammikuuta, jolloin karhuluolaan saapuu ilman tappiota Korisliigaa johtava Seagulls.