UUTISET

06.01.2021

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – SALON VILPAS

Koronatauko on takana ja kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket (8 voittoa/3 tappiota) palaa parketille kotisalissa keskiviikkona. Vieraaksi otteluun saapuu Salon Vilpas (7/4), joka palasi tauolta keskiviikkona 30. joulukuuta ja nappasi heti voiton KTP:stä kotisalissa.

Keskiviikon kamppailu pelataan ilman yleisö, koronarajoitusten takia. Ottelu on katsottavissa Ruudusta. Jos sinulta ei löydy Ruutu palvelua, pääset hankkimaan sen tästä linkistä: https://www.ruutu.fi/plus

Toki, jos Karhubasket – Vilpas kamppailun taso samaa luokkaa, kuin Veikkauksen kertoimet (KB 10, Vilpas 1,03) niin tässä muutama muu vaihtoehto, jota TV:stä voi kello 17 katsella:

YLE TV1: Cedar Cove – Olivian valinta

YLE TV2: Alppihiihtoa, urheilustudio, mäkihypyn maailmancup.

MTV3: Salatut elämät, kauniit ja rohkeat, Emmerdale (KOVA!)

Nelonen: klo 15.25 alkaa hyvä elokuva Cinderella – Tuhkimon tarina (Verkkotoimituksen suositus)

YLE Fem: äääää

SUB: Penn & Teller: Naruta meitä!

JIM: Suomen huutokauppakeisari, Kummeli esittää: Kontio & Parmas

Lähtökohdat keskiviikon otteluun ovat erikoiset. Karhubasketilla on kokoonpanossa vain kuusi pelaajaa. Karhubasket haki koripalloliitolta ottelun siirtämistä, mutta Vilpas ei siirtoon suostunut. Suomen koripalloliiton (SKL) kilpailujaos, johon kuuluvat virallisten papereiden mukaan kilpailunjohtaja Tom Westerholm ja kilpailupäällikkö Ulla Karlsson ovat eilen tiistaina tehneet päätöksen, jonka mukaan peliä ei siirretä.

Päätös on erikoinen moneltakin kannalta.

Yleensä päätöksissä kerrotaan ketkä ovat päätöksen tehneet ja ketkä ovat paikalla, kun päätöstä on tehty. No se ei yllätä, että SKL:n päätöksessä ei tällaisia asioita mainita. Ei yllättävää, mutta erikoista.

Mystisen kilpailujaoksen päätöksen mukaan, pelaajien puuttuminen kokoonpanosta ei tässä tapauksessa ole ottelun siirtämiselle riittävä syy. Karhubasketilla on ollut tauon alkamisesta asti aikaa hankkia uusia pelaajia kokoonpanoon. Päätöksessä myös mainitaan, että kahden pelaajan poistuminen kokoonpanosta, ei ollut mitenkään ottelusiirrolle suotuisa asia. Siis pelaajat haluavat lähteä pois Kauhajoelta kotimaahan Atlantin taakse, mutta seuran olisi pitänyt pitää heidät väkisin kokoonpanossa. Erikoista!

Tämä kilpailujaos, jonka toimintaohjeet ovat ilmeisesti haudattu pöytäkirjojen kanssa Volkspolizein bunkkereihin, on myös pystynyt päättelemään, että lääkärin määräämää koronakaranteenia ei pidetä hyväksyttävänä syynä poissaololle pelistä. Eli kerrataan vielä. Pelaaja on altistunut koronapositiivisille henkilölle (testattu positiivinen tulos) ja ollut tämän henkilön kanssa samassa tilassa. Mutta, koska tätä altistunutta pelaajaa ei ole päästetty harjoituksiin, niin koko joukkue ei ole altistunut. Jos koko joukkue olisi altistunut, niin tilanne olisi toinen. Erikoista, hyvin erikoista.

Erikoisinta päätöksessä on se, että se ei perustu mihinkään sääntöihin tai määräyksiin. Kilpailujaos on pitänyt salaisen kokouksen, salaisella kokoonpanolla ja vetänyt punakynällä yli lääkärien lausunnot, sairauslomatodistukset ja omat säännöt. Päätös ei siis tule kestämään, kun siitä valitetaan. Saa nähdä, käsitelläänkö valitus vielä ennen kuin salolaiset lähtevät köröttelemään kohti varmaa voittoa. Vai vasta juuri ennen peliä, jolloin hyvä hiki menee hukkaan. Vai vasta myöhemmin, niin Vilpas saa ajella Kauhajoelle vielä uudestaan.

Edit: Ja juuri tuli viestiä, että Gulls – Kobrat ottelu siirtyy mahdollisen koronavirustartunnan takia. Ilmeisesti säännöt eivät ole kaikille samat? Tai sopia kysyy, että mitkä säännöt. Ilmeisesti kilpailujaos on ehtinyt kokoontua pikavauhdilla ja lyödä todella viisaat päänsä yhteen (vai yksi pää seinään), loihtien esiin linjattomuudessaan Stalinin aikakauden tapaisen päätöksen.

-Ensimmäinen peli pitkän tauon jälkeen ja vastassa vahvasti pelannut Salon Vilpas, Janne Koskimies ennakoi ottelua. – Lähdemme taistelemaan hieman kapeammalla kokoonpanolla.

Karhubasketin kokoonpano: Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, TJ Holyfield, Joona Hakamaa ja Kalle Peltonen.

Salolaiset saapuvat lakeuksille verenmaku suussa. Sekä valmentaja Toiviainen että Vilppaan kravattiosasto haluaa voiton millä hinnalla hyvänsä. Sen ei ole väliä, jos vastustaja on pahassa pulassa, kun pelaajia ei ole. Mutta tämähän on ok, eikä vastustajan pyyntöön ottelun siirtämisestä tarvitse suostua. Voidaan tietysti miettiä mitkä asetelmat olisivat, jos vaikeudet olisivat toisella puolella pöytää.

-Alla erinomainen ottelu Kotkaa vastaan, Sami Toiviainen aloittaa kommentoinnin. – Nyt vastassa yksi suurimmista haasteista eli Karhu Basket vieraissa. – Iloisin mielin kuitenkin lähdemme kohti Pohjanmaan lakeuksia. – Heillä on ollut hieman turbulenssia ulkomaanosastolla, joten ihan tarkkaa tietoa meillä ei ole, pelaako uusi mies vielä keskiviikkona. – Meidän focus on Bojanin palloskriirien puolustamisessa ja kovassa pallon paineessa koko kentällä.

Vilppaan kokoonpano: Parks Jr, Stephens, Koivisto, Nenonen, Blomgren, Griffin, Kivimäki, Eerikinharju, Laine, Wood.

Sivuhuomatus: Toiviainen ja salolaiset ovat ottaneet käyttöön omat koronaohjeet, sillä USA:sta töihin Suomeen tuleva henkilön pitää olla karanteenissa 10 päivää. Salossa tämä oli supistettu 72 tuntiin, mutta samoin Salossa on keväisin supistettu myös menestys.

Karhubasket – Vilpas keskiviikkona kello 17.00 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallilla