UUTISET

31.10.2020

KARHUBASKETILLE TAPPIO JOENSUUSSA

TJ Holyfield teki Joensuussa 26 pistettä ja repi 16 levypalloa (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket lähti lauantaina piiiitkälle vierasmatkalle Joensuuhun, jossa Kataja Basket odotti LähiTapiola areenalla hallitsevaa Suomen mestaria. Karhubasketilta puuttuivat kokoonpanosta Mikael Laihonen ja Joona Hakamaa. Katajan poissaololista on pitkä kuin nälkävuosi, sillä sivussa ovat Samuli Vanttaja, Niko Mattila ja maajoukkuetakuri Jamar Wilson. Lisäksi jenkkiosastolta puuttui uusin hankinta Jordan Semple.

Ottelun ensimmäinen kymppi pelattiin tasaisena. Kataja piteli johtopaikkaa, mutta vieraat pysyttelivät perässä Brandon Spearmanin (16/3) ja Collin Malcolmin (17/4) koreilla. Katajan oma kasvatti, takamies Valtteri Mervola (6/1/5) järjesteli peliä hyvin ja teki siinä sivussa neljä pistettä.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisella kympillä. Karhubasketin tehomies TJ Holyfield (26/16) vei vieraat 22-23 johtoon heti kympin alussa, mutta sitten Kataja otti hallinnan. Isäntien Phil Fayne (19/9/3) tehtaili viisi pistettä putkeen ja Rashard Odomes (30/5) donkkasi kakkosen, joten Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle, jotta 7-0 pisteputki saataisiin poikki. Tämä ei onnistunut, sillä aikalisän jälkeen Odomes onnistui vielä kolmosessa, joten lukemat olivat 33-24. Hetkeä myöhemmin Odomes donkkasi isännät jo 11 pisteen karkumatkalle. Antti Niskasen (5/1) kolmonen toi vieraille hieman lohtua, mutta Mervolan kakkonen teki puoliaikalukemiksi 40-10.

Puoliajan jälkeen Karhubasket taisteli ja onnistui kuromaan eron neljään pisteeseen. TJ Holyfield kaapi levypallot itselleen ja viimeisteli tarkasti. Kataja löysi kuitenkin ratkaisijoita laajalla rintamalla, joten kolmas neljännes päättyi lukemiin 57-53.

Päätösneljänneksen alun Karhubasket pystyi roikkumaan kahden pisteen etäisyydellä. Sitten Aapeli Alanen (12/4/3) ratkaisi pelin Katajalle, upottamalla kahdeksan pistettä parin minuutin jaksoon. Odomes antoi isännille 10 pisteen etumatkan vain nelisien minuuttia ennen loppua. Karhubasket yritti vimmatusti, mutta pari harmillista tekua haittasi kiriä, eikä riistoja pystytty hyödyntämään täysin. Holyfieldin kolmonen teki taululle lukemat 80-77, mutta Kataja upotti vaparit varmasti ja kuittasi voiton sekä sarjapisteet itselleen lukemin 82-77.

Levypallot menivät ottelussa tasan 37-37 ja molemmille joukkueille tuli 11 menetystä. Kataja pääsi tekemään vieraiden maalatulta-alueelta 54 pistettä ja upotti kakkoset 59 prosentin tarkkuudella. Karhubasket onnistui kakkosissa 51 prosentin tarkkuudella. Kolmosissa oranssipaidat onnistuivat vain 28 prosenttisesti, ottaen 29 kolmosta. Kataja yritti kolmosia vain 13 kertaa ja laittoi ne sisään 31 prosentin tarkkuudella.

-Onnittelut Kataja voitosta, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. – Ensimmäisen puoliajan johto olisi voinut olla enemmänkin. – Pallonmenetyksiä tuli liikaa, joka kertoi huonosta valmistautumisesta. – Toisella puoliajalla peli oli ihan hyvää, mutta sielläkin tehtiin paljon helppoja virheitä, Koskimies harmitteli.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa ensi keskiviikkona kotiluolassa, kun vieraaksi saapuu Korihait. Ottelu alkaa koulukeskuksen liikuntahallissa kello 18.30 ja lippuja saa ennakkoon Kauhajoen Kesportista sekä ennakkolippu.comista.