UUTISET

18.11.2020

KARHUBASKET JATKOI KOTIVOITTOJEN PUTKEA

Bojan Sarcevic järjesteli oranssipaidoille hyvät tekopaikat (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket nappasi kauden viidennen kotivoiton, kun se voitti BC Nokian pistein 77–67 (44–32). Viime kaudella alkanut kotivoittojen putki on nyt 20 pelin mittainen, kun edellinen tappio kotiluolassa tuli runsas vuosi sitten Helsinki Seagullseille.

Karhubasket aloitti kamppailun väkevästi ja tiukka sekä aggressiivinen puolustuspeli ei jättänyt nokialaisille korintekomahdollisuuksia. Lukemista 5–5 oranssipaidat nykäisivät 10-0 jakson, eivätkä enää luovuttaneet johtopaikkaa vieraille. Okko Järvi (15/5/2) ajeli tuloksekkaasti korille ja upotti yhden kolmosen. TJ Holyfield (17/8) teki avauspuolikkaalla yhdeksän pistettä, 66 prosentin tarkkuudella. Sekä Holyfield että muutkin kotijoukkueen pelaajat saivat nauttia takamies Bojan Sarcevicin (15/1/11) loistavista syötöistä, joista syntyi helppoja koreja. Karhubasketin puolustus piti Nokian tekopaikat vähissä ja siitä kertovat myös prosentit. Kolmoset onnistuivat avauspuolikkaalla vain 22 prosentin tarkkuudella ja kokonaisuudessakin nokialaisten onnistumisprosentti oli vain 38,9. Nokia suti myös vaparit rautoihin. Hieman ennen taukoa Karhubasket kasvatti eron 16 pisteeseen, mutta Nokian neljä pistettä leikkasivat taukolukemiksi 44–32.

Okko Järvi liitämässä korille (kuva: Erkki Hautaviita)

Kolmannen neljänneksen alussa vieraat olivat parisen minuuttia ilman pisteitä ja ero kasvoi 21 pisteeseen. Sitten vieraat saivat nostettua energiatason kotijoukkueen tasolle ja Antero Lehdon (11/2/2) heittopelillä ero alkoi kutistua. Nokian paras oli vahvasti pelannut Jeffrey Garrett Jr (20/12), jota oranssipaidat eivät meinanneet saada kuriin. Garrett Jr oli ainoa, joka kirjasi nokialaisista +/-tilastoon positiivisen lukeman, sillä hänen 32 minuuttia kentällä menivät lukemalla +3. Daeshon Francis (15/13/3) johdatti vieraiden kiriä viimeisellä kympillä, kun Nokia leikkasi eron alle 10 pisteen. Mutta kotijoukkue ei tästä häkeltynyt, vaan otti kauden kuudennen voittonsa lukemin 77–67.

Nokia voitti levypallot 34–39 ja haki 10 hyökkäyspään levyriä. Näistä ei kuitenkaan pystytty tekemään riittävästi koreja. Nokia nosti toisella jaksolla kolmosten onnistumisprosentin 31,3, mutta kun vaparit osuivat vain 28,6 prosentin ja kakkoset 51,1 prosentin tarkkuudella, niin voitto jäi Kauhajoelle. Menetykset tasattiin 14–14, mutta kotijoukkue upotti kakkoset hyvällä 60,6 prosentin tarkkuudella, mikä riitti voittoon. Kaukoheitoissa Karhubasket on kotiluolassa ollut tarkempikin, sillä niissä prosentti jäi alle 30 (28,8).

TJ Holyfield kohti kotijoukkueen koritehtailua BC Nokia puolustuksen ytimessä (kuva: Erkki Hautaviita)

– ​Puhuimme, että tänään tulee kova peli ja sellainen saatiin, valmentaja Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. – Uskon, että pelaajat molemmissa joukkueissa nauttivat fyysisestä pelistä. – Molemmat joukkueet pyrkivät puolustamaan kovaa. – Pystyimme heti alussa vastaamaan Nokian fyysisyyteen. – Meidän hyökkäyspeli meni tänään vaikeaksi, kun Spicer sai neljännen virheensä ja Nokia meni pieneen viisikkoon. – Siinä kohtaa meillä ei riittänyt ajatusta, rupesimme pyörimään kaarella, emmekä saaneet peliin syvyyttä. – Meillä olisi ollut hyviä paikkoja pelata palloa korin läheisyyteen, mutta emme sitä tehneet ja peli meni staattiseksi. – Emme pystyneet reagoimaan asiaan pelin sisällä niin kuin olisi pitänyt. – Vaikka teimme viimeisellä kympillä vain 10 pistettä, pysyi ero entisellään, kun saimme puolustuksessa tarvittavat stopit. – Levypallopelaamisessa on parannettavaa ja varsinkin hyökkäyskorilla tarvitsemme alkukauden aktiivisuutta, Koskimies puntaroi.

Karhubasket ei saa kauaa huilia, vaan jo perjantaina edessä on vieraspeli Kouvolan Jatke areenalla. Siinä mielessä puntit ovat tasan, että myös Kouvot pelasivat keskiviikkona. Kouvot hävisivät Vilppaan vieraana lukemin 105–72, joten varmasti kouvolalaiset eivät olleet yhtä kovilla omassa ottelussa kuin Karhubasket.

Perjantain kamppailun jälkeen alkaa Karhubasketilla maajoukkuetauko ja pelit jatkuvat kotiluolassa keskiviikkona 2. päivä joulukuuta, kun vieraaksi saapuu Ura Basket, joka otti keskiviikkona kauden ensimmäisen voittonsa Uudessakaupungissa. Liput Ura Basket otteluun ovat jo myynnissä ennakkolippu.comissa ja tulevat myyntiin lähipäivinä myös Kauhajoen Kesporttiin.

Lauantaina Korisliigassa pelataan vielä kolme kamppailua ja sen jälkeen kahdeksan parasta joukkuetta laitetaan järjestykseen. Nämä kahdeksan parasta pääsevät mukaan tämän kauden Suomen Cupiin, jossa palkintona on 10 000 euroa ja Cup-mestaruus. Koska joukkueilla tulee lauantaina olemaan eri määrä otteluita pelattuna, niin järjestys lasketaan voittosuhteella. Suomen Cupiin ykköspaikalta lähtee Helsinki Seagulls ja Pyrintö tulee olemaan kakkonen. Karhubasket varmistaa kolmospaikansa voitolla Kouvolassa.