UUTISET

11.11.2020

KARHUBASKET VOITTI TOISEN PAIKALLISOTTELUN

Karhubasket oli askeleen edellä lapualaisia läpi ottelun (kuva: Erkki Hautaviita)

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket lähti hakemaan revanssia Lapuan Kobrista keskiviikon Korisliigaottelussa. Kauden ensimmäinen paikallisottelu päättyi Kobrien kuuden pisteen voittoon. Kauhajokiset liikuttelivat palloa hienosti ja nappasivat lopulta 95-85 (48-37) voiton itselleen.

Ottelun avauspuoliaika oli kotijoukkueen hallintaa. Hieman ennen puoliaikaa oranssipaidat menivät 14 pisteen (48-34) johtoon. Brandon Spearman (15/1/3) teki taukoon mennessä 13 pistettä, yli 70 prosentin heittotarkkuudella. Daniel Utomi (14/3) oli vieläkin tarkempi, pussittaen ensimmäisellä puolikkaalla 12 pinnaa. Takamies Bojan Sarcevicin (12/12 syöttöä) johdolla Karhubasket tilastoi 25 syöttöä ja niillä löydettiin vapaat heittopaikat. Kobrat menettivät avauspuoliajalla pelivälineen 10 kertaa ja niistä kauhajokiset rokottivat 16 pisteen verran. Kobrien Anthony Gaines Jr (26/11) oli loistavalla pelituulella. Ilman hänen heittopeliään Kobrat olisivat voineet olla tauolla enemmän perässä, kuin 11 pistettä.

Brandon Spearman teki avauspuoliajalla 13 pistettä (kuva: Erkki Hautaviita)

Toisella puoliajalla Kobrat olivat pallon kanssa huolellisempia. Menetykset jäivät pois ja lapualaisten hallinta levypalloissa jatkui. Kobrat voittivat levyrit 30-42 ja hakivat peräti 17 hyökkäyspään levypalloa. Näistä vieraat tekivät 18 pistettä. Jordan Loveridge (17/7/3) oli aktiivinen ja johdatti lapualaisten kiriä. Kobrat pystyivät leikkaamaan eron neljään pisteeseen (80-75), mutta lähemmäksi he eivät päässeet. Okko Järvi (15/2/3) löysi hyvän vireen ja Bojan Sarcevicin kolmonen lievensi pelin loppupuolella kotijoukkueelle kertynyttä painetta. Isossa osassa voiton ratkaisemissa oli myös levypallorohmu TJ Holyfieldin (15/15) kolmonen pelin loppupuolella.

TJ Holyfield poimi 15 levyriä (kuva: J-P Laito-Ramone)

Lopussa Karhubasket venytti eron 10 pisteeseen, joka voi tulla isoon rooliin, jos joukkueet päätyvät tammikuussa loppuvassa runkosarjassa samoille sarjapisteille. Karhubasket upotti kakkoset 61 prosentin tarkkuudella. Kolmosissa kotijoukkue oli selvästi tarkempi, sillä oranssipaitojen onnistumisprosentti oli 38,5, kun Kobrat jäivät vain 16,7 prosentin tarkkuuteen kaukoheitoissa.

-Haluan kiittää meidän faneja, koska he ovat tulleet salille meitä kannustamaan ja oranssia on päällä, valmentaja Janne Koskimies kehui vuolaasti kotiyleisöä. – Kannustus on loistavaa ja se oli varmasti tänäänkin isossa osassa, kun voitimme pelin lopussa. – Meillä oli 25 syöttöä ja vain viisi menetystä. – Olemme käyneet joukkuepelin parantamista läpi, jotta menetykset saadaan alas. – Holyfield upotti ison kolmosen hyökkäysajan lopussa, mikä kertoo siitä, että maltoimme hakea hyviä paikkoja. – En ole tyytyväinen puolustamiseen. – Paljon kommunikaatiovirheitä ja vastustaja haki 17 hyökkäyslevypalloa. – Vastustaja heitti huonosti, minkä suhteen olimme hieman onnekkaita, sillä heillä oli paikkoja heittää pallot koriin. – Perusasioissa tulee paljon virheitä ja ne toistuvat usein pelin aikana, Koskimies harmitteli.

Karhubasketin seuraava ottelu on ensi viikon keskiviikkona, kun Greg Gibsonin valmentama BC Nokia saapuu karhuluolaan. – Ensi viikosta tulee kova. – BC Nokia tulee tänne keskiviikkona ja he ovat pelanneet erittäin hyvin. – Sitten heti perään perjantaina matkaamme Kouvolaan, joten tiukka rypistys on edessä, Koskimies kertoo.

BC Nokia kamppailun liput ovat jo myynnissä ennakkolippu.comissa ja lipun myynti käynnistyy Kauhajoen Kesportissa huomenna kello 9. Ensi keskiviikon ottelu alkaa koulukeskuksen liikuntahallissa kello 18.30 ja ovet avautuvat kello 17.30.

Collin Malcolm lensi välillä muiden yläpuolella ja teki 16 pistettä (kuva: Erkki Hautaviita)